Tuning Opel calibra 2.0 ..Prosim o radu

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
hus144

Tuning Opel calibra 2.0 ..Prosim o radu

Příspěvek od hus144 »

Dobrý večer

Již před měsíce jsem zde uveřejnil článek o koupi či nekoupi "Opel calibra 2.0i" r.v: 1992.
Upravy:Snížený podvozek, ostrá vačka, rám, přední "tuning" spoiler, tuning světla, nízkoprofilové kola "225/40ZR18", na zadní náprave delané kotoučové brzdy, "sportovní" sedačky, vícebodové pásy, snížená hlava, zavarené kliky (na odskoky), sportovní volant, zamračená kapota.

Prodejce chtel za vuz 18.000kč. Má první reakce byla ze mu za 22let staré auto nedám tolik.Postupem času jsme se dostali až k částce 8.000kč. Dle mého názoru je cena přijatelná, kdyz pominu to že auto nemá technickou a zaplacenou EKOdan :/.
Technická výjde zhruba okolo 2.000kč a ekodan 10.000kč.

A ted k tomu nejduležitějšímu, jak auto dat do "pucu" aby mohlo legálne na silnici?A jak se vyvarovat pokutám?Muj názor:
V první řade bych vyndal rám, následne prodat(nebo vymenit) kola za 17"palcové.Auto je posazené hodne na zemi, takže další volba by byla dát tam klasické pružiny a auto celkove zvednout.Poslední vec které se bojim jsou zavařené kliky které jsou na odskokách.A co dál?

Má z Vás nekdo dveře delané na odskoky?Co na to policajti?
Co svetla které nejsou originální?
Bylo mi řečeno že pokud je na aute tuningovej spoiler že policajti chtej videt atest?

Budu rád za každou radu a tip co a jak.
Předem díky ;)

Zde pár fotek:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Re: Tuning Opel calibra 2.0 ..Prosim o radu

Příspěvek od Tiger.s »

A nebylo lepší koupit origo calibru???
Ty světla nevadí mají eu homologaci.Rám je horší. Ale za kliky tě vážně sundaj :(
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Jarbi

Příspěvek od Jarbi »

Nebude lepší rovnou koupit něco v origo stavu ?

Edit// Pozdě :spac:

janos666

Příspěvek od janos666 »

No zase na druhou stranu, osobně si myslím, že když z té Calibry sundáš ty nárazníky, kola, rám, a to vše prodáš, tak se ti těch 8000,- vrátí, on se vždycky nějakej blázen najde co to koupí... :lol: a možná i víc. ale zas pak bude práce to vše poschánět originál... Ale jak je psáno výše, možná vyjde opravdu lepší koupit origo...
Subaru Impreza GT (víkendovka)
Opel Manta B GT/E 2.0i 8v
Honda Accord 2.0is (daily)
Škoda Superb II, 2.0TDI 125kw (daily nr.2)
Opel Manta B 400 + c20xe (zatím pouze polotovar)...

gsi22

Příspěvek od gsi22 »

Origo neztuzená Calibra se hledá těžko .... Měl jsem jednu defacto origo, ale bohužel co s ní provedl současný majitel je k pláči. btw. Nahod foto současného stavu. Pokud ji budeš chtít dát do relativně stavu aby jezdila tak bude potřeba dost grošů. A pokud chceš zachranovat tak přeju hodně tučný konto. 8)
Opel Kadett GSi C20XE 1989 R.I.P
Opel Kadett GSi C20LET 1990 (Champion)
Opel Calibra C20XE 1991 Prodáno
Opel Calibra Turbo 4x4 1993

Best GTi is GSi

hus144

Příspěvek od hus144 »

Kdyz jsem to tak počítal tak kdyz tam dám klasické pruziny tak to vyjde okolo 3.000kč. Vyndám rám kterej bych prodal. Kola bych zkusil prodat aspon za 5.000kč a koupil jiné. Jinak bych ho nechal tak jak je.Jedinej problém jsou zavarený kliky, snad se naje nekdo kdo je má taky zavarený a rekne mi jak reagujou policajti.

Maus

Příspěvek od Maus »

Světla jsou ten nejmenší problém.

Potřebuješ přidělat kliky, možná bude lepší rovnou vyměnit dveře. Policajti zavařený kliky nemají rádi. Pak už jen vyměnit přední nárazník. Rám vyhoď/prodej.
Proč vyměnit pružiny? Co tam jsou teď za kola? Mě to přijde jak 17"
opel calibra 2.0 16v ECOTEC

hus144

Příspěvek od hus144 »

Četl jsem na forech dva roky staré články a X lidí psalo že zavařené kliky nejsou problem. Ale ted? Rád bych to nejak vyřešil aniz bych musel menit dvere a nechávat to znova stríkat :/.. Kola jsou 18" palcove a v techničáku jsou udané 17"palcové, nechce se mi lítat a nechávat zapisovat do techničáku ty 18".
Obrázek

Maus

Příspěvek od Maus »

Tak si na těch stávajících nechej kliky přidělat a bude se lakovat jen kousek :-)
Tyhle kola prodej a kup 17" To zas nebude takový problém.
opel calibra 2.0 16v ECOTEC

kubeSRi

Příspěvek od kubeSRi »

myslím že to pujde zachránit,určitě to chce jiný lak aby to zbytečně nedráždilo...nevadí bez klik? ve vlastním zájmu je lepší je mět v případě nějaké nehody by se mohly hodit aby ti potencionální zachránce třeba otevřel dveře...to byl pěkný tuzer,široké gumy a sjeté jak prase,skvělá věc do deště :kladivo:

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

si podejte ruku :lol:
lak nech takový, sežeň přední bumper, kup dveře a šikovný lakýra ti to za dvojku stříkne si myslím 8)
rám vyhoď a kola vyměň a nemáš se čeho bat :)

hus144

Příspěvek od hus144 »

Dacan píše:si podejte ruku :lol:
lak nech takový, sežeň přední bumper, kup dveře a šikovný lakýra ti to za dvojku stříkne si myslím 8)
rám vyhoď a kola vyměň a nemáš se čeho bat :)
Vím že je to prasárna, ale co koupit kliky a jen tak na oko je tam navrtat?

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Podívej se, jak má Calibra řešené kliky a pak se podívej, jak je to zavařené. jestli tam zůstala prohlubeň, ve které drží klika, tak by to šlo možná vyříznout a dobrousit a obnovit tak otvor. Jen mě to teď tak napadlo... taková modelařina s nejistým výsledkem.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

pro mě za mě si tam dej třeba lanko ale nikdy to nebude fungovat jako originálně řešená klika nehledně nato že se to bude blížit k originálnímu stavu což by ti při následném prodeji pomohlo kdybys to už nechtěl 8)

máca

Příspěvek od máca »

ten ram tam je varenej a nebo sroubovanej? mozna bych ti od nej pomohl 8)
cabrio bukvice

hus144

Příspěvek od hus144 »

máca píše:ten ram tam je varenej a nebo sroubovanej? mozna bych ti od nej pomohl 8)
Je našroubovanej :)

shark803

Příspěvek od shark803 »

cau este to mas ? mal by som zaujem konkretne o ten ram / mam jednu calibru navyse na diely je tam vsetko okrem motora a prevodovky viem sa dohodnut na nejakej vymene za diely ktore potrebujes vymenit bola v origo stave :) ozvy sa ak mas zaujem

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Nekupuj to, investuj kolem 30-40t. a kup si pěknou Calibru v Německu v originál stavu s poctivou péčí.

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“