Pred chvili jsem byl zastaven PCR. Jel jsem za nima cca 3km, kdy ani jednou nepouzili na krizovatkach blinkr. Ja blikam, neublizi mi to. Vse zacalo na dlouhe tahle dvoupruhove rovince, ktera se dale deli vpravo, vlevo a rovne. Jelikoz jsem jel necelych 50kmh, podarilo s mi po chvilce jet vedle nich a jal jsem se jet v pravo a oni vlevo. Po mem odboceni zastavili, stocili to za mnou a jeli pro zmenu 700m za mnou az k domu, kde me zastavili.
(vekovy prumer +-22, tri kousky, s dvema z nich se znam, treti zustal nekde v fuc)
PCR: Dobry vecer, pane ridici, pripravte si doklady atp. k rizeni vozidla.
Ja: (podavam OT, zelenou, ridicak, obcanku)
PCR: Vite, proc jsme vas zastavili?
Ja: Nevim, netusim.
PCR: Vy nepouziate blinkr? U divadla jste ho nepouzil.
Ja: Na rozdil od vas ano, vy jste za celou dobu od benzinky ani jednou neblikali. A u divadla jsem samozrejme blinkr dal, ale to jste tezko mohli videt, kdyz jedete vedle me vlevo a ja blikam doprava.
PCR: Vy nas budete poucovat?
Ja: Ne.
PCR: Vystupte si z auta a ukazte nam povinnou vybavu.
Ja: (maje pul roku stare auto s klidem vyndam takovou tu servisni tasku od dealera z kufru) lekerna, lano, kovove lano s haky, jedna vesta, druha vesta pod sedackou, sada zarovek)
PCR:
vite, ze lekarnicku musite vozit v kabine auta?
Ja: To nevim, to je pro me nova informace...od kdy?
PCR: Od ledna letosniho roku.
Ja: (priznam se, ze toto jsem fakt nevedel) Aha
PCR: V poradku, bezte si sednout do auta a pockejte si na doklady.
Ja: OK
PCR: Nashledanou.
Ja: Nashlednou.
Asi je vam jasny, k cemu smeruju. Ze me meli potrebu zastavit uz z principu, to beru. Jsou to mlady kluci, jednoho tchyne ucila a potkavam ho obcas v nejakem podniku a mozna je zajimaly i udaje z technicaku. Jde mi predevsim o umisteni ty lekarnicky. Nikdo (google je mi svedkem) nemuzu tuto informaci o umisteni autolekarnicky najit. Je to pravda?