DIY solid motor mounts
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
DIY solid motor mounts
Jak moc budu citit vibrace?
Rad bych to uskutecnil na svy sekacce... Zrejme podle navodu Landera (lepidlem na sklo viz. http://lander.tuning.cz/images/swift/swift82.jpg)
Jinak tohle taky neni spatnej postup, ale docela vomrd.
http://forums.evolutionm.net/showthread.php?t=166524
Rad bych to uskutecnil na svy sekacce... Zrejme podle navodu Landera (lepidlem na sklo viz. http://lander.tuning.cz/images/swift/swift82.jpg)
Jinak tohle taky neni spatnej postup, ale docela vomrd.
http://forums.evolutionm.net/showthread.php?t=166524
(nejen) UK (United Kingdom - Anglie) DOVOZ VOZIDEL - DÍLŮ
> DOVOZ - ODTAH - PROVĚŘENÍ vozidel v celé EU <
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
-
- Kontaktovat uživatele:
Nárůst vibrací není tak hrozný. Samozřejmě u MR2ky citím při drsnějším řazení jak ta kovová závodní spojka proklouzne a tak se auto trošku zatřepe, ale jiank v pohodě... A samozřejmě vlivem toho, že se motor takřka nemůže natáčet v ose kliky, tak se zlepšila jeho reakce na přidání a ubrání plynu.
Jinak samozřejmě ten postup v obrázcích je lepší, ale náročnější, nevím přesně co je to za "sračku" čím to vylévá... Já originál uložení nevyřezával. PRostě jsem ty všechny díry pořádně vytřel primerem a pak prvné z jedné a pak z druhé strany vyplnil lepidlem. Důležité je zakončit boky tak, že je to komplet vylité v ploše, takže se nemají jak orignál silentlok od toho lepidla uvolnit a "vyklepat" Myslím si, že i tento způsob co jsem udělal já, tak je dostačující a mám tak udělané silentbloky na obou autech, jak na MR2ce, tak i na Swiftu.
Lander
Jinak samozřejmě ten postup v obrázcích je lepší, ale náročnější, nevím přesně co je to za "sračku" čím to vylévá... Já originál uložení nevyřezával. PRostě jsem ty všechny díry pořádně vytřel primerem a pak prvné z jedné a pak z druhé strany vyplnil lepidlem. Důležité je zakončit boky tak, že je to komplet vylité v ploše, takže se nemají jak orignál silentlok od toho lepidla uvolnit a "vyklepat" Myslím si, že i tento způsob co jsem udělal já, tak je dostačující a mám tak udělané silentbloky na obou autech, jak na MR2ce, tak i na Swiftu.
Lander
LANDER F3 Racing Team
Formule F3 Dallara F394 Fiat Abarth Novamotor
Formule F3 Dallara F394 Honda Mugen
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Suzuki Swift Kit Car - PRODANO!
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Re: DIY solid motor mounts
Pak ti reknu. Ja koupil PUR vlozky do silentbloku od Pro-Ethane Motion Control.
Live4Ride Syndicate
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
@Lander:
Muzes mi jako debilovi upresnit ingredience? Nejlepe s obrazkem. Treba ten primeeeer, jakym lepidlem jsi to vosefoval...
Muzes mi jako debilovi upresnit ingredience? Nejlepe s obrazkem. Treba ten primeeeer, jakym lepidlem jsi to vosefoval...
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
primer je zaklad pod lepidlo na sklo...
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To mi doslo, ale mam rad obrazky. Abych to v krame nehledal zase 2hodiny... Nesnasim nakupovani. A taky neni lepidlo jako lepidlo...MattiK píše:primer je zaklad pod lepidlo na sklo...
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
aha tak promin... myslel sem ze se ptas co to je
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V poho... Presne jsem to nevedel, ale napovedel mi ten postup z tech stranek pac tam taky neco patlal...MattiK píše:aha tak promin... myslel sem ze se ptas co to je
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
-
- Kontaktovat uživatele:
Sorry,obrázky z pracovního postupu nemám....
Primer je primer, lepidlo na okna je lepidlo na okna... Obě ingredience seženeš tam kde lepí čelní okna na auto.... Primerem potřeš všechnu gumu v tom silentbloku, pořádně vytřít ty díry a pak strč lepidlo do pistole a pořádně to vše vylij a zarovnej plochy z obou stran.
Nevím co více k tomu napsat.
Lander
Primer je primer, lepidlo na okna je lepidlo na okna... Obě ingredience seženeš tam kde lepí čelní okna na auto.... Primerem potřeš všechnu gumu v tom silentbloku, pořádně vytřít ty díry a pak strč lepidlo do pistole a pořádně to vše vylij a zarovnej plochy z obou stran.
Lander
LANDER F3 Racing Team
Toyota MR2 BEAMS VVTi
Toyota MR2 BEAMS VVTi
zemi, zastav se v origu! nebo mi dej na sebe kontat a ja ti to lepidlo prineu z prace, delam preci v autosklech! jinak kdybys nevedel kdo jsem , tak ja sem s tim corradem, co bylo pul zivota v plnici a pak se dalo do lakua bohuzel i do frcu ted jezdim 2.5 baworem v jombiku! jsem z litvinova, ale v moste sem skoro furt!
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V pohode vsechno chapeme...Lander píše:Sorry,obrázky z pracovního postupu nemám....
Lander
Jasne ze si vzpominam. No tak to je super... Co za to chces? Pisni mi pak prosim SMS na 608372848 at si te ulozim a cas bych mel mit az v patek pres den takze bychom se mohli sejit...máca píše:zemi, zastav se v origu! nebo mi dej na sebe kontat a ja ti to lepidlo prineu z prace, delam preci v autosklech! jinak kdybys nevedel kdo jsem , tak ja sem s tim corradem, co bylo pul zivota v plnici a pak se dalo do lakua bohuzel i do frcu ted jezdim 2.5 baworem v jombiku! jsem z litvinova, ale v moste sem skoro furt!
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
ahoj zemi se dovolava na navod, bohužel jsme ho na tvem webu jaski nenašel.. mel bys bližší info? - klidne na mail, pokud to nechce tady rozpitvavat, mammensi problem - potrebujuvyrobit silentbloky na miru, jenže až dorazi motor nebude čas to nekomu zadavat .... mam vzor jak to ma vypadat..Lander píše:Nárůst vibrací není tak hrozný. Samozřejmě u MR2ky citím při drsnějším řazení jak ta kovová závodní spojka proklouzne a tak se auto trošku zatřepe, ale jiank v pohodě... A samozřejmě vlivem toho, že se motor takřka nemůže natáčet v ose kliky, tak se zlepšila jeho reakce na přidání a ubrání plynu.
Lander
předem dík..
packall@centrum.cz
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
NA TY RAMENA TO ASI NEPUJDE! je to totiz priliz meky, yam se prenasi neskutacny sily, ne ze by to prasklo, to ne, ale je to "moc pruzny", tak by to delalo podle me neplechu a material stoji karus lepidla na skla 200-500 podle vyrobce, ja pouzivam loctite-teroson, nebo wurth, ostatni stoji za ten primer se pouziva na aktivaci cistyho plecu, jestli je na nem nejakej zbytek silikonu, nebo lepidla, gumy...tak se na to pouziva tzv aktivator a primer nee! jinak se ti to za cas oddeli, treba za rok, dva, ale oddeli jinak zemi, sem kazdej den v praci do 18hod, tak mam cas o vikendech a navecer. kontakt na me ja 776226653eric píše:jenom takovej dotazek, jdou tyhle postupy i u silentbloků zadních příčných ramen u kol?? nechce se mi dávat 900,- kus ,ale zas aby to pak nedělalo velkou paseku. Taky teda nevim,na kolik ty ingredience přijdou,jestli se to případně vyplatí
- PJ
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zemi: pak koukej poreferovat
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak za mesic bych se do toho mel pustit...PJ píše:Zemi: pak koukej poreferovat
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Mirek-200sx
Cus kluci..uz to nekdo praktikoval? Chci davat na svyho nissana zadni napravu z novejsiho modelu. Drzi na 4 silentblocich ale je o 1cm sirsi..takze bych potreboval udelat excentrickej silentblok...metoda kterou tady probirate zni zatim nejprijatelneji (je tady moznost uchyceni pres duralove excentry, ale tomu se branim..je to auto do beznyho provozu ne okruhovka). Myslite ze by sla pouzit i na tu zadni napravu? Nerad bych nekde pridal a utrhl ji (je hnací)
Tady jsou fotky tech silacu...
Tady jsou fotky tech silacu...
Naposledy upravil(a) Mirek-200sx dne 24 kvě 2006 18:06, celkem upraveno 1 x.
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna na silentbloky naprav bych tohle nedoporucoval. Pakrat jsem se i o tom docetl ze to neni dobre reseni.... Leda sehnat opravdu tuhyyyy lepidlo...
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
- Mirek-200sx
Ok diky...a nenapada nekoho jine reseni meho problemu?Zemi píše:Zrovna na silentbloky naprav bych tohle nedoporucoval. Pakrat jsem se i o tom docetl ze to neni dobre reseni.... Leda sehnat opravdu tuhyyyy lepidlo...
RTV liquid urethane je obdrzitelny v nekolika stupnich tvrdosti a je vhodny i pro subframes a vsechnu uchyceni podvozku a naprav. Ne ale podle toho "navodu" uverejneneho tady, kde se ty mounts (po odstraneni toho puvodniho materialu) jen jednoduse tim urethane vyleji (= Tohle reseni nikdy dlouho nevydrzi. Vetsina lidi prumerne inteligence se sama dovtipi proc. ).Mirek-200sx píše:Ok diky...a nenapada nekoho jine reseni meho problemu?Zemi píše:Zrovna na silentbloky naprav bych tohle nedoporucoval. Pakrat jsem se i o tom docetl ze to neni dobre reseni.... Leda sehnat opravdu tuhyyyy lepidlo...
IQ stylingem nenahradis.
- MarauderZ28
- Kontaktovat uživatele:
může mi někdo prozradit jakej matroš používáte neb Flexane 94 + primer FL-10 vím kde v čr koupit ale doba objednání je 4 tejdy to si to můžu nechat poslat sám, jinak proti bublinám by šla použít vakuová pumpa (ne ta co každýho hned napadne)
Chevy Camaro Z28, LT4 383cui, Powerdyne supercharger, Edelbrock nitro etc. & Chevy Impala SS, LT1 350cui, K&N intake, Hooker exhaust etc. & Chevy Corvette C5 Z51
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
"forget the gym, Camaro has all the muscle you need"
- Zemi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ja tu mam Teroson (Terosta 8596) + nakej ten aktivator jak na gumu (8525) tak na ocel (8517H) (ale ja chci vylejt silentblok puvodni - ne ho uskvarit na kov tudiz pouziju srac na gumu)... Snad jsem ty cisla neobratil neb u toho 8517H se mi z tekutiny stala gumova kulicka.
tel. 608 372 848
tel. 608 372 848
Osobne bych rekl, ze tim ze ten urethan neni stopro tvrdy, ale zaroven ani uplne pruzny (tady se mozna pletu), tak ta stredova cast si casem kolem sebe jednoduse vytvori vuli ale taky me to neprijde uplne na tutiTaboo píše:RTV liquid urethane je obdrzitelny v nekolika stupnich tvrdosti a je vhodny i pro subframes a vsechnu uchyceni podvozku a naprav. Ne ale podle toho "navodu" uverejneneho tady, kde se ty mounts (po odstraneni toho puvodniho materialu) jen jednoduse tim urethane vyleji (= Tohle reseni nikdy dlouho nevydrzi. Vetsina lidi prumerne inteligence se sama dovtipi proc. ).Mirek-200sx píše:Ok diky...a nenapada nekoho jine reseni meho problemu?Zemi píše:Zrovna na silentbloky naprav bych tohle nedoporucoval. Pakrat jsem se i o tom docetl ze to neni dobre reseni.... Leda sehnat opravdu tuhyyyy lepidlo...
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele: