Poslední návštěva: 20 lis 2019 03:40 Právě je 20 lis 2019 03:40

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 21 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 17:10 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Nevíte, jak zkalibrovat tachometr? Na Octavii 1 mi docela dost přeměřuje. Někde jsem četl, že to nějak jde, ale postup jsem nenašel. Kdyby to bylo o pár km/h, tak to neřeším, ale jsou tam celkem velké skoky.

V takovémto stavu to mám.
Skutečna/Tachometrová
50/65
70/90
90/115
130/155


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 17:24 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 lis 2010 18:54
Příspěvky: 534
Bydliště: Okolí Třince
možná blbý dotaz, ale nemáš tam nasazená kola co tam nepatří? jakože bys měl např. jiný profil pneu než tam má být a celkový průměr kola je jiný od origa (v tomhle případě by byl průměr kola menší)

_________________
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 17:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Phob: Je tam právě rozměr dle TP, tj. 205/50/17 :wink: A zase tak velká kola, aby se to vyrovnalo, v plánu nemám :D

Hawkay: Ručička je nasazená správně.

Vím, že budíky dělaly dvě firmy, VDO a ještě nějaká(Bosch?). Původně tam byly obyčejné a předchozí majitel dával budíky s MaxiDotem. Mohlo dojít k záměně těch firem a proto třeba ukazují špatně. Nicméně údajně by měla nějaká možnost kalibrace existovat, budíky se mi měnit nechce.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 18:30 
Offline

Registrován: 21 led 2008 20:50
Příspěvky: 1539
Bydliště: Kladno
podívej se ve VAGu jestli nejsou hnutý ručičky.

_________________
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 18:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Bude na to stačit ten modrý KKL kabel? Případně nenapsal by jsi mi prosím Tě menší návod? Zatím jsem s tím maximálně projel chyby v jednotce.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 19:44 
Offline

Registrován: 21 led 2008 20:50
Příspěvky: 1539
Bydliště: Kladno
jj bude stačit,připoj se k přístrojové jednotce a dej test akčních členů,tam se budou rozsvěcovat kontrolky a podobně,pro každou další dáš pokračovat nebo něco takovýho,pak se začne zvedat tachometr až na max. výchylku pak zpět a má se zastavit na 100km/h,to samý u otáčkoměru,ten by měl zastavit na 3tis.ot/min, a palivoměr a teplota vody má zastavit v půlce.

_________________
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 05 led 2014 20:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Mockrát děkuju 8) To bude nejspíš to, co někdo jednou zmiňoval. Hned zítra se na to vrhnu. Počítám, že to ukáže blbě :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 15:46 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Takže otáčkoměr ukázal 2850 místo 3000. Rychloměr ukázal 120 místo 100. Co s tím tedy? :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 16:00 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 lis 2010 18:54
Příspěvky: 534
Bydliště: Okolí Třince
no a maximum to ukazuje dobře? nebo je to až za maximálníma mezema? pak by byly posunuté ručičky... no ale pokud počáteční a koncové hodnoty sedí, jen ty "středy" ne, tak mě napadá jestli někdo neměnil náhodou třeba ciferníky z jiných budíků? že je jiná maximální rychlost na ciferníku, než byla origo na budících, pak by to bylo taky zblblé.

_________________
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 16:29 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Maximum to ukazuje správně. Rychloměr má maximum, tak kde má být. Jen jak jsem psal výše. Jsou tam měněné klasické budíky za budíky s MaxiDotem. Ale budíky to jsou ze stejné motorizace(žádná jiná motorizace tohle maximum rychloměru nemá), takže nemohlo dojít k záměně za budíky z 1.6, 2.0 atp.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 17:14 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 lis 2010 18:54
Příspěvky: 534
Bydliště: Okolí Třince
ono ani záměna za budíky z jiné motorizace by neměla dělat problém, problém by nastal jen v případě, že střeva budíků by byla třeba z auta s cifernímekem do 200km/h a někdo by tam dal ciferníky s max. 240km/h. pak by se ručička pohybovala od nuly do maxima stejně, ale právě že by ukazoval jinou rychlost.

kupříkladu, já do svého golfa koupil US GTI budíky s maxidotem (rychloměr v km/h i v mph), byly funkční atd. přizpůsobil jsem je do auta, ale rychlost neseděla vůbec, ani ve stupnici kmh ani mph. rozebíral jsem to, dělal testy, ale rychloměr seřídit nešlo. otáčkoměr seděl. pak jsem zjistil, že někdo složil dvoje budíky, střeva byla GTI EU verze a ciferníky US. sehnal jsem správné ciferníky a už je to ok

_________________
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 18:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Mám pocit, že budíky s MaxiDotem dělal nějaký Motometer, Bosch a VDO. Některé z nich nejsou vzájemně kompatibilní a to je asi můj případ :(

Ale dočetl jsem se, že se dá zkalibrovat tachometr tak, že ručičkou se dá pohybovat v protisměru hodinových ručiček. Je to možné? Případně jsem četl, že se přistrojovka dá nějak nakódovat :shock: Viz něco zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=2670


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 18:47 
Offline

Registrován: 21 led 2008 20:50
Příspěvky: 1539
Bydliště: Kladno
Toč ručičkou protisměru skoro kolem dokola až na 100km/h,pokud pootočiš po směru,nebudeš jí mít na nule a to je špatně

_________________
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 18:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 lis 2010 18:54
Příspěvky: 534
Bydliště: Okolí Třince
ano, dá se pohybovat protisměru hodinových ručiček. ale ty jsi psal, že ručičku máš při testu na nule a na maximu, tak nevím, jestli máš kde ručičku posunovat, pak pojedeš 20km/h a bude ti to ukazovat nulu :D jinak jestli se to dá někde nakódovat teda nevím, já to kalibroval taky jen otáčením ručiček a následným testem akčních členů (asi 3x po sobě než jsem to doladil přesně) aby se to pohybovalo od nuly po max. a na těch 3000tis a 100kmh. zkusil bych to posinout o dva zuby a uvidíš co to udělá

EDIT: tak venca byl rychlejší

_________________
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 18:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
O dva zuby? Stačí, když ji budu tlačit ne? Jestli mi rozumíš :D Nebo když ji budu tlačit tak bude jakoby poskakovat?

Mimochodem, nevíte, jak na demontáž budíků?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 19:16 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 lis 2010 18:54
Příspěvky: 534
Bydliště: Okolí Třince
no u mých budíků to poskakovalo (cvakalo) ale nevím jak u OI :D a s demontáží bohužel neporadím, v OI jsem ještě nic nerozebíral

_________________
aktual: ŠKODA OCTAVIA II
ex: VW GOLF MKV


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 19:33 
Offline

Registrován: 01 říj 2010 05:34
Příspěvky: 1616
Bydliště: za humny (je drak)
k demontáži, když už tady byla zmíněna: Musíš odšroubovat ten plastový kryt co je kolek dokola (dva šoubky nahoře), ten sundáš, a pak na každém boku jsou tuším dva šroubky, Ty odšroubuješ a už to drží jen na konektorech. To čelní sklo/plast jen vycvakneš, ale bacha ať nepolámeš zobáčky, je to tam celkem choulostivý.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 06 led 2014 19:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
No uvidím, jestli se mi zítra odpoledne do toho bude chtít. Tyhle věci dělám nerad, když jsem to ještě nedělal. Ale stejně tak to bylo s demontáží zámku a teď to zvládnu všechno během minuty(jen teda furt nefunguje) :lol:


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 08 úno 2014 16:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Konečně jsem se k tomu odhodlal. Ručičku jsem posunul u 3 zuby, udělal znovu kontrolu akčních členů a ručička opět ukazuje 120. Zkoušel jsem to několikrát, auto i projet a pořád jsem na začátku. Nevíte, proč se ta ručička vrací?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 15 říj 2015 07:08 
Offline

Registrován: 09 říj 2015 06:00
Příspěvky: 1
Mam stejný problém jako Gooder, ukazuje mi tachometr uplně jinak. Potřeboval by jsem vědět co s tím mam dělat, nebo jak to vyřešil Gooder.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kalibrace tachometru
PříspěvekNapsal: 15 říj 2015 09:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2011 19:48
Příspěvky: 2109
Bydliště: Středočeský kraj
Nevyřešil jsem to, naučil jsem se s tím žít :D Pravděpodobně tam je ten druhý typ budíků s MaxiDotem.


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 21 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů