Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
tragicomix
Kontaktovat uživatele:

Re: Česká kancelář pojistilelů aneb Dávejte si pozor

Příspěvek od tragicomix »

hacek???

ptam se protoze mi tohle pride moc jednoduchy :)
www.plasti-dip-it.cz / http://www.facebook.com/PlastiDipIt

TEKUTÁ FÓLIE “ aplikování odstranitelné matné barvy “

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Od kdy jde povinnost platit POV za tim, kdo ma auto pujcene? Kdyz pujdes do pujcovny aut, taky napred nejdes do pojsitovny auto pojistit, ale pojistuj ho provozovatel. To si myslim, ze by ti smlouva na cegana nepomohla a to IMHO ani kupka, kdyz jsi auto na toho "neexistujiciho" cloveka neodhlasil. IMHO s tim nic moc neudelas a musis platit. Vim, ze ma clovek v zivote starosti dost, ale vsichni dlouhou dobu o praktikach CKP vite, tak si proste na hodku sednete nad dokumenty k vozum, co mate nebo jste meli a projdete je, zda vse mate v poradku. Kdo na to sere pak zbytecne plati.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

wesly.TDI píše:takže svou kauzu skoro na 100tis jsem doklepal do zdárného konce 8) , a dnes mi prislo opět a znova vyzvání ČKP o zaplacení 11.000kč za auto které jsem vlastlil až v roce 2011, tak mám platit za rok 2009 :D , následoval tento dopis:

Dobrý den,

tímto Vás žádnám o zaujetí stanoviska k mimosoudnímu vyrovnání nákladů, které mi Vaše společnost zpusobila, a to v důsledku Vašeho omylu v evidenci pojištění! Již po třetí se mi stalo, že mi od Vás došel dopis s tím, že mám uhradit nemalé částky, všechny dohromady kolem 100.000kč za POV, za dobu kdy jsem ani nebyl vlastníkem ani provozovatelem vozidla!

Těmito výzvami jste mi způsobili škodu min. 10.000 kč, a to za právní poradenství,provolané telefonáty, platby v reklamní agentuře za skenování dokumetů a pohonných hmot. Všecky potřebné připady si určitě dovedete dohledat dle mého jména i rodného čísla, které uvadím na konci e-mailu.

Doufám že se dohodneme touto cestou. Váš nepořádek v registru pojistníku je vydiráním nových majitelů mot. vozidel. Ten, kdo nemá kup.smlouvu je tak bohužel nucen platit za chyby druhých (ČKP).

S pozdravem ........

Za cca 30 min mi volal nějaké pán z ČKP, že se chtěji osobně sejít a probrat mé kauzy a případné vyrovnání nákladů, s tím že se mám dostavit do Prahy, a jelikož to mám do Prahy 500km, odmítl jsem s tím, že veškerá komikace bude probíhat e-maily a odškodnění prostě chci. Tak opět mlel že toto pouze osobně s jejich právní oddělením, natožto jsem pánu zdělil, že děkuji, a předávám tuto záležitost mému práv.zástupci,který je bude kontaktovat. 8)

Už těch zmrdů mám dost :x , ani omlovame se, ani hovno, takže jsem rozhodnut to hnát dále, takže jak se kauza rozjede, byl bych rád, kdybych sehnal co nejvíce lidí, třeba i tady z TF a výše odškodného bychom navýšili. Dle mého kolegy právníka je vysoká šance na úspěch 8) 8) 8)

Já se klidně přidám :wink:

1. E36 328i, pojistka vždycky byla na mýho tátu, já byl majitel...auto vyřazeno z evidence, přišlo dorovnání za 20dní kdy se to nevykrylo, platba přišla tátovi, ne mě. Táta jim tam slušně zavolal že on nikdy nebyl majitelem vozidla a ať si podle TP dohledaj mě. Chtěli po něm kopii velkýho TP že nemaj jinou možnost jak si zjistit majitele vozidla. Táta jim tam ochotně poslal kopii TP kde jsem jedinym majitelem v ČR byl pouze já. O tejden pozdějš mu přišel dopis už od nějaký firmy co ten dluh převzala ať táta zaplatí cca 2700kč, nasranaj volal do ČKP že jim posílal TP s údajema o majiteli, ani se neomluvili, jen řekli že techničák zřejmě nepřišel. Táta se eště víc nasral a udělal si osobní výlet k nim na pobočku a kopii jim předal do ruky, teď očekávám dopis já, následně jim pošlu záznam od policie že auto bylo půl roku před tim obdobím co vymáhaj rosekaný nasračku + doplnim fotkama a když podepíšu čestný prohlášení že auto nejezdilo v tý daný době po silnici, nezaplatim nic.

2. GOLF III - Auto sem kupoval v Dubnu 2011, přišel dopis s tim že po mě chtěj zaplatit nějaký nezaplacený období v Listopadu 2010 kdy sem nebyl majitelem vozidla eště a co víc, auto bylo dokonce v tu dobu v depozitáři.

3. Laguna - Auto jsem měl asi 14dní v Červenci 2010 a hned se prodalo dál a nikdy jsem nebyl majitelem vozidla, pouze těch 14dní pojistníkem, ČKP po mě chce platit asi 15.000kč za nějaké období z roku 2009.

Následoval telefon do ČKP s tim že musim na můj registr vozidel, kde mi vystaví výpis o mnou vlastněných autech a ten jim pošlu, když jim dokážu že jsem Golfa a Lagunu nevlastnil, nic neplatim.

Co to je doprdele za bordel ? Proč mam já dokazovat že sem ty auta nevlastil, když v jednom z nich ani nejsem uvedenej v TP. Taky bych si rád nárokoval ušlej zisk, protože to pro mě znamená minimálně 6hodin mimo práci + pojetý PHM + telefonáty a kopírování dokumentů doma ( barva taky neni zadarmo )

Takže já se klidně přidám a odškodný budu chtít už jenom z principu, protože ČKP je prostě zkurveně vychcanej systém na vybírání penez, kdo todle tam nahoře zalobboval aby vznikla ČKP, to by mě fakt zajímalo :x
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

tak včera kolega poslal mail ze své kanceláře a dnes ráno mu napsali toto:

Vážený pane ,

reagujeme na žádost Vašeho klienta ohledně zaujetí stanoviska vyrovnání nákladů s objasňováním skutečností spojených s jeho osobou.

Při zjišťování údajů o vozidlech, pojištění a povinných osobách musíme dle § 24c odst. 3 zákona č. 168/1999 Sb. vycházet z údajů, které nám poskytují pojišťovny a Centrální registr vozidel. Data nám pojišťovny a Centrální registr vozidel předávají v souladu s § 15 odst. 1 - 3 zákona č. 168/1999 Sb. a to přesně specifikovaným způsobem.

Nemáme jinou zákonnou možnost si data ověřovat jiným způsobem. Zákon nám přímo ukládá tyto informace použít a nejsme oprávněni poskytnuté údaje jakkoli zpochybňovat ani opravovat.

Důkazní břemeno je pak dle § 24c odst. 4 zákona č. 168/1999 Sb. na obeslaném. Chápeme, že tento postup není pro Vás potěšující, ale bohužel takto zákon hovoří a my se jím musíme řídit.

V žádném případě se nejedná z naší strany o žádný nepořádek v registrech pojistníků, ani o vydírání nových majitelů motorových vozidel, jak níže uvádí.

Samozřejmě nás skutečně vždy velice mrzí, dojde-li k situaci, kdy obeslaná osoba není osobou povinnou hradit tento zákonný příspěvek. Nicméně pokud se tak stane, není to rozhodně vinou našeho pochybení. Protože jsme si vědomi, že mohou bohužel nastat v praxi případy, kdy nedisponujeme aktuálními údaji, přikládáme k našim dopisům strukturovaný Dotazník, kde je možné údaje vyplnit, doložit kopie dalších dokumentů vztahujících se k případu a obeslaná osoba nám je může poslat v předplacené obálce. Zároveň je možné využít rovněž naši internetovou aplikaci, což se ve Vašich případech stalo.

Ve všech třech kauzách, viz. Níže, kdy ve 30 denní zákonné lhůtě doložil relevantní doklady, jenž byly akceptovány a proto také byli obeslání skuteční majitelé vozidel.

Případ č. 7007xxx651, nepojištěné období od 24.6.2011 - 24.8.2011, vozidlo RZ: 2Txxx19.

Případ č. 7011xxx293, nepojištěné období od 26.7.2009 - 11.12.2009, vozidlo RZ: 2Txxx80.

Případ č. 7013xxx977, nepojištěné období od 8.7.2010 - 5.10.2010, vozidlo RZ: 2Txxx77.

Požadavku o úhradu částky 10.000,- Kč, kterou po nás požaduje, bohužel nemůžeme vyhovět, neboť neexistuje právní důvod, na jehož základě bychom byli povinni plnit. Podle ustanovení § 420 občanského zákoníku, každý odpovídá za škodu, kterou způsobil porušením právní povinnosti.

Ze skutečností shora uvedených je zřejmé, že k pochybení na naší straně nedošlo. Ve všech třech případech jsme obdrželi informace od pojišťoven.

S pozdravem

Daniel Jaroš
Referent úseku právních služeb
České kanceláře pojistitelů
http://www.bezpojisteni.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

vyplívá z toho,m že oni nic, oni muzikanti :x , nicméně to kolega řešil dál, následovaly telefonáty od ČKP, že všeho litují, a opravdu za nic nemohou :lol: . A prý si to mám vymáhat od předchozích majitelů vozidla :lol:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Takže nám chtějí říct, že vycházejí jen z toho co jím pošletem? OK, tak naskenuju techničák, v photoshopu s tím pohraju a dobré? :lol:

Tuhle bandu fakt nemám rád, protože každé druhá pokuta je vystavena špatně. U mě za 3 případů byl jeden oprávněný - to jsem si neuhlídal sám.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Mně od nich teďka taky došel dopísek, pokuta nějakejch 5 500 Kč za období listopad - březen, kdy jsem měl auto, resp. SPZ, v depozitu. Sami si to nedokážou ověřit, ale vybírat peníze, to ano.
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

To je na tom to nejsmutnější! Ty když do 30ti dnů neprokážeš, že si auto v životě neměl ani na sebe napsaný nebo něco společnýho, případně, že už bylo dávno prodaný, tak oni si z tebe můžou prakticky libovolnou částku vymoct, ale zároveň oni za nic nezoodpovídaj. Todle je byznys jako prase! Podnikáš totálně bez rizika, jen rozesíláš platební rozkazy!

Pokud by se plánovalo něco takovýho uspořádat, ochotně se přidám, řešil sem jedno auto za sebe a jedno za tátu úplně zbytečně, naštěstí sem všechno dohledal a nemusel nikam běhat, ale i tak to stálo čas a nervy, linka stála i prachy! A osobně se vzdám všech peněz, co bych mohl nárokovat ve prospěch právníka, kterej by to podal a vyhrál 8)
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

já po nich těch 10tis prostě chci :wink: , není to žádný státní podnik nebo tak něco, takže to řeším formou občansko právního sporu, teď pičujou, ale věřím že na těch 10 tis přistoupí :wink: , zákon jim to sice umožňuje to vybírat, ale nějak je neosvobozuje od toho, aby s případnými omyly mohli způsobovat škody nazaujatým osobám :?: a nenesli za ně odpovědnost ....

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

hele lidi, mam takovej dotaz, vysipal se name z tatrovky nezajistenej naklad... boohuzel nevim SPZ a tatrovka odjela.. muj skutr je "na hadry" nemel bych tedy pozadovat po CKP odskodneni? momentalne je to v reseni PCR.. ale ty mi zaslali, ze to posilaji do spravnih rizeni a nic vic..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

pokud neznaš ani spz dostaneš tak leda prd 8) , a ikdybys ji znal, a řidič řekl že to neni pravda bez svědku nenaděláš nic :(

GEORGENO

Příspěvek od GEORGENO »

Pardon... A je tu nekdo,kdo se na ne vykaslal a oni mu to dali exekuci nebo tak??? V mem okoli nikdo... Tak se ptam... G.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

muj případ už předali exekutorovi
je na nějakých ostrovech
ale těm jsem doložil vše potřebné, a napsal at neotravují slušný lidi, že stejně mám prd, na účtě jsem v mínuse, bydliště na obci, práci nemám, a jestli budou otravovat, že je dám k soudu, a najednou to odložili
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

tragicomix
Kontaktovat uživatele:

kentoya neeeee ... cely jsem to tady poprskal :)

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Tak mi poslali zpět fakturu, že prej požadovali pouze kopie dokumentů :D

tdiracing

Příspěvek od tdiracing »

Právní zastoupení proti České kanceláři pojistitelů

Přišla vám výzva od České kanceláře pojistitelů o zaplacení příspěvku nepojištěných?Přesto že vaše auto je nepojízdné,rozebrané,neúplné a je zaparkováno na soukromém pozemku a ČKP a nebo již inkasní společnost od vás vyžaduje zaplacení příspěvku nepojištěných,vyhrožují soudy a exekucemi?Pomůžeme vám,zastoupíme vás v jednání s ČKP nebo inkasní společností a celý problém vyřešíme.A to vše zdarma,veškeré náklady s tím spojené uhradí protistrana.Napište nám na autoporadna@centrum.cz nebo volejte 777064493

Pokud jste již zaplatili ČKP nebo inkasní společnosti z obav z exekuce vymůžeme vaše peníze zpět.

GEORGENO

Příspěvek od GEORGENO »

:lol: Tak nejak!!! :alien: Nas-rat... :rock:

tragicomix
Kontaktovat uživatele:

by me zajimalo jak tohle funguje ..

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Patrne uplne normalne na principu bezduvodneho obohaceni - tj. neopravneny vyber penez od CKP.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Alik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alik »

dnes mi prislo uz 3 dopis za 3 auto...ktery nikdy nejezdilo... 8) :potlesk:
Mitsubishi Galant VR4 150Kw++
Obrázek
Obrázek

milonovo

Příspěvek od milonovo »

L.A.M.A. píše:Ja cekam diky jednomu panovi co sem drive chodil taky dva dopisy. Ale auta sem neprovozoval takze jim poslu, ze vozidla byla na soukromem pozemku z duvodu generalni opravy a uvidim.
Myslíš toho debila co vynalez zázračnej způsob jak zlikvidovat papíry za 500? Kvůli tomu to chodí mě.Už když jsem ho viděl, bylo mi jasný, že je to tlučhuba, takže jsem si ty smlouvy dobře schoval, ale je opruz si s nima neustále dopisovat.

Alik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alik »

milonovo píše:
L.A.M.A. píše:Ja cekam diky jednomu panovi co sem drive chodil taky dva dopisy. Ale auta sem neprovozoval takze jim poslu, ze vozidla byla na soukromem pozemku z duvodu generalni opravy a uvidim.
Myslíš toho debila co vynalez zázračnej způsob jak zlikvidovat papíry za 500? Kvůli tomu to chodí mě.Už když jsem ho viděl, bylo mi jasný, že je to tlučhuba, takže jsem si ty smlouvy dobře schoval, ale je opruz si s nima neustále dopisovat.

tohle moc neberou...sezen si svedky a napis to jako cestny prohlaseni a dobry josu fotky rozebranyho auta....to funguje!
Mitsubishi Galant VR4 150Kw++
Obrázek
Obrázek

kony5

Příspěvek od kony5 »

taky mi přišly 3 složenky na auta který jsem měl v depozitu..... ještě očekávám 4tou na motorku....klidně se přidám k žalobě nejde o prachy ale o to že si nemůžou dělat co chtěj... :kladivo: :kladivo:

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Se divím, že ty ču...ky ještě nikdo nesejmul...
MSG

Ultima

Příspěvek od Ultima »

Tak zmrdi dneska napsali pritelkyni dopis ze jim dluzi 1850,- za 23 dni nepojistene auto, samozrejme ze auto bylo v te dobe davno prodane. Tak jsem vzteky vybroval od posty az domu, kde jsem chytil telefon a na tu kravu na druhy strane vypustil paru. Zmrdi zas*any...

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Aha, tak to je taky slušnej kluk... Já myslel Karla Bubna, nebo jak se to pako jmenovalo. Kámoš na úřadě, geniální fígl, za 500 zruším cokoli... a pak kecy mlha výmluvy... A teď tyhle dobytkové.

Ultima

Příspěvek od Ultima »

karel buben, myslite andilka (nick) z mnichova hradiste???

milonovo

Příspěvek od milonovo »

nick netuším, byl jsem za ním někde v Kropáčový Vrutici, nebo jak, už je to pěkně dlouho.
Tak jsem prohledal SZ nick fiat12PMR a je to 3 roky.

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

proč mě vždycky napadne Eiffel? :lol:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“