Poslední návštěva: 12 pro 2019 12:17 Právě je 12 pro 2019 12:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




 [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 08:47 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 13 zář 2009 18:56
Příspěvky: 115
Bydliště: kousek od UH
Orel píše:
gizmi píše:
Orel: proc se ptas po necem s cim jsi spokojen? Jezdi s tim a uvidis sam, zda bude spokojen i motor :D :) Ale az ti odejde a to nebudes prvni ani posledni, tak brecet budes jen ty.. :?:

...i to je možné, ale dá se to říct i o čiptuningu nebo ne?
...při tom je motor taky víc namahán nebo se pletu?


proto si tady (aspoň doufám) nikdo načipovat auto od firem ala X-čip-tuning nikdo nenechá.. a ukaž ty stránky výrobce, jestli vůbec nějaké jsou teda.. :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 09:33 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
...stránky Ti sem hodim odkaz, ale koukám, že je asi předělavají, protože byli jiné a teď jsou rozdělané a nekompletní :(
http://proracing.com.pl/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 09:36 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
Aladin píše:
kabel sice stojí 500-1000... ale kolik stojí licence a program? je třeba to z něčeho zaplatit
výkon se měří na brzdě, kabel ti udělá nějaký odhad
a jak už zde bylo psáno, při použití tvojí zázračné krabičky jde do motoru paliva tolik, jako při studeném motoru...
to asi není to pravé ořechové. ale vidím, že si to rozmluvit nenecháš... na druhou stranu Tě ale musím pochválit, že chceš dělat generálku na svém motoru...


...se spotřebou paliva to nemá nic společného, ba naopak na delší úseky spotřeba lehce klesne, měl jsem na starym autě kdysi právě obyč krabičku za 500 korun a ta klamala nějaké teplotní čidlo a spotřeba byla lehce vyšší, ale tohle oblbuje počítač jak mi bylo řečeno a mění to tlak na turbu a zvyšuje krouťák a nevim co ještě všechno, ale ty jsi asi odborník tak o tom víš více :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 09:58 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2006 20:39
Příspěvky: 4025
Nevadi ze nerozumiesh otazke... z linku co poslal Subtera som pochopil .... a dozvedel sa vsetko potrebne..
zapaja sa to medzi cidlo tlaku paliva..

teda je to len "dalsie oblbovanie" riadiacej jednotky, aj ked mozno trosku sofistikovanejsie nez ine...
fungovat to bude na vsemoznych Common-Railoch...
a tiez sa priprav na to, ze ti skor odidu vstrekovace... pokial teda netankujesh naftu bez primesy siri..
(tusim su taketo vstrekovace na to dost haklive, som teraz dva tyzdne dozadu risil 1.9CDTI a 2.0CDTI co mali volnobeh skoro na 3 valce)

tiez by som doporucoval castejsiu regeneraciu filtra pevnyvh castic (DPF) ...

_________________
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 13:36 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
....to JRD McLAREN: díky za radu, poptám se kámoše kolik stojí ten filtr ale nevim co je nafta bez tý přísady (to je nějaká lepší nafta?)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 13:48 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 19 led 2006 07:17
Příspěvky: 3622
Bydliště: u Prostějova...
ten filtr stojí tak od 30 000,- :D podle auta...

_________________
Není třeba...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 16:21 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 30 pro 2010 22:12
Příspěvky: 1694
Bydliště: Praha
za diagnostiku podle domluvy:)jak rikaji kluci kabel muze stat 1000kc ale soft te stoji od 30 a vejs.. a k tomu vykonu ano je to max odhad vykon kterej ta diagnostika ani nemuze poznat a to ze se s tim daj prepisovat km vi kazdej uz celkem par let to neni zadny zazrak za to programovani veci a tak je neco uplne jineho km umi prepsat kazdy :roll:

_________________
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 17:35 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 09 říj 2005 11:41
Příspěvky: 1518
zkušenost s podobnejma oblbovákama je taková, že pokdu to není jen nějakej odpor, tak to je "něco" co pouze zvýší plnící tlak turba, resp oblbne jednotku aby pouštěla větší tlak... na palivo s evůbec nešahá, což u některejhc motorů znamená při náloži, např. na dálnici, konečnou...


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2011 20:45 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 11 úno 2005 18:52
Příspěvky: 5079
Bydliště: Havířov
ať to oblbuje co to oblbuje... především to oblbuje lidi, křeří na to skočí a koupí si takový nesmysl. jen je mi líto toho motoru pak...

_________________
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2011 16:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2005 12:43
Příspěvky: 733
No nevim no, lide tu obcas ruzne uchcavaji z ruznych piggy back's od renomovanych vyrobcu, ktere nedelaji v podstate nic jinyho nez obbnou nejake senzory v ecu, a proc se vam nelibi tento, ktery nema display?

ty power box s jednim odporem uz dnes nefrci, podle vseho se preslo uz i u tehle cidel na pwm nebo vysilani udaje pomoci frekvence, takze s jednim odporem to nejde

sam sem sem si pred nekolika lety neco podobneho udelal na turbobenzin a nejak sem nepocitoval nejake vytkle pisty, auto podle me jezdi dodnes (u hiphoperu na cernym moste)

take sem videl jak nejaky majitel subaru wrx byl vyndanej ze specialni tuningove krabicky, kterou mel v interieru s vypinacem, od nemecke firmy co dela subaru a za 20 000 tam mel vypinac, pperacni zesilovac a nekolik soucastek a taky byl/je spokojenej jiz radu let


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2011 18:27 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 bře 2010 17:58
Příspěvky: 890
semysak: piggy back tuner je dobrý na ladění poměru vzduch/palivo, není to jen nějaké oblbování ale má to svoji funkci.
Kdyby ty magické krabičky byli přednastavené na každé auto zvlášť tak budíž.. Je 100 stejných aut ale každé se chový jinak a to si tím piggy back tuner co tu zmiňuješ sám doladíš. Tím, že jebneš takovou mrdku plastovou pod kapotu se kterou nemůžeš nic dělat a ani nevíš na co je to přesně nastavené je riziko jak prase.
Já bych si tu krabičku dal do auta možná tehdy, když to bude přesně podle mých parametrů na autě odladěné a bude to stát 1000 Kč.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 18 kvě 2011 20:59 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2006 20:39
Příspěvky: 4025
no ono zase na druhu stranu to je vyrobene tak..
aby motor nesel za 5tkm do 3.14ci..

a tiez moderne ecu nejsu blbeee a vedia, kde su "mantinely", kym ti rozsvietia tu milu oranzovu kontrolku "CHECK"
cize to co tato skatulka urobi, je to, ze ta posune na maximalnu pripustnu hranicu/toleranciu hodnot v ecu.
a u Dieslu je to o to jednoduksie, kedze ti jaksik nehrozia detonacie a podobne neduhy..
(jak vela je tych vyrobcov co vyraba cidla, ventily a ostatne elektro-mechanicke suciastky ?? traja ..?? )

zase na druhu stranu vyssi tlak v palivovej liste, sposobi vyssie namahanie vstrekovaca, ..
zvysenie plniaceho tlaku, znizi zivotnost turba, zvysenim krutiaceho momentu su kladene
vyssie naroky na kvalitu oleja, loziska, piesty a pod..
skratka sa nam skrati zivotnost motora,
co ale pri kostruovani motorov, je planovana zivotnost 300tkm+
poznam par pomaly 15rokov starych Oktavii 1.9TDI, co si spokojne hrkocu s pol milionom kilometrov na krku...
tiez nejake Peu 405GRD, ktore je po starte pocut cez celu ulicu, a stale jazdia...

.."s krabickou" to trochu viac dymi, nez normalne..
..a ked sa nekomu po<>re motor na 10rokov starom aute, tak to asi opravovat nebude..
..preda auto, kupi si druhe, premontuje krabicku ...etc...

_________________
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 07:13 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 15 srp 2006 20:59
Příspěvky: 1816
Bydliště: Praha, Český Krumlov
buď v klidu, zas tak horký to nebude, já jsem s powerboxem najel v oktávě 150000km, nic se nestalo, jen bych teda do kopců nedráždil tu šestku, páš si odděláš spojku. musíš jezdit s rozumem, do kopců i naftovej motor chce otáčky aspoň 2500ot/min, mysli na setrvák, dostává v nižších otáčkách u nafty hrozný štosy, páš tam má špičku krouťák.

_________________
Leon FR TDi, EGR off, soft by JohnyFlat
OII TDi, EGR off, soft by tdifun
Fiesta Courier 1.8D
http://www.jetepneu.com


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 07:15 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
JRD McLAREN: jak říkáš a hlavně to nemá smysl řešit teď hned. Motor jistě pár let vydrží a hlavně za dva,tři roky budu mít stejně jiné auto tak proč bych si to tam teď neměl dát?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 10:24 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
lisky: souhlasím s tebou, ptal jsem se tady u nás v Děčíně kluka co dělá čipování, mimochodem taky není odvázanej z powerboxu, ale říkal mi, že za ty peníze to je dobrý a že to rozhodně auto nezabije jak to tady jiní píšou
...koukal na ten můj a potvrdil mi že to není žádnej odpor, že už je to docela promakaný
...já najezdím ročně 10 000km takže myslím, že dřív prodám auto než klekne a i tak nevěřím, že by mělo odejít :)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 10:56 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2005 12:43
Příspěvky: 733
StanleyV6 píše:
semysak: piggy back tuner je dobrý na ladění poměru vzduch/palivo, není to jen nějaké oblbování ale má to svoji funkci.


piggy back prece "ladi" pomer palivo vzduch tim, ze obelze ECU a jeji senzory na vstupu, tim ecu prida/ubere palivo (lepsi pripad) pak je druha moznost ze piggy back zkracuje nebo prodluzuje vystupni impulsy z ECU nebo meni napeti do akcnich clenu(horsi pripad)

pak si povaz, ze existuji i piggy back, ktere meni predstih! tam uz musis mit displeje dva jenden na predstih a druhej na palivo : - )

StanleyV6 píše:
Kdyby ty magické krabičky byli přednastavené na každé auto zvlášť tak budíž.. Je 100 stejných aut ale každé se chový jinak a to si tím piggy back tuner co tu zmiňuješ sám doladíš. Tím, že jebneš takovou mrdku plastovou pod kapotu se kterou nemůžeš nic dělat a ani nevíš na co je to přesně nastavené je riziko jak prase.
Já bych si tu krabičku dal do auta možná tehdy, když to bude přesně podle mých parametrů na autě odladěné a bude to stát 1000 Kč.


si ji postav za dve stovky, navic proc by meli byt krabicky odladene na konkretni auto, od toho je prece dlouhodoba adaptace v ECU, v automobilkach prece neladi kazdou vyrobenou vranu individualne taky.

vstrikovani common rail je sice individualni pro kazdy typ motoru ale vsechny z jednoho systemu pouzivaji stejne komponenty, takze bojovka je max na urovni konektoru - pokud ches modifikovat teplotu vstrikovane nafty a tlak v liste tak rozhodne nemusis mit nejake velke povedomi do jakeho auta je tvoje krabicka pripojena, staci se pohybovat v mezich,ktere povoli ecu - (obvykle u vstupu 25% od nejake nominalni hodnoty)

je to uplne stejny system jako manual boost controller - kohoutek z hobbymarketu, pruzinka, kulicka, sroubek, dve hadice proti tomu tu nikdo nic nenamita


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 14:43 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 lis 2004 18:27
Příspěvky: 2759
Bydliště: Des Moines, IA, USA
Smazano

_________________
IQ stylingem nenahradis.


Naposledy upravil Taboo dne 21 úno 2012 11:47, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 19 kvě 2011 16:01 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 05 bře 2010 17:58
Příspěvky: 890
StanleyV6 píše:
.......není to jen nějaké oblbování ale má to svoji funkci.....


to je jak bys srovnával idiota se vzdělancem.. oba to jsou lidé ale nemají se sebou nic moc společného když jde o funkci.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 20 kvě 2011 19:00 
Offline

Registrován: 16 kvě 2011 08:31
Příspěvky: 15
...já si myslím, že lidi si na to udělali špatnej názor, když před lety někdo vymyslel kouzelnou krabičku s blbym odporem akorát je třeba si uvědomit, že za ty leta se technologie změnila 8)


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2011 13:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 10 led 2005 12:43
Příspěvky: 733
urcite ano, otazkou je taky kolik lidi s tema "propalenyma pistama" je v pomeru s lidma co to pouzivaji bez nejakych mechanickych efektu,

dalsi je taky kolik "napalenych" lidi dela humbuk okolo toho ze si za X tisic koupili vec, kterou si mohli udelat doma, kdyby ale vedeli jak

muzes si treba rozebrat nejakou vec koupenou za 10 tisic, opsat seznam soucastek a nakoupit je na internetu za 1/10 ceny, to ovsem neznamena ze to co s nich sestavis bude fungovat stejne, jako vec kterou si koupil, obzvlaste pokud je tam nejaka programovatelna soucastka : - )


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2011 18:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 26 lis 2004 18:27
Příspěvky: 2759
Bydliště: Des Moines, IA, USA
Smazano

_________________
IQ stylingem nenahradis.


Naposledy upravil Taboo dne 21 úno 2012 11:47, celkově upraveno 1

Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2011 18:57 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2006 20:39
Příspěvky: 4025
Moj pripad... :oops:

_________________
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 17 čer 2011 16:08 
Offline

Registrován: 17 čer 2011 16:04
Příspěvky: 1
Mam fiat stilo combi 1.9JTD 85KW mam powerbox od rakouske firmy jezdim snim pet let tenkrat me prisel na 20tisic ale na brzde mi to vycetlo 107kw na spotrebe bych rek ze je to na stejno jak pred tim ale autu to nijak neublizilo a mam stimto boxem najeto pres 70tisic km a vse slape jak ma zadna spotreba oleje zadne podivne zvuky nic takoveho jedine co se od te doby zmenilo bylo to ze nekteri ridici v silnych autech nechapou jak je mozne ze nalozeny combik zbozim jim dava na prdel


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 28 čer 2011 13:42 
Offline

Registrován: 28 čer 2011 13:06
Příspěvky: 1
Tahle krabička na common rail je funkční a není to většinou už jen jeden odpor. V podstatě ten jeden odpor, potenciometr nebo trimr upravuje signál, ale je zavěšený na více součástkách. Jsou tam zpožďovací obvody - pro start, různé ochrany atd.
Rozhodně je to fungující člen a řeči že nepřidá ani jednoho koně je blábol. Přidá, o kolik to už je věc nastavení krabičky, kondice motoru atd. V podstatě se používá většinou zvýšení tlaku v liště, což za stejný čas vstříkne logicky více paliva. Pokud je dost vzduchu nevidím důvod proč by to nemělo fungovat - z principu dieselového motoru. Ty dražší se připojují přímo na vstřiky, princip bude trochu jiný. To jsem ještě neměl tu čest zkoumat.
Chod motoru je druhá věc, bude možná hrubější..
Beru to z pozice elektrotechnika a taky už jsem jeden měl možnost rozdělat a mrknout na to. Osobně mám upravené mapy v ŘJ - klasický "čiptuning", pouze vyvracím různé fámy o této krabičce. Nebudu se vyjadřovat k tomu co to udělá s motorem po nějaké době apd.
Tohle všechno je pouze pro diesel - common rail aby mě někdo nekamenoval.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 28 čer 2011 13:44 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 28 bře 2006 19:47
Příspěvky: 1252
Bydliště: Moravskoslezský kraj
jj CYPbox - věc, kterou si koupí jen opravdový cyp 8)

_________________
Nafta & benzín


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 29 črc 2011 12:46 
Offline

Registrován: 29 črc 2011 12:41
Příspěvky: 4
Tak jsem si to tady z nudy pročítal a nevydržel jsem a pro prdel to objednal, příští tejden to vrazim do svý E60 525d a těšim se na výsledek. Jestli to bude stát za hovno tak to hodim do kamen a jede se dál :D


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 29 črc 2011 13:35 
Offline

Registrován: 16 dub 2008 17:22
Příspěvky: 160
Orel, zalozis si tady topic abys zjistil nazory lidi a kdyz uz ti nekdo odpovi tak zacnes jejich odpovedi urazet slovy typu "vy ste vsichni pesimisti", "vsichni to tady hanite a pritom tom nic nevite" a nemluve o tom, ze asi v tvym 5. prispevku pises jak je ti vlastne stejne jedno, ze jejich nazor znat nepotrebujes protoze uz to mas a ses s tim spokojenej atd.. :hlazeni

Btw. jeste bys mohl hodit fotku auta at vime az tady treba jednou bude Vectra rv.05 s najetyma 50k km na prodej o co se jedna.. (protoze diagnostika dokaze zazraky ze..) :roll:

_________________
Ibiza mk3 TDI - ?ps/?Nm
BMW 330D - 150kw/410Nm


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 29 črc 2011 20:39 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2006 20:39
Příspěvky: 4025
mari5456 píše:
Tak jsem si to tady z nudy pročítal a nevydržel jsem a pro prdel to objednal, příští tejden to vrazim do svý E60 525d a těšim se na výsledek. Jestli to bude stát za hovno tak to hodim do kamen a jede se dál :D


Daj potom hned vedet, co to robii ..
(hoci to tusim... )

prip. si ochotny ist na brzdu pred a po ..??
pripadne aj nejaky protokol diagnostiky, nech je istota ze motor je bez zavad..
(teda bez tych detekovatelnych ECU)

_________________
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 30 črc 2011 09:26 
Offline

Registrován: 29 črc 2011 12:41
Příspěvky: 4
Jestli to nebude evidentně nic dělat tak je zbytečný vyhazovat dvojku za válce. Pokud to ale bude znát tak budu chtít sám vědět kolik koní a NM to přesně udělalo.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Re: Chip box,powerbox
PříspěvekNapsal: 30 črc 2011 09:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 16 črc 2006 20:39
Příspěvky: 4025
jasne ...opravim sa..

na brzdu s a bez..

_________________
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/


Nahoru
  
 
 [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přejít na:  
Originál a repas turbo
Preferujete když jde o 205/55 R16 LETNÍ pneumatiky nejlepší poměr ceny a kvality?
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO
Zpracování osobních údajů