Výběr auta
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Výběr auta
Potřeboval bych poradit s výběrem auta pro známého.
Má jasné dva favority, ze kterých by chtěl zvolit to správné a spolehlivé.
Buď VW Golf 1,2 TSI, 1,4 TSI a nebo Mazdu 3 1,6.
Samozřejmě nové.
Kdybych volil já, tak Mazdu 3.
Proto se ptám, jaký názor máte a co by jste zvolili. A důvod, proč toto auto.
Má jasné dva favority, ze kterých by chtěl zvolit to správné a spolehlivé.
Buď VW Golf 1,2 TSI, 1,4 TSI a nebo Mazdu 3 1,6.
Samozřejmě nové.
Kdybych volil já, tak Mazdu 3.
Proto se ptám, jaký názor máte a co by jste zvolili. A důvod, proč toto auto.
Optimismus pramení z nedostatku informací
Re: Výběr auta
Taky bych volil mazdu. V mym podani je vzhledově hezčí a motory TSi nejsou taky žadna sláva
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proč nejsou žádná sláva? Nemám s tím zkušenosti.
U 1.2TSI si hodně lidí stěžovalo, že ten motor měl v zimě problém se zahříváním, ostatně ja jsem si to jednou taky vyzkoušel na vlastní kůži a bylo to opravdu tak, stačilo nastartovat tak při -5°C a motor se zahřival nezvykle dlouho a někdy dokonce i teplota opět klesala, ale to nebylo nic zavratneho.
S 1.4 TSI moc zkušeností nemám, zřejmě asi taky z duvodu že moc lidí tenhle motor pořádně nestačilo ozkoušet.
S 1.4 TSI moc zkušeností nemám, zřejmě asi taky z duvodu že moc lidí tenhle motor pořádně nestačilo ozkoušet.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Rodiče mají Fabii 1.2 TSI, tu slabší a žádný problém s tím v zimě nebyl a jezdí to dobře
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chtělo by to nějaké zkušenosti z provozu a spolehlivosti.
Skúseností je plný Google, preskakujúce rozvody vdaka nekvalitným reťaziam rozvodu, výmena celých motorov pre celú rodinu TSI 1.2 + 1.4 + 1.8 ...
Niekedy v minulom roku celý koncern nahradil tú nekvalitnú reťaz kvalitnejšou a všetky ostatné staršie vozidlá ktoré mali nekvalitnú reťaz ju majú vymenenú v rámci garančnej prehliadky, nerobili zvolávačku, aby sa PROBLÉM zamietol v tichosti pod koberec ... FUJ Koncern už dávno nerobí kvalitu, tá ostala len na optickej úrovni, mechanická klesla.
Čo toho kamoša láka na tom TSI ??? Nízke povinné ručenie ??? Či malý objem = malá spotreba ???
Ja by som volil Mazdu, ale do výberu by som určite zaradil aj nový Hyundai i30...
Niekedy v minulom roku celý koncern nahradil tú nekvalitnú reťaz kvalitnejšou a všetky ostatné staršie vozidlá ktoré mali nekvalitnú reťaz ju majú vymenenú v rámci garančnej prehliadky, nerobili zvolávačku, aby sa PROBLÉM zamietol v tichosti pod koberec ... FUJ Koncern už dávno nerobí kvalitu, tá ostala len na optickej úrovni, mechanická klesla.
Čo toho kamoša láka na tom TSI ??? Nízke povinné ručenie ??? Či malý objem = malá spotreba ???
Ja by som volil Mazdu, ale do výberu by som určite zaradil aj nový Hyundai i30...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To jsem potřeboval slyšet. Jinak, co ho nutí do TSI? Ani nevím, já jsem také pro Mazdu.
Tak uvidíme, co kdo napíše, jestli i něco o té Mazdě někdo ví.
Tak uvidíme, co kdo napíše, jestli i něco o té Mazdě někdo ví.
Tak konkrétně k tomu našemu motoru. V servisu s ním auto nikdy nebylo. Teď nám v rámci záruky udělali ty rozvody. Jediné, co trochu zlobilo, bylo, že někdy při nastartování trochu víc vylétly otáčky. Ale to bylo softwarem, ten byl přehrán a nyní úplně bezproblému. Jinak jezdí to slušně na ten obsah a ani to tolik nežere.
Ale neberte to tak, že ten motor hájím, tohle beru z vlastní zkušenosti.
Ale třeba brácha má Roomstera a toho se ty rozvody týkaly, je to cca 14dní co mu přeskočily.
Ale neberte to tak, že ten motor hájím, tohle beru z vlastní zkušenosti.
Ale třeba brácha má Roomstera a toho se ty rozvody týkaly, je to cca 14dní co mu přeskočily.
Svagr se sestrou maji novou Mazdu 3 1.6, predtim meli 3 roky predface, ale po nehode na zadni dvere ji prodali, protoze tam vozi malyho syna. Vzhledem ke spolehlivosti ani neuvazovali o jinym aute, najezd 80km denne pracovne, ani na jedny Mazde neresili reklamaci, asi neni co vytknout. Zajimavy je rozdil ceny, v roce 2006 stala stejna barva, stejny motor a stejny nazev vybavy o 130tKc vic a nemela ESP a nekolik drobnosti. Osobne ale obe z auta vyberu povazuju za exterierem i interierem jako nudne a nevybral bych ani jedno.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale už je vidět, že ty TSI mají tyto mouchy, což silně odrazuje od koupi.
SubTera: Díky za info, to jsem potřeboval slyšet .
SubTera: Díky za info, to jsem potřeboval slyšet .