mikey píše:milo zda-li sis nevsiml tak tam je napsano malima pismenkama 195 bhp a 170 wheel power ..!!!
prosim te na nic nenarazim .. heled je to vskutku jednoduche vyrobce aut(vsech aut na svete) vzdy uvadi vykon na motoru (ne na kolech) tudis toto vozidlo ma na motoru vykon 195 koni .slus finito bastafidly ju ? kapisto ?Milo75 píše:mikey píše:milo zda-li sis nevsiml tak tam je napsano malima pismenkama 195 bhp a 170 wheel power ..!!!
mno nevšiml, v čem je problém??? narážeš něco jako na metodiku měření výkonu a to že do roku cca 1970 se používala DIN a pozdějš SAE??
A já zase byl za čuráka...Milo75 píše:jasný chápu jen si myslím, že je to naopak, ůdaj výrobce výkonu na motoru se již nepoužívá DIN(navíc při měření čistého výkonu motoru není na motoru zapojená vodní pumpa ani alternátor, prostě nic co by motor brzdilo)
ted používá se SAE, což je výkon na kolech
mám to tak nějak utkvěté v hlavětřeba se pletu
Shelby píše:A já zase byl za čuráka...Milo75 píše:jasný chápu jen si myslím, že je to naopak, ůdaj výrobce výkonu na motoru se již nepoužívá DIN(navíc při měření čistého výkonu motoru není na motoru zapojená vodní pumpa ani alternátor, prostě nic co by motor brzdilo)
ted používá se SAE, což je výkon na kolech
mám to tak nějak utkvěté v hlavětřeba se pletu
kdyz to vezmeš střízlivě,tak vem nějaké nové auto které ma v papírech třeba 130koni. vem ho na valcovou brzdu a nameris treba 133 - 140koni... kdyby to v papirech udavali na motoru, auto by muselo mit zakonite co ja vim treba o 20koni min... jenze tu hodnotu dle TP ti ukaze kazde auto stejne jako ta Tva octavice... proc? treba muj nazor je - proto, ze automobilka musi udavat opravdu pouzitelne stado koni az na konci cele soustavy (muj nazor). ted nereju... jen konstatuji..
a tuNEro davno kamaradi nejsema již ani být nechci
a vše také nejlíp nevím :-*
FubuTomas píše:kua nevidel po jihlave nekdo toho cmoud golfa?Ten je fakt peckovej.... to kouri jak Rusum tanky...![]()
![]()
mildatuning píše:SAE meri se bez pridavnych agregatu, cili treba bez alternatoru, pohonu servocerpadla, ..
DIN meri se s pridavnymi agregaty ale porad to neni vykon na kolech ale na motoru (cili s altikem a pod)
mikey píše:ok dost to stacilo
ZADAM MODERATORA O UZAMCENI 1
Karel84 píše:to je debata o nicem todlecto
já todle vlákno nezakládal a řekl bych že jeho název s onou firmou nemá nic společnéhogizmi píše:A to to stavela firma DieselPower? Kdyz uz je to v nadpise?![]()
ctu tu ze upraveno v UK..takze proc se pouzil tento nazev firmy?
![]()
Neeee, ted vazne.. Vi nemate octu v dehtu dost s 300psi navrch čhipem dost? Tak to chce jeste turbonator do sani a do vyfuku pistalku dost a bude to cajk
aneb dalsi tema knicemu