Odhlašení auta
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Odhlašení auta
Zdravim, nedavno mi vyhořelo auto a tak jsem se rozhodl ho prodat. Jako celek to nikdo nechce a když jo tak za směšnou cenu. Připada teda v uvahu jen na rozprodani na ND.
Ale když chci auto odhlasit, tak to můžu jen z důvodu prodeje nebo likvidace - chtěji likvidačni protokol.
?
Ale když chci auto odhlasit, tak to můžu jen z důvodu prodeje nebo likvidace - chtěji likvidačni protokol.
?
Naposledy upravil(a) Mr_xx dne 22 zář 2011 20:35, celkem upraveno 1 x.
Re: Odhlašení auta
pokud vím, mělo by to jít tak že na úřadě dáš nějaký čestný prohlášení že si z auta udělal třeba kurník nebo kůlnu na dřevo...
OpenWine.cz - jedinečná vína z Chille, Argentiny a Uruguaye dodávaná přímo od výrobce. V případě většího odběru využijte množstevní slevy. Kontaktujte mne prostřednictvím soukromých zpráv.
Toto jsem taky řešil. Prodal jsem auto po totálce na vrakáč, na paní na úřadě jsem udělal "smutné oči" a vypsal prohlášení, ve kterém uvádím že: Vozidlo změnilo od data XX.XX.XXXX účel užívání. Vzhledem k četným neopravitelným poškozením na karoserii a nosných částech vozidla bylo toto použito jako základ pro výrobu domácího malotraktoru, který bude provozován výhradně za účelem vlečení předmětů v rámci soukromého pozemku, náležícího k domu č.p. XXXX na ulici XXXX ve městě XXXXX.
Podepsáno, odevzdáno, odhlášeno.
A kdyby se nááhodou někdo přišel na ten malotraktor mrknout, tak jim v garáži ukážu profi Tecumseh na sekání trávy - stejně to nepoznají
Podepsáno, odevzdáno, odhlášeno.
A kdyby se nááhodou někdo přišel na ten malotraktor mrknout, tak jim v garáži ukážu profi Tecumseh na sekání trávy - stejně to nepoznají
Nafta & benzín
- Butcher
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to pred nedavnem resil...asi zalezi hodne na jakyho šimla narazis, ale musis vypsat tu zadost, kde je zapsan momentalni stav vozidla, ucel dalsiho vyuziti, fotodokumentace, adresa a buhvi co jeste.To vsechno se posle ke schvaleni k nejake komisi, kde ti to samozrejme muzou i odmitnout.Kazdopadne pokud to odklepnou, muze k tobe kdykoliv prijit kontorla z zivotniho prostredi...a to mi za to nestalo, takze jsem sel tady na srotak, podal velkej technicak s Emou Destinovou uvnitr, vymenou dostal protokol o eko likvidaci a mam svatej
KEHO rennsport
U mě to fungovalo tak, že jsem vypsal prohlášení na čistou A4, bez fotodokumentací a dalších nesmyslů. Ani žádná komise nerozhodovala. Ihned na místě jsem odevzdal značky a dostal razítko do velkého TP. Ještě jsem ani neodevzdával malý TP, jen vypsal záznam o ztrátě.Butcher píše:Taky jsem to pred nedavnem resil...asi zalezi hodne na jakyho šimla narazis, ale musis vypsat tu zadost, kde je zapsan momentalni stav vozidla, ucel dalsiho vyuziti, fotodokumentace, adresa a buhvi co jeste.To vsechno se posle ke schvaleni k nejake komisi, kde ti to samozrejme muzou i odmitnout.Kazdopadne pokud to odklepnou, muze k tobe kdykoliv prijit kontorla z zivotniho prostredi...a to mi za to nestalo, takze jsem sel tady na srotak, podal velkej technicak s Emou Destinovou uvnitr, vymenou dostal protokol o eko likvidaci a mam svatej
A ty se bojíš kontroly ? Proč ? Změnou účelu užívání jeses nezavázal k dlouhodobému uchování předmětu ve stavu, který koresponduje se změněným účelem užívání. Je tedy zřejmé, že původní automobil, nyní přeměněný v cokoli, mohl vlivem čekoholi (manipulace, živel, vandalismus...) být poškozen tak, že daný účel nemůže dále vykonávat. Nemluvě o odcizení (v tomto případě není stanovena ohlašovací povinnost).
Nafta & benzín
- Butcher
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem vypisoval zaznam o ztrate TP.Jestli to u vas probehlo takhle hladce, proc ne...konroly se nebojim, ale nestoji mi to za to se pak s nekym dohadovat.S tim odcizenim to nezni spatne, ale zase...
KEHO rennsport
Není co řešit. Z auta jsem měl malotraktor, nechal jsem ho stát před garáží a sběrači kovů mi jej ukradli. Tím, že stroj byl pro mne takřka bezcenný a jsem si vědom, že jsem jej mohl lépe zajistit proti kráteži, jsem se rozhodnul, že vzniklou škodu zanedbatelného charakteru nebudu hlásit.Butcher píše:Taky jsem vypisoval zaznam o ztrate TP.Jestli to u vas probehlo takhle hladce, proc ne...konroly se nebojim, ale nestoji mi to za to se pak s nekym dohadovat.S tim odcizenim to nezni spatne, ale zase...
Nafta & benzín
A co třeba dočasný depozit ?
- Butcher
- Kontaktovat uživatele:
Pro moje ucely nevyhovujici...max na rok, po roce lze prodlouzit jeste myslim o pul roku, ale pri vyzvednuti musi mit auto platnou TK.
KEHO rennsport
Dočasný depozit toho moc neřeší ... Je to takové zametení bordelu za skříňMr_xx píše:A co třeba dočasný depozit ?
Nafta & benzín
kdyby se tím chěl někdo hlouběji probírat, zde výtah
pročež u vozidla jež fyzicky existuje jest zbytečným zbavovati se Emy Destinové56/2001 Sb. o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
§ 13
Trvalé a dočasné vyřazení vozidla z registru silničních vozidel
(1) Obecní úřad obce s rozšířenou působností rozhodne o trvalém vyřazení motorového vozidla a přípojného vozidla z registru, pokud
a) motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo nebo zanikl účel jejich využití,
b) zaniklo pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se registrovaného vozidla a nebyla-li ve lhůtě čtrnácti dnů od zániku pojištění odpovědnosti z provozu vozidla uzavřena nová pojistná smlouva o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla týkající se téhož vozidla, na základě které vznikla nejpozději uplynutím této lhůty povinnost pojistníka platit pojistné a povinnost pojistitele poskytnout pojistné plnění pro případ pojistné události (netýká se vozidel dočasně vyřazených z registru),
c) vlastník motorového vozidla předloží potvrzení o převzetí autovraku, vystavené provozovatelem zařízení ke sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu6a).
(2) Obecní úřad obce s rozšířenou působností trvale vyřadí vozidlo z registru na žádost jeho vlastníka. Tuto skutečnost vyznačí v technickém průkazu vozidla a v registru silničních vozidel. Se žádostí o trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel předloží vlastník motorového vozidla potvrzení o převzetí autovraku vystavené provozovatelem zařízení ke sběru autovraků podle zvláštního právního předpisu6a). Vlastník vozidla přitom odevzdá tabulky s přidělenou registrační značkou. Jedná-li se o žádost o trvalé vyřazení vozidla z registru silničních vozidel podle odstavce 1 písm. a), je vlastník motorového a přípojného vozidla povinen doložit způsob jeho zániku nebo jejich dalšího využití“.
vzdělání není zárukou inteligence