blázen píše:A stejně ,kdyby to obce zakázaly,ten starosta a to zastupitelstvo je u korýtka naposled
To je docela diskutabilní. V ČR je zvykem, když se mění právní předpisy, křičet "tohle nechci, tamto nechci, tohle blbě, tamto blbě". Co bylo řečí s denním svícením, co bylo řečí ohledně EKO výpalného, lékárniček..a stejně; všichni svítí 24/7, všichni mají novou lékárničku, všichni si zvykly, že se platí hloupost jakou je EKO výpalné (neřeším, že se platit nemusí/dá se obejít) a nikdo s tím nic objektivně nedělá. (všichni = většina, aby mě někdo nechytal za slovo )
Takže pokud vejde v platnost i tahle zhovadilost, tak se bude opět křičet, nadávat, spekulovat jak to obejít a ve výsledku si na to zase všichni zvyknou. Další věcí - obce kde se se starostou chodí na pivo tohle asi z principu nasazovat nebudou, větší města imho budou velmi rozmýšlet zda ano či ne. A pokud se to bude týkat opravdu jen regionů se znečištěným ovzduším (jak je psáno v tom článku), tak je to víceméně otázka Ostravska a Ústecka.
Dálniční známku od tohoto roku bojkotuju. Ne že bych na ni po zdražení neměl, ale ani její zdražení v minulých letech nemělo vliv na silnice po kterých jsem jezdil. Takže z principu ji dál odmítám kupovat a na dálnice dlabu.
Eko plakety u nás nebudou moc fungovat. Spousta úředníků pracuje v centrech měst a mají staré plečky, takže by ani nemohli do práce. Jak tu padlo, tak mrtě lidí nebude schopných si novější auto pořídit, už jen kvůli tomu, že po zvednutí daní a zrušení některých příspěvků (třeba porodné apod.) je pro ně důležitější ty prachy dát na děti nebo naopak odložit do rezervy nebo na důchodové spoření. Zavést takový zákaz třeba od zítřka na Prahu tak by to bylo velmi komické a pozitivní dopad na ekologii bude naprosto minimální.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
osobně taky jezdím radši ve starším autě a kór po městě - nemusím řešit odřeniny, poškrábaný lak a pokopané kola od děr.... a abych řek pravdu silně uvažuju nad tím že tu svou starou sonatu 1997 rozdělám opískuju nápravy, nalakuju, trochu ošetřím spodek a budu jezdit protože u většiny novějších aut co sem měl sem musel řešit nějaké kraviny a u tehle "potvory" sem za 5 let udělal těsnění pod hlavou,rozvody,spojku a pak jen olej ,gumy, brzdy...ted sem byl 2500km za 2dny daleko a naprosto bez problému neni to sice tak pohodlne ale mám opravdu jistotu že tam kam jedu - dojedu a nebudu mít po cestě problém...
blázen píše:A stejně ,kdyby to obce zakázaly,ten starosta a to zastupitelstvo je u korýtka naposled
To je docela diskutabilní. V ČR je zvykem, když se mění právní předpisy, křičet "tohle nechci, tamto nechci, tohle blbě, tamto blbě". Co bylo řečí s denním svícením, co bylo řečí ohledně EKO výpalného, lékárniček..a stejně; všichni svítí 24/7, všichni mají novou lékárničku, všichni si zvyklY, že se platí hloupost jakou je EKO výpalné (neřeším, že se platit nemusí/dá se obejít) a nikdo s tím nic objektivně nedělá. (všichni = většina, aby mě někdo nechytal za slovo )
bla, bla, bla,....
A co bys chtěl dělat. Třeba zmiňované denní svícení. Ovlivnit to můžou jen Ti nahoře, kterým je to úplně jedno. A co může obyčejný člověk udělat? Nesvítit? Samozřejmě, že může jen nadávat,... Totéž lékárnička, atd.,... Když nebudeš svítit, poj*b + pokuta, když nebudeš mít novou lékárničku, po*eb + pokuta,...
Nebo snad máš nějaké řešení, co jiného dělat, než nadávat a po čase se s tím stejně smířit, protože se s tím nic udělat nedá a nadávat na něco donekonečna prostě nikdo nevydrží?!
Pokud ano, tak sem s ním.
r.v.: 1974 - 55HP/80Nm
(Štukatérské, sochařské, restaurátorské práce - praxe více než 30let)
www.stukater.wz.cz
Díky za opravu, psal jsem to v rychlosti a nějak si nevšiml takhle hnusnýho překlepu
Řešení - budu trochu utopisticky spekulovat, ale ono by stačilo "víc křičet". Od čeho máme volené zástupce, kteří by měli zastupovat naše práva a především, protože mandát mají díky svým voličům, těmto voličům naslouchat. Kdo z vás/nás (taky málo křičím..) se kdy obrátil na svého senátora či poslance? A když neposlouchá? Může nás křičet víc. A i když tohle nebude stačit, tak křičet vytrvaleji. Jak ale říkám...nejspíš utopistické řešení
Problémem je taky všudepřítomné "ohýbání pravdy", myslím že zrovna u denního svícení Huml argumentoval zavádějícími a nerelevantními statistikami (souvisejícími s nehodovostí), to samé jsou další blbosti které zrovna v oblasti dopravy prosazoval (pokuty za "neslušná gesta", mávání na zebře, případně celá slavná "osoba blízká"), argumentace "hrůzou a mrtvýma" bohužel funguje a přijde mi, že čím dál méně se zapomíná na zdravý rozum. Tohle by ale bylo skoro na akademickou debatu. A mám silné podezření, že nic nového bychom u toho nevymysleli
Dělat můžeš poměrně dost. Stačí když si to budeš pamatovat čtyři roky a u voleb budeš volit něco jiného. Ale pozor, není to problém jen politických stran, ale především nás jako občanů. Masy si to prostě žádají, slyší na kdejakou nehodu a zajetého cyklistu a bohužel si neuvědomují ten fakt, že jakákoliv blbost, kterou chtějí tak jde snadno prosadit, ale zrušit ji už bude horší.
Například ona zodpovědnost řidiče za své vozidlo (mediálně známé jako "výmluva" na osobu blízkou) zákon nám říká, že máme mít zodpovědnost za své vozidlo, ale už nám neříká jak (protože to prostě nejde). Je to vůbec poprvé, aby měl člověk zodpovědnost za něco neživého, kde se za normálních logických podmínek zodpovědnost přesouvá z řidiče na řidiče a ne, že zůstane u řidiče co neřídil. Je to škvár a lidi, i zde na fóru, pro něj vehementně hlasovali jak je to super a jak konečně ubyde Lacinů a Trpišovských a neuvědomují si, že tohle utahování šroubů není retrospektivní a už to nikdy nikdo jen tak nezruší, jen to povede k dalšímu pootočení, na které bude logicky následovat další pootočení šroubu. Teď aby se člověk bál půjčit auto jen přítelkyni aby na ni nemusel donášet, na což má nezcizitelné ústavní právo, nebo zaplatit pokutu, kterou nemohl ovlivnit...neboť to je podle českého občana spravedlnost, pro kterou tak mocně křičel.
Taky miluju kecy jak je pravice na hovno a příště budou lidi volit levici (protože jiné pravicové stranu u nás asi nejsou tak musí kompletně otočit politické spektrum).
Tak za prvé. To co předvádí ODS, TOP09, VV je přesný opak pravicového smýšlení. Čili, pokud někdo ví co to pravice znamená (aby bylo jasno - menší daně, menší závislost občana na státu - částečná autonomie a individualismus , podpora plurality a minimální regulace pracovního a obchodního trhu, podpora malých živnostníků, kteří by tvořili dokonalou a širokou konkurenci, upřednostňování soukromého vlastnictví a silné záruky jeho ochrany) nemůže si myslet, že to je vina pravice, ale že pravicové strany ve vládě nemáme. Neboť to co se teď děje je úchylná směska levicových kroků, smíchána s názvy pravicové ideologie = výsledek se pak dá předpokládat - neuspokojí to ani levičáka ani pravičáka, nehledě na to, že to nemůže nikdy fungovat, protože to podle mého názoru nejde míchat, směry jsou příliš odlišné - Jeden směr chce vysoké daně a služby zadarmo (levice, vyšší soc. jistota, kterpou ale platí všichni) a druhý směr chce nízké daně a služby placené (pravice, každému co jeho jest) - my máme vysoké daně a zavádí se teď platby za služby - nesmysl, kravina, hloupost, podovod.
Za druhé. Jak může někdo měnít tyto směry co volební období? To je jako kdyby, někdo jeden rok vychvaloval TDI a plival na benzín a druhý rok dělal přesný opak a tak pořád dokola. Vypovídá to jen o tom, že lidi nemají vůbec potuchy o čem je řeč (a politici toho mocně využívají), a když se v novinách napíše "Naše pravice zvyšuje daně" tak je automaticky obecně pravicový směr špatný, přitom to je levicový krok a naše pravice není pravice už pěkně dlouhou dobu - noviny píšou bullshit.
Za to jak náš stát funguje si prostě můžem sami, český lid je stále snadno ovlivnitelný a nevidí do podstaty problému. Ale nejde mu to ani vyčítat, jelikož má dost problémů se vůbec uživit natož studovat a číst politické a právní žvásty, i když...alespoň tu LZPS a Ústavu by znát a ctít mohl. A hlavně pokud budou lidi stále lynčovat a odsuzovat, byť jenom na internetových diskuzích, tak se nikdy nepohnem. Protože pokud má demokracie nějak fungovat musí být společnost založena na neutralitě. Ne, že si někde přečtu článek, "mladý, bohatý řidič v BMW zajel dvě malé, nevinné děti" a automaticky požadovat trest smrti, a když se pak ukáže že řidič má staré trojkové báwo v dízlu co stojí třicet háků i s ekovýpalným a děcka mu tam vběhly a nemohl něhodě nijak zabránit, tak jen mlčky dělat, že on nic zas tak hrozného přece neřek. Může se to stát každému z nás, myslete na to.
pěkně napsáno
ale jen přileju trošku oleje
on každý může bojovat i za sebe a ono se ledacos pohne (třeba jen kousek), když už to nejde pospolu
čkp, otravují pořád a nic neplatím, stačí si přečíst zákon, auto které je provozováno na pozemních komunikacích, tudíž když neprovozuji, tak neplatím a všichni jak ovce platí
policajti, kohokoliv zastaví hned platí, já si s nima hraju a žádné právnické vzdělání nemám, kolik z vás připomělo policajtovi, že před podáním vysvětlení vás má poučit, kolik z vás poslalo poldu do prdele a nechalo se poslat ke správnímu řízení, téměř nikdo, když tam budeme chodit všichni tak je jebne, a když bude muset policajt 10 minut předříkávat práva a 15 minut vypisovat správní řízení, tak akorát dostane pojeb, že nevybral pokutu a bude mu snížena mzda a místo 150ti lidí zvládne otravovat tak 5, tím nenavádím aby všichni jezdili rychle, bez pásů, světel a bourali, ale trochu svobody to chce a že jezdím trošku rychleji, lékárničky mám prošlé asi (ani nevím je mi to šumák) že v autě kolikrát ani nemám pásy, no co body mi chybí jen tři, protože jednou jsem si nezkontroloval co mi tam ten hajzlík vypsal, a staví mě tak 3x do měsíce
to samé na úřadech, oni jsou tu pro nás, ne my pro ně, ale chování je opačné, kolik z vás už nějakého referenta zmrdalo že si před vámi vzal nějakého kamaráda, všichni mlčí, ale na netu si každej stěžuje, kolik z vás to nahlásilo představenému onoho referenta, nikdo, protože hned na vedlejším úřadě jdete bočním vchodem za kamarádem, anebo se bojíte
chce to všude bojovat, domáhat se svých práv a hádat se a hádat a všude poukazovat jakej je to bordel, pokud to bude dělat jen hrstka lidí, nic se nezmění a ta hrstka bude označována za prudiče, když to budou dělat všichni tak se něco pohne
když byla nedávno stávka, nic se nezměnilo, protože všichni byli zalezlí doma a maximálně čuměli kolik lidí se sejde, a aby nebyla další, předhodili mediím ratha, kterej stejně vyleze bílej jako sníh, protože ho nikdo neodsoudí a to jen proto, že by se muselo přiznat že rozkrádá eurodotace a musely by se ze státní kasy vracet a další přísun pro ostatní do kapsy by se zbrzdil, ale místo aby národ ratha zlynčoval a celou sněmovnu, tak si z něj akorát dělá prdel
a hlavně že se jednou za rok můžeme dívat na hokej, občas zajít na pivko, a netu házet silná slova a lepit plasty na auta
ale škoda slov
pak se nedivte, když se chováte jako ovce, že tak s vámi každej zametá
a tak to prostě je
a jestli zakážou vjezd, když budu potřebovat nutně vjet, tak stejně vjedu a třeba se můžou všichni posrat
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
http://www.odtahove-sluzby.cz
kentoya: Já bych na stávku i šel, ale Holešovská výzva a politické stávky odborů není budoucnost, kterou bych chtěl. Ale co čekat od státu, kde nejpravicověji smýšlející jsou komunisti a "levice" kritizuje "pravici" za zvyšování daní (tohle mě vždycky pobaví).
To je docela diskutabilní. V ČR je zvykem, když se mění právní předpisy, křičet "tohle nechci, tamto nechci, tohle blbě, tamto blbě". Co bylo řečí s denním svícením, co bylo řečí ohledně EKO výpalného, lékárniček..a stejně; všichni svítí 24/7, všichni mají novou lékárničku, všichni si zvyklY, že se platí hloupost jakou je EKO výpalné (neřeším, že se platit nemusí/dá se obejít) a nikdo s tím nic objektivně nedělá. (všichni = většina, aby mě někdo nechytal za slovo )
bla, bla, bla,....
A co bys chtěl dělat. Třeba zmiňované denní svícení. Ovlivnit to můžou jen Ti nahoře, kterým je to úplně jedno. A co může obyčejný člověk udělat? Nesvítit? Samozřejmě, že může jen nadávat,... Totéž lékárnička, atd.,... Když nebudeš svítit, poj*b + pokuta, když nebudeš mít novou lékárničku, po*eb + pokuta,...
Nebo snad máš nějaké řešení, co jiného dělat, než nadávat a po čase se s tím stejně smířit, protože se s tím nic udělat nedá a nadávat na něco donekonečna prostě nikdo nevydrží?!
Pokud ano, tak sem s ním.
svítí celej den každý inteligentní řidič,neb je opravdu dobré být na cestě viděn. Asi 2x se mi stalo,že jsem neviděl zamnou jedoucí auto nalepené na nárazníku,jen proto,protože měl rozsvícený nějaký bludičky v nárazníku,který jsou nízko a za převisem kufru nejdou vidět a velký přední světla měl zhaslý a tudíž vidět nebyl...pak stačí trochu a je v kufru. Ale asi si ten řidič myslí,že ušetří proud,když nebude svítit přes den a jen v noci
řešení nemám,boužel už ani nenadávám,už mne to nebaví. Přijdou volby,hodím obálku a jdu zase domů s tím,že se stejně nikdy nic nezmění.. bohužel .
podle studií ve vyspělých evropských státech denní svícení přineslo ve všech těchto státech pouze vyšší poptávku po žárovkách a zvýšení spotřeby PHM, vyspělejší země jako česko, pomalu od denního svícení upouští, ale mi to neva, mám Hčtverek krabici
Naposledy upravil(a) kentoya dne 23 kvě 2012 22:35, celkem upraveno 1 x.
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory
lefi píše:kentoya : když to čtu tak s tebou musí být úžásná komunikace a spolupráce....
ber to tak, ti co mají známosti, a velcí grázlové a hajzli se z čeho můžou vyvlečou, jen ovce jako běžný občan se bránit neumí, v podstatě každý kdo byl slušně vychován
dříve jsem měl husí kůži když jsem viděl policajty a dnes mám úsměv na ksichtu a ještě občas zamávám, at maj radost kluci ušatý
ber to tak dříve katolíci jebali a strašili peklem a bůhvíčím a stejně 10 přikázání málokdo dodržoval
nepokradeš, kdo mohl kradl
nepožádáš manželky bližního svého, ne že by všici žádali, ale jebalo se furt
nesesmilníš, to samé
nevezmeš jména božího, furt bylo slyšet boha jeho
prostě to chce klid
Kein píše:Mě denní svícení taky nevadí, navíc mi Volvo svítí celý den už od doby co vyjelo z Trollhatanu. Nicméně nezmění se nic pokud obálce bude správná volba