Zmena ET
Zmena ET
Nevite nekdo jestli se da upravit ET? Priklad z 22 na 30, nebo 35? Jde to odsoustruzit, nebo je to absolutne vylouceny?
Ford Mondeo MKI 1.8 Under construction
Vw Golf MKIII GT Variant 1.9 TDI R.I.P.
Re: Zmena ET
Všechno jde, jen je to o tom, jestli to stojí za to... tady u nás (Ostravsko) je co vím jeden maník, co to stočí na soustruhu.. a například je tu taky firma, která za cca 500k zvětší středovou díru na elektronech.. - toho už jsem využil...
Samozřejmě to jde, upřímně bych se do toho moc nepouštělal. Oslabí se tim ráfek, což může mít v krajní situaci krutý následky. Záleží taky na typu disku a z jaké jsou slitiny. Tim osoustružením dosáhneš ale jen málo mm. Pak je třeba zvážit, jestli se to vyplatí, když potřebuješ sundat přes 1cm... Hlavně je třeba sehant zkušeného soustružníka, který si to dobře upne a stočí přesně-pak by ti kolo mohlo házet... Lepší bude sehnat disk s požadovaným ET.
- MOTyLEK
- Kontaktovat uživatele:
jako zvětšit středovou díru bych pochopil dejme tomu na průměru o dejme tomu 4mm, ale jako odsoustružit z disku třeba centimetr, to se mi zdá už jako dost o hubu, ale nejsem odborník,jen můj názor
Nezáleží na tom co řídíš, ale jak to umíš řídit!
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak kdyby to byl plecháč tak se dá převařit ale na litáku bych to nedělal a už vůbec ych se nepouštěl do soustružení jak už tady zminovaly nebylo by to bezpečný
Animalize-Team
BMW E36
Kymco Maxxer
BMW E36
Kymco Maxxer
mno jak to tak ctu tak to chapu ale neni mi jasny ze kdyz se osoustruzi zevnitr ta dosedaci plocha (myslim tu plochu ktera doseda na kotouc nebo na buben) tak tim ze z te plochy uberu napr. centimetr tak tim znicim prece dosedaci kuzel na kolove srouby ktery je z druhe strany, doufam ze sem to napsal dost pochopitelne
neco takovyho bych ale rozhodne nedelal, pro zvetseni ET pouzit podlozky a pro snizeni ET jiny kola
neco takovyho bych ale rozhodne nedelal, pro zvetseni ET pouzit podlozky a pro snizeni ET jiny kola
Záleží kolik masa je mezi dosedací plochou a konusem na šrouby. U jiných kol je více, u jiných méně. V závislosti na tohle se pak určí, kolik je možno stočit. Kola jsou trochu předimenzována, aby to vydrželo, takže se z toho teoreticky něco málo ubrat může a nic se nestane, ale samozřejmě každý takový zásah do kola není nic dobrýho...david 136 píše:mno jak to tak ctu tak to chapu ale neni mi jasny ze kdyz se osoustruzi zevnitr ta dosedaci plocha (myslim tu plochu ktera doseda na kotouc nebo na buben) tak tim ze z te plochy uberu napr. centimetr tak tim znicim prece dosedaci kuzel na kolove srouby ktery je z druhe strany, doufam ze sem to napsal dost pochopitelne
mno tak presne obracenedavid 136 píše:.......pro zvetseni ET pouzit podlozky a pro snizeni ET jiny kola....

R6 twin turbo + V10 + V12
Hmm, tohle asi stahnout nepujde co?
- Přílohy
-
- Obraz004.jpg (144.16 KiB) Zobrazeno 2889 x
Ford Mondeo MKI 1.8 Under construction
-
Kdyby měl někdo zájem o zvětšení středové díry, není problém!
Stačí se domluvit v SZ. Jsem ze severní Moravy.