Zakázková výroba-plasty-kde?

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

DaNNy

Zakázková výroba-plasty-kde?

Příspěvek od DaNNy »

Prosím, nevíte někdo, kde bych sehnal někoho, kdy by byl schopný vytvořit formu a odlít do ní z plastu požadovaný tvar? Jedná se o přední masku. Nikde nemohu sehnat takovou, jakou si představuju. Proto bych si ji chtěl nechat udělat. Nejlépe okolí Prahy ale i jinde.
Díky za každou radu

MPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MPI »

David Bláha- Lamino Servis :wink: Podle mě osvědčené řešení 8)
Škoda Felicia 1.3 MáloPowerInside
Citroen Saxo VTS 16V - občas to jezdí
http://www.cct.estranky.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sik-foto.estranky.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

DaNNy

Příspěvek od DaNNy »

MPI píše:David Bláha- Lamino Servis :wink: Podle mě osvědčené řešení 8)
taky dělají plasty?? já myslel, že jen lamino... Ale díky, zkusím tam cinknout...

MPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MPI »

Já mám právě dojem, že oni jako jedni z mála dělají i plasty a ne jen laminát 8)
Škoda Felicia 1.3 MáloPowerInside
Citroen Saxo VTS 16V - občas to jezdí
http://www.cct.estranky.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sik-foto.estranky.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomáš Marný

Re: Zakázková výroba-plasty-kde?

Příspěvek od Tomáš Marný »

DaNNy píše:Prosím, nevíte někdo, kde bych sehnal někoho, kdy by byl schopný vytvořit formu a odlít do ní z plastu požadovaný tvar? Jedná se o přední masku. Nikde nemohu sehnat takovou, jakou si představuju. Proto bych si ji chtěl nechat udělat. Nejlépe okolí Prahy ale i jinde.
Díky za každou radu
Formu na nárazník udělat umíme....obávám se ale, že cena je TROCHU jinde než čekáš :D

DaNNy

Příspěvek od DaNNy »

Tomáš Marný píše:
DaNNy píše:Prosím, nevíte někdo, kde bych sehnal někoho, kdy by byl schopný vytvořit formu a odlít do ní z plastu požadovaný tvar? Jedná se o přední masku. Nikde nemohu sehnat takovou, jakou si představuju. Proto bych si ji chtěl nechat udělat. Nejlépe okolí Prahy ale i jinde.
Díky za každou radu
Formu na nárazník udělat umíme....obávám se ale, že cena je TROCHU jinde než čekáš :D
Nárazník nechci, pouze přední výplň masky(plástve). foto zde : http://img90.imageshack.us/img90/4347/dsc01159lb1.jpg s úpravou, aby byla bez znaku. S cenou počítám

Tomáš Marný

DaNNy píše:
Tomáš Marný píše:
Díky za každou radu
Nárazník nechci, pouze přední výplň masky(plástve). foto zde : http://img90.imageshack.us/img90/4347/dsc01159lb1.jpg s úpravou, aby byla bez znaku. S cenou počítám
Aha, tak to je potom jiná....jinak cena za formu na celej nárazník by se pohybovala tak cca od 1-3 mil. Kč, na tohle tak cca 700tis. Kč... :D

DaNNy

Příspěvek od DaNNy »

Tomáš Marný píše:
DaNNy píše:
Tomáš Marný píše: Formu na nárazník udělat umíme....obávám se ale, že cena je TROCHU jinde než čekáš :D
Aha, tak to je potom jiná....jinak cena za formu na celej nárazník by se pohybovala tak cca od 1-3 mil. Kč, na tohle tak cca 700tis. Kč... :D
super! tak to je pohoda, vezmu hned dve!! ted vazne, to je to tak drahy, jo? Vubec netusm, jak se to muze delat, ale stavajici masku lze pouzit jako sablonu pro tu formu, akorat tam pak doplnit plastve misto znaku a vylit plastem...

Tomáš Marný

Nech si to spíš někde vyfrézovat na CNCčku z plastu, nebo vyřezat laserem nebo vodním paprskem z plechu....ta forma je fakt trochu mimo :D

Tomáš Marný

DaNNy píše:
Tomáš Marný píše:
DaNNy píše: Nárazník nechci, pouze přední výplň masky(plástve). foto zde : http://img90.imageshack.us/img90/4347/dsc01159lb1.jpg s úpravou, aby byla bez znaku. S cenou počítám
super! tak to je pohoda, vezmu hned dve!! ted vazne, to je to tak drahy, jo? Vubec netusm, jak se to muze delat, ale stavajici masku lze pouzit jako sablonu pro tu formu, akorat tam pak doplnit plastve misto znaku a vylit plastem...
Jo jo, fakt je to takhle drahý, ale nic si z toho nedělej, většina lidí nemá vůbec šajn co stojí výroba jednoho plastovýho knoflíku v jejich šáde :D

Tomáš Marný

Nebo pak mě napadá ještě úplně nejlevnější varianta...a to...kus nějakýho plastu (nebo i plechu)...vrtačka, pilník...pilka.... a volnej víkend

máca

Příspěvek od máca »

nebo sezen proste dve takovy masky a z jedny udelej darce organy a mas to asi relativne nejevnejsi

DaNNy

Příspěvek od DaNNy »

máca píše:nebo sezen proste dve takovy masky a z jedny udelej darce organy a mas to asi relativne nejevnejsi
taky jsem o tom premyslel, ale problem je v tom, ze tam maska je do oblouku..

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

coze? kdyz jsem to cetl, tak jsem myslel ze 1 - 3 tis za naraznik a 700 za masku. a pak koukam 1 -3 mil. a 700 tis! kdo si to nechava delat jako?
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Koupit mřížku od Elis Plastu a ohnout horkovzdušnou pistolí na předem vytvarované obloukové ploše (třeba plech napružený pomocí svorek na ponku).
Gr33N MoNsT3R

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

bóďa píše:coze? kdyz jsem to cetl, tak jsem myslel ze 1 - 3 tis za naraznik a 700 za masku. a pak koukam 1 -3 mil. a 700 tis! kdo si to nechava delat jako?
kazda automobilka :wink:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Flinta píše:
bóďa píše:coze? kdyz jsem to cetl, tak jsem myslel ze 1 - 3 tis za naraznik a 700 za masku. a pak koukam 1 -3 mil. a 700 tis! kdo si to nechava delat jako?
nevim, jestli si zrovna kazda automobilka nechava delat formy na plasty od firmy v ČR nekde v Horni Dolni.. :) Doufam, ze jsem se pisatele nedotkl..
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

ja to psal vseobecne ne jen pro tuhle jednu firmu :wink:

Tomáš Marný

bóďa píše:
Flinta píše:
nevim, jestli si zrovna kazda automobilka nechava delat formy na plasty od firmy v ČR nekde v Horni Dolni.. :) Doufam, ze jsem se pisatele nedotkl..
Hehe, nedotkl :-), děláme pro několik automobilek :-)...ale to myslim tady neni podstatný :D

DaNNy

Příspěvek od DaNNy »

Po dlouhé době oživuji toto téma... stále potrebuju poradit, co s tou maskou. Koupil jsem jeste jednu na darcovství, sedělo to pěkně, i do toho oblouku, ale pak jsem to nechal jednoho chlápka přilepit k sobě, ovšem nedopadlo to úplne dobre...
Takze bych Vás chtel poprosit, zda nevíte jeste o nekam, kdo by to zkusil vyrezat z jednoho kusu napr tim CNC nebo tak neco... Nic me nenapada, s timto nemam zkusennosti, takze budu rad za kazdou radu co s tim

sochor8

Příspěvek od sochor8 »

hele sice nevim kterej chytrak ti tady mele tyhle sracky do hlavy ale ja dal formy a formu udelas do 5tisic korun,kdyby si byl vzrucnej tak na jeden kus to jde ji odlit ze sadry,jinak co jsem koukal tak na to potrebujes,pevco,sadlo pod pevco,barvu,epoxid,tkaninu a min dat tak 4 vrstvy tohle cele te vic jak 5 stat nebude,dal jsem si carbonovou kapotu a vysla me jen material na 4,500kc,takze tyhle radilci vubec nevedi vo co jde,kdyz budes chtit poslu fotky,dal jsem i cele kastle na chelby cobra

Bohuš
Moderátor

Příspěvek od Bohuš »

sochor8 píše:hele sice nevim kterej chytrak ti tady mele tyhle sracky do hlavy ale ja dal formy a formu udelas do 5tisic korun,kdyby si byl vzrucnej tak na jeden kus to jde ji odlit ze sadry,jinak co jsem koukal tak na to potrebujes,pevco,sadlo pod pevco,barvu,epoxid,tkaninu a min dat tak 4 vrstvy tohle cele te vic jak 5 stat nebude,dal jsem si carbonovou kapotu a vysla me jen material na 4,500kc,takze tyhle radilci vubec nevedi vo co jde,kdyz budes chtit poslu fotky,dal jsem i cele kastle na chelby cobra
Tak chelby cobru bych rád viděl .

A docela by mě zajímalo jak by jsi chtěl laminovat tu masku vyděl si vůbec ten tvar?

Tead

Příspěvek od Tead »

No mě se hlavně líbí téma - zakázková výroba - plasty a dotyčnej tu začne psát o laminu a carbonu :lol:
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

mě spíš zaujalo že někdo začne drbat do tři roky starého tématu kde se někdo vyjadřuje jak fa dělá bumpery pro automobilky a pak tu nějaký pajtáš křičí otom jak to za 5 tis spáchal na dvoře a jak je to na té samé úrovni... 8)

Rotah

Příspěvek od Rotah »

sochor8 píše:hele sice nevim kterej chytrak ti tady mele tyhle sracky do hlavy ale ja dal formy a formu udelas do 5tisic korun,kdyby si byl vzrucnej tak na jeden kus to jde ji odlit ze sadry,jinak co jsem koukal tak na to potrebujes,pevco,sadlo pod pevco,barvu,epoxid,tkaninu a min dat tak 4 vrstvy tohle cele te vic jak 5 stat nebude,dal jsem si carbonovou kapotu a vysla me jen material na 4,500kc,takze tyhle radilci vubec nevedi vo co jde,kdyz budes chtit poslu fotky,dal jsem i cele kastle na chelby cobra
:lol: Jeste ze tady ty chytraci vubec nevedi vo co jde, ale ty vyrabis formy na Chelby cobru ze sadry.. :roll:
Ibiza mk3 TDI - ?ps/?Nm
BMW 330D - 150kw/410Nm

sochor8

Příspěvek od sochor8 »

jak bych dal formu na vec kteriu jsem nevidel???muzu to popsat ale ty nazvy vam chytrakum nic nereknou...vezmu dotycnou vec,odmastim,natahnu sadlem pod pevčo,rozetru a pockam 20min.toto opakuji 3x,cca po h nanesu houbou pevčo a necham zaschnout...toto udela separaci,pro ty chytraky tady je to slaba pruhledna vrstva ktera barani prilepeni,dele tam nanesu natuzenou barvu a pockam az zaschne.pote laminujete cca 10vrstev a po uplnel vytvrdnuti vezvete formu i s tou maskou,nebo naraznikem neco s cim,to je fuk a diky te separaci oddelite formu od vyrobku.pak tu formu ktera ma si tak 2cm silu vybrousite a znovu naseparujete a muzete do ni lepit vyrobek o 2 vrstvach,bohate staci a pro pana chytryho co si mysly ze to placame na dvorku tak se podivej na tyhle vebovky http://www.kmeki.cz/indexP.php?page=produktyFoto1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.portalvrchlabi.cz/frantisek-kyncl-1/" onclick="window.open(this.href);return false;
tyto firmy obe sidly v lanove

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

Obrázek
okay

BoboCali

Příspěvek od BoboCali »

Není to tak dlouho co jsem vyráběl zákazníkovi něco podobného.
Přílohy
maska po komaxu.JPG
Opel Calibra -zatím převrtaná C20XE-in progress: stavba kopie DTM. cca 400PS

BoboCali

Příspěvek od BoboCali »

ještě jedna
Přílohy
vyrobená maska v komaxu.JPG

BoboCali

Příspěvek od BoboCali »

Celkový pohled,včetně kompletního předělání př.nárazníku,kapoty,a td....
Přílohy
P2232548.JPG

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“