Skoda Octavia II - 1.6 MPI/Novota do 300 tisic
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Skoda Octavia II - 1.6 MPI/Novota do 300 tisic
Zdravim, doma se začalo planovat o koupi novyho vozidla do třista papírů a docela mě zaujala dvojkova octavia (dnes znama jako edice octavia tour trumf), s motorizaci 1.6MPI. Tak můžete chrlit kolik problému s tím je, klady/zápory popř můžete sami nabízet nápady na nové vozidla. Jenom béňo.
díkec
díkec
Naposledy upravil(a) MartyCZe dne 29 úno 2012 13:48, celkem upraveno 1 x.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Re: Skoda Octavia II - 1.6 MPI
Možná mě jako prodejce Škodovek nebudeš brát vážně, ale podle mě je to dobrá volba. Za tyhle peníze slušně vybavená Octa nikdy nebyla a po nástupu "Rapidu" asi ani nebude.
Za 3 kila budeš mít spoustu výbavy, docela rozumnej motor a auto, který bude v budoucnu kdykoli dobře prodejný.
Za 3 kila budeš mít spoustu výbavy, docela rozumnej motor a auto, který bude v budoucnu kdykoli dobře prodejný.
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
Puvodně jsem měl v planu vzit chevy aveo v plny palbě nebo cruze, ale ta octavia s tou vybavou je opravdu za dobrej peníz. Jen jsem se bal ty motorizace, jestli je ten motor schopny bez problemu utahnout.
Jak jsou na tom cenově dily? Na co si mam dat pozor v připadě ty 1.6? Podobny problemy jako s 1.4 nebo je to uplně jina liga?
Jak jsou na tom cenově dily? Na co si mam dat pozor v připadě ty 1.6? Podobny problemy jako s 1.4 nebo je to uplně jina liga?
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
1.6ka je léty prověřenej motor A díly na to jsou určitě mnohem levnější než na "americkej" Chevrolet... Plus samozřejmě zůstatková hodnota cca po třech letech bude diametrálně odlišná
Bad things happen when good people pretend nothing is wrong. - Corey Mother Fuckin´Taylor
i30CW kombi, konci vyroba a bude nova i30CW (zatim se prodava jen nova kratka, ale za vic nez 300t).
Za 315tKc mas sestipnovej manual, 93kW, tempomat, kozenej paket, ESP, automatickou klimu, samozatmavovaci zrcatko, rozmrazovani steracu + drobnosti. Sice nemam CW, ale kratkou, 2 roky/60tkm a s klidnym svedomym muzu doporucit. Za ty prachy Ti da mnohem vic nez Tour (ci jak se ta edice jmenuje), od petilety skutecny zaruky bez omezeni km, po motor ci prostor az po vybavu a vyrabi se taky v Cesku, navrhnuta v Nemecku. Pokud Tva rodina stale jeste "korejsky" auta odsuzuje, pak se omlouvam, ze jsem si dovolil navrhnotu dle me vyhodnejsi a racionalnejsi variantu. A prodejnosti pouzityho kusu bych se vubec nebal.
Nebo pak eventualne Kiu Ceed, tu mam taky a nemam nic k vytknuti. Ale vyrabi ji Slovaci.
Za 315tKc mas sestipnovej manual, 93kW, tempomat, kozenej paket, ESP, automatickou klimu, samozatmavovaci zrcatko, rozmrazovani steracu + drobnosti. Sice nemam CW, ale kratkou, 2 roky/60tkm a s klidnym svedomym muzu doporucit. Za ty prachy Ti da mnohem vic nez Tour (ci jak se ta edice jmenuje), od petilety skutecny zaruky bez omezeni km, po motor ci prostor az po vybavu a vyrabi se taky v Cesku, navrhnuta v Nemecku. Pokud Tva rodina stale jeste "korejsky" auta odsuzuje, pak se omlouvam, ze jsem si dovolil navrhnotu dle me vyhodnejsi a racionalnejsi variantu. A prodejnosti pouzityho kusu bych se vubec nebal.
Nebo pak eventualne Kiu Ceed, tu mam taky a nemam nic k vytknuti. Ale vyrabi ji Slovaci.
Re: Skoda Octavia II - 1.6 MPI/Novota do 300 tisic
kozenej paket zas mit nemusim, no upřimně muže to bejt cokoliv, hlavně aby to bylo spolehlivy a vydrželo to delší dobu
Mužu se jen zeptat o jakou verzi vybavu jde u toho hyundaie? Koukal jsem že tam nabizej jen trikolor edici u toho i30cw za 305 tisic
Mužu se jen zeptat o jakou verzi vybavu jde u toho hyundaie? Koukal jsem že tam nabizej jen trikolor edici u toho i30cw za 305 tisic
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
tipl bych že myslel ten trikolor + paket trikolor style za 10tkč
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
Do škodovky bych nešel. Motor 1,6 75kw stojí za prd. 100 koní v ní nenajdeš. Jezdí to jak nakoplej invalida.
Zkus nějakou Kiu, Hyundai nebo třeba Fiat Bravo. Je to úplně jiná liga, vzhled, jízdní vlastnosti a vůbec všechno.
Tohle je můj názor.
Taky jsem se rozhodoval mezi Fábkou, Fiestou, Mazdou 2, Ibizou atd.
Vybral jsem Grande Punto a jsem maximálně spokojenej.
Zkus nějakou Kiu, Hyundai nebo třeba Fiat Bravo. Je to úplně jiná liga, vzhled, jízdní vlastnosti a vůbec všechno.
Tohle je můj názor.
Taky jsem se rozhodoval mezi Fábkou, Fiestou, Mazdou 2, Ibizou atd.
Vybral jsem Grande Punto a jsem maximálně spokojenej.
Autoservis
Autodíly
STK + EM
Autodíly
STK + EM
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
dnes už to maš celkem fuck, vše vychazi steně, žádná automobilka už nedělá na kvalitu,ale kvantitu , takze je jedno zda se ti bude po 4-5 letech rozpadat škoda či hjůndaj . pokud chceš české auto, a edici tour trumf apod, neleň a zajeď si k dealeru škoda do polska , má dalších 50tis doma a sjte spokojeni všichni . Pořád jsem toho názoru že když se ti má auto posrat,at je to raději škoda než dovoz
wesly, Octavie je ceska uplne stejne jako i30. Navrhli ji Nemci, komponenty se vyrabi ruzne po svete a kompletuji ji Cesi. Ceska je na Skode uz akorat tradice, bohuzel. Kdyby VW nediktoval, Skoda mohla mti svou hlavu a byt o tridu vys designem, technikou a treba i kvalitou. Mozna ne, ale vnimam to tak, ze VW ji skodi. Takze kdyz uz se to ma posrat, tak vyberu znacku, ktera ten problem bude resit. Za sebe vim, ze jsem nemohl vybrat lip. Jak bych ale vybiral dnes netusim, trh nabizi spousty reseni za srovnatelny penize a jeden predhani druheho.
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
ono je to otazka vkusu co se komu libi, co se týče dílů, máme tady autotechnu škoda, kde seženeš díly na akždou škodu od desitek vyrobcu a muzes si vybirat jakou cenu a jakost chces, s tím hjúndajem bych to ta kslavně pak neviděl , cenově yt díly budopu pořád někde jinde, navíc když se po 4 letech rozhodneš že to prodáš, na korejcovi uletíš minimalne o 1/3 víc jak na oktě, to je bohužel trend trhu, VW a škoda jsou držáky v ceně, bohužel . a co tak slyším od známých co makaj v nošovicích tak jsem zvědav na ty reklamace po 5ti letech (spoje,elektro, a různé šroubky co se nekdy z nedostatku času nešroubujou ale zatloukaji kladivkem ). Já osobně bych raději řešil Škodu . Znám 3 lidi co ji vzali v pl a dali za to +- 235-250tis, dle nabidky salonu v okoli , jednomu dokonce v tom salonu zarizovali i znackovy plyn a vyšel navíc k ceně směšných 15tis kč
Upřimně provozni naklady taky hraji svou roli. Nechtěl bych dopadnou tak že si koupim z dobrym myšlením značku ktera bude sice v lepší výbavě, ale rozsype se mi pod rukama
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
- Michelin
- Kontaktovat uživatele:
Sel bych tez do i30. Nejakou dobu sem v tom jezdil a udelalo to na me dojem. Je pravda, ze octavie je lip odhlucnena a ma i lepsi podvozek. U i30 je hlavne problem s mekkym zadkem. Ale vybava Hujady je epesni za ty penize.
babyCupra
wesly: 10 let ridim nekolik H a mj. se zivim prodejem dilu na ne...spotrebni dily jsou stejne drahy (olejak 90,- , vzduchac a kabinak po 160,- , komplet kotoucovy brzdy 4500,-), ostatni dily podlehaji zaruce a proto nevidim duvod je v prvnich peti letech kupovat. Pokud uz zde mluvis o jakychsi nepodlozenych udajich o prodeji, nezapomen, ze Octavii (OII facelift, soucasna verze) taky dle cenikove ceny o tretinu draz koupis. OIi predface je vzhledove porad 2004ka a tezko rict, kdo to oceni a v inzerci jich jsou mraky. Vim o nekolika lidech, co prodavali 4-5 lety i30 a za 180-220 tKc (v inzerci od 140tKc za socialky) vs. tehdejsi porizovaci cena do 400tKc, stejne stare Octavie jsou v inzerci od 90ti (OI) resp. 140tKc (OII) a vubec nepochybuju, ze by je tehdejsi majitele poridili levneji nez i30. Asi je tezky te presvedcit o opaku, nicmene mi to vlastne muze bejt uplne jedno, moje realny financni ztraty na autech si spocitat umim a jsou to docela prijemny cisla. Jinak kdyz uz mluvis o tech nehoraznejch ztratach u H, zkus se zamerit na drazsi auta jako Mercedes, uvedu priklad, kdy znamy loupil v roce 2002 E320CDI za 2,2 a v cervnu 2005 prodal za 700Kc, cili rozdil 1,5 mega, to se nastesti ani u Skody, ani u H stat nemuze. A vzdycky ty prachy musis nekde vydelat, aby sis mohl doprat novy.
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
já ti to neberu, ja nové auta neresim vubec, pro me je to mrtva investice do hovna , jen jsem napsal svuj nazor, ze kdybych byl nekdy smyslu zbaveny, a koupil bych si auto ze "salonu", tak škodu . Hjú nejsou špatné, ale ty co se dělaj v nošovicích tě určitě nevozí 10 let . ty jedou teprve od roku 2008 (modely i30 apod.) každopádně je dobře že prodáváš díly hyundai, za pár let bude poptávka veliká . nevím z kterého kraje jsi, ale tady na SM máme o hyundai výrobě v nošovicích "skvělé" reference
jen můj nazor ......ja bych bral toura
jen můj nazor ......ja bych bral toura
wesly: Stredocesky kraj (stejne jako Mlada Boleslav). Tohle se deje i ve Skodovce a v jinych firmach, to se neboj. 10 let u me znamena cca 5 modelu, i30ku jsem kupoval v roce 2010 novou, ale vyrobena je v Korei (pri poptavani vozu jsem na tom trval), mel jsem k tomu duvody. Ano, nosovicky auto bych si nekoupil, nejsem patriot a prestehovanim vyroby do CR me Hyundai uz tak nebavi. Kdo je patriot a vyhovuje mu ceska vyroba, pro toho jsou obe auta idealni volba.
Šel bych do Octy. Za 300 už to bude petelice s oknama ve skle a světlama v elektrice Škodovka moc dobře ví, pro koho jsou tyhle modely určený, když je sama pojmenovala Octavia Tur Nikdo jinej to snad ani koupit nemůže.
Raději bych vzal menší auto s lepší výbavou. Třeba nové Rio
Raději bych vzal menší auto s lepší výbavou. Třeba nové Rio
OII 1.6MPI, rok 2007, nalítáno 60k km a jediné investice do auto jsou pravidelné servisy. Největší problém co jsem řešil, byla prasklá žárovka Já jsem se škodou maximálně spokojen. Není to trhač asfaltu a ani to není bentley, ale ani na jedno si octavie nehraje. Podle mě je to perfektní volba na denní auto.
Mitsubishi Eclipse 92 - 2.0 16V - Denso Iridium Power - už jen motor
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor
Uvidíme co z toho poskládám
Mitsubishi Eclipse 93 - bez motoru
Mitsubishi Eclipse 93 - 2.0 16V Turbo - jenom motor
Uvidíme co z toho poskládám
- Sova
Zamyslel sem se trošku nad tím stokrát omýláným tvrzením českého zákaznika o spolehlivosti motorů Škody, respektive VW...prostě ty názory co i tady zazněli...jako že raději než koupit něco, co se mi rozsype pod rukama, tak raději koupím spolehlivé VW(Škodu).
V době, kdy ostatní výrobci zaváděli nové motory a nové technologie do svých vozů, tak slavné VW chrlilo svoje prehistorické motory do svých nových aut, a nutno podotknout že chrlí stále(například zde zmíněná 8ventilová 1.6 MPI) jejich 2.5 TDI a 1.9 TDI PD alias trefně a velmi vtipně označený za klepající zemědělský praagregát převzatý v licenci z osvědčeného ukrajinského čerpadla splašků.
Díky této politice zaostalosti si VW paradoxně vysloužil tuto chválu velmi spolehlivých motorů a tím pádem i vozů.
Ale ejhle, s příchodem nových motorů je to jeden průser za druhým...1.8TSI praskají bloky motorů, 1.2 TSI viz topik zde: http://forum.skodahome.cz/topic/92643-f ... w-problem/ 2.0 TDI CR je rozhodně oproti "starým držákům" velké zklamání. A o spolehlivosti a životnosti dvakrát přeplňované 1.4 se 180 koňmi se myslím ani nemá smysl rozepisovat...ty udaje mluví za vše...
Kde je ta spolehlivost? Jsou to jen žvásty, které stojí na hlíněných nohou...
V době, kdy ostatní výrobci zaváděli nové motory a nové technologie do svých vozů, tak slavné VW chrlilo svoje prehistorické motory do svých nových aut, a nutno podotknout že chrlí stále(například zde zmíněná 8ventilová 1.6 MPI) jejich 2.5 TDI a 1.9 TDI PD alias trefně a velmi vtipně označený za klepající zemědělský praagregát převzatý v licenci z osvědčeného ukrajinského čerpadla splašků.
Díky této politice zaostalosti si VW paradoxně vysloužil tuto chválu velmi spolehlivých motorů a tím pádem i vozů.
Ale ejhle, s příchodem nových motorů je to jeden průser za druhým...1.8TSI praskají bloky motorů, 1.2 TSI viz topik zde: http://forum.skodahome.cz/topic/92643-f ... w-problem/ 2.0 TDI CR je rozhodně oproti "starým držákům" velké zklamání. A o spolehlivosti a životnosti dvakrát přeplňované 1.4 se 180 koňmi se myslím ani nemá smysl rozepisovat...ty udaje mluví za vše...
Kde je ta spolehlivost? Jsou to jen žvásty, které stojí na hlíněných nohou...
Naposledy upravil(a) Sova dne 01 bře 2012 00:16, celkem upraveno 2 x.
Cléon & Fonte
,,klepající zemědělský praagregát převzatý v licenci z osvědčeného ukrajinského čerpadla splašků.,,
až mi ukážeš jiný motor, na kterém se ti po 220tkm vysype turbo a jinak nic a bude to žrát 6l při hodně agresivní jízdě tak uznám že ten motor je opravdu zastaralý.
v novém cliu žere 1.5 nafta okolo 5,5 a to je navíc menší auto než octavka ...
k novým T(f)si motorům se nevyjadřuji, žádný sem ještě ani nepotkal
až mi ukážeš jiný motor, na kterém se ti po 220tkm vysype turbo a jinak nic a bude to žrát 6l při hodně agresivní jízdě tak uznám že ten motor je opravdu zastaralý.
- Sova
Ten citát není z mé hlavy...to je tuším Koubkův výrok...jinak bych ho nedával kurzívou...ale to je jedno...Dacan píše:,,klepající zemědělský praagregát převzatý v licenci z osvědčeného ukrajinského čerpadla splašků.,,
ty si hlavně nepochopil, co sem tím chtěl říct...
Cléon & Fonte
Pánove trochu klid, držme se pořad tematu
Mě nejde vubec o značku, psal jsem to už výše, rád bych něco co vydrží takovych 10 let v kuse jako fobie co jsem měl doted a pak se to muže v klidu prodat.
Mě nejde vubec o značku, psal jsem to už výše, rád bych něco co vydrží takovych 10 let v kuse jako fobie co jsem měl doted a pak se to muže v klidu prodat.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
deset let už vydrží snad i Dacia Pokud chceš auto na deset let, může ti být jedno, jak rychle bude padat cena následného prodeje. To jen takový proti argument na tu Octavii. Za deset let bude stejně zůstatková hodnota mizivá a pokud jí teď koupíš bez výbavy, tak se bude potom i hůře prodávat. Na trhu jich bude spousta a i když záleží hlavně na stavu a najetých kilometrech, výbava je taky rozhodujícím faktorem. Pokud chceš co nejmíň starostí, kup auto s benzínovým motorem bez turba a s rozvodovým řetězem. Budeš jen měnit filtr a olej.
Psano výše, chci jenom béňo
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
te 1.6 MPI (mrdka po inovaci) bych se nebal, šup tam plyn a jezdíš az pár kaček
- Sova
a co ty výprodeje skladovývh zásob pežot, jak o tom mluví v reklamách?
to je špatné?
EDIT:
http://dealers.peugeot.cz/vozy/?action= ... l&id=34112
motor: http://www.peugeot.com/en/innovation/en ... ngine.aspx
to je špatné?
EDIT:
http://dealers.peugeot.cz/vozy/?action= ... l&id=34112
motor: http://www.peugeot.com/en/innovation/en ... ngine.aspx
Cléon & Fonte
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
od francouze jedině bagetu , ale design a pohodlí mají luxusní
- zac.je.toho.loket
- Kontaktovat uživatele:
1.6 MPI je parodie na motor...na 74kW postrada zatah (v Octavce) a spotreba taky marna - ale je to o prioritach, co od toho clovek ocekava. Pokud to bude jezdit hodne jen mesto a sem tam okreska, tak mozna, ale na dalnici bych s tim nejezdil
"The spirit of revolution will never die"
- wesly.TDI
- Kontaktovat uživatele:
soused to ma v sedanu už 8 let a jezdí s tím denne do práce a spotrebu má kombi 6.5l , a v zivote si nestezval na výkon v běžném denním normálním ježděním, na podzim s tim tahá přívěsy s uhlím z pl a nikdy s výkonem problém nebyl, tady u me hospody je bazar, kluci to tu mají v plynu a jezdí za 8-9l plynu a to ji nešetří , vyšla je v pl u dealera na 235tis s klimou atd, a plyn na 15tis
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Fakt moc nechapu, kdyz je tu topic o OII, tak proc se do toho pletou korejci atd. Uzivatele zajimaji nazory na provoz a udrzbu atd. Tak proc hned mektat o jinym, kdyby se rozhodoval CO do 300tis, tak bych byl ticho, ale dle nadpisu je uzivatel asi rozhodnut pro OII, tak se pta, mozna se i pletu a pak budu ticho a smazu si prispevek. Ale na druhou stranu,kdyz uz jsme v tom, tak tu Oktu vzdy proda lip jak korejce a rychleji a co se tyka ND, tak to asi bude bez komentare, i kdyz se jedna o nove auto, tak tam to neni potreba resit v radne zarucni dobe.
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange