Nehody,vraždy a ostatní tragedie..

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
kubi
Kontaktovat uživatele:

Re: Nehody,vraždy a ostatní tragedie..

Příspěvek od kubi »

Kein píše:
kubi píše:Těžké zranění nezúčastněné osoby je zlé, že exnul ten, co ujížděl - s čím kdo zachází.... Každá honička je riziko, pokud někoho nehoní na závodním okruhu nebo opuštěným letišti :roll: od toho asi ty dálniční hlídky fasují silné auta... Tak nevim, co se řeší. Dle stejné logiky by soudy vůbec nemusely soudit. Co by kdyby odsoudili omylem nevinného? Lékaři by nemuseli léčit - co by bylo, kdyby se jim to nepovedlo, pacient by exnul a je by popoptahovali.... :mavani:

mimo to by to byl krásný precedens pro ostatní dobytky - ujížděj si, nikdo tě honit nebude protože by se mohlo něco stát.... s takovým myšlením můžeme zpět na stromy ne?
A právě proto soudy soudí podle důkazů, ne podle domněnky, lékaři léčí podle odzkoušeného postupu a nepouští lidem žilou jako ve středověku a stejně tak si má policie při pronásledování počínat tak, aby nepřišli k újmě nezúčastněné osoby, k čemu má pak na dveřích pomáhat a chránit, když mě svým postupem uvádí v riziko zranění mé osoby, nebo poškození mého majetku? Když soud odsoudí nevinného je to špatně, když lékař někoho špatně léčí, je to špatně, a když při policejní akci zraní nezúčastněného je to také špatně.
Takže existuje policejní honička bez rizika? Prosím tedy o definici. Ne, na základě toho, cos tu tvrdíš by fakt nemohli nikoho stíhat a ve výsledku by vlastně ani možná nepotřebovali auta... mohli někam dojet busem příp. dojít pěšky a pak doufat, že jim někdo zastaví a když ne tak si jeď dál, my tě nebudem stíhat aby se někomu něco nestalo...

Na jedné straně souhlasím, že nahánět někoho obydlenou oblastí kolem školy a domova důchodců by asi nebylo zrovna košér ale po dálnici? Kde jinde by to tedy bylo akceptovatelné... A k soudům/lékařům - tam jsem nepoukazoval na to, na čem zakládají své postupy ale na tom, že i oni jsou v riziku, že výkonem své práce by někoho mohli poškodit...

Mě se zdá, že ti tvoje nenávist vůči Policii trošku zamlžuje schopnost logického úsudku (v tomto případě). Zkus se vžít do jejich role... alespoň na chvíli. Představit si, co bys udělal, kdybys za někým pustil maják a on dupl na plyn... vypnul bys maják a zajel k nejbližší pumpě na kafe?
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Gooder: nesnaz se, prazdnej sud taky nepotopis. Valna vetsina normalnich lidi to vidi stejne jako Ty, Kubi a ja, ale holt se vzdycky najde nekdo kdo bude (obcas mi prijde ze z principu?) proti.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Kein

Příspěvek od Kein »

Gooder píše:Policie za to může, že jel jak debil... A co kdyby z dálnice nesjel. Přijel by do Prahy a tam Ti to přijde bezpečnější než na dálnici? Policie za to nemůže, že ujížděl a za to kudy jel.
V USA se vžila celkem běžná praxe, že když je situace moc nebezpečná (= je kolem moc civilů), tak se policejní vozy stáhnou z dohledu a podezřelého sleduje jen vrtulník, který zároveň policejní vozy navádí, a dokonce mu policejní jednotky před ním čistí cestu, to je ale pro českou dalniční policii moc profesionální přístup, vrtulník se vytahuje radši jen na hlídání recidivistů, kteří jezdí přes plnou čáru, a zátarasem zavřeme civily mezi policií a pronásledovaným.

Jinak s tím, že policie nemůže za to jak rychle podezřelý jede, s tím nemohu tak úplně souhlasit, čím víc podezřelý naháněný je, tím víc dupe na plyn a panikaří.
kubi píše:...
Nikdo nikde netvrdí, že to policie má nechat být, řeč je o, pro mě zjevně amaterském, postupu jakým to provádí aby minimalizovala riziko a s tím se mi opravdu neslučuje honička se zátarasem na dálnici s výsledkem jaký se stal - 6 zničených aut, pachatel mrtvý a civil těžce zraněný.

Těmi postupy jsem ti chtěl dát najevo právě to, že si nemohou jak soudy ani nemocnice dělat co chtějí, vždy musí brát ohledy na co největší míru jistoty, pokud neberou je to špatně, protože nebezpečně riskují (nikomu se nelíbí, když je odsouzen nevinný, nebo když lékař svou léčbou pacienta zraní, zodpovědnost za své činy, je u těchto profesí důležitá a počítá se s ní, nevím tedy proč bych ji měl u policie ignorovat a opomíjet) a opět se dostáváme k výsledku jaký se stal a tím, že nikomu z dalniční policie nebylo blbé nechat mezi zátarasem a pronásledovaným civilní auta, do kterých pak pronásledovaný narazil - pokud nebyl čas je odklidit tak se pak naskýtá otázka zdali měli zátaras v takové situaci vůbec tvořit - od toho jsou to odborníci by tohle uměli posoudit a s rizikem pracovat. A jestli vidíš dálnici jako nejméně nebezpečné prostředí pro tyhle honičky tak to já ani omylem.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Opět se tedy ptám - jak bys popsal bezpečnou honičku? :D Nic takového neexistuje... Narážel jsi tu na Kobru 11 ale teď se neumím zbavit dojmu, že právě tenhle typ seriálů tu jejich práci zlehčuje, jinými slovy že to vypadá mnohem jednodušeji, než to ve skutečnosti je. Jedno ale je jisté, nemá cenu tu o tom nějak sálodlouze diskutovat bez znalostí podrobností, jen na mě prosím nechoď s tím, že když je honička riziková (takový dojem na mne tvá slova dělají) neměli by se do ní policajti pouštět... I kdyby mezi nima a zátarasem byl jeden jediný nevinný řidič tak je to riziko...

A myslím, že z výběru dálnice, město, klikatá okreska to asi bude nejméně rizikové na dálnici...

Kein

Příspěvek od Kein »

kubi píše:Opět se tedy ptám - jak bys popsal bezpečnou honičku? :D Nic takového neexistuje... Narážel jsi tu na Kobru 11 ale teď se neumím zbavit dojmu, že právě tenhle typ seriálů tu jejich práci zlehčuje, jinými slovy že to vypadá mnohem jednodušeji, než to ve skutečnosti je. Jedno ale je jisté, nemá cenu tu o tom nějak sálodlouze diskutovat bez znalostí podrobností, jen na mě prosím nechoď s tím, že když je honička riziková (takový dojem na mne tvá slova dělají) neměli by se do ní policajti pouštět... I kdyby mezi nima a zátarasem byl jeden jediný nevinný řidič tak je to riziko...

A myslím, že z výběru dálnice, město, klikatá okreska to asi bude nejméně rizikové na dálnici...
Riziko bude vždycky jelikož to vytváří samotný pronásledovaný, ale ptát se máš spíš na to, zdali je správné, že se riziko zvětší zásahem policie - konkrétně, když udělají zátaras, který uzamkne, mezi policií a pronásledovaným, civily.

A já myslím, že informací, kde se stala chyba máme poměrně dost, pokud tedy svědek nelže: "Stála tu fronta aut a my jsme k ní dojížděli. Najednou jsem viděl ve zpětném zrcátku blesky policejního majáku a pronásledovaný vůz, který se blížil k nám strašlivou rychlostí. Ještě jsem stačil zareagovat, ti před námi už ne. Do těch ten kluk vlítnul a tuším tři sroloval s sebou. Pak to začalo hořet. Jeho ještě vytáhli, ale už mu to nebylo nic platný."

Je poměrně zjevné co se stalo, policajti uzavřeli cestu, vytvořila se kolona a ten týpek to neubrzdil a napálil do ní. Já nesouhlasím s vytvořením toho zátarasu, protože to ve mě budí dojem ,že policajti ty lidi tam, doufám, že nevědomě, sprostě obětovali a čistá moje spekulace je pak to, že onen zátaras mohl taky být jedna policejní fábie, která se postavila na příč se spuštěnýma majákama a zátaras vytvořila právě z civilních aut, ale to už je pouze doměnka, ale nestalo by se to poprvé.

A já si zase myslím, že nejméně riziková je okreska a myslím si to proto, protože tam je nejméně civilních osob, a protože, rizikem mám na mysli to, že se akce nedotkne nikoho jiného než policie a podezřelého.. Což o městě ani dálnici neplatí.
Naposledy upravil(a) Kein dne 01 bře 2013 19:20, celkem upraveno 1 x.

Gooder

Příspěvek od Gooder »

Ale to neplatí ani o okresce. Nehledě na to, že okresky vedou přes vesnice. Takže si myslím, že dálnice je nejlepší pro honičku. Je přehledná a nejsou na ni křižovatky a města. Mimochodem, nepoužívá se ten vrtulník pro pronásledování i u nás?

Ano, policie ovlivní jeho rychlost tím, že se ho snaží dostihnout. Logické je, že on zrychluje. Ale co má policie dělat, dodržovat rychlost atp? To mi chceš říct, že když tohle ten pronásledovaný uvidí, že zpomalí? Nezpomalí, uvidí, že ujíždí a bude ujíždět dál dokud si nebude myslet, že má klid. Sice můžou zavolat vrtulník, ale i tak pronásledovaný prostě nezpomalí a bude chtít ujet.

Navíc na Novikánch je psáno, že tam žádný zátaras nebyl, že zastavili dopravu na dálnici. Takže se ji nejspíš snažili kvůli tomu vyčistit, pokud si dobře pamatuju, tak při jedné honičce taky vyklidili dálnici.

Kein

Příspěvek od Kein »

Gooder píše:Ale to neplatí ani o okresce. Nehledě na to, že okresky vedou přes vesnice. Takže si myslím, že dálnice je nejlepší pro honičku. Je přehledná a nejsou na ni křižovatky a města. Mimochodem, nepoužívá se ten vrtulník pro pronásledování i u nás?

Ano, policie ovlivní jeho rychlost tím, že se ho snaží dostihnout. Logické je, že on zrychluje. Ale co má policie dělat, dodržovat rychlost atp? To mi chceš říct, že když tohle ten pronásledovaný uvidí, že zpomalí? Nezpomalí, uvidí, že ujíždí a bude ujíždět dál dokud si nebude myslet, že má klid. Sice můžou zavolat vrtulník, ale i tak pronásledovaný prostě nezpomalí a bude chtít ujet.

Navíc na Novikánch je psáno, že tam žádný zátaras nebyl, že zastavili dopravu na dálnici. Takže se ji nejspíš snažili kvůli tomu vyčistit, pokud si dobře pamatuju, tak při jedné honičce taky vyklidili dálnici.
"Policisté stíhali řidiče, který pak havaroval u vytvořeného policejního zátarasu."..."Policisté z dálničního oddělení pronásledovali od 15:25 od Brna řidiče audi, který nereagoval na žádné signály k zastavení. Proto jsme na dálnici vytvořili zátaras na 119. kilometru u sjezdu z dálnice. Muž ale havaroval spolu s dalším civilním vozidlem," řekla Novinkám mluvčí policie Dana Čírtková."

zdroj: http://www.novinky.cz/krimi/294834-poli ... -auta.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Gooder

Příspěvek od Gooder »

"Později večer uvedla, že v místě policie zastavila dopravu, ale nepostavila do cesty žádné překážky, do kterých by mohl unikající vůz narazit."

Taktéž zdroj Novinky :)

vtuni

Příspěvek od vtuni »

Kein píše:
Řešit situaci zátarasem nejvytíženější dálnice v ČR? RLY? Co třeba počkat až sjede z dálnice a udělat zátaras pak, kde už není taková šance, že povalí dvě kila a kolem plno aut? Je to stejná blbost jako, když se postavíš před rozjetý vlak, zvedneš ruku a řekneš stůj!
počkej ?? asi přesně nechápu tvé myslení ...neměli ho pronásledovat...a počkat až sjede z dálnice...??? a pak udělat zátaras...??
??? to jako měli udělat zátarasy na všech sjezdech z dálnice..?? nebo se s ním měli domluvit na kterým sjezdu bude sjíždět..?? :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Kein píše: A právě proto soudy soudí podle důkazů, ne podle domněnky, lékaři léčí podle odzkoušeného postupu a nepouští lidem žilou jako ve středověku a stejně tak si má policie při pronásledování počínat tak, aby nepřišli k újmě nezúčastněné osoby, k čemu má pak na dveřích pomáhat a chránit, když mě svým postupem uvádí v riziko zranění mé osoby, nebo poškození mého majetku? Když soud odsoudí nevinného je to špatně, když lékař někoho špatně léčí, je to špatně, a když při policejní akci zraní nezúčastněného je to také špatně.
a když policie nic nedělá je to podle tebe taky špatně.. :potlesk: :potlesk: ty si pleteš pojem a průjem... ten problém /škodu zranění / nezpůsobila ta policie... ale ten kretén co jí ujížděl ..ten to nezvádl.. ten naboural.. o tom že by PČR někoho zranila nebo do někoho nabourala není zmínka..
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on vimeo http://vimeo.com/34409682

vtuni

Příspěvek od vtuni »

Kein píše: V USA se vžila celkem běžná praxe, že když je situace moc nebezpečná (= je kolem moc civilů), tak se policejní vozy stáhnou z dohledu a podezřelého sleduje jen vrtulník, který zároveň policejní vozy navádí, a dokonce mu policejní jednotky před ním čistí cestu, to je ale pro českou dalniční policii moc profesionální přístup, vrtulník se vytahuje radši jen na hlídání recidivistů, kteří jezdí přes plnou čáru, a zátarasem zavřeme civily mezi policií a pronásledovaným.

Jinak s tím, že policie nemůže za to jak rychle podezřelý jede, s tím nemohu tak úplně souhlasit, čím víc podezřelý naháněný je, tím víc dupe na plyn a panikaří.

a do té doby než vzlítne /přiletí vrtulník s ním mají dělat co..???? :potlesk: :potlesk: :potlesk:
byl jsi někdy třeba u bouračky...?? za jak dlouho tam přiletěla letecká záchranná služba..???? :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

jinak trošku OT..
by mě zajímalo kolik vyděláváš (kolik platíš daně) .. protože to je alfa a omega všeho... v 10milionové republice..pracuje (je ekonomicky aktivní - tj vydělává a platí daně) ... necelých 5 milionů lidí ..
... takže z tývch daní žije ještě jeden člověk (důchodci, lidi na soc dávkách + děti = jiná forma sco dávek) .., funguje infrastruktura, zdravotnictví, policie, armáda, hasiči, tvý děcka chodí zadarmo do školy, soudy, atd...atd....

. přemluv zbylý 4 mil lidí..at platí každej měsíc o 3 tis na daních víc, který půjdou bez výhrad do rozpočtu ministerstva vnitra.....a třeba budeš mít vrtulník nad D1 nonstop :roll: a na každé křižovatce policistu jak má severní korea :lol: a ty budeš první kdo bude nadávat že jsem policejní stát, že stojí na každém rohu... že už tě 5x vybrali za telefonování.. nebo změřili ti 55 km/h v obci...

mimochodem... když už tady meleš o USA...tak tam by to dopadlo stejně... nevím jeslti jsi tam někdy byl.. (já ano) a můžu ti říct že tam má policie úplně jiný pravomoce.. (a taky rozpočet. :lol: .) se podívej koli %HDP dá na bezpečnost USA a kolik ČR...
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Souhlasím s většinou a jsem názoru že policie postupovala dobře. A dávat USA jako příklad, to se už 25let nedělá. Policie nikoho nezranila, nezabila a ani nikomu nic neukradla. To že ten kretén natáh brka, to mu patří. Ostatních zraněných a poškozených je mi líto.
Potěšilo by, kdyby jeho orgány někomu slušnému zachránily život.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Že vás baví se s nim hádat.
Už jsem tu několikrát psal že Kein je člověk kterej je za každou cenu v opozici a ať udělá PČR/MP cokoliv vždy to bude špatně.

Kein: když jsi tak dokonalej v řešení bezpečnostních věcí, tak nám to ukaž, dej se k policii a něco dokaž. Rozpracuj si nějakej případ, proveď ůkony, zrealizuj pašíka.... jenže to je moc složitý, viď, mnohem lehčí je tady zvracet takový hovna.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Gooder píše:"Později večer uvedla, že v místě policie zastavila dopravu, ale nepostavila do cesty žádné překážky, do kterých by mohl unikající vůz narazit."

Taktéž zdroj Novinky :)
A přesně proto jsem říkal, že má prd cenu tady špekulovat když nemáme dost informací... Takže to spí zní, že se policajti snažili tu cestu vyčistit ale už to holt nestihli... Já nevím, zrovna u dálniční si myslím, že to není samý střevo jako v Dolní Lhotě u Horní Lhoty na obvodě 8)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Co nestihli ? Zátaras udělali tím, že zastavili tu dopravu - civilní auta jim to nahradily. Následně to do toho frajer poslal. Kein má pravdu, bylo lepší ho sledovat z dálky a netlačit do situace, kdy pojede na krev a následně pak na řešení chyb nebude mít čas ani prostor. Zasáhnout až pak. Jenže dej blbovi funkci a Passata...
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Další co bere novinky.cz jako relevantní zdroj informací... tak to pak ano 8)

Kein

Příspěvek od Kein »

kubi píše:Další co bere novinky.cz jako relevantní zdroj informací... tak to pak ano 8)
Ok, dobře, zatím je málo informací, čili spekulovat o zátarasu, zdali byl či nebyl je zatím předběžné (přitom paradoxně, jen na novinkách se píše, že zátaras nebyl), co víme je ale fakt, že policie z nějakého důvodu nejspíše zátaras, nebo jinou pohnutkou, dopravu zastavila a vytvořila v dráze pronásledovaného překážku z nezúčastněných osob.

Jinak na povrch vyplívají další okolnosti, jako to, že otec toho adolescenta nahlásil ve čtvrtek, že mu auto ukradl jeho syn, policie tedy věděla co to je za auto a kdo v tom sedí (čili že v autě nesedí terorista, vrah, nebo překupník drog, ale 17letý puboš), stejně měla rudo před očima a dupala na plyn, nutno dodat, že vše nasvědčuje tomu, že dokud auto nezpozorovala hlídka, tak na sebe nepřitahoval pozornost, čili začal prasit až jak za sebou viděl první majáky, tak to je alespoň popsáno na idnesu.
http://zpravy.idnes.cz/na-dalnici-u-vel ... -zpravy_mv" onclick="window.open(this.href);return false;

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

To jsou zase kecy, víte kulový co se vlastně dělo, novinky.cz jsou informační médium na úrovni domovnice odnaproti.
Zásah policie schvaluju, podle mě je nutno podobnýho debila co nejrychleji dostat ze silnice.
Že to nepřežil, jeho boj, o jedno hovado míň, alespoň se nemusíme podílet na jeho zdravotní péči, lapáku atd. v případě jeho přežití.
Zranění a škody lidí, kteří s tím neměli nic společného, jsou smutné, ale nedával bych to za vinu policii.

Kein: ty kašpárku, už se prober z tý diskotéky
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

j3ykobim

Příspěvek od j3ykobim »

Nezlobte se na mě, ale zablokovat civilní auta a vytvořit živou barieru je demence. I kdyby jel 600km/h
Trabant, VW Golf, MX 5

Kein

Příspěvek od Kein »

Starlet píše:To jsou zase kecy, víte kulový co se vlastně dělo, novinky.cz jsou informační médium na úrovni domovnice odnaproti.
Zásah policie schvaluju, podle mě je nutno podobnýho debila co nejrychleji dostat ze silnice.
Že to nepřežil, jeho boj, o jedno hovado míň, alespoň se nemusíme podílet na jeho zdravotní péči, lapáku atd. v případě jeho přežití.
Zranění a škody lidí, kteří s tím neměli nic společného, jsou smutné, ale nedával bych to za vinu policii.

To je docela legrační, ač se ví kulový (dle tvých slov) tak to schvaluješ, čili nevíš co schvaluješ, to je dobrý přístup, z tvého pohledu naprosto stejný jako ten můj, až na to, že já to neschvaluju a vlastně ani nevím co, podle tvého názoru. Nezdá se ti to trošku debilní? :D

A docela mě překvapuje kolik lidí chce mít z policajtů úderný komando, které si dělá co chce, aby dosáhlo svého a kolik lidí je ochotno někoho kádrovat za opačný názor, to mi připomíná časy minulé, které jsem naštěstí zažil jen jako dítě. :-)

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Netuším podrobnosti. Ale jestli je pravda, že věděli že za volantem sedí 17ti letý kluk a že nehodlá zastavit, nemyslím si že je dobrý nápad prostě zastavit dopravu na dálnici a čekat co se stane. Mohlo taky zemřít deset lidí. Jeho život není důležitý, mohl zastavit a pokud by zemřel jen on, není problém, ale hazardovat s životy ostatních lidí je silně neprofesionální! Nechápu že to někdo schvaluje. Chtěl bych vidět jak by jste se tvářili vy, kdyby jste dojížděli na dálnici k stojícím autům, netušili co se děje a než by jste stačili něco udělat, přiletěl by klučina a zabil vám rodinku...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

cr4sh3r

Příspěvek od cr4sh3r »

Ačkoliv se mi líbí, že toho zmrdečka nakonec donutili zastavit :lol: , tak i přes to se mi celej zákrok nelíbí, šel udělat daleko bezpečnějším způsobem :roll:
Ford Mondeo ST220

Dejv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv »

minimálně jeden policista bude bez premijí a možná mu strhnou i frčku(řidiče passatu) bo jim ho klučina škrábnul :(
.....::::Š110R::::......74
ex: uz moc aut mi proslo pazourama..se snad ani neda spocitat
aktuální: VW Passat B5 +mrdinka na skákání a prodej

Nissan Patrol W160 3,3D(SD33)-No turbo, No Brakes
Kdo nespí.....NEZASPÍ !!!

vtuni

Příspěvek od vtuni »

Kein píše: Jinak na povrch vyplívají další okolnosti, jako to, že otec toho adolescenta nahlásil ve čtvrtek, že mu auto ukradl jeho syn, policie tedy věděla co to je za auto a kdo v tom sedí (čili že v autě nesedí terorista, vrah, nebo překupník drog, ale 17letý puboš)
vyplývat..se píše s Y ... :wink: (vyjmenované slovo plynout - učí se to na základce)
Kein píše:
A docela mě překvapuje kolik lidí chce mít z policajtů úderný komando, které si dělá co chce, aby dosáhlo svého
ano policie musí mít větší pravomoce..aby měla na ty grázly páku... aby dosáhla svého = pokesl počet trestných činů...

ten, kdo porušuje vědomě zákon hrubým způsobem, neberu drobný přestupky... atd.. ale krádež auta a řízení bez ŘP už asi bude hrubé a vědomé porušení zákona... musí nést za své jednání následky.. ať už jsou jakékoliv...
světe div se .. ve státech kde se za krádež sekají ruce... se nekrade...atd...proč asi...
takže můj názor.. i když by ho ti policajti zastřelili, dobře mu tak debilovi... může si za to sám..neměl tam co dělat..
najetí do policejního auta je útok zbraní (auto = zbraň = v liteře zákona je zbraň definována jako "cokoliv, co činí útok důraznějším" ...takže bum..bum..nashle :?: :?:
a když by se to takhle dělalo se všema grázlama.. tak nemáme přeplněný věznice, ministerstvo vnitra + spravedlnosti ušetří ročně miliardy..a Kein by za ty peníze mohl mít svůj vysněnej vrtulník, jak z amerických zpráv, nad D1

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Nechápu, že vás ten zátaras překvapuje, todle už tady přece dávno bylo...
http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/policie ... ckach.html" onclick="window.open(this.href);return false;
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

vtuni píše:
Kein píše: Jinak na povrch vyplívají další okolnosti, jako to, že otec toho adolescenta nahlásil ve čtvrtek, že mu auto ukradl jeho syn, policie tedy věděla co to je za auto a kdo v tom sedí (čili že v autě nesedí terorista, vrah, nebo překupník drog, ale 17letý puboš)
vyplývat..se píše s Y ... :wink: (vyjmenované slovo plynout - učí se to na základce)
Kein píše:
A docela mě překvapuje kolik lidí chce mít z policajtů úderný komando, které si dělá co chce, aby dosáhlo svého
ano policie musí mít větší pravomoce..aby měla na ty grázly páku... aby dosáhla svého = pokesl počet trestných činů...

ten, kdo porušuje vědomě zákon hrubým způsobem, neberu drobný přestupky... atd.. ale krádež auta a řízení bez ŘP už asi bude hrubé a vědomé porušení zákona... musí nést za své jednání následky.. ať už jsou jakékoliv...
světe div se .. ve státech kde se za krádež sekají ruce... se nekrade...atd...proč asi...
takže můj názor.. i když by ho ti policajti zastřelili, dobře mu tak debilovi... může si za to sám..neměl tam co dělat..
najetí do policejního auta je útok zbraní (auto = zbraň = v liteře zákona je zbraň definována jako "cokoliv, co činí útok důraznějším" ...takže bum..bum..nashle :?: :?:
a když by se to takhle dělalo se všema grázlama.. tak nemáme přeplněný věznice, ministerstvo vnitra + spravedlnosti ušetří ročně miliardy..a Kein by za ty peníze mohl mít svůj vysněnej vrtulník, jak z amerických zpráv, nad D1
lidem jako Kein to nevysvětlíš,oni změní názor tehdy,až se stane něco jemu,nebo jeho blízským,ale pak je brečet pozdě. Policie má směšné pravomoce. Snad možná nejsměšnějsí jaké člověk co pojezdil pár zemí viděl. Nechat po sobě házek fotbalovýma fanouškama dlažební kostky a nemoct tomu hajzlovi co to hodí nic udělat jen ho sebrat a zase pustit ..proč? Aby to udělal znovu? S tím jděte... takových případů je mnoho... Keine zajdi mezi poldy do fitka a oni ti poví jak by to mělo být,tam najdeš tlupu dobrých policajtů se snahou dělat dobrou práci, riskusí své zdraví a život aby ty hajzly české zákony a špatní soudci pouštěli. A ještě jim mamrdi z vlády pozbíraj peníze.
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Kein

Příspěvek od Kein »

vtuni píše:ano policie musí mít větší pravomoce..aby měla na ty grázly páku... aby dosáhla svého = pokesl počet trestných činů...

Dobrá, jak začít..třeba...počet trestných činů závisí především na situaci samotných obyvatel (ekonomické, sociální atp.) a taky právním výkladu samotného pojmu co je a není trestný čin, tak jak to udělal Standa Gross, když sazbu zvýšil na 5000kč čímž opravdu naplnil statistiky čistým poklesem, můžeš dát policajtům práva jaké chceš, stejně budou dělat to samé, chytí ho, předají příslušnému orgánu a ten ho pustí, to má pramálo společného s pravomocí policie, které mi přijdou v ČR naprosto v mezích. Je to o něčem jiném a to o vymáhání práva a fungování soudů. Stejně tak pokud ukradneš auto, tak to dneska nefunguje tak, že tě policajt pustí, policajt pochůzkář tě předá orgánu činném v trestním řízení a propustí tě případně ten, to nemá se situací na ulici co dělat, to je jen taková rozšířená domněnka. Jestli mě chceš přesvědčit o tom, že počet trestných činů klesne, když dáš policajtům možnost zloděje zmlátit do krychle a ten dostane pro příště strach, tak se dál nesnaž, protože tak jednoduše to opravdu, podle mě, nefunguje.

Co se týká zvýšení trestů, abychom se tu měli, dle tvých slov, tak dobře jako v Íránu, nejsem zásadně proti, pokud se zvýší tresty ovšem za opravdové trestné činy a ne za to, že někdo neplatí alimenty, nebo se odmítá dostavit na úřad, protože nezaplatil odpady to je, ale věčný problém.

Ovšem hlavní problém nevidím v tom jak dopadl onen puboš, (byť mohl dopadnout lépe), ale jak dopadli ti okolo, čili polemizování o trestu a pravomocích PČR je celkem od věci.

Cose týká "Keinova vrtulníku"...no, to nebudu dále komentovat, jelikož jsem přesvědčen, že zvýšením daní to opravdu nebude Time a nemíním se o tomhle opravdu bavit...protože to jde když je potřeba a jde to dokoncei když potřeba není.
Naposledy upravil(a) Kein dne 02 bře 2013 14:34, celkem upraveno 2 x.

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Kein píše:
kubi píše:Opět se tedy ptám - jak bys popsal bezpečnou honičku? :D Nic takového neexistuje... Narážel jsi tu na Kobru 11 ale teď se neumím zbavit dojmu, že právě tenhle typ seriálů tu jejich práci zlehčuje, jinými slovy že to vypadá mnohem jednodušeji, než to ve skutečnosti je. Jedno ale je jisté, nemá cenu tu o tom nějak sálodlouze diskutovat bez znalostí podrobností, jen na mě prosím nechoď s tím, že když je honička riziková (takový dojem na mne tvá slova dělají) neměli by se do ní policajti pouštět... I kdyby mezi nima a zátarasem byl jeden jediný nevinný řidič tak je to riziko...

Riziko bude vždycky jelikož to vytváří samotný pronásledovaný, ale ptát se máš spíš na to, zdali je správné, že se riziko zvětší zásahem policie - konkrétně, když udělají zátaras, který uzamkne, mezi policií a pronásledovaným, civily.

A já myslím, že informací, kde se stala chyba máme poměrně dost, pokud tedy svědek nelže: "Stála tu fronta aut a my jsme k ní dojížděli. Najednou jsem viděl ve zpětném zrcátku blesky policejního majáku a pronásledovaný vůz, který se blížil k nám strašlivou rychlostí. Ještě jsem stačil zareagovat, ti před námi už ne. Do těch ten kluk vlítnul a tuším tři sroloval s sebou. Pak to začalo hořet. Jeho ještě vytáhli, ale už mu to nebylo nic platný."

Je poměrně zjevné co se stalo, policajti uzavřeli cestu, vytvořila se kolona a ten týpek to neubrzdil a napálil do ní. Já nesouhlasím s vytvořením toho zátarasu, protože to ve mě budí dojem ,že policajti ty lidi tam, doufám, že nevědomě, sprostě obětovali a čistá moje spekulace je pak to, že onen zátaras mohl taky být jedna policejní fábie, která se postavila na příč se spuštěnýma majákama a zátaras vytvořila právě z civilních aut, ale to už je pouze doměnka, ale nestalo by se to poprvé.

A já si zase myslím, že nejméně riziková je okreska a myslím si to proto, protože tam je nejméně civilních osob, a protože, rizikem mám na mysli to, že se akce nedotkne nikoho jiného než policie a podezřelého.. Což o městě ani dálnici neplatí.
Sorry, ale na D1 je pořád nějaká bouračka, omezení a kolony. Pokud by ho nezastavil zátaras, tak by to napálil o 10km dál do pomalu jedoucí kolony před zužením. Koho mi je líto, tak to jsou ty lidi, který to odnesli nevině, toho fakana, co boural do fízlů a pak se zabil, toho mi fakt líto není a klika byla, že to nikdo další smrtí neodnesl...
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

Kein píše:
Starlet píše:To jsou zase kecy, víte kulový co se vlastně dělo, novinky.cz jsou informační médium na úrovni domovnice odnaproti.

To je docela legrační, ač se ví kulový (dle tvých slov) tak to schvaluješ, čili nevíš co schvaluješ, to je dobrý přístup, z tvého pohledu naprosto stejný jako ten můj, až na to, že já to neschvaluju a vlastně ani nevím co, podle tvého názoru. Nezdá se ti to trošku debilní? :D

A docela mě překvapuje kolik lidí chce mít z policajtů úderný komando, které si dělá co chce, aby dosáhlo svého a kolik lidí je ochotno někoho kádrovat za opačný názor, to mi připomíná časy minulé, které jsem naštěstí zažil jen jako dítě. :-)
Rád bych s tebou diskutoval, ale za prvé to nemá smysl a za druhé (jak už jsem kdysi napsal), jsi moc dlouhej a nebaví mě číst ty tvoje slohy :lol:
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

Kein

Příspěvek od Kein »

blázen píše:lidem jako Kein to nevysvětlíš,oni změní názor tehdy,až se stane něco jemu,nebo jeho blízským,ale pak je brečet pozdě. Policie má směšné pravomoce. Snad možná nejsměšnějsí jaké člověk co pojezdil pár zemí viděl. Nechat po sobě házek fotbalovýma fanouškama dlažební kostky a nemoct tomu hajzlovi co to hodí nic udělat jen ho sebrat a zase pustit ..proč? Aby to udělal znovu? S tím jděte... takových případů je mnoho... Keine zajdi mezi poldy do fitka a oni ti poví jak by to mělo být,tam najdeš tlupu dobrých policajtů se snahou dělat dobrou práci, riskusí své zdraví a život aby ty hajzly české zákony a špatní soudci pouštěli. A ještě jim mamrdi z vlády pozbíraj peníze.
Pokud nepočítám MP, tak znám pouze dva státní policajty osobně, jednoho si vážím jako osoby, protože ho považuju za inteligentního člověka a ten druhý jezdí ožralej a chlastá jak duha - čili je to 50:50, takže nechci tvrdit, že rozumný policajt neexistuje, bohužel ten poměr vidím jako dosti slabý.

Jestli se stane něco mi, nebo mým blízkým, tak si nejsem jist, jestli názor změním, jelikož, si nejsem jist, že vyšší pravomoci policie, s tím něco dokážou udělat/události předejít a za druhé, věc si ke svému uspokojení vyřeším sám, jelikož policii nevěřím.
Naposledy upravil(a) Kein dne 02 bře 2013 14:32, celkem upraveno 1 x.

Kein

Příspěvek od Kein »

Starlet píše:Rád bych s tebou diskutoval, ale za prvé to nemá smysl a za druhé (jak už jsem kdysi napsal), jsi moc dlouhej a nebaví mě číst ty tvoje slohy :lol:
To je v pohodě, čtení je zbytečnost. 8)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“