Kupé na víkendové vyjížďky

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Sova

Re: Kupé na víkendové vyjížďky

Příspěvek od Sova »

kdyby to mělo originální alfácký liťáky, tak řeknu že je to pecka...
Cléon & Fonte

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

to je škaredý..to už raději TT :lol:
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

D´ice

Příspěvek od D´ice »

Sova píše:
kdyby to mělo originální alfácký liťáky, tak řeknu že je to pecka...
tak ty kola nejsou zrovna nejhezči to se musí nechat 8) ale to je to nejmenší, vyměnit se dají vždycky, jde spíš o to, že to auto měl někdo, kdo se o něj staral :wink:
Life is too short to drive boring cars

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

To GTV neni spatny za ty penize, navic uz verze 3.2 V6, pokud fakt jen na vikendy, tak to stoji za zvazeni 8) za kilo koupis a 50tis mas na pripadny problemy :D
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

Sova

Příspěvek od Sova »

http://autoweb-france.com/fiches-techni ... V6_24v.php" onclick="window.open(this.href);return false;

pokud je to pravda tak ty udaje jsou hodně svižný...
Cléon & Fonte

onetwothree

Příspěvek od onetwothree »

To auto by byl skvělej kup, o tom nepochybuju. Ikdyž jsem strašnej nedůvěřibec a trochu mě ta výrazná sleva od počátku přijde podezřelá :lol: no ale hlavně ta dálka na Slovensko :cry: zaplatit benzín do dvou aut, plus něco pro druhýho řidiče (a třeba bych jí nakonec ani nekoupil)...no a pak, to se přiznám, vůbec nevím, na kolik ještě vyjde přepis na cz papíry...a cena roste a roste

Sova

Příspěvek od Sova »

No jak sem se díval, tak na mobile těch 3.2 24v moc není /asi tři a ceny nejsou malý/
Navíc tenhle je stříbrnej s červenou kůží...hodně efektní.
Akorát ty kola...mám rád originální stavy...ale ty jdou sehnat že
Cléon & Fonte

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

onetwothree píše:To auto by byl skvělej kup, o tom nepochybuju. Ikdyž jsem strašnej nedůvěřibec a trochu mě ta výrazná sleva od počátku přijde podezřelá :lol: no ale hlavně ta dálka na Slovensko :cry: zaplatit benzín do dvou aut, plus něco pro druhýho řidiče (a třeba bych jí nakonec ani nekoupil)...no a pak, to se přiznám, vůbec nevím, na kolik ještě vyjde přepis na cz papíry...a cena roste a roste
Můžeš tam jet klidně vlakem :lol:

Jakože s takovým přístupem fakt hodně štěstí...
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

Lol, asi jako Vavris, kupovat auto v rozmezí kolem kila a říct, že na Slovensko pro to nepojedu, protože to je daleko :D

btw. Alfa moc pěkná 8)
KEHO rennsport

walish

Příspěvek od walish »

http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=83&t=11935" onclick="window.open(this.href);return false;

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

alfa dobra :- ) mel sem 164 V6 turbo

co nejaky ty saaby 900 coupe nebo 93 je to 2.0 turbo nebo 2.3 turbo Viggen, ikdyz z neexistujici automobilky nevim ale jestli 93 na kupe neni moc velky treba proti ty GTV, zase v tom i neco odstehujes

motory se daji pomerne dobre a levne prifouknout, maji i velkou komunitu co se tyka samo domo lazeni ridici jednotky

walish

Příspěvek od walish »

Tak co? :driver:

onetwothree

Zatím se pořád žádné :driver: nekoná...nic vhodnýho na prodej jsem nenaznamenal a navíc mě začátek léta stál část připravenejch peněz a zrovna dneska mě jsem ještě dostal studenou sprchu co se týče platebního ohodnocení, takže to vypadá čím dál bledějc :(

Lokki

Příspěvek od Lokki »

Hele, rikas ze obracis kazdou korunu a urcite nestojis o to, aby sis koupil za kilo peknou karu a dalsi kilo do ni investoval. Z moji osobni zkusenosti, nemec, nemec, nemec. Audi TT se necha poridit za dost slusny prachy, trojkovy bavo taky a co si budeme povidat, tyhle auta jsou se 150k najetyma mnohdy v lepsim stavu, nez ty stary alfy kdyz vyjely z tovarny, staci kdyz se do nich leje spravne olej a delaji servisni ukony podle planu. Navic rikas, ze chces aby to auto bylo zajimavy, excentricky, aby neco vyzarovalo... z osobni zkusenosti, ty ctyri kolecka na cumaku jsou daleko, daleko vic ;) Pokud by se ti nemcour zdal drahej na opravy, pak muzu jeste doporucit na takovyhle blbnuti Megane coupé RS, benzinovej dvoulitr a 230 kobyl taky neni k zahozeni, tady borec nejakyho prodava http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?f=10&t=59768" onclick="window.open(this.href);return false; ;) Ja ted prohanim Megana III coupé, ale to ojety neporidis pod dve kila a muzu jenom doporucit, jak na vylety, tak na kazdodenni jezdeni. A doporucil bych zvazit si obsah motoru (a z toho plynouci spotrebu), ted si rikas ze ten trilitr ti za to stoji, V6 ma super zvuk bez diskuse, ale na zvuk to auto nejezdi a pak te to bude jenom srat, kdyz s autem zacnes trosku vic jezdit (opet osobni zkusenost)

walish

Příspěvek od walish »

" tyhle auta jsou se 150k najetyma mnohdy v lepsim stavu, nez ty stary alfy kdyz vyjely z tovarny", "ctyri kolecka na cumaku jsou daleko, daleko vic", "muzu jeste doporucit na takovyhle blbnuti Megane coupé RS, benzinovej dvoulitr a 230 kobyl taky neni k zahozeni"

:smich2: :smich2: :respect:

Odborník na slovo vzatý :-D

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

jednickovy tt si heterosexual proste nekoupi. :D

.. ale ten renda rs je fajn. 8)
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

onetwothree

Taky si myslim, že na starý TT přesně sedí "čtyři kroužky pro teploušky" :D nojo, sranda je, auto neni :(

Sova

Příspěvek od Sova »

já sem hlavně moc nepobral, že němec, němec, němec a na konci odstavce doporučí francouze :lol:

to bude nějaký vzácný chráněný druh :lol:
Cléon & Fonte

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

heele razdvatrojko, co totok: http://www.tipcars.com/volvo-c70/23-turbo-20300635.html" onclick="window.open(this.href);return false;
výkonu a spolehlivosti dostatek 8) a ten zvuk 8)
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

Lukinho

Příspěvek od Lukinho »

kup clio williams a rekni flexamanovi at ti to cabrio z nej udela :lol:

onetwothree

Dejve já pořád nevím, jestli ta C70 je taky trochu fun car nebo jen rychlej povoz, navíc toho prodejce znám a mám trochu pochybnosti o jeho solidnosti...

Nicméně kdyby někoho zajímalo, jak se to vyvíjí, tak zrovna mi asi utekl jeden Fiat Coupé, sice nedoporučovaný to vůz, ale motorizace 20VT za 30k...

No ale docela dost mě zaujalo auto, který tady zaznělo jen jednou a to sice Toyota MR2 MKII, ovšem ani s těma moc trh nepřetéká. A kdo četl mé předchozí příspěvky tak je mu asi jasný, že to přestavby praváka bych se určitě nehrnul, ať bude ta Zemiho JDM jak chce skvělá

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

MR2 Mk.II je prý zákeřná bestie - když to přeženeš v zatáčce. Vlastně kvůli této své vlastnosti vypadla z mého finálního výběru. JInak moc krásné auto.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.

Sova

Příspěvek od Sova »

Vavris.cz píše:MR2 Mk.II je prý zákeřná bestie - když to přeženeš v zatáčce. Vlastně kvůli této své vlastnosti vypadla z mého finálního výběru. JInak moc krásné auto.
to je ale každy auto s motorem před zadní nápravou...
Cléon & Fonte

onetwothree

Co znamená přehnat to v zatáčce a zákeřná bestie? :D Já měl za to, že rear-mid rwd koncepce bude držet v uvozovkách jak přibitá? Nemyslim tim, že to znamená povolenku na ježdění jak debil, ale myslel jsem, že pro někoho, kdo jezdil zatim jen s těžkejma rodinejma předokolkama to bude snažší na ovládání, než RWD s motorem vepředu? :-?

djchrpa

Příspěvek od djchrpa »

Tak jsem si to pročetl a můžu říci, že jsem před několika lety uvažoval podobně, chtěl jsem si koupit svižné kupéčko (koukal jsem i po cabriu, ale jen pevná střecha). Ve výběru byla stejně jako u tebe Alfa a Fiat Coupe, navíc taky Barchetta a dokonce i MG.
Všechna zmiňovaná vozidla jsem si projel, otestoval.
Fiat Coupe (2.0 16V) je (aspoň pro mě) designově moc krásné auto s úžasnými tvary, celkově má takové charisma, že se umí "dostat pod kůži". To ale platí do té doby, než se v něm člověk projede. Jak už tady zaznělo, měkká spojka, nepřesné řazení, divný posez. A je pravda, že je to náchylnější na poruchy, než většina "běžných" aut. Pro skutečné srdcaře to asi bude to pravé, ale pro celkovou radost asi ne. Navíc sehnat kousek netknutý tuzingem a v dobrém stavu už bude taky trošku těžší.
Alfa je o třídu výše. Pocitově, zpracováním, motorem (ano, projel jsem si zmiňovaný V6 a je to bomba- zvuk, charisma toho motoru...) Navíc vypadá hezky. Není okoukaná. Je to něco, jako Fiat Coupé, který vyrostl - oprostil se od nálepky "levné coupe". Vzhledem k Tvým požadavkům je toto myslím jasná volba.
Ještě se tady zmiňovaly předstudky proti italským autům... Jsou opodstatněné stejně jako u většiny ostatních značek. Italů jsem měl několik a ani s jedním nebyl problém (ne vždy to byly při koupi vymazlené opečované kousky) větší, než s kterýmkoli jiným autem.
ad2, řešily se tady kožené sedačky. Za mě mohu říci, že není nic lepšího než vůně kůže v autě a rozhodně neplatí něco o nepohodlí. Stačí ošetřovat správnými přípravky (celoročně), mít klimu (léto) a mít ty sedačky vyhřívané (zima).
Hodně štěstí při koupi a šťastnou ruku s výběrem.
Nafta & benzín

Vavris.cz

Příspěvek od Vavris.cz »

123: Tvůj předpoklad je správný - Mid engine koncepce je pro rychlou jízdu nejlepší, protože je ideální mít většinu hmoty uprostřed, takže auta většinou opravdu "drží jak přibité", nejsou tak nedotáčivá oproti autům s motorem vepředu atd., jenže problém nastává v situaci, kdy to přeženeš nebo uděláš řidičskou chybu. Auto s klasickou koncepcí - motor vpředu, pohon na zadek, přechází do přetáčivosti většinou progresivně a čitelně, navíc jde lehký zadek docela snadno umravnit. Naopak když ti ustřelí mid-engined auto, je přechod do neřiditelných hodin často skokový a na správnou reakci zbývá mnohem méně času. Auta s motorem uprostřed jsou takový vyšší level zadokolek.

Ale je to hodně individuální --> nelze paušálně říci, že každé auto s motorem uprostřed je svině kousavá a každé auto s motorem vpředu je beránek boží. Já s MR2 žádnou valnou zkušenost nemám. Jen prodávám, jak jsem koupil. Zákeřnost druhé generace je ale celkem pověstná. Říká se, že jakmile ti neplánovaně vybočí prdel, zastaví tě až příkopa nebo strom. Naopak První a třetí generace jsou na tom prý mnohem líp.

Sova: Viz. výše. Rozhodně bych to nepaušalizoval. Třeba Boxster je krásně vyvážený, řiditelný a rozhodně se tě nesnaží zabít. Naopak S2000 před FL je taky pěkně kousavá mrcha.

onetwothree

No tak zase jsem z toho celej tumpachovej :kladivo: Můj postoj k rwd jsem tu už avizoval (a měl jsem tím namysli právě tu klasickou koncepci) no a tohle mi přišlo jako možná lepší varianta a teď co je víc, kontrola když to drží, nebo kontrola když to nedrží :D Nicméně když jsem ještě uvažoval právě toho Fiata a četl o něm, tak mě podobnej problém taky hodně vyděsil...na fiatcoupe.cz se řešilo, že na to, jak je, jak tu už bylo řečeno, ten pětival fturbu nedotáčivej, tak při prudkym ubrání v zatáčce nebo na teréních nerovnostech to zadek šíleně předbíhá a končí to špatně.

Tak nevím, auto-zabijáka bych nechtěl, ale ono se asi vždycky, zvlášť v týhle cenový hladině, něco najde.

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

Skoro každá předokolka je při ubrání plynu v zatáčce přetáčivá...
KEHO rennsport

Sova

Příspěvek od Sova »

onetwothree píše:No tak zase jsem z toho celej tumpachovej :kladivo: Můj postoj k rwd jsem tu už avizoval (a měl jsem tím namysli právě tu klasickou koncepci) no a tohle mi přišlo jako možná lepší varianta a teď co je víc, kontrola když to drží, nebo kontrola když to nedrží :D Nicméně když jsem ještě uvažoval právě toho Fiata a četl o něm, tak mě podobnej problém taky hodně vyděsil...na fiatcoupe.cz se řešilo, že na to, jak je, jak tu už bylo řečeno, ten pětival fturbu nedotáčivej, tak při prudkym ubrání v zatáčce nebo na teréních nerovnostech to zadek šíleně předbíhá a končí to špatně.

Tak nevím, auto-zabijáka bych nechtěl, ale ono se asi vždycky, zvlášť v týhle cenový hladině, něco najde.
tvoje starosti bych chtel mít
Cléon & Fonte

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“