Lakování brzd

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

milosh: no pokud to nejni täkovej problem sundat, tak se ti to bude delat lip sundany
No nazi, no red, just pure Skinhead. "diesel je víceméně stále neslušné slovo"

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

No ono to vždycky není tak jednoduché sundat brzdiče, na mém Rendovi není sranda ani sundat bubny :( takže to holt budu muset dělat všechno na autě. Pokud se zadaří nasypu fotky 8)
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

ja sem to neska barvil barvou od Folia Tecu, tak se na to mrknete, byla na tom jeste stara barva, ta posledni fotka vypada ve skutecnosti lip, ten fotak to udelal nejaky moc leskly, jedinou nevyhodu vidim v tom ze v navodu neni v jakym pomeru se to ma zredit s tim tvrdidlem takze sem tam toho dal moc a ta barva byla takova divna, a byly na ni strasne videt tahy stetce, ale na druhej pokus jsem to namichal idealne, ale jeste to nemam dodelany, takze uvidim potom

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

jinak ten pomer v jakym naredit tvrdidlo a barvu asi nikdo neznate co :?
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

dynomax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dynomax »

Mirek píše:a co vyšší teplota? nevadí to tomu Hamerritu?
ja jsem davno taky pouzil H. a drzelo to bez problemu i po zahrati

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Tak jsem si včera chtěl taky nalakovat brzdiče, koupil jsem si barvu (Hammerite), nychystal do flexky ocleový kartáč, zvednu si auto, povolím šrouby a konec. Za boha jsem nemohl sundat kolo. :( Drží tam jako přilepené. Budu se na to muset o víkendu mrknou.

NTI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NTI »

Tak jsem si to cely precetl a moc moudrej z toho nejsem, pripada mi ze vsichni co natiraji Hammerite nariraji snad jen buben, ten se tolik nezahreje ale nerijete mi ze to vydrzi na brzdovem trmenu, kdyz po "svizne" jizde se mi od brzd zahreje disk tak ze na nem u stredu dlouho ruku neudrzim :o)) co teprve trmen?? nikde jsem nenasel jak moc je Hammerite teplotne odolny.
Proto bych volil teplotne odolnou barvu, a zrezly tremy nemam tak se o rez nebojim jen tomu chci dat spravnou barvu (stribrna), veril bych foliatecu ale ta cena :( takze mi zbyva ten Motip u ACEMajkyho to po 1.5 roce vypadalo velice dobre ;)

eric
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eric »

NTI píše:Tak jsem si to cely precetl a moc moudrej z toho nejsem, pripada mi ze vsichni co natiraji Hammerite nariraji snad jen buben, ten se tolik nezahreje ale nerijete mi ze to vydrzi na brzdovem trmenu, kdyz po "svizne" jizde se mi od brzd zahreje disk tak ze na nem u stredu dlouho ruku neudrzim :o)) co teprve trmen?? nikde jsem nenasel jak moc je Hammerite teplotne odolny.
Proto bych volil teplotne odolnou barvu, a zrezly tremy nemam tak se o rez nebojim jen tomu chci dat spravnou barvu (stribrna), veril bych foliatecu ale ta cena :( takze mi zbyva ten Motip u ACEMajkyho to po 1.5 roce vypadalo velice dobre ;)
No ja jednou jako malej sahl na kotouc u feliny(nechlazeny). Slusny teplo... :lol:

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

NTI píše:Tak jsem si to cely precetl a moc moudrej z toho nejsem, pripada mi ze vsichni co natiraji Hammerite nariraji snad jen buben, ten se tolik nezahreje ale nerijete mi ze to vydrzi na brzdovem trmenu, kdyz po "svizne" jizde se mi od brzd zahreje disk tak ze na nem u stredu dlouho ruku neudrzim :o)) co teprve trmen?? nikde jsem nenasel jak moc je Hammerite teplotne odolny.

Hemmerait dělá i žáruvzdornou barvu. Co jsem slyšel, tak jedinej rozdíl mezi H a třeba folitecem je to, že z foliateku to jde líp umejt. Jinak ta cena za barvu u foliteku ej děsná. :cry:
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

eric píše: No ja jednou jako malej sahl na kotouc u feliny(nechlazeny). Slusny teplo... :lol:
Hmm, já sem taky na něj sahal a Felina měla za sebou trasu 28km a vo kotouč sem se spálil :cry:

Myslíte že má význam dát na pežota 406 Brembácký kotouče (vrtaný) a 4 pístkový třmeny?? V jednom autokatalogu bylo k 406ce že jedno z mínusů je "vadnoucí brzdy". Akorát cena 50k :shock: za nápravu je docela dost, otázka je když se díky tomu nezabiju :idea: , kolik si cenim života. Pak by 50k bylo v poho :wink:
Felda forever

NTI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NTI »

Pokud ti to brzdi dobre a "jen" ti vadnou brzdy tak vhodnou kombinaci kotouce & desticky pripadne pancerovane hadicky a lepsi brzdova kapalina by se to melo zlepsit ;) ...

Dalsi moznosti je sehnat brzdy z nejake sportovnejsi verze peugeotu (vetsi kotouce vetsinou i vetsi pistek v brzdici)

A nakonec pokud chces nejake opravdu performance brzdy tak treba 4pistkovy brzdic a vetsi kotouce :) ... kotouce od Bremba jsou myslim zbytecne drahy, treba OZ Zimmerman jsou slusny, brzdice taky najdes levnejsi treba od Wilwoodu ... sparvnou volbou by ses mohl dostat i na polovicni cenu oproti kitu od Brembo ;)
Koukni mi do podpisu co se snazim narvat na svoji Fiestu :o)

Samozrejme neco malo pridaj i lepsi zadni brzdy ;)

Diskuze k brzdam zde

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

NTI píše:Pokud ti to brzdi dobre a "jen" ti vadnou brzdy .......
No, já jezdim teď Felinou, Pežota si chci pořídit začátkaem prázdnin 8)
Musim eště drobet našetřit. nevim, kolik mi naši půčí.
Felda forever

NTI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NTI »

OXiDE.cz píše:
Aha ... tak az nakoupis tak se tim projedes a zjistis jak to s tema brzdama je, koukal jsem ze na 406 se snad delaji dopredu i neventilovane kotouce tak to mohl byt prave ten pripad kdy brzdy vadnou, zlepseni by potom bylo i pri pouziti "jen" ventilovanych kotoucu :) ... proste az koupis tak budes vedet co tam mas a jak velke je mas a podle toho se da pak dal neco delat :o)

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

ja včera taky barvil hammeritem, docela to šlo, můžu klidně barvit každej tejden až do léta, prostě barvy je tam dost a to za nějakejch 120kč.. dát 700 za barvu od foliatecu nebo za nejakej kit se mi nechtělo.. akorát příště radši sundam i destičky :D :D
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

OXiDE.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXiDE.cz »

NTI píše:
OXiDE.cz píše:
Aha ... tak az nakoupis tak se tim projedes a zjistis jak to s tema brzdama je, koukal jsem ze na 406 se snad delaji dopredu i neventilovane kotouce tak to mohl byt prave ten pripad kdy brzdy vadnou, zlepseni by potom bylo i pri pouziti "jen" ventilovanych kotoucu :) ... proste az koupis tak budes vedet co tam mas a jak velke je mas a podle toho se da pak dal neco delat :o)
No, i když nějakyý pěkný kotouče a 4 pístkový třmeny - to vypadá jinak a každej to nemá :-) Škoda že na 406ku sem toho moc nenašel - mam na mysli i jiný věci než brzdy - nemůžu sehnat přední čirý světla (nejlíp aby měli atest 8SD) nechci ty z Facelifnutý verze. Nemůžu se dočkat a už mi z toho hrabe :twisted:
Felda forever

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

Já jsem taky před 3 dny barvil brzdy Hammeritem a vypadá to takhle. Akorát sem blbej a natřel sem i tu hranu kotoučů
Přílohy
třmen.JPG
třmen.JPG (111.25 KiB) Zobrazeno 1930 x
buben.JPG
buben.JPG (87.78 KiB) Zobrazeno 1928 x
Fáčko taky dobrý :roll:

Prodej a servis čtyřkolek - www.access-motor.cz
- www.aspauto.cz

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fazeey »

koukam si natřel všechno co si moh :D ... i šrouby.. kola dostali taky modrou barvu?? :lol:
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

hobborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hobborg »

Lolek píše:Já jsem taky před 3 dny barvil brzdy Hammeritem a vypadá to takhle. Akorát sem blbej a natřel sem i tu hranu kotoučů
ty mas novy ty bubny vzadu??? :twisted:
Obrázek

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

hobborg: taky se mi zdá že vypadaj nějak nově

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

ne ty jsou origoš pošlu fota jak vypadali před a po obroušení. Jinak kola pošlu taky jak vypadaj

- www.aspauto.cz

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

tak tady jsou fotky
Přílohy
kolo.JPG
kolo.JPG (84.42 KiB) Zobrazeno 1899 x
buben po obroušení.JPG
buben po obroušení.JPG (119.13 KiB) Zobrazeno 1897 x
bubny před obroušenim.JPG
bubny před obroušenim.JPG (119.07 KiB) Zobrazeno 1897 x

- www.aspauto.cz

PJ
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Lolek: tak to ste je udělali dobře fakt to vypadá jak nový 8-)
PS: čim ste to brali? karbinou s lamelákem?

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

No dal jsem si záležet :)
Ty bubny jsem brousil flexou - kotouč na železo

- www.aspauto.cz

hobborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hobborg »

si delas prdel ne???to snad neni pravda a jak sem mel strach...
hmm tak jak vidim tezka technika to zvladne...ja sem je vzal dr-kr jen tak a oklepal kladivem a ta rez drzela jak svina tak sem se na to vykaslal...ale jak vidim flexa to poresi ...
ty a to is mel brusnej kotouc ze? :twisted:
Obrázek

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Doporučuji zn. DupliColor a Motip.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Barvy urcene specialne na brzdice, vyfuky, motor, atd maji teplotni odolnost zhruba do 650 stupnu, coz u hammeritu bude asi jen tezko. Celkem vhodny mi pripada OMP Firepaint slusna cena a je presne pro tenhle ucel. A cena 299,- za 400ml, spray. (treba u me)
http://www.tuningworld.cz
tuning & racing parts
Nový e-shop, garance nejlepší ceny na trhu.

Eva

Příspěvek od Eva »

Tak já se na lakování brzd a bubnů chci vrhnout tuhle sobotu, hammerite jsem nesehnala v tom odstínu, který jsem chtěla, tak mám něco od RUST – OLEUM… ALKYTON, prý je pružnější než Hammerite, znáte to někdo? je za stejnou cenu…

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

No tak bubny už mám taky hotové, stačila na to jen flexa s ocelovým kartáčem a Hammerite :D

http://www.iwinet.org/renault/garaz/garaz.html

Lolek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lolek »

No já sem to bral normálně kotoučem na řezání železa. Brusnej jsem neměl a je to v pohodě ne? Prostě sem se s tim moc nes*al a s výsledkem jsem spokojenej

- www.aspauto.cz

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

vypada to pekne, heh me by se se to libilo MORDOU :smich:
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“