Kouření v hospodách/klubech.

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět

Je v zákaz kouření v hospodách dobrý nápad?

Jsem pro zákaz
40
42%
Jsem zásadně proti zákazu
43
45%
Je mi to jedno, ale chci se hádat
12
13%

Celkem hlasů: 95

blázen
Kontaktovat uživatele:

Re: Kouření v hospodách/klubech.

Příspěvek od blázen »

spíš možná jsou dopravní prostředky v drtivé většině potřeba, pěšky si nákup z kaufladnu nepřinesu. A když tam zásoby nikdo nepřiveze, těžko tam něco koupím..Narozdíl od cigaret, které potřeba nejsou.. a argument,že je někdo nervozni.. a že si potřebuje zapálit.. si zajděte po antidepresiva. ty nesmrdí. Zakazovat kouření v hospodách je blbost, ale na druhou stranu některá obhajoba kouření zde je naprosto tragická a ubohá. Je to obyčejná smradlavá závislost, nic víc.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Nic není potřeba, ani ty auta, vše je jen nadbytečný komfort, když se nad tím zamyslíte. Nechápu, jak třeba bez auta lidi mohli ta dlouhá staletí přežít, když se bez toho nedá obejít. Každá teorie o nezbytnosti se dá buď podpořit, nebo shodit.

Prej pěšky si nákup nedonesu......chudáci lidi co i dnes nemaj auta, to jsou prostě odpadky společnosti a nebo nepochopitelné případy osobního hrdinství. :roll: :D

Já bych vám vypnul net, sebral auta a všecky berličky civilizace a uvidíme, jak jste nezávislí a vyrovnaní s životem.

Opravdu je fasinující určovat, co je potřebné a co ne. Těch nenápadných "nezbytností", které užívá každý jedinec, je mnoho, tak bych se fakt bál říkat nahlas, jak jsem free.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

ani kdysi nešlo vše bez dopravních prostředků. Vždy něco museli mít. Od koní přes otroky po stroje.

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Jasně, každý měl koně a vůz. A jezdili každý den do hyperhovna na nákupy :D
Kde žiješ? Respektive co víš o historii?
Diskuze je fakt jak strom, každý si jede svou větev (včetně mne) a nic z toho. Jen se dál hádejme, to nikomu nic neudělá a stát si stejně zákonně nastaví co chce. Hlavně že zajistil lidem téma k všeobecné nesnášenlivosti.
Naposledy upravil(a) Angličák dne 09 úno 2015 09:52, celkem upraveno 1 x.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

hele jak píše markus, já se tu s kokotem přehadovat nebudu. Názor nezměním, mysli si o mne co chceš. Tím s diskusí končím. Nemám náladu se přehadovat s fetkou o tom,jestli jsou dopravní prostředky ve 21.století potřeba nebo nejsou.

Angličák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličák »

Škoda slov.
www.vh-autoservis.cz
H S2000 AP1 / V 850 SW

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Beaver píše: Tak pro tebe znovu... Sportovní auta jako třeba EVO jsou zlo a je nutný je zákonem zakázat. Proč ? Protože mají zbytečně moc velký výkon a jsou vlastně k ničemu. Musí ti přece stačit Fabia 1.0, pro převoz z A do B to je naprosto vyhovující. Ideálně kdyby měla omezovač na 90 km/h. Nikdo pak nebude závodit, všichni budou jezdit bezpečně. Navíc rychlá jízda může působit produkování adrenalinu a navozovat závislost. A pochopitelně řidiči takových aut jsou i nebezpeční svému okolí.

Když chceš, najdeš argumenty pro cokoliv. Mimochodem "u vás" v Austrálii v rámci spáchání dobra de facto zrušili lidem možnost vlastnit zbraně na sebeobranu. Oproti cigaretám přitom neměly na svědomí skoro nic. Výsledek ? Obrovský nárůst kriminality, přepadení lidí přímo v domech a zločiny páchané se střelnou zbraní přitom zůstaly na stejné úrovni. Kriminálnící totiž nepoužívali ani před zákazem ani po zákazu legálně držené zbraně a kupodivu jim nějaký zákon byl u prdele - vyjma faktu, že teď měli větší jistotu, že obět na ně nebude střílet.

Ad eko daně - že mají dostat stará auta z ulic ? Ale no tak, tomu věří fakt jen nivní lidi. Ekodaň je vymyšlená čistě jen pro zvýšení příjmu státní kasy. Stát ví, že nejvíc lidí tu má starý auta a je to tím pádem skvělá cílová skupina pro uvalení daně, protože když se hodně se starýma auta kšeftuje, znamená to i vyšší příjem do kasy. Nikdo tu nebude zavádět daň za luxusní auto, protože těch tu prostě není dost na to, aby výběr takové daně byl zajímavý (leda by se to nastavilo jako u Slováků, kde luxusní je cokoliv, co je výkonější než Trabant).
Jenže to opět srovnáváš jablka a hrušky. Pořád je to jenom auto a jeho škodlivost je úplně stejná jako jiný starší auta. Nikdo tady neříká, že kdo kouří sparty kouřit v hospodách dále může a kdo kouří camel, tak ne. Prostě plošný zákaz bez rozdílu. Nevím co to pořád srovnáváš s autem a proč každému leží v žaludku moje evo. Cokoliv se děje, cokoliv okomentuju, hned si lidi začnou brát do huby moje auto.

Nevím kam na svoje info chodíš a kolik toho o Austrálii víš, ale pochopitelně se zákazem zbraní nesníží kriminalita okamžitě, ale chvíli trvá než se zbraně, které už dávno v oběhu jsou dostanou do rukou policie. Ta kriminalita, hlavně co se týče ozbrojených loupeží apod se samozřejmě po čase výrazně snížila. Nedávno se to zrovna řešilo, takže nechápu o čem to mluvíš. Střelná zbraň se tu pochopitelně sehnat dá, ale ne každý na to má peníze a ví kde jí sehnat.

Eko daň efektivně odstranila z ulic hodně starších aut. Po zavedení eko daně zmizelo z ulic spousta starých škodovek a ostatních vyloženě starších aut. Nebudu tvrdit že to možná přineslo nějakou tu korunu do rozpočtu, ale sám si vzpomínám že můj favorit byl po zavedení eko daně naprosto neprodejná věc.

Markus - ty si možná myslíš že je někdo kokot a řekneš mu to, jenže problém je v tom, že máš o hodně věcech svojí zkreslenou představu a zatímco ty si myslíš, že je někdo kokot, chyba je dost často na tvojí straně a kokotem si právě ty. Jenže to už ti nikdy nedojde, protože si nepředstavitelně tvrdohlavej člověk co nepřipustí cizí názor a vidí všechno jenom z jednoho úhlu.

Taboo - to je pořád dokola. Auto je v první řadě dopravní prostředek co nám šetří čas, pomáhá převézt věci apod. Určitě to má negativní vliv na přirodu a zdraví lidí, každý to ví.
Kouření je naprosto zbytečná věc. Takže nevidím důvod proč by si někdo, kdou kouří nemohl jít zapálit někam stranou. Ono je kouření přece jenom nejškodlivější, pokud je kouř ve vysoké koncentraci někde v uzavřeném, ne úplně ideálně odvětrávaném prostředí.

A nakonec nikdo přece nezakazuje kuřákům kouřit. Jenom se trošku reguluje kde kouřit můžou. Tady to funguje, hospody a kluby jsou na každém kroku. Když to může fungovat tady, může i jinde....
Nemůžou náhodou do center některých měst v německu pouze auta, která splňují určitou euro normu? To je podle mě dost podobný tomu kouření. Pokud by to tady někdo chtěl zavést, nemám problém centrum objíždět, protože moje auto není dostatečně ekologické.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

ritchma: to o tech zbranich je hrozna sracka co si napsal.... jeste krasnejsi je pripad Velka britanie, od te doby, co tam zbrane nejsou, jsou jejich statistiky naopak horsi a horsi... a ve vysledku se ukaze to, ze jediny kdo z toho profituje je prave ten zlocinec, ktery sere na zakony... naopak zakona dbaly obcan se uz nebude moct branit... a i kdyby vymyzeli vsechny pistole atd.. tak te zlotej fikne nozem, zakazem noze.. tak vidlickou, zakazem vidlicky, tak te zmlati kamenem.....
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Poslouchal jsem na tohle téma diskuzi nedávno v televizi po tom, co tu ten imbecil držel lidi v lidnt kavárně a počet případů, kdy byla použitá nelegálně držená zbraň byl výrazně nižší než když byly povolený. Jestli je to pravda nebo není netuším, tlumočím co jsem viděl v televizi. Samozřejmě vím, že co říkají v televizi je většinou sračka, ale dávalo to smysl. Vidím tady neustále problémy, ale většinou u toho není střelná zbraň, ale nůž apod. Sračkou bych to nenazval, počítám že svoje info si cucáš z prstu.
Jak je to v UK nemám tušení.
Function > Form

onetwothree

Příspěvek od onetwothree »

Ritchmo, já nevím jak to říct slušně, ale ty opravdu tzv. nevíš, která bije. Myslel jsem, že už se zapojovat nebudu, ale protože jsem tak trochu husa, kterou potrefila tvoje zmíňka o "braní si tvýho auta do huby", svolil jsem sám sobě ještě napsat příspěvek. Za prvé tedy, za tím nebylo nic osobního.

A k věci - vyhnu se offtopicu, který se tu mezitím přibalil jako jsou zbraně atd., chtěl bych ti jen vyvrátit tvůj naprosto fakticky špatný příklad s nízkoemisními zónami. Já nejsem jejich zastánce, protože mám pochybnosti o jejich faktické účinnosti, ale ty nízkoemisní zóny regulují provoz na veřejných (typicky městských) komunikacích - čili je to obdobné zákazu kouření na ulici nebo na zastávce. V žádném případě to nelze přirovnávat k zákazu kouření v soukromých prostorách jasně označených jako kuřáckých. Správná paralela by byla např. takováto fiktivní situace: Nějaká firma využívající těžkou nákladní techniku, která plodí ze svých výfuků černá oblaka naftových sazí, potřebovala pro svojí činnost - třeba těžbu dřeva v nepřístupném lese - novou přístupovou cestu. Tu si za své peníze zakoupeném pozemku vybudovala. Pěkná, rovná, nová asfalka přišla vhod místním vyznavačům in-line bruslení, takže se dohodli s majitelem, že jí můžou pro své kratochvíle využívat. Načež si po nějaké době začnou stěžovat, že jim tam LIAZky foukají pod nos ropný dehet a chtěli by firmě přikázat, ať na své vlastní cestě používá stroje s EU-friendly emisemi poháněné solárními panely a elektřinou, která vůbec vůbec vůbec nepochazí z uhelných elektráren.

Jasný?

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Ritchma píše:Nevím co to pořád srovnáváš s autem a proč každému leží v žaludku moje evo. Cokoliv se děje, cokoliv okomentuju, hned si lidi začnou brát do huby moje auto.
Z logiky věci. Musím brát jako příklad něco, co ty sám prokazatelně vlastníš a čehož zákaz by tě nějak poškodil.
Ritchma píše:Eko daň efektivně odstranila z ulic hodně starších aut. Po zavedení eko daně zmizelo z ulic spousta starých škodovek a ostatních vyloženě starších aut. Nebudu tvrdit že to možná přineslo nějakou tu korunu do rozpočtu, ale sám si vzpomínám že můj favorit byl po zavedení eko daně naprosto neprodejná věc.
Bereš jako příklad špatný auto, pochopitelně auta s cenou blízkou samotné ekodani jsou ze hry, ale pořád zůstává značné množství dalších, které se budou dál přeprodávat a z těch se pochopitelně rýžovalo (a rýžuje dodnes).
Ritchma píše:A nakonec nikdo přece nezakazuje kuřákům kouřit. Jenom se trošku reguluje kde kouřit můžou.
A znovu se vracíme k tomu jádru věci - proč to chce někdo regulovat tam, kde je vstup DOBROVOLNÝ ? Komu to vadí, ten tam nepůjde. Pokud tam půjde i tak, je to jeho volba.

LiberaleMiguel2

Příspěvek od LiberaleMiguel2 »

Angličák: Jenže kdo ten nákup/sebe neodeveze autem, ten sedne na bus a vyjde to na stejno ;-)
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Čteš co píšu?
Jediný důvod proč jsem to napsal je ten, že tu lidi píšou kraviny o tom, že někdo zakáže právě bílá eva apod. totální nesmysly, který nemají s kouřením v hospodách nic společného ani se to k sobě nedá absolutně přirovnat. Dvě naprosto odlišné věci. To s těma zónama je asi to nejbližší srovnání mého auta s kouřením v hospodách. To že smysl toho je diskutabilní bych nechal stranou.

Beaver - tedy čistě z logiky srovnáváš dvě naprosto odlišné věci, která nemají naprosto nic společného?
A ano regulovat, nikoliv zakazovat. Pořád se tu vesele kouří, jenom kuřák těch pět minut kouří na balkóně a ne nekuřákům pod nos. Tady totiž lidi chápou, že kuřák musí ustoupit. Je to můj názor, nikde ho neprosazuju. Kuřákům to tady nedělá nejmenší problém. Dneska jsem to probíral v práci s kuřákama a nikdo nechápe, že to je jinde jinak.
Function > Form

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

regulace je pojem pro castecny zakaz..... u nas v Praze je to hodne aktualni tema.. protoze se tu uplatnuje tzv. salamova metoda.. vybere se cil: napr doprava.. pote se zacne v urcitych mistech regulovat, az se uplne zakaze..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

LiberaleMiguel2 píše:Angličák: Jenže kdo ten nákup/sebe neodeveze autem, ten sedne na bus a vyjde to na stejno ;-)
ekonomicky možná, ale ekologicky, o čež tu hlavně komoušským nekuřákům jde, nikoliv :wink:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Kdo tady řeší ekologii jako takovou? Co mají společného auta s tím že kuřák bude kouřit ve speciální místnosti? NIC
Function > Form

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Tak jde ti snad o tvoje zdraví, který ti evidentně hodně narušujou kuřáci, že vůbec kouřej. A takový auto taky něco spálí cestou na nákup, nehledě na veškerý škodlivý látky, který vzniknou při jeho výrobě, provozu a následně likvidaci.
VW - Very Wonderful

onetwothree

Příspěvek od onetwothree »

To je fakt marný. On ten kuřák kouří ve speciální místnosti a ta se jmenuje KUŘÁCKÁ RESTAURACE. A končím, protože se tu snažím bojovat věcnou argumentací a to fakt nemá cenu - nedočkal jsem se ani jediného protiargumentu, ani jediné faktické připomínky.

Nekriticky si myslím, že ten příklad, co jsem napsal před chvilkou, je vlastně docela přesný - a ani ne vyloženě nereálný. A kdo by byl i v té situaci na straně zákazu, tak je prostě komunista a s takovym člověkem není co řešit. A kdo by byl proti zákazu, ale myslí si, že je to něco jiného než hospody, tak toho bych odkázal na svůj první příspěvek (citoval ho tu crocjirka). A víc už k tomu nemám co dodat...

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Ano, ale zatímco negativní vliv kuřáka na nekuřáka jde naprosto jednodušše eliminovat menší regulací, dopad dopranvích prostředků na ekologii tak snadno minimalizovat nelze. Dopravní prostředky denně usndaňují životy milionům lidi, kouření nám v ničem nepomáhá ba naopak. Chápeme?

Opět připomenu, že je mi naprosto ukradený jak se to bude v čr vyvíjet. Já žiju tam, kde je to regulování, všichni jsou spokojený a nevěřím, že se to někdy změní.
Pořád mi nikdo nevysvětlil co je za problém udělat pár kroků, vykouřit si cigaretu ve speciální místnosti a vrátit se k pivu dovnitř a umožnit tak všem v klidu trávit čas v klubu či v hospodě. Big deal.
Function > Form

Taboo

Příspěvek od Taboo »

LiberaleMiguel2 píše:Co třeba tím, že dopravními prostředky jezdí ÚPLNĚ všichni ?
Skutecne? Nikdy jsi nevidel stat na prechodech anebo jit po chodniku deti vracejici se ze skoly anebo si hrat v zahrade pred domem? Ony nekouri, auta nevlastni, nikomu zdravi nijak neohrozuji - a presto musi dychat ten tvuj smrad, kteremu nemohou uniknout.
Ritchma píše:Taboo - to je pořád dokola. Auto je v první řadě dopravní prostředek co nám šetří čas, pomáhá převézt věci apod. Určitě to má negativní vliv na přirodu a zdraví lidí, každý to ví.
Kouření je naprosto zbytečná věc. Takže nevidím důvod proč by si někdo, kdou kouří nemohl jít zapálit někam stranou. Ono je kouření přece jenom nejškodlivější, pokud je kouř ve vysoké koncentraci někde v uzavřeném, ne úplně ideálně odvětrávaném prostředí.
Aha, takze dychani smradu tveho auta malymi detmi a lidmi, kteri auta ani nevlastni (protoze je treba do jisteho veku ani vlastnit nemohou) anebo prave nepouzivaji (chodci a cykliste) je OK, protoze to je pro tebe zrovna vyhodne. Co treba zakazat vsechny motosporty a vsechno naprosto zbytecne a bezucelne provozovani aut?

Ano, je to porad dokola, protoze nekterym lidem to stale nedochazi. Jak je tezke se smirit s tim, ze KURACI UZ KOURI STRANOU? V KURACKE hospode, ktera je k tomu ucelu vyhrazena a koureni tam je k tomu ucelu POVOLENO! Porad dokola... Zakazovat kurakum kourit v KURACKE hospode je naprosto to same, jako jim zakazovat kourit "nekde stranou". Ta kuracka hospoda JE tou stranou vyhrazenou pro kuraky. Stejne, jako vegetarianska restaurace je vyhrazena pro vegetariany, coz nekdo nemuze anebo snad nechce porad pochopit a domaha se, aby se ve vegetarianske restauraci prodaval bucek a krvavy steak.
IQ stylingem nenahradis.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Ritchma píše:Pořád mi nikdo nevysvětlil co je za problém udělat pár kroků, vykouřit si cigaretu ve speciální místnosti
Vzdyt prave to kuraci uz prece delaji! Ta KURACKA hospoda JE tou specialni mistnosti urcenou pro to, aby tam mohli kourit a neobtezovat te kourenim v nekuracke restauraci! Co porad chces? :?
IQ stylingem nenahradis.

LiberaleMiguel2

Rudi píše:
LiberaleMiguel2 píše:Angličák: Jenže kdo ten nákup/sebe neodeveze autem, ten sedne na bus a vyjde to na stejno ;-)
ekonomicky možná, ale ekologicky, o čež tu hlavně komoušským nekuřákům jde, nikoliv :wink:
Aji ekologicky, v Japonsku a Číně mají Dny bez aut, a už zjistili, že to na kvalitu ovzduší nemá žádný vliv. Taktéž měřením u nás zjistili, že na znečištění ovzduší se splofiny z aut podílejí nějakými 8%, což je naprosto zanedbatelné.
Takže vytahovat tady smradlavé auta je blbost, zkuste něco jiného ;-)

Taboo: Malé děti nejezdí do školy busama ? Nebo ty americké žluté školní autobusy jezdí na lásku a kytičky ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Já musim jenom absolutně souhlasit s Taboo 8)

Miguel - a tím si chtěl říct co? Že cigarety zamořujou okolní ovzduší ještě víc, proto je potřeba je regulovat a donutit lidi je kouřit venku a nikoliv ve vnitř, případně absolutně zakázat, jak tu někteří ukazují?
VW - Very Wonderful

Taboo

Příspěvek od Taboo »

LiberaleMiguel2 píše:Taboo: Malé děti nejezdí do školy busama ? Nebo ty americké žluté školní autobusy jezdí na lásku a kytičky ?
Ano Migueli, skolni autobusy vyzvednou kazdeho zaka hned pred jeho domem - naprosto stejne jako taxik :roll: .
IQ stylingem nenahradis.

LiberaleMiguel2

Ne, to s těma autama tady je prostě úplně mimo ;-) já jenom poukazuju na to jak hodně to je mimo...

Taboo: To jsem neřekl, ale je to stejné jako s MHD, viz. můj předchozí příspěvek

Taboo

Příspěvek od Taboo »

LiberaleMiguel2 píše:Taboo: To jsem neřekl, ale je to stejné jako s MHD, viz. můj předchozí příspěvek
Ja jsem to necetl. Tve prispevky pro mne nemaji patricnou intelektualni uroven. :wink:
IQ stylingem nenahradis.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

taboo: :potlesk: :potlesk: 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: :D :D diiiik za zprijemneni dne :D

LiberaleMiguel2

Takže reaguješ na něco co nečteš? Hovna, nic jiného z tebe neleze.... A Jirka se zase projevil typicky, sám zamlel hovna a odmlčel se a teď se jenom snaží posmívat :hlazeni

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

proc? stejne kdyz nekdo odmita prijmout argumenty druheho, tak to neni diskuze, ale proste vzajemne stekani... ja svuj nazor rekl.. nemusim to tu furt opakovat dokola.. to radsi budu delat hodnotneji veci...

LiberaleMiguel2

Ano, základem diskuze je číst na co reaguji, že jo 8) a ne jenom nesmyslně rýpat, nadávat a nebo se snažit někoho zesměšnit :-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“