Jak laminovat? Rady, tipy, triky...

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

to vam asi radsi nebudu rikat protoze je mi jasny ze uz ted jsem za joudu ze mi netvrdne laminat a chci se poustet do tohodle :lol: ale tak ja nevim no, me to bavi a rad se poustim do takovejch veci :lol:

mimochodem jeste jestli teda budu objednavat neco z toho havel components (koukal jsem ze to tam maj levny jako svin, za cenu lamino sady se tam toho poridi dvakrat vic :lol: ) tak bych vzal i kousek karbonu a chci si s tim potahnout plastovej kryt motoru (bude to na tom vubec drzet? nebo to je jedno dyztak se ten plast da dohaje a da se tam jenom ta skorapka z karbonu). staci jak si myslim to normalne trochu natrit pryskyrici, na to natvarovat platno a prosytit? a vubec, co delate aby se to treba na rozich nenarovnavalo? taky by me zajimalo jak docilit toho krasnyho hladkyho lesklyho povrchu. hodne pryskyrice a nejakym zpusobem vylestit nebo co?
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

kdyz tu tkaninu spravne prosytis tak se ti nebude narovnavat ale bude drzet...jinak s tim hladkym povrchem ti nepomuzu ale mam dojem ze das silnejsi vrstvu pryskyrice a pak akorat vybrousis a rozlestis
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual

pesterio

Příspěvek od pesterio »

bóďa píše:to vam asi radsi nebudu rikat protoze je mi jasny ze uz ted jsem za joudu ze mi netvrdne laminat a chci se poustet do tohodle :lol: ale tak ja nevim no, me to bavi a rad se poustim do takovejch veci :lol:

mimochodem jeste jestli teda budu objednavat neco z toho havel components (koukal jsem ze to tam maj levny jako svin, za cenu lamino sady se tam toho poridi dvakrat vic :lol: ) tak bych vzal i kousek karbonu a chci si s tim potahnout plastovej kryt motoru (bude to na tom vubec drzet? nebo to je jedno dyztak se ten plast da dohaje a da se tam jenom ta skorapka z karbonu). staci jak si myslim to normalne trochu natrit pryskyrici, na to natvarovat platno a prosytit? a vubec, co delate aby se to treba na rozich nenarovnavalo? taky by me zajimalo jak docilit toho krasnyho hladkyho lesklyho povrchu. hodne pryskyrice a nejakym zpusobem vylestit nebo co?
ja kdyz neco potahuju karbonem tak to nejdriv zdrsnim,,,takze nejlip smirek a zdrsnit...potahnes to ,nechas zatvrdnout,pak to zlehka zdrsnim jen aby na to chytla pryskyrice klidne i 60tkou smirkem ale neprojet uhlik no a pak to znovu potru pryskyrici ta to hezky zaleje,nekdy si ji necham i trochu zhoustnout a pak znova prebrousit treba uz necim jemnejsim a kdyz chces mit super povrch,delal jsem to takhle treba trikrat a nakonec zalakovat.

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

pesterio píše:
bóďa píše:to vam asi radsi nebudu rikat protoze je mi jasny ze uz ted jsem za joudu ze mi netvrdne laminat a chci se poustet do tohodle :lol: ale tak ja nevim no, me to bavi a rad se poustim do takovejch veci :lol:

ja kdyz neco potahuju karbonem tak to nejdriv zdrsnim,,,takze nejlip smirek a zdrsnit...potahnes to ,nechas zatvrdnout,pak to zlehka zdrsnim jen aby na to chytla pryskyrice klidne i 60tkou smirkem ale neprojet uhlik no a pak to znovu potru pryskyrici ta to hezky zaleje,nekdy si ji necham i trochu zhoustnout a pak znova prebrousit treba uz necim jemnejsim a kdyz chces mit super povrch,delal jsem to takhle treba trikrat a nakonec zalakovat.
ok a myslis ze to bude drzet na plnici? ja uz sem si to totiz jetleb pripravil ze to budu strikat a pak me napadlo todleto. predpokladam ze pred lakovanim stejne jeste dohladka zabrousit tak tisicovkou mozna dvoutisicovkou co. mas zkusenosti i se strikanim? protoze na to budu jeste strikat napisy (ze samolepy uz mam objednany "formy" a chci aby pod tim prosvital karbon, jako ta struktura tak jaka barva je na to nejlepsi, nejaka co dela malou vrstvu :). ale to je jedno, to se poradim spis s lakyrou. jeste prosimte nejakej trik aby se to nenarovnavalo? protoze zrovna na tom krytu jsou tkovy blby rohy. zejtra ti to vyfotim, je tam toho vic, jeste takov ymalickaty "vydechy" taky nevim co s nima.

pesterio

Příspěvek od pesterio »

nemelo by se to zvedat,,,a trosku trik no nevim,,,,strihat diagonalne karbon..nevim co chces potahovat no,musel bych to videt neli drzet v ruce :roll: ,,,no a pod lak jasne necim hodne jemnym,,,nevim ale myslim ze 800 pod lak staci,,,s lakovanim ti neporadim o tom nevim ani hovno...... :D

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

hele ja to zejtra vyfotim, jeste budu mit problem bo je tam takovej mozna ani ne milimetrovej vystupek a taky nevim co s tim... jestli nebude lepsi udelat na to negativni formu :lol: zatim dik

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tak zase to trochu uschlo, necham to jest pres vejkend a uvidim.
jinak vyfotil jsem ten kryt motoru co chci potahovat karbonem / vyrobit z karbonu. vyfotil jsem ty mista u kterejch nevim co s tim
Přílohy
P1060576.JPG
P1060576.JPG (53.1 KiB) Zobrazeno 3534 x
P1060575.JPG
P1060575.JPG (42.17 KiB) Zobrazeno 3535 x
P1060574.JPG
P1060574.JPG (78.67 KiB) Zobrazeno 3534 x

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

dalsi
Přílohy
P1060579.JPG
P1060579.JPG (49.92 KiB) Zobrazeno 3529 x
P1060577.JPG
P1060577.JPG (47.41 KiB) Zobrazeno 3530 x

pesterio

Příspěvek od pesterio »

hm nevim co na to rict,,,potreboval bych to mit v ruce a tebe vedle sebe asi pak by se s tim neco dalo udelat,ale takhle,nevim.. :(

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no nejak to vykoumam, vypada to ze nejlepsi bude asi udelat formu a udelat to cely znovu protoze nevim jak bych pri sile tkaniny zachoval ten vystupek a ty vydechy... nebo za kolik bys to tak potahnul? asi by stacilo to ciste potahnout, to doladeni povrchu bych si udelal sam... jenze zase ja to taky chci mit samodomo odemne, to vis no :)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tak jsem se do toho nejak tak neplanovane pustil. vzal sem ten plnicem nastrikanej kryt, trochu navolejoval a potahl laminatem jakoze z toho bude forma :lol: vypada to zatim dost priserne, budu to muset jeste dodelavat protoze tam mam samozrejme bublin jak nasrano a ty kraje se mi zvedaj a nekde mi nevyslo platno takze az to uschne (jestli :lol: ) tak to vyloupnu, vymazu pryskyrici, zvenku voblepim necim aby mi to nevyteklo protoze pocitam ze tam mam nekde diry a jeste to tam znovu dam... tak me napada bude to vubec schnout kdyz k tomu nebude mit vzduch pristup?

Kroci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kroci »

doufam ze to na cem to delas neni moje kresba :twisted: :)
Stilyng objemem nenahradýš

Kód: Vybrat vše

www.strasse.cz - oblečení s autotématikou

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

.:Kroci:. píše:doufam ze to na cem to delas neni moje kresba :twisted: :)
njn, bezne laminuju na stole u kompu voe :lol: a jo, je to kresba od tebe

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Ahoj chci se zeptat nemáte někdo návody jak můžu udělat formu na laminátové dily? a z čeho se to vlastně dělá? Dík moc :wink:
VW golf II GT 1.8Turbo

pesterio

Příspěvek od pesterio »

treba z laminatu. 8)

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Já mám na mysli z čeho jsou to formy aby se daly použít znova?
VW golf II GT 1.8Turbo

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tak ten vymrdanej laminat proste nikdy neuschne. sice je to takovy dost tuhy ze to drzi pri sobe ale porad to lepi jako svine tak sem to z toho krytu motoru uz strhl, samozrejme polnic je celej v pici, je to odloupany a naleptany a ta maska taky porad lepi takze to tam pujdu kretenum omlatit o hlavu, akorat sem si zkurvil spoustu veci a je to mnohem prace navic. snad nejsem takovej idiot abych nedokazal namichat laminat kdyz sem ho michal uz tak stokrat. fakt sem nasranej :x

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

to vypadá jak by to bylo nějaké promzle nebo co. Taky jsem jednou koupil tu opravnou sadu a byla nějaká na hovno a taky to nechtělo uschnout
VW golf II GT 1.8Turbo

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tak sem to byl dneska vratit do drogerky, vzali to a ze mluvil sem s majitelem a ze prej penize mi klidn vrati ale ze mam jeste pockat ze zkusi vmlatit z vyrobne nejaky odskodny za to ze sem s zkurvil nekolik veci :lol:

pesterio

Příspěvek od pesterio »

woe ty ses hustej :lol: :lol: :lol: ,,,,no a priste uz jen havel composites. :wink:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

pesterio píše:woe ty ses hustej :lol: :lol: :lol: ,,,,no a priste uz jen havel composites. :wink:
njn, koupim to fakt tam... skoda jen ze jsem to nevedel driv, jeste pred pul rokem sem tech lamino sad vyplacal nekolik

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

udělal si dobře :lol: Hlavně že ti aspon vrátí prachy
VW golf II GT 1.8Turbo

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

tak vono o tech 150,- mi zas tak neslo, spis me nasralo ze sem si tim zkurvil masku, kryt motoru nastrikanej plnicem, vyplacal spoustu redidla, vsechno vomatlal, a jeste me ceka to vsechno umejt a navic spousta prace s tim

petrusxxx

Příspěvek od petrusxxx »

chtel jsem se optat kdyz k sobe svarim dva narazniky(plast) tak ta spara co tam vznikne cim to doladit aby to bylo hladke myslim jako jeden celek kytem bude to drzet aby se to neodlouplo...dik
corolla e10 1,4 xli 16v,
momo 7,5Jx16 et 35
195x45/16

pesterio

Příspěvek od pesterio »

no nejlip slaminovat a pak treba skelnej kyt :roll:

petrusxxx

Příspěvek od petrusxxx »

jako to lamino se mi nezda si myslim ze to moc drzet nebude radeji to vyvarim plastem...
corolla e10 1,4 xli 16v,
momo 7,5Jx16 et 35
195x45/16

Tommís83

jak na kapotu?

Příspěvek od Tommís83 »

Můžete mi někdo poradit jak na výrobu kapoty s nasávačem? Ja dřív zkoušel na R19 s výdechem evo- kokotilsem se s ní měsíce a pak popraskala :vztek: a teď bych chtěl něco podobnýho zkusit na Xsaře, ale jasný že nekci aby to praskalo...Poraďte PLEASE :poklona:

Tommís83

KAPOTA EVO

Příspěvek od Tommís83 »

jo a taková byla než začala praskat :)
Přílohy
evo.jpg
evo.jpg (38.76 KiB) Zobrazeno 3540 x

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

petrusxxx píše:jako to lamino se mi nezda si myslim ze to moc drzet nebude radeji to vyvarim plastem...
proc se ptas kdyz si to nakonec udelas stejne podle sebe???
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual

Tommís83

Příspěvek od Tommís83 »

Já chci očekovat jak na to, aby mi to zase nepopraskalo...tu modrou haupnu sem dělal tak před 3 rokama a jak sem jí dal na auto tak po pár tejdnech to začalo praskat...tak chci vědět jak na to,prostě, ...to je tak složitý na pochopení? :kladivo:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“