Poslední návštěva: 15 lis 2018 22:59 Právě je 15 lis 2018 22:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 25 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 09:35 
Offline

Registrován: 14 srp 2008 11:53
Příspěvky: 168
Ahoj - Tak sem koupil nový autí...., konkrétně se jedná o Lagunu
a když vyndám klíček ze zapalování a pak opět nasednu a nastarutuju
tak se mi z rádia vymažou stanice..., ekvalizér..., no prostě nedrží paměť...!!
Nevíte čím to může být???

_________________
www.obrovskeslevy.cz


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 09:40 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 08 dub 2009 09:30
Příspěvky: 1
Bydliště: u Streeta Doma :D
vyndej rádio, přehoď mezi sebou žlutej a červenej kabel.

už se to řešilo několikrát...

StreetFighter


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 11:38 
Offline

Registrován: 14 srp 2008 11:53
Příspěvky: 168
OK děkuji za radu..., omlouvám se..., jestli to tu někde už je...!!!

_________________
www.obrovskeslevy.cz


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 11:47 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
Hm, mam ten samej problém. Na netu jsem našel taky přehodit kabel červenej se žlutym, jenže do červenýho i žlutýho jdou kabely dva a funguje jenom ta kombinace, která tam je a neukládá se. Pokud to nějak prohodim, tak to nenaskočí :(

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 11:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Na ISO konektoru je napájení stálé + a pak napájení od spínací skříňky 15 které se sepne po zapnutí zapalování.Paměť je napojená na stálé plus takže musí být chyba v tom...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 12:34 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
Já nevim. Kabely vedou do nějaký krabičky a z krabičky pak jde dalších asi tak milion kabelů :(

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 12:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Jaký je to rádio ?Na tom konektoru máš dvě části - 8 kabelů pro repro a pak druhá část kde jsou - kostra,stálé plus,plus po zapnutí klíčku no a může tam být napájení vysouvací antény,napájení anténího zesilovače a kontakt pro připojení světel,pokud má autorádio funci ztlumení dispeje večer...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:02 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
kenwood kdc-w7541UY
No do ráida už jdou kabely správně, ale to co jde do rádia jako žlutej a červenej tak do každýho z toho jdou z auta dva kabely. A jelikož nejsem elektrikář, tak opravdu netušim co. U fáčka stačilo přehodit dva kabely a fungovalo. U tohohle netušim......

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:05 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Takže od rádia jde žlutej a červenej a z auta jde žlutej 2x a červenej 2x ?
Vezmi si žárovku zkus kterej je stálý plus a kterej od spínačky a zapoj to 8) Takhle nějak nechápu jak to tam vlastně máš...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:12 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
no z rádia jdou klasický kabely žlutej a červenej a z auta z tý krabičky jdou dva a dva barevený který se spojujou. A když je celý přehodim, tak to nefunguje......

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:17 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
A teď ti rádio frčí po zapnutí klíčku ?

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:24 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
otočim klíčkem a rádio se zapne. Ale veškerý nastavení umřou po vyndání klíčku.

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:32 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Takže podle toho soudím, že máš jak napájení rádia (to má jít po zapnutí klíčku) tak napájení paměti (stálé +) na stejnej obvod... Takže paměť od rádia připojit jinam a ten druhej nechat 8)

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:45 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
No děkuju za jistě úžasnou radu, ale já vim prd kam jinam to připojit :lol:

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
No proto vem tu žárovku a zkus kde bude stálé plus... Podle toho jak to popisuješ je to jako by na oba dva dráty co máš připojený šlo + až po zasunutí klíčku nebo zapnutí zapalování...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:49 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Kua práce na 5 minut a psaní na půl dne :lol:

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:50 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
Tak z toho jsem jelen :lol:

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 13:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Dobrz den, jmenuji se Jelen :lol: Prostě ten kabel od napájení paměti musíš připojit na stálé plus a hotovo.By mě zajímalo co je to za krabičku, jestli nějaký odrušení...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 14:03 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2004 21:38
Příspěvky: 9432
Tvary to má zhruba jako tohle. Zezadu do toho jdou jedny konektory a z druhý strany další :lol: Já těmhle věcem opravdu nerozumim
Obrázek

_________________
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 08 dub 2009 14:07 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
Tak v Audině jsem se ještě nehrabal pravda :lol: no člověče nevím,začal bych tím najít tam to stálé + tam to zapojit a hotovo...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 09 dub 2009 09:13 
Offline
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: 04 bře 2005 14:37
Příspěvky: 1054
Problém bude možná v tom, že u některých modelů Audi nebyli standartně ISO konektory a dávali se tam nějaký redukce, pokud si to dobře pamatuju, podobné to bylo i u některých VW, stačilo přehodit kabely na vstupu té redukce a frčelo to, ale už je to cca 5 let nazpět, takže si to nepamatuju přesně :-(

_________________
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 28 dub 2009 10:19 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2008 21:23
Příspěvky: 104
Bydliště: Mělník
zkus než vyndáš klíček a máš zaplé rádio tak ho vypni manuálně...poté vyndej klůč...a pak by se to mělo držet...mam to tak taky

_________________
Renault Laguna Grandtour 1.9 rv.2004
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16 :)
Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno)
1.4. rv.1997


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 04 lis 2018 12:06 
Offline

Registrován: 04 lis 2018 12:03
Příspěvky: 2
Chosse píše:
No proto vem tu žárovku a zkus kde bude stálé plus... Podle toho jak to popisuješ je to jako by na oba dva dráty co máš připojený šlo + až po zasunutí klíčku nebo zapnutí zapalování...


Ahoj, snad se dočkám odpovědi.. a co když při vypnutí a vytažení klíče ze zapalování není nikde proud? renault Thalie 2002

díky


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 04 lis 2018 18:26 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 22 črc 2011 21:03
Příspěvky: 62
Bydliště: Skoropolsko
Pak je pravděpodobně spálená pojistka stálého napájení. Většinou červená 10A


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: rádio nedrží paměť!!!
PříspěvekNapsal: 04 lis 2018 18:38 
Offline

Registrován: 04 lis 2018 12:03
Příspěvky: 2
Lukáš.N píše:
Pak je pravděpodobně spálená pojistka stálého napájení. Většinou červená 10A


Zdravím, není spálená. Kontroloval jsem to.
Někde na netu jsem četl, že rádio je propojeno s el. nastavení zrcátek tak jsem tam do volného slotu v pojistkové skříni vložil pojistku. Ikdyž el. nast. zrcátka nemám tak ten slot tam prostě je. Rádio začalo fungovat. Dokonce i paměť radia šla, jenže po rozjezdu jsem zjistil, že nefunguje ručička tachometru. Vypnul jsem tedy tlačítkem rádio za jízdy a ejhle ručička tachometru naskočila a ukazovala rychlost.
Takže jsem to vše dal do původního stavu dal jsem zpět původní radio a nové leží v komoře jelikož netuším co s tím..


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 25 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů