Jakej motor do Audi A4 B5?
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Jakej motor do Audi A4 B5?
Prosím o radu.
Jakej byste preferovali benzínovej motor? Spolehlivost? Spotřeba? Zkušenosti?
Měl jsem možnost se projet v 1,6 74kW a 2,4 V6 121 kW.
2,8 V6 bych vyloučil (spotřeba, pojistka, žádnej zázrak ) - zkušenost z Golfu.
1,8 92kW asi taky nebude zrovna moc povedenej - nevím.
1,8T - taky nevim, ale bál bych se spolehlivosti (??)
Ještě by mě zajímal nazor nějakýho zastánce nafty. Názor na 1,9 TDI 81kW?
Ale to je asi nejposlednější varianta.
1,6 74kW klasika - žádný překvapení.
Naopak 2,4 V6 121kW mě hodně překvapila - celkem pružný, pěknej zvuk, pojistka se ještě dá. Motor mi přijde konstrukčně jednoduchej a hlavně.....
Je možný, že by žrala 10 litrů po městě - vlastně o litr víc jak 1,6?
Měl jsem ji na den půjčenou a nevěřil jsem vlastním očím.
A to jsem se neloudal.
Díky za každej názor
Jakej byste preferovali benzínovej motor? Spolehlivost? Spotřeba? Zkušenosti?
Měl jsem možnost se projet v 1,6 74kW a 2,4 V6 121 kW.
2,8 V6 bych vyloučil (spotřeba, pojistka, žádnej zázrak ) - zkušenost z Golfu.
1,8 92kW asi taky nebude zrovna moc povedenej - nevím.
1,8T - taky nevim, ale bál bych se spolehlivosti (??)
Ještě by mě zajímal nazor nějakýho zastánce nafty. Názor na 1,9 TDI 81kW?
Ale to je asi nejposlednější varianta.
1,6 74kW klasika - žádný překvapení.
Naopak 2,4 V6 121kW mě hodně překvapila - celkem pružný, pěknej zvuk, pojistka se ještě dá. Motor mi přijde konstrukčně jednoduchej a hlavně.....
Je možný, že by žrala 10 litrů po městě - vlastně o litr víc jak 1,6?
Měl jsem ji na den půjčenou a nevěřil jsem vlastním očím.
A to jsem se neloudal.
Díky za každej názor
Autoservis
Autodíly
STK + EM
Autodíly
STK + EM
Re: Jakej motor do Audi A4 B5?
Měl jsem 1.8t 110kw a neměl jsem nejmenší problém. Jezdil jsem s tim denně, spotřeba se dá na dálky bez problémů pod sedm. Jediný co jsem na tom udělal byla přední náprava, brzdy, rozvody, svíčky a vlnovec výfuku. Auto jsem měl rozhodně přes dva roky a jestli si dobře vzpomínám, měla při prodeji najeto něco kolem 220tis. Oproti 1.8 bez turba je to daleko živější a míň žere a 1.6ka už je moc slabá. Ja bych šel do 1.9tdi nebo 1.8t
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
Rozhodně 1,9TDi... Spolehlivý motor, držák, dostupné díly, jede to hezky, žere 6l...
Nafta & benzín
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
djchrpa: chlape cti to poradne on pise, ze chce benzin, ja osobne bych naftu do toho nebral, mel jsem ji, ale zlaty benzin
Jinak jak pise Ritchma, mel jsem pak jeho a vubec zadny problem, auto jelo slusne, spolehlivost dobra a spotreba taky na ten dany vykon.
Ale kdyz to vezmu poporade, v audinach a konkretne v modelu B5 si myslim, ze se selkem orinetuju.
1.6 8V 74KW - nesmysl, jelikoz vykon neni adekvatni ke spotrebe
1.8 20V 92Kw - asi neco podobneho jako prispevek vyse, a ta spolehlivost, co jsem slysel nic moc
1.8T 20V 110Kw - asi bych to zvolil znova, duvody pisu vyse nebo Rithcma
1.8T 20V 132KW - v provedeni Quattro velmi zajimava volba
2.4V6 30V - 121Kw - velmi spolehlivy motor, velmi blizky spotrebou k 1.8T, nejede vubec spatne
2.8V6 30V - 142Kw - vychazi tehcnicky z 2.4, takze nic proti, jen vyssi spotreba a pojistka, jak pises.
Ty V6 obcas si papnou trosku olej, ale tim jsou znamy, takze asi to uzavru tim, ze pokud benzin tak 1.8T nebo 2.4 V6, ohledne vsech techto veci jsem se bavil s "guru" pres Audi a clovek se opravdu dozvi hodne zajimave veci
Jinak jak pise Ritchma, mel jsem pak jeho a vubec zadny problem, auto jelo slusne, spolehlivost dobra a spotreba taky na ten dany vykon.
Ale kdyz to vezmu poporade, v audinach a konkretne v modelu B5 si myslim, ze se selkem orinetuju.
1.6 8V 74KW - nesmysl, jelikoz vykon neni adekvatni ke spotrebe
1.8 20V 92Kw - asi neco podobneho jako prispevek vyse, a ta spolehlivost, co jsem slysel nic moc
1.8T 20V 110Kw - asi bych to zvolil znova, duvody pisu vyse nebo Rithcma
1.8T 20V 132KW - v provedeni Quattro velmi zajimava volba
2.4V6 30V - 121Kw - velmi spolehlivy motor, velmi blizky spotrebou k 1.8T, nejede vubec spatne
2.8V6 30V - 142Kw - vychazi tehcnicky z 2.4, takze nic proti, jen vyssi spotreba a pojistka, jak pises.
Ty V6 obcas si papnou trosku olej, ale tim jsou znamy, takze asi to uzavru tim, ze pokud benzin tak 1.8T nebo 2.4 V6, ohledne vsech techto veci jsem se bavil s "guru" pres Audi a clovek se opravdu dozvi hodne zajimave veci
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
berry ma pravdu.... a myslim ze o B5 toho precet a proslo mu rikama vic nez si asi dokazem predstavit. jinac 1,8 20v bez turba je spolehliva jako svina, tam se nema co pokazit, ale nejede a zere, to je problem
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
ještě jste zapoměli na 2,7 V6 TT
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Díky za názory.
Jinak 2,7 V6 Biturbo je už S4.
Jinak 2,7 V6 Biturbo je už S4.
Autoservis
Autodíly
STK + EM
Autodíly
STK + EM
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tome zda bych Ti mohl poradit a doporucit, nevim jaky je rozpocet atd. , ale pokud shanis B5 v benzinove verzi, tak zdejsi clen Hemerle prodava svoji B5 2.8 V6 30V, technicky je na tom hodne udelano, motor uz je novejsi typ, je to manual a predokolka, takze spotreba bude zajimava nebal bych se rict o rozpeti 7-11L, B5 je celkem lehka a s nahonem jen na prdek, neni problem te spotreby dosahnout
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Díky.
Teď se vyskytl menší problém.
Auto, který mělo jít na protiúčet, tak je rozstřelený a musí se co nejdřív opravit.
Chtěl jsem Audinu pro přítelkyni a 2,8 V6 by asi teď pro ní nebyla dobrá volba
Teď se vyskytl menší problém.
Auto, který mělo jít na protiúčet, tak je rozstřelený a musí se co nejdřív opravit.
Chtěl jsem Audinu pro přítelkyni a 2,8 V6 by asi teď pro ní nebyla dobrá volba
Autoservis
Autodíly
STK + EM
Autodíly
STK + EM