Tak už z toho motoru asi vyrostu. Za jízdy mi občas problikla jednotka, jen na chvilku a nic se nedělo. na diag. mi řekli, že to je snímač otáček vačky. Tak jsem ho objednal a vyměnil (to že mi tam nepasuje na 1.4, ale na 2.0 to už neřeším), ale jednotka bliká víc než předtím. Když mně teď v sobotu znova načetli, tak jsem se dozvěděl že tam mám chybu - zapalovací lišta, (svíčky jsou nový a pálili všechny v poho), imobiliser (prej možná klíč), snímač otáček vačky (vyměněn, je tam nový týden), snímač otáček kliky, 4. válec. Zároveň mi řekl, že ale žádná chyba není přítomná. Tak co si mám teda vybrat? Co vlastně s tím autem je? Bliká furt a čím dál častěji. Na druhý a třetí rychl. stupeň při minimu plynu auto dost cuká, ale jednotka se rozsvěcuje při konstantních otáčkách 2800-3000 de facto na jakýkoliv rychlostní stupeň.
Mno nezávidím.. a bohužel asi neporadím.. tohle je problém, že u nás nejsou schopný servisy... podobně jsme to měly s peugeotama ve firmě.. jakmile se v autu ukáže nestandartní problém, tak ti vyměněj půl auta, jinak na to nepřijdou... nevím.. u nás to nakonec byly vstřiky a řidící jednotka... (ale radši jsme auto dřív prodali)..
Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion
snímač otáček vačky mas na motor navic. kdyby se ten spotni snimac se rozbyl, ten co tam je vzdy. Aby motor se nezastavil. Ale kdyz jeden s tech 2 se rozbije, tak muze dat chyba, ale motor veme signal od toho druheho.
Mozna snimac oracek vacky byl dobre, ale mozna jnake kabely spatni.
Nebo ten novej je spatne namontovane, musi mit urcitou vzdalenost od vacky...
Ale chyby v pocitac muzes vsechni vymazat. A pak jezdyt a podivat co se ukaze. A nebudes mit 4 chyby a nevis ktere je stare nebo ne...
hlavne problem se snimacem vacky je u nas vcelku znama chyba. nepomuze kdyz koupis novej z druhovyroby, musis koupit novej primo od opla, ty druhovyroby nefachaj. vyzkouseno na vice motorech , ne teda na x14xe ale na 16i 16i 16v, 18i 16v 20i 16v. v oplu stoji asi 4000.
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Mike Mad píše:hlavne problem se snimacem vacky je u nas vcelku znama chyba. nepomuze kdyz koupis novej z druhovyroby, musis koupit novej primo od opla, ty druhovyroby nefachaj. vyzkouseno na vice motorech , ne teda na x14xe ale na 16i 16i 16v, 18i 16v 20i 16v. v oplu stoji asi 4000.
Ty bláho, a jak zjistím, že ten snímač fakticky nefachá? Nerad bych vycvakal za origo snímač a pak zjistil, že je špatněj na klice......
Dneska jsem ráno nastartoval a auto šlo jakoby na tři válce. Prostě motor vůbec nešel čistě. A trvalo mu docela dlouho, než se rozešel tak, jak má. To by odpovídalo tomu, že je pryč lišta a pokud jo, tak i to celý slavný cukání při konstantních otáčkách by mohla způsobovat vada lišty, ne?
Koukám, že jsem nenapsal, jak to všechno dopadlo.... Tak po výměně snímače vačky, auto docela v poho, jen stále jakoby na tři válce, takže jiná lišta a autí jelo geniálně, jen na volnoběh drželo 2500 otáček, takže lambda... to byl vůbec porod, koupil jsem čtyřdrát v replice a bylo to úplně stejný, pak jsem ji teda dokázal vyměnit jen s malým doplatkem za jinou - Bosch LS7 a autí si vrnělo jak víno. Jenžýe ouha, najednou natlakovaný hadice, ztácela se voda.... takže hlava dolů, prasklý těsnění. No, nechal jsem líznout hlavu, přijednom zrepasovat ventily, dal komplet nový rozvody (pro šťoury samozřejmě včetně pumpy), dokonale vypucoval sání, klapku a egr. No teď je to fantazie. Šlape jak hodinky. ALE ROZHODNĚ BYCH TU ANABÁZI NIKOMU NEPŘÁL....