Dejv se snaží něco vymyšlet....vymyšlel str3

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Dejv se snaží něco vymyšlet....vymyšlel str3

Příspěvek od Dejv »

Tak i já sem na vážkách co si vlastně pořídit po řadě mondeii....
původně jsem myslel že potřebuju mrtěmoc kombíka.... takže jsem koukal na tyto vozidla:
C5, bmw řady 5,C-éčko(00 face), mondeo po rv 03,passat, A6

výsledek mého pátrání-
1)citroen: pohodlný kočár, mě osobně se moc líbí, problém je co si vybrat za motorizaci...Hdi je mimo mísu co se týče oprav vstřikovacího systému(několikanásobně převyšuje hodnotu vozidla) a podle toho co bych si koupil bych s tím rozhodně musel počítat,tak tedy benzín..2Litr? to ani omylem a 3litr je sráč, neznám jinou automobilku u které by se motor zesral jen tak protože se mu chce. další problém ve hnijící elektroinstalaci,zatékající vodu do BSička....atd...

2)bmw-původně můj favorit v motorizaci 3.0TD, enemže nějak mi připadá že to stojí dost, mývají dost najeto a nějak mi připadá tak trochu zastaralý interiér i exterier

3)M-Béčko- problém koroze...ta by se dala pohlídat před koupí samozřejmě, takže už zbývá jen problém v CDI a o5nákladném servisu, nejčastěji 270CDi a automatická převodovka....o té se také nepějou zrovna oslavné ody.

4)passat- co k němu napsat...nudné auto,výborná motorizace 1.9TDi, ale nelíbí se mi.

5)audi- velmi dobře propracovaný vůz jak v interiéru, tak z venku. Problém nastává pouze u volby motorizace, 1.9tky jsou málo a jsou docela slabý v A6, 2.5tdi nemá oslnivý výkon a spotřebu už vůbec né.....další problém je i spolehlivost(odvislé od předešlé péče atd...) volba benzínové jednotky je u celého koncernu s těchto let úplný nesmysl(nenažraný svině co neztáhnou z posranýho kalhoty..jediné co umí je pěkná zvuková kulisa....

6)ford- měl sem jich spousty, nikdy neměl žádnej problém,ale nelíbí se mi ten interiér...to je něco strašnýho. dejme tomu, na to se dá zvyknout-upravit. pod kapotou buď motor co do něj spadli ve výrobě kleště '2.0TDCi) se spotřebou okolo 7-9l...no žádnej zázrak nebo připadá v úvahu odzkoušený motor 2.5V6 s udejchanýma 170PS ale výbornou spotřebou....

Ostatní automobilky jako je Opel,Mitsu, Subaru atd jsem diskvalifikoval pro jejich nepočetnost nebo zbytečnost :lol:

Jelikož u forda mi pořád připadá kombinace peníz/spolehlivost/výbava nejvýhodnější řekl jsem si proč ne...a spíš tedy kombinace ba +LPG,,,,,,a v tom se vnukla myšlenka když nechci naftu,proč si vlastně nekoupit velkýho sedana s velkým motorem....takže co máme v nabídce:

1)chrysler 300M- celkem moderní look,pohodlný kočár, bohužel motory nejsou povětné držáky jako ve voyageru starý dobrý 3.3 a 3.8

2)BMW 7er- ok vozítko, v motorizacích je slušnej výběr, jen nevím kterou zvolit, a nevím co budou stát díly...je mi jasné že některé jsou spotřebáky...ale některé budou pěkně vomaštněné jen kuli tomu že jsou na 7er

3) Cadillac Seville- hodně slušný macek, dostatek výbavy,dostatek prostoru a možná přebytek výkonu :idea: :?: jediný co mě trochu odrazuje je minimální tech. základna a studna znalostí co a jak když se to vy ... :lol: ale zatím to svým vzhledem, velikostí výbavou a dalo by se říct i ekonomikou provozu vyhrává :mrgreen:

tak prosím můžete mi pomoct rozhodnout co je správná volba 8)
Naposledy upravil(a) Dejv dne 22 črc 2012 11:33, celkem upraveno 1 x.
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

Breakthru

Re: Dejv se snaží něco vymyšlet....

Příspěvek od Breakthru »

můj favorit je LPG v kombinaci s velkým motorem a příjde mi to i spolehlivější a jistější než moderní diesel.odpadá možnost výměny vstřiků, čerpadla, turba atd.....Rozhodně plyn a čéče koukal bych po něčem emerickým.Třeba s tím Chryslerem docela souhlasím 8)
svět dospělých je pro mne záhadou......

Smithy

Příspěvek od Smithy »

Ohledne bmw petky ta umi taky hnit, hranky dveri a kufr, ale volil bych ji, takhle treba 528i s lpg by mohlo bejt dobry
500 0,9T

Sova

Příspěvek od Sova »

já bych z toho tvého výběru šel do mondea
Cléon & Fonte

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

A co třeba Accord 2.4 benzín? Podle mě parádní svezení 8)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

pufko

Příspěvek od pufko »

Ja autá rozdelujem na dve skupiny AWD a zvyšok a hned mi z toho tvojho výberu všetko vypadne, pokial sa to nerobí aj vo verzii 4x4 ...

AUDI - predražený vylietaný šrot, vlastne celý koncern, MB + BMW ak by bolo RWD tak o ničom... Akýkolvek moderný diesel = časovaná bomba...
Ameriku alá Chrysler tiež nie je bohviečo... Tak že ked ameriku tak niečo normálne Toyota Venza, Sienna obe vo variantách 3.5i + AWD, z tých bežných europanom radšej Hondu Legend samozrejme s AWD....

Je to sranda sa pozerať na tých čo sa dušujú že aj s 2WD sa vytiahnu všade aj bez reťazí , ale načo ked 4WD vyletí po tej istej ceste bez trápenia ako raketa, obrať sa o túto možnosť môže iba blázon... :lol: :lol: :lol:
Načo sú mi kilowaty, ked ich nie je možné rozumne preniesť na vozovku ani za mokra a na snehu ani nevravím ...
V dnešnej dobe jednoznačne benzín, benzinák s 2500ccm sa zmesti kombinovane do 9-10l , moderný diesel väčšieho výkonu vo väčšom aute jazdí za 7-8l , trebárs A6 3.0TDI za 9l... Väčší benzín na LPG a hotovo

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

pufko, ty musíš být buď zamindrákovanej závodník, nebo úplnej debil :roll:
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

Takže proč volit AWD? na co..já to neupřednostnuji ani nepotřebuji...na to mám patrola(a né jednoho)
takže pohon přední čí zadní nápravy není rozhodující!!
U Cryslera mě vadí 2 věci-design který se nelíbí mé přítelkyni(to není moc velký problém) ale ten co sere mě je moderní 6válec který neoplývá bůhvíjakou spolehlivostí. Tam asi volit jedině ten 3.5litr enemže potřebuje měnit olej každých 9tkm. což je při ceně oleje který do něj má přijít celkem otravná věc.
Cadilac jsem vybral protože i když je stavěný v americe, je pojat velice moderně...od koncepce motoru která se ani vzdálěně nepodobá prehistorickým OHVéčkam který se produkovali s drobnými změnami přez 4Olet. Podvozek plně elektronický řízený a to auto celkově nabízí bohatou výbavu,prostor, pohodlí a velmi slušnou spolehlivost. Jen bych potřeboval pomoct s hledáním problémů při obhlížení vozu před koupí, a po koupi sehnat tech. zázemí plné informací a jistotu že nebude problém sehnat jakýkoliv důležitý díl....

Kombinace s LPG je jediná rozumná, páč když beru že moderní naftáky jezdíí v průměru okolo 8L tak když v lpg budu jezdit do 16L tak na tom jsem stejně a taky se sakra svezu.

Volit mondeo je rozumné co se týče pořizovací ceny,po sléze náhradních dílů a udržování na silnici. Motorizace jak jsem už psal u mondea jedině V6 a tam v kombinaci s manuální převodovkou bude i skvělá spotřeba jak na lpg tak benzín....S tímhle motorem sem na lpg DOkázal jet i za 6.5L/100, jinak takový to šlapání do varhan způsobovalo apotřebu 11L. Což je jako poblícije na lpg....

U BMW právě nevím...nevím jaký motor vybrat, neznám ceny oprav či dílů běžných spotřebních jako jsou řemeny, kladky destičky.... kotouče...oprava AT(počítám s tím že většina 7er je v automatu)

PS:Honda, Toyota a ostatní vozidla ze země vycházejícího slunce jsou v mém seznamu vyškrtnuty!! neberu...nechci...s hondou jsem měl to dočinění...skvělí pohodlný auto...ale taková ptákovina jako výměna kotoučů šplhala do nesmyslných částek.

Sova

Příspěvek od Sova »

Cadillac je z tvého výběru jednoznačně největší nesmysl a krok vedle...to bych si raději koupil C5, jakkoli se mi nelíbí
Cléon & Fonte

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

No to právě potřebuju zjistit....jestli je cady ta nejhorčí volba....oproti ostatním jiným aut ze kterých vybírám je jednoznačně prestižní a neokoukaný na českých silnicích, a nabízí téměř nejvsilnější motor za nejmín peněz(beru-li PC)

Jinak ano jsem zakomplexovanej a potřebuju si hojit komplex tím že mám největší auto v ulici :) :mrgreen:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Cadillace Seville/STS do doby dokud to jezdí, tak je to suprový auto za libový peníze, jak se to začne srát, tak je to průser. Navíc u STS bejvá problém s motorem, nejsem si jistej, ale pokud ti foukne tísko pod hlavou, dost často to znamená pomalu konec motoru, to maj volaaký nedořešený. Automat vyjde na 50litrů, jinak zbytek dílů se dá sehnat docela rychle přes net a za docela pěkný peníze. Nicméně i tak bych se tomu vyhnul.

Z hlediska nafty tě vyjde nejlíp asi Superb/Passat, nicméně nebudem si nic nalhávat, ty auta si držej svojí cenu a to dost vysoko kor u pěknýho kousku. Pokud si byl spokojenej s mondeem, skoč do něj znova, já s tím měl takovejch problémů, že já už V6 + LPG nikdy.

Z francouzů mě napadá ještě 607čka, která je libová na pohled a neskutečně pohodlná, nicméně jsou to frantíci, japoncům a asi i asijcům se chceš vyhnout, tak to nám tady už zbejvaj pomalu jenom Itálové nebo bych spíš koukl na sever.

Nejvíc by mě lákalo asi Volvo, S80 pěkně velká a i motorem 2,4 to upaluje fakt pěkně 8) T6 je nesmysl, s 2,9 zkušenost nemám, ale o moc líp bych to neviděl. Nafta buď ještě stará 2,5 TDI 103kW původem se audi( tudle motorizaci bych nejvíc bral), tam by se spotřeba měla vejít i do 7l, novější D5 bych počítal určitě litr vejš.
U V70 je to pomalu to stejný, co u S80ky, S60ka taky není špatná volba, akorát je vnitř už menší.

Za bezkonkurenční cenu pak seženeš asi končící Saab, ale ty palubky mi přijdou, jak z autobusu...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Sova

Příspěvek od Sova »

třeba...

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1

je to z Polska...ale na druhou stranu nevidím rozdíl, když koupím auto u nás nebo v polsku...
Cléon & Fonte

pufko

Příspěvek od pufko »

SPEEDY píše:pufko, ty musíš být buď zamindrákovanej závodník, nebo úplnej debil :roll:
Nie ja som len úplne obyčajný človek , ktorý sa autom potrebuje dostať kedykolvek ked to potrebuje, ja verím že v CZ nie je situácia mimo hlavných ťahov o nič lepšie ako na SK, často krát nie je odhrnuté ani na obed...

Patrol je síce 4x4 ale primárne je to RWD, a kamoš si myslel že ked má Patrola tak ho len tak nešmykne a povymetal s ním priekopu pri zjazde kopca zo St Hrozenkova na Zlín , ako šiel dolu kopcom a bolo sakra šmyklavo (čo sa mu vôbec nezdalo) tak pri brzdení motorom dolu kopcom zadok začal isť do šmyku a vyrovnať sa mu to už nepodarilo a oprava v tej dobe ho vyšla na 150 000,- , také niečo ako kúpiť diely z vrakáčov vtedy doslova neexistovalo, leda tak na koncern

AWD má výhodu v tom že pri brzdení motorom sa pribrzdujú všetky kolesa nie len dve ako u 2WD, čo je neocenitelné práve pri zjazde klesaniami v zátačkách, tam je v nevýhode RWD, zvlášť ak by človek chcel podradiť...

Sova

Příspěvek od Sova »

Dobrý motorista a schopný řidič nemá v zimě problém ať už s FWD nebo RWD :wink:
Nevnucuj ostatním AWD jen proto že na sněhu a ledu neumíš řídit :wink:
Cléon & Fonte

pufko

Příspěvek od pufko »

Šoférovať viem, mna len nebaví v zime odhadzovať sneh ako ostatný a v prípade kalamity nahadzovať reťaze...

beck

Příspěvek od beck »

resim ted tu samou vec,prodavam A3 a popravde mam rad nemecke auta,takze z meho vyberu vysla nejlepe A6 C5 2.8 V6 LPG manual....kamarad ji vlastni a uplne v pohode,jezdi za 10-12litru LPG.......jedine u toho auta co bude nakladnejsi na udrzbu je predni viceprvkova naprava...na druhou stranu si rikam ze neni potreba ji delat kazdy pulrok....
Müller Motorsport & Customs - Autoservis Prostějov
- servis, lakovna, karosárna, svařování plastů, geometrie, klimatizace , zajistení stk
- rámování, renovace veteranu, tuning a offroad upravy + shop, výroba z lamina a uhlíku

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

U koncernu jsou ty nápravy na piču, to je fakt, ale je to otázka řekněme 10k a zase to min. 100tkm najede.

2.5TDI od koncernu nebrat, nejede to, žere to, benzínový 2.8 jak psal třeba Beck, jsou fajnový.. perfektní zvuk, dobrej průběh a výkonu dostatek. Quattro funguje betelně 8) Kdyby Volvo, tak za mě D5ku, řadovej pětivál, perfektní tahoun - náklady už bohužel vyšší. Padla tu i zmínka o 607, jezdil jsem ve dvou, jedna 2.2HDI - nemastný, neslaný, spotřeba na piču a V6 benzín, která byla jako nebe a dudy ( . ) ( . ) :D

beck

Příspěvek od beck »

hlavně u těch 2.5 TDI je dulezity jak se o to clovek pred Tebou staral,takze kazdy auto je vlastne sazka do loterie,vymenit vacky,zdvihatka,vlastne komplet generalku.....dela to vlasta z audiklubu,fakt ale je ze zase kdyz to udelas a pak se o motor staras,tak bez problemu :)
- servis, lakovna, karosárna, svařování plastů, geometrie, klimatizace , zajistení stk
- rámování, renovace veteranu, tuning a offroad upravy + shop, výroba z lamina a uhlíku

pufko

Příspěvek od pufko »

... o 2.5TDI sa môžeš starať ako len chceš VP44 sa dopredu nehlási že sa chystá umrieť... Všetky Volva majú príšerný "rejd" človek sa s tým naklučkuje, a parkovanie v takom OC kde je málo miesta je za trest
Naposledy upravil(a) pufko dne 26 pro 2011 16:38, celkem upraveno 1 x.

beck

Příspěvek od beck »

to je dosti subjektivni nazor,ale beru ho ;-) popravde bych ale pro sebe 2.5TDi nikdy nekoupil....

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

pufko píše:... o 2.5TDI sa môžeš starať ako len chceš VP44 sa dopredu nehlási že sa chystá umrieť... Všetky Volva majú príšerný "rejd" človek sa s tým naklučkuje, a parkovanie v takom OC kde je málo miesta je za trest
se silným AWD to jen zašlápneš a otočíš se na místě..

Sova

Příspěvek od Sova »

SPEEDY píše:
pufko píše:... o 2.5TDI sa môžeš starať ako len chceš VP44 sa dopredu nehlási že sa chystá umrieť... Všetky Volva majú príšerný "rejd" človek sa s tým naklučkuje, a parkovanie v takom OC kde je málo miesta je za trest
se silným AWD to jen zašlápneš a otočíš se na místě..
:lol:
Cléon & Fonte

pufko

Příspěvek od pufko »

Myslite si čo chcete , pre mna je koncern vrchol sedliackej ligy :lol: :lol: :lol: V 80% prípadov doslova auto pre chudáka ktorý sníva že si raz kúpi auto v ktorom sa bude cítiť ako KING... A miesto toho aby si kúpil "normálne" auto si kúpi vymrdaný koncern zo 400 000 km na hrbe za ktorý zaplatí tolko ako keby mal len 150 000 km. Skrátka ceny koncernov nezodpovedajú skutočne odjazdeným kilometrom...

Ale chápem to , pre niekoho je koncern vrchol toho kam až môže človek dosiahnúť :( :(

Libang

Příspěvek od Libang »

bavite se o 2.5TDI 5valec radovy nebo v6 ? to je dost podstatnej rozdil 2.5tdi r5 je nesmrtelna , co jsem videl jedno volvo s timhle motorem tak melo najeto cca 700tis a furt to jezdilo , jen se menil olej nic vic . Lepsi diesel snad neexistuje :D

pufko

Příspěvek od pufko »

VP44 a vačky ktoré sa hoblujú má len V6 a ideálne namontovaný v Allroade aby bola starosť aj o mechy s kompresorom - náskok vdaka technike :smich2: :savle:

Sova

Příspěvek od Sova »

pufko: Můžu se zeptat co máš za vůz?
Koncern VW nemusím, protože mi designově přijdou jejich auta dost nudná, ale určitě je nehaním kvalitou, tu bezesporu mají
Cléon & Fonte

pufko

Příspěvek od pufko »

Subaru Legacy 05 , predná náprava má primitívne trojuholníkové ramena na ktorých sa menia samotné čapy po pár €€€, spotreba medzi 9-10l LPG neriešim, kradne sa podstatne menej ako koncern, dá sa to napichnúť obyčajným káblom KKL za 5€... Cena ND porovnatelná a ak je človek šikovný tak z US si to objedná ešte lacnejšie...

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

tak děkuji že jste mi o koncernu pověděli to co již dávno znám a z vlastních zkušeností znám.
Speciálně pro tebe Pufko....za svých 25let co jsem na světě tu u mě kde žiju,kde se pohybuju byla 4x4 potřeba jen jeden jediný den a to před 2rokama.... takže proto AWD na silnici nepotřebuju.(nehledě na to že by to byl nějakej skoro 4x4 přez lamelovou spojku, či visko spojku, navíc problémy s kardankou a diferákem navíc :roll: prostě pítšovina....

Teď když se vrátím z5 k problému. Mondeo ačkoliv je to dobrý auto se kterým mám jen ty nejlepší zkušenosti musím říct co mi MKIII přinese víc než MKII? jiný design? to mi připadá strašně málo na to že za to auto dám o 70-90tis víc oproti poslední 12ctý MKII co teď dojíždím.... TO samé se bojím u Pasatu...že mi nepřinese krom slušné 1.9tdi vůbec nic....takže by radost z toho auta byla taková..no....týdení. pak bych byl zase nasranej že mám pořád stejnej krám. jen sem za něj vyhoil víc peněz....
a když se osvobodím od naftových motorů a půjdu do BA tak mě na můj žebříček vyskočil právě Cadillac. Protože je to úplně jiné auto a má svůj charakter.
RUDI: dík za konkrétní odpověd, jen bych se rád poštoural v tom automatu...kdo a za co dal 50táců a kde? mšl jsi s tím přímo ty zkušenost? za 50koliků se musel měnit i měnič a je to včetně demontáže a montáže z vozidla a potom mi to nepřipadá jako hrozná částka.... Pokud-li budu brát výměnu spojkové sady na mondeu s V6 jsem u téměř stejné částky...páč sada stojí 25koliků,k tomu bude f prdeli pracovní a pomocný spojkový válec v čoudu, to jsou cca 3tisice, k tomu se rovnou dá za 500 i hadička, a práce s motnáží a demontáží bude minimálně 6táců... no a mám jen vyměněnou spojku... né generálku převodovky.... Jinak nevím proč se dělala generálka u toho caddyho, páč co jsem četl bývá jen problém ve snimači rychlosti co je přímo v převodovce. A opravná sada do převodovky neebude stát více než 13tis kč... aby to zase nebylo jako s generálkama převodovek do voyagerů...někde jsou ochotný si za to říct taky 50koliků....přitom sada do tý převodovky stojí necelých 9tis kč. a je to práce pro cvičený vopice :wink: :roll:

k těsnění pod hlavou: věřím tomu že to je spíše servisní závada nežli konstrukční vada....jelikož má vozidlo dvě vodní pumpy je možný že jedna z nich je v kelu a proto se začne přehřívat jedna půlka a proto foukne, nebo stojej za hovno šrouby hlavy a praskají.

Sova

Příspěvek od Sova »

a jaký máš finančni strop vlastně?
Cléon & Fonte

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

můj strop je 100K...víc za 10-14let starou plečku nedám 8) :nono:
šokovala tě snad moje finanční kalkulace o proti MKII? njn holt to jsou auta do 10K :lol:
ps: samozřejmě s tím že montáž lpg a servis vozu je investice přez můj strop...neberu to tak že to auto koupím, namontuju lpg a ještě udělám servis do 100klacků :lol: (to jen u mkII i s celolakem a pozlacenýma klikama :lol: )

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“