Poškrábaná autofolie
Poškrábaná autofolie
Zdarec, chci se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost se škrábanci na folii na karoserii(viz. příloha). Moc se mi kvůli tomu nechce nechávat přelepovat celý díl. Dá se to nějak ošetřit nebo zakrýt? Nebo je opravdu nutné to nechat přelepit kvůli riziku koroze pod folií apod.?
Můj další dotaz je směřován právě ke korozi. Mám obavu, že v jednom místě mi karoserie pod folií koroduje, nebo to tak aspoň vypadá. Dá se to opravit z opačné strany? A je možné se tam po sundání kola a podběhu vůbec dostat?
Jde o Alfu Romeo 159.
Dík za rady.
Můj další dotaz je směřován právě ke korozi. Mám obavu, že v jednom místě mi karoserie pod folií koroduje, nebo to tak aspoň vypadá. Dá se to opravit z opačné strany? A je možné se tam po sundání kola a podběhu vůbec dostat?
Jde o Alfu Romeo 159.
Dík za rady.
Re: Poškrábaná autofolie
S tím nic nevymyslíš, přelepit celý díl. Koroze je jasná, tam taky nění co řešit, to se musí vyvařit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
JJ jak říká bobr... Tohle je bohužel jedna z nevyhod folie
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
Díky moc za rady
Na tu korozi jsme se byl ptát ve Wrapstylu, kde folii dělali a řekli mi, že by s tím na mém místě nic nedělali, že se to nebude rozlízat, čemuž se mi moc nechce věřit. Prý by ale možná šlo jen odříznout ten kousek, abych to mohl nechat zavařit a pak to znovu nějak zafóliovat.
Tak nevím ..
Na tu korozi jsme se byl ptát ve Wrapstylu, kde folii dělali a řekli mi, že by s tím na mém místě nic nedělali, že se to nebude rozlízat, čemuž se mi moc nechce věřit. Prý by ale možná šlo jen odříznout ten kousek, abych to mohl nechat zavařit a pak to znovu nějak zafóliovat.
Tak nevím ..
Aha, asi "profesionální" firma Ber to tak, že skrz fólii se k tomu voda určitě nedostala. Takže to rezne zespoda a to znamená, že to je nejspíš už shnilé skrz. Takže nejen, že se to bude rozlézat, ale navíc je to velmi pravděpodobně zralé na radikálnější zásah, protože obrousit a zatmelit už nemusí stačit...
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Hlavně by mě zajímalo, co by ta fólie řekla na COčko
Japonci na konci
No tenkrát mi to taky tak přišlo....že se jim do toho spíš nechtělo. Tutově to rezne od spodu...to je naprosto jasný :/
Blbé je, že je trochu chycený i práh. Uvažoval jsem i nad tím, že bych to nechal odlepit celé auto ale nevím. Folie je tam něco přes tři roky, což mi nepřijde zas tolik.
Takže nejlepší bude ten blatník celej odlepit a zapravit, nebo vyměnit celej plech, což?..
Blbé je, že je trochu chycený i práh. Uvažoval jsem i nad tím, že bych to nechal odlepit celé auto ale nevím. Folie je tam něco přes tři roky, což mi nepřijde zas tolik.
Takže nejlepší bude ten blatník celej odlepit a zapravit, nebo vyměnit celej plech, což?..
Hlavně co jsem tak slyšel, tak je celkem sranda ty celopolepy sundavaji. Pokud nebyl kvalitní lak, to to jde i s horní vrstvou laku...
Japonci na konci
No na to, že byl lak kvalitní spoléhám, protože je tam originální, což je vidět když otevřu dveře, kufr atd. V kufru je dokonce i štítek s original barvou, takže doufám, že lak pod folií je ok. Každopádně kdo ví, v jakém je lak stavu
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si auto už s folií koupil, tak bych počítal i s variantou, že je lak úplně v p*či...
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Dúfam že bola aj adekvátna cena za auto, lebo ja by som nešiel za normálnu cenu do rizika "čo skrýva folia"
Vlastne ja by som na taký inzerát - auto olepené do folie / ogrcané plastidipom ani nereagoval
Vlastne ja by som na taký inzerát - auto olepené do folie / ogrcané plastidipom ani nereagoval
samozrejme ,olepím to nech to vyzerá dobre ,a rychlo preč s tým ,a čo je pod tým to sa ukaže až ked sa
auto neda vratit ani dat dole cenu
auto neda vratit ani dat dole cenu
206 2.0 HDI
idem hladat dáke kone
idem hladat dáke kone
Polepové auto folie mají mikrokanálskové lepidlo pro odvod vlhkosti teda alespoň by mít měli. To samozřejmě může v případě skryté koroze způsobovat problém. Přivedou ti k místu vzduch a místo koroduje dále. Je to tam k tomu, aby ti tam právě vlhkost nezůstala a nezpůsobila korozi.
Musel si to tam mít už načatý a oni ti to nošetřili. Shnije ti to tam úplně pokud to násilně neopravíš.
Musel si to tam mít už načatý a oni ti to nošetřili. Shnije ti to tam úplně pokud to násilně neopravíš.