Opel Tigra vs Ford Puma
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Re: Opel Tigra vs Ford Puma
Neříkám že je to úžasný auto, je milion zajímavějších a ve všech ohledech lepších aut. Ale když ho porovnám hlavně s tigrou, je to auto přímo geinální
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
a v cem sim te? tigru rozebers jednim sroubovakem dobre kdyz nad tim tak premyslim tak dvouma... jo motor ma vetsi vykon a dal? a nezapomenout ze VTS je sportovni uprava od citroeunu, tigra se jako OPC nikdy nevyrabela..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
pánové, vy mi všichni zblbnete hlavu a ja si snad nakonec koupim tráboše
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
MartyCZe píše:pánové, vy mi všichni zblbnete hlavu a ja si snad nakonec koupim tráboše
Na druhou stranu, sám musíš vědět co chceš. Mě se třeba Puma nelíbí a Tigra celkem i jo.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Ritchma: jo, s tim souhlasim, proti T a P urcite... jinak to zluty Saxo, o kterym jsem psal, znas. Myslim, ze cca 300tkm je slusnej vykon a bez vaznejch poruch (lambda, remenice a snad jeste neco). U Forda a Oplu bych byl vys*anej z koroze, to u Frantika moc nehrozi - tam zase hrozi elektroinstalace
martyCZE: hele takhe ti to reknu, ty si v tom budes vozit kadak nebo tvoje mlada nechcete zadnej supersport a nejste zadny zavodnici, takze si nenechte kecat do toho jak to jede nebo nejede... proste si do toho nekde sedni a vyzkousej si co ti vyhovuje... bude to TVOJE auto.. a ne nikoho jineho z TF
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
To je to v rally stylu? To vypadalo dobře Na saxu jsou místa kde to hnije, např zadní podběhy hnijou, jenže to neni vůbec problém levně opravit, zvenku to nehnije elektriky je tam pramálo, takže pokud zrovna neblafne, neměl jsem problémSubTera píše:Ritchma: jo, s tim souhlasim, proti T a P urcite... jinak to zluty Saxo, o kterym jsem psal, znas. Myslim, ze cca 300tkm je slusnej vykon a bez vaznejch poruch (lambda, remenice a snad jeste neco). U Forda a Oplu bych byl vys*anej z koroze, to u Frantika moc nehrozi - tam zase hrozi elektroinstalace
Function > Form
Function > Form
No zrovna ve tvojem případě i to pramálo elektriky nadělalo docela slušnou paseku
Pětka f kombajnu
ale určitě šlo o uplně supa geniální požár, ne jako u Tigry nebo Pumy, tam to hoří růžově. teda hořelo by, kdyby měly obdobně kvalitní francouzskou elektroinstalaci
MartyCZe: proč sis zvolil zrovna tyhle dvě volby, je to kvuli vzhledu? Protože právě tenhle element obě auta "prodával". Na závodní výkony a orgasmy z podvozku byly jiný auta. Pamatuju, že koroze mi půl Tigry taky sežrala, ale nikdy mě nenechala stát na krajnici, narozdíl od koncernu a francie
MartyCZe: proč sis zvolil zrovna tyhle dvě volby, je to kvuli vzhledu? Protože právě tenhle element obě auta "prodával". Na závodní výkony a orgasmy z podvozku byly jiný auta. Pamatuju, že koroze mi půl Tigry taky sežrala, ale nikdy mě nenechala stát na krajnici, narozdíl od koncernu a francie
Ritchma: driv se to dalo nazvat rally styl, dnes spis "vylepsena" seriovka...fotka je aktualnejsi nez aktualni - podzimni myti
Tak zkus nahodit nějaké indície - cenový strop, typ auta, co preferuješ, a v případě Tigry jestli ti nevadí, že budeš mít pořád prdel v ohrožení jak po tom ti gayové letí (ironie )MartyCZe píše:pánové, vy mi všichni zblbnete hlavu a ja si snad nakonec koupim tráboše
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Nikdo tady nezmínil nejchytřejší větu automobilismu.
Nikdy nebrat nic od F. fiat,ford a fšechny francouze.
Saxo je tak zk...ene poruchové auto, že jak tigra tak puma je 100x lepší volba. a Jestli někdo tvrdí že tigra je víc gayské než saxo tak chci toho hošana vidět. Sacho je auto pro staré babky a nějaké tvrďáky co poslouchají francouzký hiphop
Motorově rozhodně puma. Vzhledově tigra ! za mě
Nikdy nebrat nic od F. fiat,ford a fšechny francouze.
Saxo je tak zk...ene poruchové auto, že jak tigra tak puma je 100x lepší volba. a Jestli někdo tvrdí že tigra je víc gayské než saxo tak chci toho hošana vidět. Sacho je auto pro staré babky a nějaké tvrďáky co poslouchají francouzký hiphop
Motorově rozhodně puma. Vzhledově tigra ! za mě
Leon TOP SPORT 1.9TDI sold
Opel Tigra 1.4 sold
Opel Tigra 1.4 sold
- Sova
Bl4zer: Ty jsi měl fungl nové koupené Saxo že tak soudíš?
Jinak Saxo je standartní výbavou francouzských hospiců, to jsi věděl?
To jen k tvé poznámce, že je to pro staré babky...
SubTera: Dle tebe úžasné auto je pouze to, které má 500 koní?
Já si to nemyslím.
Jinak Saxo je standartní výbavou francouzských hospiců, to jsi věděl?
To jen k tvé poznámce, že je to pro staré babky...
SubTera: Dle tebe úžasné auto je pouze to, které má 500 koní?
Já si to nemyslím.
Cléon & Fonte
BL4zer - se klidně stav, nemam s tim problém. Stojim si za tim...
crocjirka - podvozkově a motorem je to auto úplně na jiný úrovni. Jestli se to dá rozebrat jednim šroubovákem mě opravdu nezajímá, to se dá trabant taky a dobrý auto to z něj nedělá...
Co se týče toho že shořelo, ještě jednou opakuju, že kolem toho bylo tolik podezřelých věcí že doteď nevěřim, že to začlo hořet samo od sebe, ale někdo tomu pomoh. Jelikož bylo auto v tý době na prodej a pojišťovna to zaplatila, nešťoural jsem se v tom. Na druhou stranu shořelo mraky aut, stát se to může....
crocjirka - podvozkově a motorem je to auto úplně na jiný úrovni. Jestli se to dá rozebrat jednim šroubovákem mě opravdu nezajímá, to se dá trabant taky a dobrý auto to z něj nedělá...
Co se týče toho že shořelo, ještě jednou opakuju, že kolem toho bylo tolik podezřelých věcí že doteď nevěřim, že to začlo hořet samo od sebe, ale někdo tomu pomoh. Jelikož bylo auto v tý době na prodej a pojišťovna to zaplatila, nešťoural jsem se v tom. Na druhou stranu shořelo mraky aut, stát se to může....
Function > Form
Function > Form
.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 20:37, celkem upraveno 1 x.
No dle mě je saxo z těch tří největší hrůza.
Vzhledově nebo jízdníma vlasnostma?
Function > Form
Function > Form
design strašnej,je to nákupní taška jako prase,interier hroznej,pohodlí strašný a podvozek se mi víc zamlouval u pumy.. motorově nevím,musel bys ty auta postavit vedle sebe.. nejhůř na tom bude asi tigra.. ale ta je zas aspon trošku designově pěkná.. tohle je děs. V tomhle by se styděla jezdit i moje babička
Borec píše, že "by se na tom chtěl hlavně naučit, co se tuningu týče", takže si myslím, že je úplně jedno, které auto padne za oběť
A ať vám taky přiliju trochu oleja do ohně co se týče trojboje Tigra,Puma,Saxo...
Tigra je pro mě loser. Mohlo to být unaveným kouskem (i když dlouhodobé info různě z okolí spíš napovídá tomu, že to je spíš standard), nelíbilo se mi řízení, které zdaleka není tak přesné jako v Pumě, nelíbil se mi podvozek, který nezapře převlečenou Corsu a je všechno jen ne sportovní. Motor hodnotit nebudu, neb 1.4 má výkonový handicap. Přesto byla příjemná. Tigra jako popojížděčka do města, proč ne A abych nebyl hajzl, tak musím uznat, že "podvodná" Tigra s C20XE mi minule někde na kopci příjemně překvapila dosaženými časy.
Puma je hračka. Řízení, řazení, podvozek, cit a rozmístění pedálů, to všechno má 10 z 10. Puma v základu je krásně poddajná, dokáže být velmi zábavná v zatáčkách. Ráda jde bokem Motor neohromí, ale ani neurazí. Celé auto vybízí řidiče, aby řídil, hrál si s nájezdovou stopou, kvedlal, meziplynoval... Ve výsledku to nemusí být nijak rychlý pohyb po okresce, ale Puma úžasně baví svou podvozkovou vytříbeností a hlavně přesnými a citlivými ovládacími prvky, nak teré já slyším strašně moc.
No a pak tu je Saxo/106 a to jsou řekněme jedny z nejlevnějších cest, jak si neutrhnout ostudu někde na hobby vrchu a trackdays. Saxo je pila. Není tak delikátní jako Ford, ale podčtvercový motor točí a točí a Saxo jede a jede! A těží z nízké hmotnosti. Řízení i řazení horší než u Fordu, ale celkově určitě rychlejší. Saxo přímo vybízí řidiče k tomu, aby ho drtil! Jinak zrychlení je 8,7, ale podepisuje se na něm to, že se těsně před 100 řadí za 3.
A ať vám taky přiliju trochu oleja do ohně co se týče trojboje Tigra,Puma,Saxo...
Tigra je pro mě loser. Mohlo to být unaveným kouskem (i když dlouhodobé info různě z okolí spíš napovídá tomu, že to je spíš standard), nelíbilo se mi řízení, které zdaleka není tak přesné jako v Pumě, nelíbil se mi podvozek, který nezapře převlečenou Corsu a je všechno jen ne sportovní. Motor hodnotit nebudu, neb 1.4 má výkonový handicap. Přesto byla příjemná. Tigra jako popojížděčka do města, proč ne A abych nebyl hajzl, tak musím uznat, že "podvodná" Tigra s C20XE mi minule někde na kopci příjemně překvapila dosaženými časy.
Puma je hračka. Řízení, řazení, podvozek, cit a rozmístění pedálů, to všechno má 10 z 10. Puma v základu je krásně poddajná, dokáže být velmi zábavná v zatáčkách. Ráda jde bokem Motor neohromí, ale ani neurazí. Celé auto vybízí řidiče, aby řídil, hrál si s nájezdovou stopou, kvedlal, meziplynoval... Ve výsledku to nemusí být nijak rychlý pohyb po okresce, ale Puma úžasně baví svou podvozkovou vytříbeností a hlavně přesnými a citlivými ovládacími prvky, nak teré já slyším strašně moc.
No a pak tu je Saxo/106 a to jsou řekněme jedny z nejlevnějších cest, jak si neutrhnout ostudu někde na hobby vrchu a trackdays. Saxo je pila. Není tak delikátní jako Ford, ale podčtvercový motor točí a točí a Saxo jede a jede! A těží z nízké hmotnosti. Řízení i řazení horší než u Fordu, ale celkově určitě rychlejší. Saxo přímo vybízí řidiče k tomu, aby ho drtil! Jinak zrychlení je 8,7, ale podepisuje se na něm to, že se těsně před 100 řadí za 3.
IF everything seems Under Ccontrol, you should Know, you're just not going fast EnoUgh.
tak ty prevody jsou cca stejne... ja radim 3 v 90km/H
Tak to má puma hrozně dlouhou 2jku.. 3jku řadím při 110
to mas asi nakou delsi prevodovku, kamos co ma pumiska 1.7 tak radi taky trojku v 90...
To je blbina, dyt na 1dničku to dá 60
tak podle me je to o prevodovce... skodovka taky ma ruzne dlouhe prevodovky... a u fordu to bude dle meho stejne..
Tak má spíš přesnější tachometr . Našel jsem v manualu toto : 1-0-59 , 2 - 21-96 , 3 - 29-131, 4 : 37-168 5 47-203
Problém je tedy v tom že tachometr ukazuje o něco víc než jedu Nebo nepočítají s točením do omezovače
Problém je tedy v tom že tachometr ukazuje o něco víc než jedu Nebo nepočítají s točením do omezovače
Vavris : Neplánujete nějákej fajnovej článek o pumě na autíčkáři ?
Saxo má na dvojku v omezovači na tachometru 110km/h a dle navi je to přes kilo a g-tech taky naměřil 0-100 už na dvojku, takže tim bych si nebyl tak jistej... A jak jsem psal v ofiko prospektu citroenu je 7,7 pouze řidič...
Kamarád naměřil G-techem 7,3, odlehčená série s výfukem a sánim, ale jak moc je g-tech přesnej nemam tušení.
Blázen - já to hodnotim jenom co se týče jízdních vlastností. Vzhled + interiér už záleží na vkusu, to přece jenom neni tak dobře měřitelný. A co se týče jízdních vlastností, vem tigru, pumu a saxo na okruh, slalom nebo vrch a máš jasnýho vítěze....
Kamarád naměřil G-techem 7,3, odlehčená série s výfukem a sánim, ale jak moc je g-tech přesnej nemam tušení.
Blázen - já to hodnotim jenom co se týče jízdních vlastností. Vzhled + interiér už záleží na vkusu, to přece jenom neni tak dobře měřitelný. A co se týče jízdních vlastností, vem tigru, pumu a saxo na okruh, slalom nebo vrch a máš jasnýho vítěze....
Naposledy upravil(a) Ritchma dne 25 říj 2011 12:40, celkem upraveno 1 x.
Function > Form
Function > Form
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem slysel, tak G-tech je vcelku hodne presny Myslim, ze Xixao by nam rekl vice, ten ma s tim to zkusnosti
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Já nevím, ale když se bavíme o autě v SERII má saxo o 7dm koní na tunu víc jak puma..
Nebavíme se o odlehčené serii, o serii s tím a stím.. Podle údajů dostupnejch na internetu má saxo z 0-100 za 8.7 a puma za 9.2 ..
To že kolem 8.5 to taky zajedu nemá smysl se bavit protože. Podle mě výrobci nato mají nějákou metodu kde nerozhoduje to jak kdo rychle umí řadit atd.. Nevěřím tomu že 7dm koní na tunu výhoda saxa by udělala 2s na zrychlení z 0-100
Tím nechci tvrdit že saxo není rychlejší.. To určitě jo.. Ale nee o tolik..
Nebavíme se o odlehčené serii, o serii s tím a stím.. Podle údajů dostupnejch na internetu má saxo z 0-100 za 8.7 a puma za 9.2 ..
To že kolem 8.5 to taky zajedu nemá smysl se bavit protože. Podle mě výrobci nato mají nějákou metodu kde nerozhoduje to jak kdo rychle umí řadit atd.. Nevěřím tomu že 7dm koní na tunu výhoda saxa by udělala 2s na zrychlení z 0-100
Kód: Vybrat vše
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=78111
Kód: Vybrat vše
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=38478
To 7,7s je z prospektu. Já se jenom snažil poukázat na to, že si nemyslim že by 8,7s bylo tim že už to je na trojku, protože by saxo v sérii mělo být schopný dosáhnout reálný stovky před omezovačem na dvojce...
Když jsem jel sprint proti pumě, můj čas byl v průměru o vteřinu lepší...
Když jsem jel sprint proti pumě, můj čas byl v průměru o vteřinu lepší...
Function > Form
Function > Form