Poslední návštěva: 20 zář 2017 17:17 Právě je 20 zář 2017 17:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2016 07:26 
Offline

Registrován: 28 kvě 2016 07:10
Příspěvky: 3
Ahoj, chtěl bych se zeptat, doteď jsem v autě měl subwoofer v ozvučnici připojeny na dvoukanálový zesilovač Magnat - kabely mám 10mm od baterky.

Pořídil jsem si dva středobasové reproduktory do plata, tak mě napadlo že si pořídím čtyřkanálový zesilovač a napojím na něj dva středobasy a jeden subwoofer na bridge.

Tak jsem si koupil zesilovač magnat four edition limited 1200W .
Zapojil jsem to podle schématu ale vždy mi hrají bud repro, nebo woofer.

Kabely mam vedené = 1cinch kabel z konektoru "SUB" v rádiu do CH4 a na zesilovači připojený cinch kabel do CH4 v zesíku zapojeno na bridge CH3 CH4.
2cinch kabely v páru na repro v rádiu "R-IN" a "L-IN" (zkoušel jsem i out) a na zesilovači připojený do CH1 A CH2 kabely z repro zapojené do CH1 CH2.
Na zesilovači mám jezdce na 3KANÁLY. Zkoušel jsem i na 4 čtyři a zapojení bez bridge a vždy mi hraje jen to, co je zapojené na plošce CH3 CH4. Jakoby ta horní CH1 a CH2 nefungovala. Nebo dělám něco špatně? Když jsem zkoušel jak funguje tak jsem vzal externí repro +přiložil na dolní plošku je jednou jakou a - na horní je jedno jakou a repro hrál.

Popřípadě je nějaké řešení jak zkombinovat mé dva zesilovače tedy Magnat Four edition limited 1200W a Magnat two edition limited 580W abych dosáhl toho aby mi hrál Woofer i středobasy v platě na zesilovač?

http://www.autoradiahifi.cz/zesilovac-magnat-edition-special-two-p-1782.html Můj dvoukánal
http://www.magnat.de/en/car-audio/product-finder/-4-channel-amplifier/edition-four-limited Můj čtyřkanál

Obrázek Foto zapojení do rádia

Obrázek Foto schéma od výrobce

Obrázek Foto zesilovače 4kanál

Obrázek Foto zesilovače 4kanál


Naposledy upravil citroneek dne 28 kvě 2016 12:36, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2016 09:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 24 pro 2009 23:17
Příspěvky: 647
Ved to tam máš logicky označené a zapojíš to na prd

CH1 + CH2 máš jeden pár a CH3 + CH4 druhý pár

Takže ked vedieš RCA káble od rádia kde majú byť logicky zapojené do L+R OUT (nie do L+R IN) tak ich zapoj na zosilovači do CH1 + CH2
Z rádia tiež ťaháš jeden biely a jeden červený a neviem prečo na zosilovači to chceš pchať do dvoch bielych CH1 + CH3

Tie stredobasy presne aj tak zapojíš na výstup zosilovača na CH1 + CH2 čo sú horné svorky pre repro.

Na spodný rad výstupu si zapoj ten subwoofer, zapája sa to na krajné svorky

Inak si nenapísal nič o tom či je ten zosilovač nový, alebo jazdený

A určite nezapájať oba zosilovače, to je blbosť jak noc


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2016 12:35 
Offline

Registrován: 28 kvě 2016 07:10
Příspěvky: 3
pufko píše:
Ved to tam máš logicky označené a zapojíš to na prd

CH1 + CH2 máš jeden pár a CH3 + CH4 druhý pár

Takže ked vedieš RCA káble od rádia kde majú byť logicky zapojené do L+R OUT (nie do L+R IN) tak ich zapoj na zosilovači do CH1 + CH2
Z rádia tiež ťaháš jeden biely a jeden červený a neviem prečo na zosilovači to chceš pchať do dvoch bielych CH1 + CH3

Tie stredobasy presne aj tak zapojíš na výstup zosilovača na CH1 + CH2 čo sú horné svorky pre repro.

Na spodný rad výstupu si zapoj ten subwoofer, zapája sa to na krajné svorky

Inak si nenapísal nič o tom či je ten zosilovač nový, alebo jazdený

A určite nezapájať oba zosilovače, to je blbosť jak noc


Tak si to musel špatně přečíst, přesně takle jsem to zapojoval a to co bylo zapojené do CH1 A CH2 nehrálo. Nejsem debilní opice abych to rval do dvou stejných barev.. Oba jsem kupoval nový, takže bude chyba v těch horních svorkách nebudou mít kontakt pravděpodobně, mám to dát elektrikáři na 12V nebo reklamace? Nechce se mi čekat měsíc, jsou tyhle závady opravitelné?

Edit:Už vidím že jsem se přepsal ale logicky tam mělo být CH2 když jsem tak zapojil i svorky.


Nahoru
  
 
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2016 16:21 
Offline

Registrován: 28 kvě 2016 07:10
Příspěvky: 3
Ted jsem zjistil, ze kdyz prepnu na ctyrkanal a zkousim ruzne kontakty kdy to hraje a kdy ne, tak se rozsviti cervena ledka "PROTECT" po vypnuti a zapnuti zesilovace se zase rozsviti zelene, takze je neco spatne v zesiku ne?


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO