1,8 20v turbo - jakej, přemýšlím o koupi

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
skodik

1,8 20v turbo - jakej, přemýšlím o koupi

Příspěvek od skodik »

ahoj,
tak nějak do budoucna přemýšlím o koupi 1,8 turbo. Jelikož se v nich moc nevyznám, chtěl bych se zeptat jakej typ mám hledat, a nějak zkušenosti z provozu, reálná spotřeba, možnosti zvednutí výkonu tak celkově v který kastli je to lepší jestli octavie, a4 atd...
děkuji za rady
Ford Mondeo TDCI (96kw)
Škoda Fabia, taková benzínová zdechlina.....

deaddream

Re: 1,8 20v turbo - jakej, přemýšlím o koupi

Příspěvek od deaddream »

už to byla chyba že ťa zaujima spotreba
tak to se radši podívej po nejakém TDI
206 2.0 HDI
idem hladat dáke kone

skodik

Příspěvek od skodik »

je to logický, zajímá mě reálná, ne za kolik jezdí šetřílci, to bych si opravdu mohl nechat tdi... nevidím na takové informaci nic divnýho, není to hlavní kritérium..to bych to asi napsal jinak..třeba hledám benzínovou turbínu co jezdí za 5 litrů a má výkon... :D
Ford Mondeo TDCI (96kw)

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Mám seriovou 1.8T 132kW AUQ a spotřeba opravdu záleží na stylu jízdy a délce trasy. Ale běžnou svižnější jízdou jezdím do 8l (běžně jsem jezdíval kolem 7,5l) mimo město. V Praze pak ale není problém se dostat přes 9l. Pokud bych ale jel mimo město a město v poměru 50/50 a jel rozumně, dá se i do 8,5l a méně. Teď jsem jel Praha - Brno kolem 120km/h za 7,5l, zpět cca 100km/h za 6,4l. Minule zase rychlost 140-150km/h a spotřeba něco přes 8l. Kamarád má chipnutou a prý s tím není problém jezdit i lehce pod šest litrů. Ale to už není moje osobní zkušenost.... Kdysi se mi povedlo 5,7l v noci na trase Praha - Liberec - Velké Hamry - Praha + 30 minut stání na volnoběh, ale to jsem jel cíleně už na spotřebu.

Co se týče kastle, tak to je asi o tom, co se Ti líbí, případně co hledáš za motorizaci (myšleno jaký výkon - pohyboval se od 110kW do 176kW) a pohon kol. A k těm úpravám, tak "chipuje" to kde kdo. Ale osobně bych se koukal po nějakým lepším úpravci, než shánět nějakého garážistu atd. Motory s elektronickou klapkou se upravjí lépe, motory s mechanickou klapkou už neumí upravit kdokoli, ale zase nemají ještě tolik elektroniky. A pokud Ti jde o zvuk BOVu, tak s ním u 1.8T nepočítej (ač někteří ho tam cpou a dokonce jim ho doporučí i kdejaký tuning shop).
Naposledy upravil(a) Gooder dne 09 led 2016 23:20, celkem upraveno 1 x.

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin »

co vím, tak se dá jezdit okolo 8 litrů dálka, město 13... ale i okolo 40 :)
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ale na těch 8l to musí člověk docela dost rvát a město 13l jsem měl jen jednou, když jsem zůstal stát v koloně přes 45 minut. Já to teda posuzuju podle provozu v okolí Prahy. Je pravda, že kolikrát je takový provoz, že je i problém předjíždět. Předpisovou jízdou nemám problém jet i pod 7,5l. Z práce domů na 30km trase po noční (po 6:15 ráno z Prahy Pankrác - 15km Praha a 15km okresky) předpisovou jízdou jezdím 6,9l, opačný směr před šestou ráno jezdím za 7,5l, protože to mám téměř až do Prahy do kopce.

vtuni

Příspěvek od vtuni »

máme doma 3x ... 2x golf4 +1x superb, + delší dobu jsem jezdil tuhle motorizaci s octou RS combi..a audi s3...

reálná spotřeba dlouhodobě 8-9l/100km...v golfu 4
mimo město s lehkou nohou na delší trasy se dostaneš někam k 7 l/100km ( 2 lidi prázdnej kufr...) ... např chorvatsko ve 4 lidech s plným kufrem... ale fakt pianko cesta 1000km ... průměr ..6,9

pocitově...golf 4 a octa skoro to samý... golf je lepší výbavou ... na druhou stranu pokud chceš větší auto..golfa v kombíku v 1,8T vevropě neseženeš a pak přichází na řadu octa kombi.... :potlesk:

leony a audi S3/ TT jsou zase na tom líp ...a to hlavně z toho důvodu že se tam dávaly na rozdíl od golfů a octávek i silnější motorizace (154kW / 165kW) a v případě leona / ibizy dokonce i 4 píst přední brzdiče brembo...

kastle + pohon je o tom co chceš.... můžeš to mít v OOOO TT, nebo ibize ...kde to asi jede pocitově nejlíp....protože je to nejmenší a nejlehčí auto na ten výkon...a můžeš to mít v A4 avant v čtyřkole... kde ti váha kastle + pohyblivý hmoty pohonu všech kol to značně utlumí...
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on vimeo http://vimeo.com/34409682

skodik

Příspěvek od skodik »

díky za info. O zvuk BOV mi nejde, o to se pokouší kde jaký TDI. Uvidím asi zvolim nějakou variantu kombi, kvůli psovi. Pokud se něco zadaří tak se ,, pochubím". Chci to s ohledem na rozné změny co nejnápadnější a svižnější :d quattro asi ne, jen pokud by se náhodou potkala, za neuvěřitelnou cenu. Mám to jako daily car..takže žádnej extrem...no uvidíme
Ford Mondeo TDCI (96kw)

Corsica

Příspěvek od Corsica »

1.8 T AUQ a v pohodě 8) dlouhodobá přes léto stabilně skákala 7,8-7,9. Přes zimu ted jezdím 8,6. Jezdím pouze na Vervu 100 nebo E85 (mám dodělanou jednotku) . BOV mám taky a nevidím nějak problém :?
Dacia 1300 "75
Opel Corsa B fake GSI
Škoda Octavia 1.8 T 4X4
Škoda Octavia 2.0TDI RS

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Jezdil jsem s oktou do níž byla naroubovaná a změřená na brzdě 165kw,ale asi neumím jezdit,páč spotřeba 6l byla na volnoběh. :lol: Jinak pod kudlou si vzala i 17 bez problému.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

luke.bean
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke.bean »

měl jsem nejdřív 1.8T 132kW v O1RS , jezdím jak jezdím , pod 10 spotřeby se tomu moc nechtělo a popravdě jsem od toho očekával víc , s tou dlouhou skříní co to v RS má to žádný extra cvalík není :P

pak jsem měl 1.8T 110kW v O1 , to mělo nějakou rádobyúpravu ale nevím co a krátkou převodovku , ale brzo jsem to rozbil , tak jsem se nestačil povozit :D

no , pak jsem měl A4 B5 1.8T 110kW Quattro , to už je takový těžkopádnější ,ale měl jsem to na zimu

teď mám dvě A4 B5 Quattro jednu 132kW a jednu 110kW , jezdit se s tím dá , ale že by to byli nějaký paliče to se říct nedá :D

auto nepotřebuju aby mě někam dopravilo , mám to jen tak a ta 132kW mám dlouhou spotřebu 12

jinak včeobecný problém těch motorů je špatný chlazení oleje a když do toho někdo leje špatný , tak se rád přepaluje a zanáší motor který je plný usazenin , dál odchází zapalovací moduly a určitě bude mít prasklý turbo ve výfuku :D :D

kde se mi asi nejvíc 1.8T líbilo byla slabší Leon Cupra R 154kW v kombinaci se šestikvaltem 8)

no , nechtěl bych to :lol: :lol:
QUATTRO 309 kW

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Corsica: Tak jednotka s tím odfouknutým vzduchem počítá a podle toho vše přizpůsobí. Když ho ale vyfoukneš ven, tak tam pochopitelně chybí. Spoustě lidem je ale funkčnost fuk, hlavně když to fouká.

K té spotřebě: Jezdím jen na Vervu 100, jelikož v TP je jako doporučené palivo N98. Pod těch 8l jezdím tak, že nejsem zdaleka brzdou provozu, ale chce to delší trasy a jezdit mozkem, pokud se nechci svézt. Tzn ke křižovatkám podřazuju, stejně tak k semaforu a při vjezdu do obce, a ne že přiletím jako magor. Dlouhodobou spotřebu na 5000km mám 7,8l. Ano, je to dle PP, ale co jse si to počítal, tak se mi reálná spotřeba nelišila. Znám spoustu lidí, co s tím jezdí svižně do 8l, ale i ty, kteří pod 8l jezdit neumí.

K té RS převodovce, tak na ní se mi líbí trojka. Co se týče toho oleje a modulů, tak je to pravda. Olej měním do 10t km, chce to kontrolovat i sací koš. Zapalovací moduly jsem vyměnil za TFSI a má klid.

binford

Příspěvek od binford »

Já mám AUM v Octě kombi a spotřebu jako Gooder - 7,8l/100km. Snad nejsem brzdou provozu :D

Zapalovací moduly potvrzuji (ty z TFSI je pro mě novinka, jaké se tam přesně dávají?) a ještě jsou často problémy s hadičkami kolem odvětrávání motoru - nepravidelný chod po startu.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

mam oktu RS... kdyz jedu dalky 100km za hodinu tak se dostanu na 6l.... po meste kdyz je provoz kolem 9... kdyz sem cur*k tak 15-16... kdyz jedu dalnice 130 tak 7,5 cca ... ted pres zimu mam dlouhodobou 9.2 protoze furt nekam pospicham.... ale kdyz jezdis na klobouka tak se na 7 da dostat :)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

deaddream

Příspěvek od deaddream »

podla mna ta octavia je na tu 1,8 dost tažká
ked chce svižné kombi ,asi vačší motor by som hladal
do krátkej octavie naloží prd a nie psa :D
saab combi 2.0 200hp
206 2.0 HDI
idem hladat dáke kone

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

hele ja si nemyslim, ze by to nebylo svizne.. :) 230 to v poho.. v meste utru s kombikem kde jakyho debila ve vocipovanym Tedey...
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T

Gooder

Příspěvek od Gooder »

binford a croc: Konečně někdo, kdo mi potvrdil, že není problém s tím takle jezdit :D I když spotřeba 6l při 100km/h je pro mě z říše snů, pod 6,5l to nedostanu.

binford: Jde o moduly z 2.0 TFSI + jsou potřeba adaptéry na ně. Běžně stojí 2500 - 3000Kč, pokud by jsi měl zájem, tak mám sadu navíc za rozumnější cenu. A při spotřebě 7,5-8l brzda provozu opravdu nejsem ;)

dead: Octavie zase tak těžká není, má kolem 1300kg. Podle TP je dokonce combi lehčí. Ten Saab je cca o 200kg těžší, pokud se bavíme o druhé generace 9-5 (první dokonce o 400kg). Výkon na tunu má potom RS větší oproti 200hp Saabu.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

fakt nechci resit spotrebu.... nesnasim tyhle temata... ale tak jednoduse... jedou jsem jel k markusovi... celkem na klobouka.. dodrzoval jsem predepsanou rychlost...

Obrázek

jinak fakt normalne jezdim za vic :)))

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Nevidím nic špatného na řešení spotřeby. Chtěl jsem výkonnější auto a taky mě zajímalo, kolik si vezme při běžné jízdě. Není to o tom, že řeším spotřebu a chtít jezdit za málo, ale o tom mít představu, kolik to auto bude stát atp. Nesnáším, když někdo napíše, když řešíš spotřebu, tak si kup tdi... Tím nikdo nikomu nepomůže, nikdo neví, co je pro druhého přínosná spotřeba a při výběru auta mi to přijde jako docela podstatný parametr. Jinak spotřeba pěkná, tohle já mimo dálnici při pomalé jízdě neudělám, asi je někde problém (Může mít špatné čerpadlo na tohle vliv? Už mám delší dobu podezření, že je špatné).

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

no ja sem na to afektni od doby co se to furt resilo na VW clubu a bylo to tam uz v tak uchylnym stavu, ze ty auta tem lidem tu naftu vyrabela...

deaddream

Příspěvek od deaddream »

tak já mám take TDI co mi vyrabja naftu
ale do mojeho benzin pugu je mi na nic :D
ked velke auto alebo kombi tak bych radši dízla
a do hot hatchu alebo na blbnutí menší auto a benzín
v každem prípade tomu chudakovi z výberem stejne nepomožeme
206 2.0 HDI
idem hladat dáke kone

skodik

Příspěvek od skodik »

myslel jsem to přesně jak to popsal Gooder. Vždycky mi přišlo úsměvný, když borci v práci řešili spotřebu, že jede za 6 litrů u BMW 325i po městě..pak jsem ho potkal, podtáčenej motor, sotva jel.atd...tak takhle jsem to opravdu nemyslel.

jinak děkuju za info, zatím zustane ropák a počkám s výměnou vozu a pak rovnou asi TFSI..uvidíme..
Ford Mondeo TDCI (96kw)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“