Jak často se chodíte koukat na okruhové závody?
Moderátor: Bohuš
Jak často se chodíte koukat na okruhové závody?
Když už to tu je,tak by mě zajímalo,jak často se chodíte dívat nebo i závodit 

No závodit asi těžko leda bych běhal pěšky po tom okruhu
Ale tenhle rok sem se byl podívat někdy v Srpnu akorát na okruhu v Mostě to tam byli závody GTP

Ale tenhle rok sem se byl podívat někdy v Srpnu akorát na okruhu v Mostě to tam byli závody GTP

MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Fakt? A co tam ve státech jezdíte? Nějaké amatérské soutěže nebo něco profi. Hezky se vám tam rozjíždí i rally, máte hezké tratě v lesích, pár závodů bylo i na sněhu co jsem viděl fakt paráda.Taboo píše:Divat se - nikdy, zavodit - 10-15x rocne.
Hm... co si vzpomínám tak Bohemka, Prágl rallysprint, ME rallycross sosnová. No spíš jsem strávil víc času na trati než vedle ní.
Ja jezdim SCCA Club a SCCA Solo, autocross, road courses a okolo 100 drag races rocne. Nejvice jezdime na techto road courses:martin píše:Fakt? A co tam ve státech jezdíte? Nějaké amatérské soutěže nebo něco profi. Hezky se vám tam rozjíždí i rally, máte hezké tratě v lesích, pár závodů bylo i na sněhu co jsem viděl fakt paráda.Taboo píše:Divat se - nikdy, zavodit - 10-15x rocne.
http://www.midamericamotorplex.com/code/track_main.asp
a
http://www.hpt.com/roadcourse_aerial.htm
Ja nevim, jaky je u vas rozdil mezi amaterskymi zavody a profi. Tady se te chape vice penezma - a jedinym, cim by se clovek uzivil je Nascar. Pro ty oficialni SCCA zavody, kterych se zucastnuji, clovek potrebuje profesionalni zavodni license, ale to zavodeni a auta jsou financovany vetsinou dilnama vlastniku tech aut anebo nelegalnim zavodenim o penize, protoze "normalni" clovek by si to z prumerneho platu dovolit nemohl. Ja jsem "profi" v tom smyslu, ze se zivim (nelegalnim) zavodenim (a nejsem zavisly na rozprodavani nejakych vyrobku, sponzorech anebo i te dilne), ale tech oficialnich a legalnich zavodu se zucastnuji jen pro zabavu (protoze na nich ztracim penize). Proste, jen zucastnovani se nejakych oficialnich zavodu a spolehani se jen na penize z vyher tady nikoho neuzivi - i presto, ze by mel nekolik sponzoru, s vyjimkou Nascar tymu.
IQ stylingem nenahradis.
O penězích to bude asi všude na světě. Tady je to o výbavě vozu, bezpečnostní prvky jsou mnohem přísnější v profi, to chápu, je tam o mnoho lepší technika tak se i lítá rychleji a o to je to pak případně větší crash. Taky tady musíš používat některé technologie co ti nařídí federace, například omezovač otáček si musíš pronajmout za nemalé peníze, musí se jezdit jejich gumy atd. Nápad jezdit za peníze se mi líbí, ale sem to ještě nedorazilo. Tady to všichni živý ze svých prostředků (amatéři) nebo ze sponzoringu (profi).Taboo píše:Ja jezdim SCCA Club a SCCA Solo, autocross, road courses a okolo 100 drag races rocne. Nejvice jezdime na techto road courses:martin píše:Fakt? A co tam ve státech jezdíte? Nějaké amatérské soutěže nebo něco profi. Hezky se vám tam rozjíždí i rally, máte hezké tratě v lesích, pár závodů bylo i na sněhu co jsem viděl fakt paráda.Taboo píše:Divat se - nikdy, zavodit - 10-15x rocne.
http://www.midamericamotorplex.com/code/track_main.asp
a
http://www.hpt.com/roadcourse_aerial.htm
Ja nevim, jaky je u vas rozdil mezi amaterskymi zavody a profi. Tady se te chape vice penezma - a jedinym, cim by se clovek uzivil je Nascar. Pro ty oficialni SCCA zavody, kterych se zucastnuji, clovek potrebuje profesionalni zavodni license, ale to zavodeni a auta jsou financovany vetsinou dilnama vlastniku tech aut anebo nelegalnim zavodenim o penize, protoze "normalni" clovek by si to z prumerneho platu dovolit nemohl. Ja jsem "profi" v tom smyslu, ze se zivim (nelegalnim) zavodenim (a nejsem zavisly na rozprodavani nejakych vyrobku, sponzorech anebo i te dilne), ale tech oficialnich a legalnich zavodu se zucastnuji jen pro zabavu (protoze na nich ztracim penize). Proste, jen zucastnovani se nejakych oficialnich zavodu a spolehani se jen na penize z vyher tady nikoho neuzivi - i presto, ze by mel nekolik sponzoru, s vyjimkou Nascar tymu.
Ty podminky a pravidla jsou tady taky, ale to nerozdeluje amatery od profesionalu, stejne tak, jestli to auto anebo ten tym je sponzorovany, anebo ziveny svymi prostredky. Pokud nekdo neplanuje ucastnit se kazdeho zavodu v jeho tride (coz je velice drahe a clovek je s tim autem vic na ceste, nez s nim zavodi), tak se sponzorovani toho auta nevyplati, protoze ti sponzori se snazi dostat za jejich penize co nejvic a stanovi si, kolika zavodu se clovek musi zucastnit, kolik divaku to auto musi videt, na jakych mistech se to auto musi umistit a podobne. Potom clovek vyhodi treba 100 tisic dolaru na to, aby splnil ty podminky toho sponsora a dostal od nej 10 tisic. Clovek se tomu sponzorovi proste stane otrokem a z toho zavodeni se stane opravdove zamestnani.martin píše:O penězích to bude asi všude na světě. Tady je to o výbavě vozu, bezpečnostní prvky jsou mnohem přísnější v profi, to chápu, je tam o mnoho lepší technika tak se i lítá rychleji a o to je to pak případně větší crash. Taky tady musíš používat některé technologie co ti nařídí federace, například omezovač otáček si musíš pronajmout za nemalé peníze, musí se jezdit jejich gumy atd. Nápad jezdit za peníze se mi líbí, ale sem to ještě nedorazilo. Tady to všichni živý ze svých prostředků (amatéři) nebo ze sponzoringu (profi).

IQ stylingem nenahradis.
- mr.modena
- Kontaktovat uživatele:
no to byl jen slabej odvar neděle.....No_name píše:jj,pěknýGoldies píše:DTM Brno!!!! Bylo to super!!!![]()
Je fakt,že já tam byl v sobotu,kvůli menšímu počtu lidí a tak nějak to vyšlo levnějc![]()
Závody všech kategorií krom DTM (jen trénink) jsem viděl
http://www.czechferrari.cz/dtm04/results/brno04.html
>> Czechferrari.cz <<
>> Advokátní kancelář Mgr. Jaroslav Hanus <<
mr.modena píše:no to byl jen slabej odvar neděle.....No_name píše:jj,pěknýGoldies píše:DTM Brno!!!! Bylo to super!!!![]()
Je fakt,že já tam byl v sobotu,kvůli menšímu počtu lidí a tak nějak to vyšlo levnějc![]()
http://www.czechferrari.cz/dtm04/results/brno04.html

when I grow up, I want to be a racing driver
- mr.modena
- Kontaktovat uživatele:
díkysic píše:mr.modena píše:no to byl jen slabej odvar neděle.....No_name píše: jj,pěkný![]()
http://www.czechferrari.cz/dtm04/results/brno04.html![]()
pane modena

>> Czechferrari.cz <<
Re: sponzoři
Jo sponzoří...to je mega nahovno problémVeronika píše:Zdravím všechny chlapáky![]()
a přiznávám, že se tady moc neorientujiale kdo mi poradí, jak získat sponzora pro autocross ?

Zkus psát mejly do různejch trošilinku větších firem,dej jim pořádně nažrat atd.
Ale je hrozně těžký něco sehnat