Katalizátor

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Civi
Kontaktovat uživatele:

Katalizátor

Příspěvek od Civi »

Na mém autě mám tuto sestavu: vybrakovanej katalizátor,sřední díl výfuku s tlumičem je tak jak má být a koncovej tlumič mám laděnej,je to dobré řešení??Kdo by co doporučil??Ten katalizátor byl vybrakovanej už když jsem to auto koupil tak nemůžu porovnat jestli to zvýšilo výkon, zpotřebu, hlasitost nebo naopak.Jaká kombinace by byla nejlepší,mám katalizátor odstaranit úplně???Nebo tlumič z prostředního dílu??Díky za radu.
Honda Civic 1,6 ESi

CAD

Re: Katalizátor

Příspěvek od CAD »

Uz se to tu nekde resilo (KAT). Vyndanim katu ziskas vetsi vykon, trochu se zmeni zvuk ("plechovejsi") a spotreba zustava nebo se mirne pohne dolu. Ja bych nechal tak jak to mas a nebo bych jeste vytahnul ten stredovej tlumic. Nektere CRX to tak maji (svody, trubka az do zadu, koncovej ladenej vyfuck) a No problem. Prohlidni si www.H-fans.cz (dokud jeste funguji)

http://www.h-fans.cz/index.php?url=doku ... atalyzator

pouzij ikonu HLEDAT

Libas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas »

No s tím výkonem po odstranění katu teda nevím, to nic nepřidá, akorát ti bude smrdět auto benzínem, ale jako náhrada za ucpaný kat je dobré dát normal trubku než kupovat nový kat, zbytečně vyhozené prachy a účel stejný, emise ti to udělá.

Laconi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Laconi »

Je fakt že to auto pak docela dost smrdí :zapomel:

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Libas píše:No s tím výkonem po odstranění katu teda nevím, to nic nepřidá, akorát ti bude smrdět auto benzínem, ale jako náhrada za ucpaný kat je dobré dát normal trubku než kupovat nový kat, zbytečně vyhozené prachy a účel stejný, emise ti to udělá.
Emise to udělá????????
Tak to bych chtěl vidět :lol:
Na co myslíš, že tam ten KAT je???????

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Já bych doporučil namontovat univerzální katalyzátor (cca 3500,-) a bude mile překvapenej jak motor půjde pěkně odspoda.
A rozhodně nevyndavat prostřední tlumič - je důležitý pro správné protitlaky.

Petr78
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr78 »

Petr78 píše:Já bych doporučil namontovat univerzální katalyzátor (cca 3500,-) a bude mile překvapenej jak motor půjde pěkně odspoda.
A rozhodně nevyndavat prostřední tlumič - je důležitý pro správné protitlaky.
Všechno samozřejmě myšleno pro normální ježdění - pokud stavíš závoďák, je situace jiná.....

Libas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas »

Petr78 píše:
Libas píše:No s tím výkonem po odstranění katu teda nevím, to nic nepřidá, akorát ti bude smrdět auto benzínem, ale jako náhrada za ucpaný kat je dobré dát normal trubku než kupovat nový kat, zbytečně vyhozené prachy a účel stejný, emise ti to udělá.
Emise to udělá????????
Na hovno, na vlastní oči jsem viděl, jak normal auta se vstřikováním bez katu (trubka) udělaly emise. Ten kat je tam tam k něčemu hlavně ve fázi ohřevu motoru, páč to je směs bohatší a plyny jsou škodlivější. Rozdíl podílu škodlivých látek před a za plně funkčním katem je minimální. To je na promile, ne na procenta. Katalyzátor je doslova kvůli placebo efektu, páč vstřikování dává ideální směs přece.

Civi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Civi »

Když chci postavit závoďák tak bych to měl řešit jak???
Honda Civic 1,6 ESi

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Libas píše:
Petr78 píše:
Emise to udělá????????
Na hovno, na vlastní oči jsem viděl, jak normal auta se vstřikováním bez katu (trubka) udělaly emise. Ten kat je tam tam k něčemu hlavně ve fázi ohřevu motoru, páč to je směs bohatší a plyny jsou škodlivější. Rozdíl podílu škodlivých látek před a za plně funkčním katem je minimální. To je na promile, ne na procenta. Katalyzátor je doslova kvůli placebo efektu, páč vstřikování dává ideální směs přece.
vstrikovani nedava idealni smes, ale lehce obohacenou prave za ucelem dohoreni v katu a tim padem zlepseni emisi

Rozhodne muj bejvalej motor 1.4 po lehci go bez katu, jen se stredem neudelal emise. Tak se zajelo na vrakac, koupil kat za 500,- v od pohledu slusnem stavu a hle ... emise byly doma. Podotykam, ze sjem byl pritomen oboum merenim, ne stejnem stroji, se stejnym technikem a koukal na monitor.

Tudiz kat asi placebo efekt neni... Ale to je burt...

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

ha ha ha az ti lehce obohacena smes shori v katu tak to asi bude famozni s pohledu katu to nejlepsi co pro nej muzes udelat

kat pokud neni ohratej tak nefunguje, az se ohreje na provozni teplotu probiha ''kataliticka reakce'' proto se tomu rika katalizator a to ze 3 ruzne skupiny latek premenuje na jine (3 cestny katalizator), lambda reguluje na stechiometricky pomer prave kuli katu aby pracoval v idealnich podminkach, (pokud je ecu v open loop rezimu tak kat tolik nefunguje, ale mapy od vyrobce aspon delaji to ze nejde kakat), nekdy auto emise udela i bez katu ale urcite to neni pravidlem

Libas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libas »

semysak píše:ha ha ha az ti lehce obohacena smes shori v katu tak to asi bude famozni s pohledu katu to nejlepsi co pro nej muzes udelat

kat pokud neni ohratej tak nefunguje, az se ohreje na provozni teplotu probiha ''kataliticka reakce'' proto se tomu rika katalizator a to ze 3 ruzne skupiny latek premenuje na jine (3 cestny katalizator), lambda reguluje na stechiometricky pomer prave kuli katu aby pracoval v idealnich podminkach, (pokud je ecu v open loop rezimu tak kat tolik nefunguje, ale mapy od vyrobce aspon delaji to ze nejde kakat), nekdy auto emise udela i bez katu ale urcite to neni pravidlem
Vyčerpávající, není co dodat. 8)

Šíša

Příspěvek od Šíša »

semysak píše:ha ha ha az ti lehce obohacena smes shori v katu tak to asi bude famozni s pohledu katu to nejlepsi co pro nej muzes udelat

já ti nevím, čerpal jsem ze skrypt...

a rozhodně dohořením jsem nemyslel to, když auto roztlačuješ, nebo startuješ s nefunkčním zapalováním, a pak se ti to vznítí v katu. To jsem rozhodně na mysli neměl...

gloom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gloom »

Mám celkem hloupý dotaz, ale musím se zeptat. :lol:
Lze nějak poznat, že je kat K.O., aniž bych ho demontoval? Nějak se mi zdá, že mé přemisťovadlo trochu kouří a je nějaké línější. Komprese Ok, diag Ok, za 10tis km jsem dolil cca 2dcl oleje, což se mi zdá, že je ok, tak mi bylo sděleno, že bych to mohlo být ještě katem.
Díky kluci. 8)
Alfa Romeo 145 1.6TwinSpark 88kw

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

gloom píše:Mám celkem hloupý dotaz, ale musím se zeptat. :lol:
Lze nějak poznat, že je kat K.O., aniž bych ho demontoval? Nějak se mi zdá, že mé přemisťovadlo trochu kouří a je nějaké línější. Komprese Ok, diag Ok, za 10tis km jsem dolil cca 2dcl oleje, což se mi zdá, že je ok, tak mi bylo sděleno, že bych to mohlo být ještě katem.
Díky kluci. 8)

A nepapá ti vodu? Mám kat pryč a kamoš na alfě taky a nezakoří a nezakouří :( Nemáš naftový kamna náhodou?

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Kluci,mám otázku,včera jsem se mrknul pod auto a katík je asi už trochu po smrti,začíná foukat bokem... Tak jsem si řekl že dám rezonátor imitující kat místo něj... Máte někdo zkušenosti ? Je to k něčemu ? Nemám to na sprinty ale na ježdění a občas trochu prohnat,je to 2,0 8V atmosféra...
Není třeba...

Mefistisko

Příspěvek od Mefistisko »

AntonioGT píše:
gloom píše:Mám celkem hloupý dotaz, ale musím se zeptat. :lol:
Díky kluci. 8)

A nepapá ti vodu? Mám kat pryč a kamoš na alfě taky a nezakoří a nezakouří :( Nemáš naftový kamna náhodou?

Lehni pod auto az bude zahraty a parkrat do toho katu praskni pokud bude rachotit treba jak kdyz mas v kyblu kamen a trepes s nim tak je to ajsny a de ven :D
UBER NA PLNEJ PLYN
minulost: MAZDA 323 BG 1.4 16V
současnost: Seat Leon TDI původně 66kw teď 1?? :D

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“