Názory Omega B nebo Scorpio?(cca 1995)
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Názory Omega B nebo Scorpio?(cca 1995)
jake mate zkusenosti s tumhle auti?klady zapory,motorove benzin V6.dik moc,moc o tomhle auti nevim,ale proste se mi libi a je i rozumne velke...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
Re: Názory Omega B nebo Scorpio?(cca 1995)
Omega B 3,0V6 je velmi dobrá volba a pokud seženeš verzi, kterou dělal Steimetz tak s cca 220k budeš určitě velmi spokojen. Nebral bych 2,5V6, přijdou mi poněkud choulostivé a dost poruchové.
Scorpio poslední model - zajímavý design, který ovšem každý neakceptuje (mě se líbí). Ideální je verze Cosworth, tedy 2,9V6 cca 206k.
Scorpio poslední model - zajímavý design, který ovšem každý neakceptuje (mě se líbí). Ideální je verze Cosworth, tedy 2,9V6 cca 206k.
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
Gathering a car-toy information...
v první generaci byla volba 4x4 u verze Cosworth, ale mám dojem že u druhé genearce možnost čtyřkolky nebyla.Amuse píše:Mě se líbí oboje,ale bral bych omegu,protože je vzhledové drsnější a je to zadek,scorpio cossů je čtyřkolka mam dojem,což je zas dobrý na horší počasko,takže velice záludné
dobrý zdroj informací
http://www.fordscorpio.co.uk
Cougar od potomků Henryho Forda s sto sedmdesáti lučními kobylkami - doufám, že nějaký nechcípli
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
s tou omegou asi na snehu moc nepojezdim co?mame tu taky kopec ze i vsechno v predu maj problem...jinak na co jineho si dat bacha krom te koroze?jinak v motorech urcite ten 3.0 nebo 3.2...ale urcite bez automatu
omega i scorp jsou zadky, takže pokud yslíš že neprojedeš omegou, neporjedeš ani škopkem.. zase na druhou stranu to spíš bude o šoférovi než že by to auto nevyjelo...sotomaior píše:s tou omegou asi na snehu moc nepojezdim co?mame tu taky kopec ze i vsechno v predu maj problem...jinak na co jineho si dat bacha krom te koroze?jinak v motorech urcite ten 3.0 nebo 3.2...ale urcite bez automatu
z osobní zkušenosti se scorpem - co se týče interiéru - poholdné velké sedačky, celkově hrozně pohodlné auto, cose týče motoru mám zkušenost s naftou 2,5TD ( 96 )a musím říci nikdy více - ale byl to jen problém motoru a zázemí v CR auto jako takové bude fajn, počítej s vyšší spotřebou než u jiných 3.0 hlavně kvuli váze scorpa ( nevím jak jena tom oemga ale scorp je težkej jako prase....
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
Hmotnost Scorpia je 1615 až 1750 kg. Omega na tom +- bude stejně (přesná čísla nevím).
Podle kamaráda, který jezdí cca 4 roky s omegou MV6 (B a nyní C) má městskou spotřebu 14 l. Dlouhé trasy 9 l. Víceméně standard co lze očekávat.
Do kopců v zimě se dá jezdit bez problémů, ale chce to citlivý přístup a kvalitní gumy. (potvrzuje i moje zkušenost z F. Sierra)
Podle kamaráda, který jezdí cca 4 roky s omegou MV6 (B a nyní C) má městskou spotřebu 14 l. Dlouhé trasy 9 l. Víceméně standard co lze očekávat.
Do kopců v zimě se dá jezdit bez problémů, ale chce to citlivý přístup a kvalitní gumy. (potvrzuje i moje zkušenost z F. Sierra)
to scorpio se tuším dělalo i 4x4..tak bych kouknul po tomhle
já mam právě dojem že 2. generace ne, nebo jsem to nikde nenašel.blázen píše:to scorpio se tuším dělalo i 4x4..tak bych kouknul po tomhle
Scorpio II se 4*4 nedělalo a I 2,9 nikoli Cosworth.Já mám třetí Scorpio II,všechny 2,3 16v a naprostá spokojenost.Cosworth je podle mě zbytečnej,nejede o tolik líp a hlavně při jízdě na body nevyužitelnej,navíc je pouze v automatu,což ovšem pro mě není chyba ale naopak výhoda.Cose jsem měl taky v mezitypu.Co se týče mě,bezvadný auto,ale jako každý,záleží na předchzím majiteli a na tom jakej mělo život.Pokud se týká ceny,koupil bych radši voňavku za 100 než sráš za 30 kterej ani za 70 nedáš do pěknýho stavu...S omegou zkušenosti nemám,ale pokud chceš diesel,tak je to jasná volba protože to VMko ve scorpiu je fakt tragedie,zajímavý je že ostatních autech se tolik nesere.
Pravda, standardní 2,9iV6 byli všechny v automatu. Ale měl jsem dojem že Cosworth byla další úroveň, která byla vybavena standardní manuální převodovkou MT75milonovo píše:Scorpio II se 4*4 nedělalo a I 2,9 nikoli Cosworth.Já mám třetí Scorpio II,všechny 2,3 16v a naprostá spokojenost.Cosworth je podle mě zbytečnej,nejede o tolik líp a hlavně při jízdě na body nevyužitelnej,navíc je pouze v automatu,což ovšem pro mě není chyba ale naopak výhoda.Cose jsem měl taky v mezitypu.Co se týče mě,bezvadný auto,ale jako každý,záleží na předchzím majiteli a na tom jakej mělo život.Pokud se týká ceny,koupil bych radši voňavku za 100 než sráš za 30 kterej ani za 70 nedáš do pěknýho stavu...S omegou zkušenosti nemám,ale pokud chceš diesel,tak je to jasná volba protože to VMko ve scorpiu je fakt tragedie,zajímavý je že ostatních autech se tolik nesere.
Osobně bych i přes malé (ale pozitivní) zkušenosti s Omegou MV6 volil raději Scorpio. Je to subjektivní názor. Ale určitě ne deisel.
Tak jsem si kvůli tobě koupil Omegu MV6 3,2 2000 rok v automatu a musím říct že jsem nečekal že mě to tak nadchne.Zvuk motoru úžasnej,automat řadí naprosto bez zaváhání,podvozek O.K.Špičková muzika (BOSE) kdybys měl zájem ozvi se Půjde zase z baráku,i se Scorpiem.Ale musím říct že kdyby to byl kombík s plynem,asi bych si jí nechal.
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
tak to gratuluju ja uz taky koupil,nakonec trochu neco jineho,Lagunu s 3,0L z 98 v plne palbe a prave s LPGmilonovo píše:Tak jsem si kvůli tobě koupil Omegu MV6 3,2 2000 rok v automatu a musím říct že jsem nečekal že mě to tak nadchne.Zvuk motoru úžasnej,automat řadí naprosto bez zaváhání,podvozek O.K.Špičková muzika (BOSE) kdybys měl zájem ozvi se Půjde zase z baráku,i se Scorpiem.Ale musím říct že kdyby to byl kombík s plynem,asi bych si jí nechal.