co nechceš mít od komaxitu to zalepíš malířskou papírovou páskou která vydrží až 250st. a pa ji jen sloupneš a ona se utrhne i s barvou přesně na hraně.Rolljoin píše:co říkáte na komax na dělené kola? mám strach aby to šlo potom složit, přece jen to má nějakou vrstvu
Lakování ALU kol..
Re: Lakování ALU kol..
Někdo z okolí prahy na lakováni?spousta lidi řiká že mam koupit plastiDip ale to je podle mne na prd...

Mel bych takovy dotaz, pujde dostatecne odmastit a striknout sprejem lestene limce tak aby to neco vydzelo nebo jsou ty lestici pasty nejak mastne ze to bude treba prvne obrousit?
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Většina leštících past jsou opravdu mastné pro ochranu toho obnaženého hliníku. Sice nechápu, proč chceš lakovat do barvy leštěné límce, ale budiž. Určitě před lakováním vždy zdrsnit povrch, pořádně odmastit a pokud to všechno včetně lakování uděláš poctivě, tak není problém 

mam moznost koupit kola s takovymi limci a me se to jednak nelibi a je to neprakticke z hlediska udrzby, kazdopadne tedy udelat poradne zaklad, diky za odpoved
jeste bych se zeptal ohledne toho odmasteni, staci tech. benzin nebo je lepsi cistic brzd?

jeste bych se zeptal ohledne toho odmasteni, staci tech. benzin nebo je lepsi cistic brzd?
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Mě vždycky stačil bohatě technický benzín, jen to chce opravdu projet pečlivě a ne jen tak přešmrdlat špinavym hadrem... 

Tak mam tady dotaz pro fajnsmekry...
Prisli mi kola z JPN,pouzity. Chtel jsem je vymazlit,tak jsem si je chtel nechat v ROGI (Lakovna ve Vestci) chemicky odlakovat,a nove nastrikat. Tam mi rekli ze jsou chromovany,a jedine odchromovat
. Poslali me o tri vesnice dal k panu Gazdovi,co by to mel umet ( j2alu.cz). Ten mi rekl ze to neni chrom,ale elektrostaticky nanasena tenka vrstva laku,a nejde to ani chemicky odlakovat a opiskovani v tom nadela doliky,ale dal mi cislo na pana Pytelku,ktery elektrostaticky lakuje,a ten bude vedet. Ten samozrejme nelakoval,ale ma znamyho co lakuje elektrostaticky.Tak mi dal cislo na toho znamyho. No a ten me poslal do prd..le ze si tom mam lehce prebrousit, a striknout do plnice
takze ja uz vole nevim,asi to natru voskovkama a vypalim v mikrovlnce. Nemate nekdo podobnou prihodu? Nejaky rady? Nejsem expert v lakovani,a proto me zajima,kdo z nich me lakuje. Ale nakonec to vidim asi zas na Plastidip,ale fakt jsem se snazil 
Prisli mi kola z JPN,pouzity. Chtel jsem je vymazlit,tak jsem si je chtel nechat v ROGI (Lakovna ve Vestci) chemicky odlakovat,a nove nastrikat. Tam mi rekli ze jsou chromovany,a jedine odchromovat

R33 GTST Mspec2 '97
- LiberaleMiguel2
Když ti člověk co to lakuje řekl, že to máš přebrousit a hodit do plniče, tak v čem je problém ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Mám teďka lakované alu. A nic moc Ti povím teda. Lák lehce podřeš a jde pak vidět plnič. Opravdu je to velice choulostivé na manipulaci a to hlavně s klíčem při přidělávaní šroubů.
- LiberaleMiguel2
Oblepit ořech lepící páskou a dávat si trochu bacha, pohoda 

JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ono asi záleží, jak kvalitně jsou nalakované. Ty kola co jsem jsem lakoval a jsou fotky na první stránce tohoto tématu stále mám. Jezdil jsem na nich 2,5 letní sezony, letošní sezonu na nich odjezdil brácha. A krom toho, že na pár místech trochu popraskal bezbarvý lak (pravděpodobně mu nedělalo dobře mytí Carlanem) jim nic není.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
moje práce:
http://www.dippower.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nejvíce foto je na facebooku, odkaz na www
Jinak posílám foto dalších prací
http://www.dippower.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
nejvíce foto je na facebooku, odkaz na www

Jinak posílám foto dalších prací

- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jaký lak použít na kola? Byl bych rád, aby to bylo stejně odolné jako originální lak (aby to přežilo čistění bez úhony). Mám tu teď něco, co by stálo za renovaci, ale už se mi nechce to bastlil jako dřív sprejema. Jde o moje kola na moje auto, takže si to chci udělat sám a pořádně 

Nevím,jestli to patří přímo sem, tak kdyžtak sorry za ot
Dostal jsem i s autem celkem pěkný Borbety, ale jsou slušně sedřený od obrubníků+jeden je zezadu bouchlej.
Je na ních samozřejmě bezbarvý lak, který se odlupuje. Přemýšlel jsem, že bych límce stříknul, ale otázka jak dostat ten lak dolu ? Mam to prostě celý zbrousit až na hliník ?
A další otázka: Jsou v nich docela rýhy a ty se mi fakt nelíběj, ale zároveň se mi to nechce kitovat....když je zbrousím nebude to mít vliv na funkci ?
Špatná fotka, ale lepší než žádná

Mimochodem ten co to vyvažoval byl celkem frajer

Dostal jsem i s autem celkem pěkný Borbety, ale jsou slušně sedřený od obrubníků+jeden je zezadu bouchlej.

A další otázka: Jsou v nich docela rýhy a ty se mi fakt nelíběj, ale zároveň se mi to nechce kitovat....když je zbrousím nebude to mít vliv na funkci ?
Špatná fotka, ale lepší než žádná

Mimochodem ten co to vyvažoval byl celkem frajer

a to se vyplatí v dnešní době opravovat? bych to viděl tak na sběrnu 

VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Nemám důvod se těch kol zbavovat
Hodně se mi líbí, tak je chci dát dohromady.

Seženeš lepší určitě:) Chce to jen pravidelně projíždět inzerci.... Do téhle sady vrazíš a ve finále až bude po všem si řekneš že to bylo zbytečný:)
Opel Kadett GSi C20XE 1989 R.I.P
Opel Kadett GSi C20LET 1990 (Champion)
Opel Calibra C20XE 1991 Prodáno
Opel Calibra Turbo 4x4 1993
Best GTi is GSi
Opel Kadett GSi C20LET 1990 (Champion)
Opel Calibra C20XE 1991 Prodáno
Opel Calibra Turbo 4x4 1993
Best GTi is GSi
- phaeton_esc
umejt, trochu odbrat smirkáčem a stříknout třeba Montanou. Na zimu budou dobrý, ale jak říkají ostatní, zbytečné do nich víc investovat
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
Tohle jsou letní, zimáky mam pořád na autě
Nechce se mi do nich nic investovat, dělal bych to já, proto se ptam jak to dostat dolu 

- phaeton_esc
Já kdysi takhle repasoval doma zrytý kola na Forda. Brousil, tmelil, lakoval. Nakonec to bylo k ničemu, protože to furt to byly obyčejný kola, ale nechal sem na nich ruce a nevyšlo to úplně na málo 
Být tebou tak je fakt maximálně trochu obrousím, stříknu sprejem a hotovo

Být tebou tak je fakt maximálně trochu obrousím, stříknu sprejem a hotovo

Já to chtěl zbrousit, stříknout plničem, zbrousit, stříknout základem a barvou
Ale nevim jak se to bude chovat s tim lakem co tam teď je ? Na nový kola jakožto student nemam peníze, takže buďto tyhle nebo žádný 

- phaeton_esc
mno tak to obrus celé. na druhou stranu, současný kola jsem stříkal Montanou black a drží to perfektně, starej lak sem nesundaval
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To bouchnutí si při troše snahy srovnáš sám. Ty hrany bych lehce přebrousil, poté dokytoval a stříknul to buď celé a nebo pokud je lak na středu ok, tak vymaskovat a stříknout jen ty límce. Jsou to hezký kola a pokud jím objetuješ víkend, tak budou dobrý.
Mam prázdniny, takže na ně mám tak nějak čas
Lak na středu je ok, lakoval bych jenom límce
Díky moc za rady

Díky moc za rady

- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že jsou ty límce odřený, tak nemá smysl na ně sahat odlakovačem, protože i po sundání bezbarvýho laku bys musel brousit.
Osobně bych límce obrousil rovnou vč. laku do rovna, větší zářezy přejet hliníkovým kitem a pak prostě nalakovat, žádná věda. A nebo ještě lepší řešení, pokud na to máš čas - límce obrousit do rovna, vystřídat postupně od nejhrubších po nejjemnější smirky (2500), koupit si leštící pasty a kotouče a v klídku si je vyleštit
Osobně bych límce obrousil rovnou vč. laku do rovna, větší zářezy přejet hliníkovým kitem a pak prostě nalakovat, žádná věda. A nebo ještě lepší řešení, pokud na to máš čas - límce obrousit do rovna, vystřídat postupně od nejhrubších po nejjemnější smirky (2500), koupit si leštící pasty a kotouče a v klídku si je vyleštit

obrousit, zakitovat, nalakovat a budou jak nové, otázka na jeden víkend
cena materiálu tak pětikilo 
ty s těma pneuškama jsou stříklé pouze Alkytonem a vpoho, ty druhé metlou a lakem

ty s těma pneuškama jsou stříklé pouze Alkytonem a vpoho, ty druhé metlou a lakem