Takže existuje policejní honička bez rizika? Prosím tedy o definici. Ne, na základě toho, cos tu tvrdíš by fakt nemohli nikoho stíhat a ve výsledku by vlastně ani možná nepotřebovali auta... mohli někam dojet busem příp. dojít pěšky a pak doufat, že jim někdo zastaví a když ne tak si jeď dál, my tě nebudem stíhat aby se někomu něco nestalo...Kein píše:A právě proto soudy soudí podle důkazů, ne podle domněnky, lékaři léčí podle odzkoušeného postupu a nepouští lidem žilou jako ve středověku a stejně tak si má policie při pronásledování počínat tak, aby nepřišli k újmě nezúčastněné osoby, k čemu má pak na dveřích pomáhat a chránit, když mě svým postupem uvádí v riziko zranění mé osoby, nebo poškození mého majetku? Když soud odsoudí nevinného je to špatně, když lékař někoho špatně léčí, je to špatně, a když při policejní akci zraní nezúčastněného je to také špatně.kubi píše:Těžké zranění nezúčastněné osoby je zlé, že exnul ten, co ujížděl - s čím kdo zachází.... Každá honička je riziko, pokud někoho nehoní na závodním okruhu nebo opuštěným letištiod toho asi ty dálniční hlídky fasují silné auta... Tak nevim, co se řeší. Dle stejné logiky by soudy vůbec nemusely soudit. Co by kdyby odsoudili omylem nevinného? Lékaři by nemuseli léčit - co by bylo, kdyby se jim to nepovedlo, pacient by exnul a je by popoptahovali....
mimo to by to byl krásný precedens pro ostatní dobytky - ujížděj si, nikdo tě honit nebude protože by se mohlo něco stát.... s takovým myšlením můžeme zpět na stromy ne?
Na jedné straně souhlasím, že nahánět někoho obydlenou oblastí kolem školy a domova důchodců by asi nebylo zrovna košér ale po dálnici? Kde jinde by to tedy bylo akceptovatelné... A k soudům/lékařům - tam jsem nepoukazoval na to, na čem zakládají své postupy ale na tom, že i oni jsou v riziku, že výkonem své práce by někoho mohli poškodit...
Mě se zdá, že ti tvoje nenávist vůči Policii trošku zamlžuje schopnost logického úsudku (v tomto případě). Zkus se vžít do jejich role... alespoň na chvíli. Představit si, co bys udělal, kdybys za někým pustil maják a on dupl na plyn... vypnul bys maják a zajel k nejbližší pumpě na kafe?