Ahoj, koupil jsem si minulý měsíc konečně nové auto (pro každodenní provoz) a chtěl bych si provést malou stylingovou úpravu na vozidle - moc se mi nelíbí přední mlhovky a když jsem se dozvěděl, že v zákoně je to upraveno tak, že je vůbec nemusím mít, tak jsem se rozhodl, že přijde změna. Nyní mě napadly 3 možnosti, jak vše provést.
1) Jen Vyndat - pro mě nejméně shůdná možnost (nechci jezdit s dírou po zlodějích)
2) Vyndat a zakrýt umělohmotnou mřížkou - nejraději toto řešení
3) Zalepit fólií - asi nejvíce nasrávací, co se silničních kontrol týče
V souvislosti s tím má otázka: Nemáte zkušenosti s tím, jak na tyto jednotlivé úpravy reaguje policie / pojišťovna / STK? A nepropadá tím záruka na vozidlo?
Ptám se zde erudovaných motoristů, protože v jednom autorizovaném servisu mi řekli, ať to nedělám, jelikož ty nové "díly" nemají ATEST. Je to pro mě docela komické, když by mě za tohle v případě např. nehody nechtěli vyplatit pojistné plnění, když je to de facto to samé, jako když si na auto nalepíte nějakou 3D nálepku.
Mlhovky dopryč
- H.o.m.i.e.
Re: Mlhovky dopryč
Pokud se to auto dělá i bez mlhovek tak objednej originální záslepku a máš vystaráno. Pokud to má mlhovky už v základu tak nezbývá nic než nějaký samodomo řešení. Pokud to řešení bude mít aspoň nějakou úroveň tak bych řekl že si toho ani nikdo nevšimne a zbytečně se toho bojíš.
- LiberaleMiguel2
Mám místo mlhovek mřížky a nikdy s tím nebyl jediný problém ani nikdo jiný z lidí co znám co to tak mají
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
-
Mně se to řešení s přelepením folii líbí. Je to nejmíň pracný, levný a elegantní.