Leštění hliníku

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
mathyas
Kontaktovat uživatele:

Re: Leštění hliníku

Příspěvek od mathyas »

a nebo ošetřeno pastou která nedovolí aby to rezlo :wink:
Služby, Poradenství a poskytování Know how v oblasti péče o vozidlo.

http://www.matejveprek.cz

lukasfa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukasfa »

delal jsem to jako ulet protoze jsem v lete nemel co delat o dovolene :D a ta kola drzela cca mesic a pak sul udelala sve ...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no tyvole to me poser. lestit plechace :-D. vddyt to muselo bejt pracny jak svin ne? je to mnohem tvrdsi nez hlinik :lol:
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

kentoya

Příspěvek od kentoya »

to vyjde na stejno
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

bóďa píše:chlapi myslíte, že je vhodný dávat leštěnej hliník do paraboly světla? :) jde mi o to, že tam budu dávat čočky a kolem toho potřebuju nějakej kryt a ten nechám vysoustružit z hliníku a potom si to chci vyleštit aby to vypadalo jako chromovaný jako zbytek paraboly a když to leštím sám, tak je to sice perfekt, ale nemam na to poradny pripravky, takze na vzduchu to časem zajde, tak jestli to světlo naprosto utěsnit, nebo tam naopak nechat větrací díru jako origo, abych potom kvůli tomu zase nemusel oddělávat sklo abych přeleštil rámečky kolem čoček, jestli víte, jak to myslim... nebo to udělat z jinýho matroše? dík
nikdo neví?

kentoya

Příspěvek od kentoya »

zeptám se tě asi takhle, určitě znáš matematicky jak se vypočítá parabola a co udělá byť malá odchylka
zkus tu parabolu vyleštit tak aby byl výsledek skutečně parabola a máš za sebou teprve jednu polovinu problému a tím druhým je, že hliník bude vlivem okolních teplot se mlžit, vázat na sebe vodu, oxidovat..........

odpověz si sám
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

kentoya píše:zeptám se tě asi takhle, určitě znáš matematicky jak se vypočítá parabola a co udělá byť malá odchylka
zkus tu parabolu vyleštit tak aby byl výsledek skutečně parabola a máš za sebou teprve jednu polovinu problému a tím druhým je, že hliník bude vlivem okolních teplot se mlžit, vázat na sebe vodu, oxidovat..........

odpověz si sám
promiň, ale nějak nechápu. bylo to vůbec na mě? tu druhou část jsem pochopil, že asi není vhodný hliník, že tam bude oxidovat, ale tu první část...???

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ta první část je myšlena tak, že jakýmkoliv leštěním dochází k úbytku materiálu, i kdyby jsi si nechal přesně na CNC mašině obrobit parabolu, tak nejsi schopen leštěním dosáhnout přesný tvar paraboly, někde vezmeš více někde méně a bude to svítit všelijak

Smayk

Příspěvek od Smayk »

Jak se zbavím hlubších škrábanců na límci alu, který bych nevybrousil - nebo vybrousil,ale šlo by pryč zbytečně moc materiálu. Šel by použít tekutý kov,vím už se to tady někde oběvilo,ale mě by zajmalo,jestli to vydrží? A nzůstanou fleky,de to taky rozleštit?
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...

kentoya

Příspěvek od kentoya »

škrábace se snažím vždy rozleštit, zatím jsem nic jiného nezkoušel, takže já nevím ani netuším

Smayk

Příspěvek od Smayk »

Mám to zkusit? Hele a viděl jsi,to co jsi rozlešťoval na vyvažovačce(jen disk bez pneu),myslím když to rozleštím,abych tam nemusel dát závažího jak na hlubinýho potapěče?
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

kentoya píše:ta první část je myšlena tak, že jakýmkoliv leštěním dochází k úbytku materiálu, i kdyby jsi si nechal přesně na CNC mašině obrobit parabolu, tak nejsi schopen leštěním dosáhnout přesný tvar paraboly, někde vezmeš více někde méně a bude to svítit všelijak
asi jsi mi špatně rozuměl, do toho bych se v životě nepouštěl... jde mi jen o rámečky kolem čoček, dal jsem tam čočky a malá parabola je za čočkou, takže zbytek světla už může bejt jakejkoli a rámečky kolem čoček nemaj žádnej funkční vliv, jsou pouze krycí. kámoš mi je už točí z hliníku, tak uvidim, ale teda nechce se mi pak rozdělávat světla kvůli tomu, že jsou zoxidovaný rámečky, moc se mi to nezamlouvá :(. Jak to mám ochránit, nebo nevyleštíte mi to někdo kdo na to máte mašinu a znáte otáčky a máte pasty a neoxiduje to?

v dnešní době, kdy má každý auto čočky bych žádný paraboly nevyráběl (proto jsem dal bixenon čočku a k tomu ještě jednu dálkovou halogenovou), navíc, myslim si, že kdybych si je nechal vyrobit a potom je vyleštil tak tim leštěním toho matroše ubyde maximálně tak, jaký jsou výrobní odchylky při výrobě plastovejch parabol, taky to není naprosto přesný.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

fajn to jsem špatně pochopil, tohle klidně nalešti a potom ponoř do nějakého dobrého laku, aby to neoxidovalo

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

kentoya píše:fajn to jsem špatně pochopil, tohle klidně nalešti a potom ponoř do nějakého dobrého laku, aby to neoxidovalo
ok, a dělá se něco takovýho? já vim, že vždycky, když někdo leští hliník, tak se to nelakuje, že z toho lak sleze, protože se na tom hladkym neudrží, ale zase teďka tu někdo prodával OZ vyleštěný a zalakovaný lakem od BBS, dá se něco takovýho sehnat?

Smayk

Příspěvek od Smayk »

Hele takhle vypadá ten disk,nemá někdo nápad? Jo je to focený telefonem,tak sry za kvalitu

Obrázek
I live in SUPRA World

creams
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creams »

POSTUP LEŠTĚNÍ BAREVNÝCH KOVŮ, ZEJMÉNA HLINÍKU

Zde je potřeba rozlišit, jestli chceme docílit zrcadlového lesku a nebo jen povrch srovnat a mít ho matný. Co se týče další konzervace povrchu je několik možností :

- lakovat - osvědčil se mi lak na hudební nástroje nebo v nouzi lak na metalízu

- konzervační olej- silikon, konkor

- pasta na udržováni nových laků karosérii- zdá se to nejlepší verze.

- leštící pasta kterou budeme povrch leštit, ty co dodávám udrží lesk poměrně dlouho, ale po smontování dílů je většinou už špatný přístup neumožňující strojní leštění.

NIKDY NEPOUŽÍVEJTE na leštění nebo konzervaci barevných kovů Silichrom nebo Neoxid - to je naprostá katastrofa!!!!! Povrch je zdrápaný a zoxiduje rychlostí blesku.Tyto přípravky jsou vhodné tak na cídění hmoždíře umístěného v kuchyni na poličce a to se na něj ještě musíte dívat velké vzdálenosti!

Postup leštění:

- součást zbavíme všech nečistot a mastnoty. Potom je nutno se rozhodnout zda brousit nebo ne.Všeobecně platí, že broušením se hlubokých poškození a hloubkové oxidace zbavíme, ale zase si vyrobíme spoustu drobných rýh od brusiva. Zásada je nepoužít ocelový kartáč ani ruční, natož na vrtačce nebo úhlové brusce!

a) silně poškozený a nebo zoxidovaný povrch

- Pokud je součást hodně poničená nebo velmi silně zoxidovaná, doporučuji jemně přebrousit brusivem o zrnitosti 180- 240. Vždy je nutno přimazávat lojovou pastou, protože specielně hliník nám jednak zanese brus a jednak vytvoří rýhy, kterých se později budeme těžko zbavovat. Brousíme pokud možno vždy jedním směrem a pokud jsou na leštěném předmětu prolisy tak podél nich. Nikdy ne kolmo!

- Předleštění provedeme pouze pokud jsme celý povrch přebrousili a to buď hrubovací pastou to je pokud chceme matný povrch např. Black-Max nebo pokud vyžadujeme vysoký lesk Green Max a sisálovým nebo hustě šitým látkovým kotoučem. Zde se začíná leštit kolmo na směr brusu, ale pokud jsou na předmětu prolisy tak je nutno na ně nenajíždět vyloženě kolmo.

- Leštění pro dosažení vysokolesku- provedeme pomocí pasty White Max a látkového nebo TT kotouče řídce šitého.

Pokud je nežádoucí dosáhnout vysokého lesku tak leštění ukončíme po předleštění Black Max a sisál.

b)mírně poškozený povrch

Jestli je povrch součásti v relativně slušném stavu tak se vyplatí nepřebrušovat celý povrch a pouze ručně opravit případné vady (vrypy, rýhy), brusným papírem P240 který budeme přimazávat lojovou pastou.

- Leštění:

Pro dosažení vysokého lesku použijeme buď rovnou pastu White Max a polohustě šitý látkový nebo TT kotouč. Pokud je potřeba větší odběr materiálu je možno přeleštit pomocí pasty Green Max a látkového kotouče a potom dalším krokem doleštit pastou White Max a kotouč TT.

Pro dosažení matného povrchu leštíme pastou Black Max a podle stupně poškození povrchu se volí mezi kotouči sisál-silně poničený povrch nebo TT- málo poškozený. Odběr této pasty je možno zvyšovat současným přidáváním lojové pasty.

zdroj: http://www.chromtechnik.cz/pages/postup ... =86&Lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Pug 306 cleaning
HTTP://INFINITYCARS.CZ

http://opravy-autochladicu.cz/ a svařování hliníku
Profesionální péče o vozidla
www.detailing.cz
www.cleaned.cz

Svoby

Příspěvek od Svoby »

Nevíte jestli maj leštící pasty a kotouče v OBI ??
:afro:

Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

bóďa píše:
kentoya píše:fajn to jsem špatně pochopil, tohle klidně nalešti a potom ponoř do nějakého dobrého laku, aby to neoxidovalo
ok, a dělá se něco takovýho? já vim, že vždycky, když někdo leští hliník, tak se to nelakuje, že z toho lak sleze, protože se na tom hladkym neudrží, ale zase teďka tu někdo prodával OZ vyleštěný a zalakovaný lakem od BBS, dá se něco takovýho sehnat?
ten lak se asi sehnat nedá. Klučina z http://www.lestimekola.cz" onclick="window.open(this.href);return false; mi říkal, že ho má přímo od nich z BBS.
Když to prý dá na strojně vyleštěný kola, tak pak to vypadá jako leštěný. Lesk to ztratí asi vždy po zalakování čímkoliv.

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

Svoby píše:Nevíte jestli maj leštící pasty a kotouče v OBI ??
obi nevim...
hornbach-dobrej výběr kotoučů, pasty nevim kupoval sem v bauhausu unipol, maj hnědou a modrou v sadě za 150,-

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

máte někdo nákej fígl jak dostat zbytky pasty z leštěný věci ?

kentoya

Příspěvek od kentoya »

nejlepší je tu pastu rozleštit aby nezbyla, ale pokud zbyde milit autočistič to umyje

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

na zbytky pasty je dobrý tý pasty ještě přidat a rukou to doleštit a ta pasta se tim rozpustí. nebo nějakm olejem, například WD-40 to taky jde

btw, uz mam vysoustruzeny ty krouzky, ale nekdo mi vyplacal ALU MAGIC. budu muset něco koupit. Myslíte, že je pro mě nějaká lepší pasta? Leštim jenom vrtačkou. A nechci 150 druhů past, ale maximálně dvě až tři. Díky

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

kentoya píše:nejlepší je tu pastu rozleštit aby nezbyla, ale pokud zbyde milit autočistič to umyje
jj to se dycky snažim, ale sou různý prolisy a zákoutí kde mi dycky zůstane a pak nejde jak stuhne vyšťourat... tentokrát sem dal klasicky hadr a nehty, dneska vůbec necejtim prsty :lol: příště zkusim ten milit, dík za radu

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

já mám nejakou zelenou lestící pastu 2druhy..je to tak 10 let stary..tedka s tim lestim pár vecí.večer hodim fotky.......jako je to ale mazec..to lesti uplne samo :twisted:
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

tu sem enco delal...mosim jeste dodelat...ted snezi a je zima :twisted:
Přílohy
100_1541.JPG
100_1541.JPG (76.72 KiB) Zobrazeno 2371 x
100_1539.JPG
100_1539.JPG (86.24 KiB) Zobrazeno 2377 x
100_1537.JPG
100_1537.JPG (89.07 KiB) Zobrazeno 2374 x
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

BALI

Příspěvek od BALI »

Svoby píše:Nevíte jestli maj leštící pasty a kotouče v OBI ??
nemaj
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

...

Příspěvek od ... »

cim pecujete o ty lesteny veci?? je na to neco specialniho?? ja to obcas prejedu hadrem ale to casem decetne zmatni :( akdyz se hodne nudim tak to znova rozlestim ale to je malo kdy :(
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

FubuTomas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FubuTomas »

Nejlepsi je to nedelat z hliniku,ale duralu,ten rozlestis 1000x rychlejc,lip a vydrzi to!!!!
ex:Opel Calibra 2.0i 4x4
akt:BMW 525TDS E39

((( NÁHRADNÍ DÍLY OPEL CALIBRA )))

tsin

Příspěvek od tsin »

taky pridam svoji praci.. jsou to hlinikovy paky na kamosovyho choppera.. nejaky tahla k zadni brzde ci co.. jedno je uz hotovy to druhy zatim ne-e..
Obrázek
racing: OOOO 2,3 QUATTRO turbo
daily: OOOO A4 avant B5
fun: nissan pathfinder 3.0 V6

FubuTomas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FubuTomas »

wau,to je krasny,to je frezovany?Nebo vypalovany?
ex:Opel Calibra 2.0i 4x4
akt:BMW 525TDS E39

((( NÁHRADNÍ DÍLY OPEL CALIBRA )))

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“