Ford Cougar 2.5?

Vše o této značce
Odpovědět
horizon

Ford Cougar 2.5?

Příspěvek od horizon »

Ahoj vsichni!
Jsem tu novy a potrebuji nasat informace :)
Vezmu to od zacatku: *Uvazuju* o porizeni Forda Cougar 2.5 (pul roku jsem kdysi jezdil v GSI, jinak jsem zadneho jineho sportaka nemel.) Zajima mne neco veci...
1. Lisi se od sebe navzajem nejak modely vyrobene v roce 98, 99, 2000 (, 2001)? Pokud ano jak?
2. Pokud mate tohle auto srovnat s jinymi sportaky, je nejaky zvlastni duvod si koupit prave Cougara?
3. Na co si pri koupi mam davat pozor?
4A. Jake jsou nejcastejsi problemy Cougaru a kolik stoji jejich oprava?
4B. Jak je to v CR? (Pha + Stredni cechy)
5A. Jake jsou moznosti tuningu Cougaru? (Nezajima mne vizualni , ale vykonovy tuning.)
5B. ted trochu technictejsi dotaz: jaky je puvodni kompresni pomer Cougariho motoru? (Duratec 25 ... po dlouhem hledani se mi podarilo najit pomer vsech moznych jinych Duratecu, ale 25 ani nahodou.)
5C. Jake jsou v CR moznosti chiptunningu? (Co to znamena cenove?)
6. Jaka je normalni cena Cougara? Kde Cougara koupit? (CR nebo v Nemecku? ... Kdyz jsem se dival po cenach, tak mi ceska ceny prijdou o 20-30% vyssi...(casto i 200.000CZK, coz je nehoraznost.)
7. Krome spatneho marketingu, vidite nejaky jiny duvod toho, proc se stal Cougar neuspesnym modelem?
8. Hodi se vubec na ceske silnice?

PS: Pokud mate sami potrebu na neco ohledne cougaru poukazat nebo pred necim varovat nebo tak, budu rad. Nerad bych si nejak hrube nabehnul.
Diky

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: Ford Cougar 2.5?

Příspěvek od Fiesta »

jej...no nevím ale tady moc nepochodíš...já jej sice mám a jsem nadmíru spokojen ale vše mě zde od něj odrazovali....
VW PASSAT B5

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

takže já to shrnu....

Auto jsem koupil asi před půl rokem, mám sním najeto něco přes 7 000km a bez závad. Motor je sám osobě nezmar a hodně vydrží, rád se vytáčí a nevadímu jízda pod otáčky...má rozvod řešen řetězem takže spolehlivost zaručena...Je ale celkem rozmlsanej...lít do něj raději 98 oktanů a olej jedině 5W40 či 5W30 A1 B1, na svědomí to mají velmi úzké šály na klice jenž potřebují kvalitní mazání. Spotřeba se pohybuje kolem 10l/100km kdo píše že jezdí pořád za 8 litrů buď kecá nebo má ve výfuku pavučiny.

Podvozek je na velmi solidní tech. úrovni, pohodlný a přitom dostatečně sportovní...Původem je z Mondea ale po svezení oběma auty jse znát rozdíl ve stavbě obou vozů...Cougar se chová jistěji a stabilněji. V rychlosti kolem 220 je minimální hluk a jediné co víc ruší je krásnej zvuk 6ti válce v 5-6 tis ot. :)

jako u každého Fordu je spracování na dobré úrovni, ale VW se nevyrovná...hold taky za tu cenu, co bysme chtěli, že... Interiér je velmi povedený a je jedno zda koupíš model 99 či 01 vše se nezměnilo a Cougar 99 je naprosto shodný jako Cougar 01...jen Motorizace se liší...Zde nepočítám model ST jenž je v v ČR prakticky nesehnatelný. Karosérie je velmi povedená s mnoho originálních přechodů a tvarů...Těžko nacházím auto jenž by dokázalo na první pohled tak upoutat a přitom bylo již 6 let na světě....Hold new egle se u tohoto modelu velmi povedl.

cena se pohybuje od 120000,- až po 250000,-...vše se odvíjí od stavu....zlatá střední cesta je kolem 180 000,- kde je asi nejlepší poměr ceny a užitku...

Ohledně servisu ti toho moc neřeknu, jen to že měnit žárovky je opruz, protože jak to tak již pívá , když se něco dělá a je toho naplánovano málo tak proč se zaobívat problémem rozborky zborky...takže výměna spočívá v kompletní demontáži předních světel a dalšíh částí kolem...opruz!!! Ale za vzhled se platí...
VW PASSAT B5

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Já jen dodám k motorizaci: 2,5 jak již bylo zmíněno je rozmlsaná na olej, takže jedině 5W40, a je potřeba hladinu oleje čstěji kontrolovat... kdo na to kašle ,riskuje zadření a totální likvidaci motoru. Převodovka je bych řekl téměř nesmrtelná,Všechny náhradní díli bych řekl že jsou za velmi dobré ceny i originálních. Jediné co označuji za hrzoné je cena spojkové sady která atakuje 16tis kč. to se i fakt zdá být nehoráznost(ale známe české ručičky které si s tímto problémem poradí.)
K tuningu: je potřeba určitě posílit brzdový systém, při ostřejší jízdě celkem brzy uvadne, k motoru není co dodat...základní úpravu bych viděl ve swapu motoru z STmondea.po chvíli hledání jistě seženeš za solidní peníz. Toť vše.

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

Anonymous píše:Já jen dodám k motorizaci: 2,5 jak již bylo zmíněno je rozmlsaná na olej, takže jedině 5W40, a je potřeba hladinu oleje čstěji kontrolovat... kdo na to kašle ,riskuje zadření a totální likvidaci motoru. Převodovka je bych řekl téměř nesmrtelná,Všechny náhradní díli bych řekl že jsou za velmi dobré ceny i originálních. Jediné co označuji za hrzoné je cena spojkové sady která atakuje 16tis kč. to se i fakt zdá být nehoráznost(ale známe české ručičky které si s tímto problémem poradí.)
K tuningu: je potřeba určitě posílit brzdový systém, při ostřejší jízdě celkem brzy uvadne, k motoru není co dodat...základní úpravu bych viděl ve swapu motoru z STmondea.po chvíli hledání jistě seženeš za solidní peníz. Toť vše.
sry sem se zapoměl lognout :wink:
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

Takeshi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Takeshi »

cougar si moc nedrží cenu,a navíc mam dojem,že do nějakýho roku to dělali 2549cm3 ,což je nejdražší skupina pro pojistku
spíš bych se poohlížel po mondeu ST200,pokud se najde nějaký tak má dobrou cenu a je nesrovnatelný s obyč mondeem V6/cougar V6

Odpovědět

Zpět na „Ford scene“