Po pravdě neznám Japonský shop, co by nějak víc prodával věci na Němce Klasický Japonec, který má "import", s tím většinou jezdí do značkového servisu a nějaký tuning se na tom provádí spíš zřídka. Použít se dají případně nějaké univerzální věci (třeba BOV) nebo to, co se případně dá nějak upravit, aby to sedělo (dejme tomu výfuk). Zkusit můžeš projít třeba http://www.nengun.com/" onclick="window.open(this.href);return false; neb tam nepatrně Němce vedou v potaz. Já osobně občas nakupuju spíš jeté věci, bývají za naprosto nepřekonatelné ceny, zpravidla na UpGarage, poslední dobou se zadařilo párkrát dobře nakoupit i na Yahoo aukcích. Nevýhodou Yahoo a UpGarage pro běžného koncernistu je fakt, že je tam všechno napsané Japonsky Nové věci jsem bral přímo od výrobců pomocí prostředníka v Japonsku (naposled od RE Amemiya ).Tom_ píše:Beaver : nemas prosim nejaky odkazy na ty japan shopy? Nejde mi o znacky, ale o kvalitu, ikdyz vim, ze moc dilu na Nemce tam mit nebudou, tak mozna nejaky bezny dily tam muzou mit. Diky
Speedpro - Fake nebo Originál?
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Re: Speedpro - Fake nebo Originál?
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Tak napred napises, ze matky, volaty a sedacky maji z ciny a pak obracis? Ubozak ses Ty uz jen tim, ze pro 96% AHC nejsem tim co pises. Se zdravym jadrem vychazim dobre a mam tam radu osobnich pratel. To, ze ty soudis dle posledniho pul roku, kdy jsem tam slapnul par blbeckum na kuri oko a jejich ego to neuneslo je tvuj boj a ukazuje to na tvou omezenostgizmi píše:Tuner2: to bych musel mlejt tvuj mozek Růženo Na AHC tě mají všichni pro smích, tak teď rejpeš tady? LOOOOOL... Ty jsi vážně ubožák Nejvíc je, že jsem nenapsal nic nepravdivého.
Není tohle náhodou klamání spotřebitele? Člověk neznalej cen originálních dílů snadno nabude dojmu že jde o originál a o to asi i prodejci jde. To že když se na to člověk zeptá tak mu řekne že je to kopírka na tom nic nemění.
The Ultimate Driving Machine. (OO=[][]=OO)
speedpro jako asi každý obchod nabízí především to co trh žádá, takže když kupujete kolotočářský doplňky tak je prodávaj proč by taky ne
na druhou stranu když přijdete, že chcete brzy od AP racing objednají je bez problému, stejně tak jako spoustu dalších věcí, Kamil je rozumnej člověk a jednání vždy v pohodě. komentovat sortiment mi přijde ubohý protože oni tam nemohou mít OZ kola na F1 a karbonové sedačky OMP atd když by neprodali jedinej kus
na druhou stranu když přijdete, že chcete brzy od AP racing objednají je bez problému, stejně tak jako spoustu dalších věcí, Kamil je rozumnej člověk a jednání vždy v pohodě. komentovat sortiment mi přijde ubohý protože oni tam nemohou mít OZ kola na F1 a karbonové sedačky OMP atd když by neprodali jedinej kus
Honda Civic EG turbo
Civic aerodeck
Toyota Celica GT4
Civic aerodeck
Toyota Celica GT4
Ano. Veškeré kecy o tom, jak je prodejce fér a řekne ti (když se zeptáš), co to je skutečně zač, na tom nemění zhola nic. Dotyční si dost koledujou. To samé platí např. pro:Bufik píše:Není tohle náhodou klamání spotřebitele?
http://www.aluapneu.cz/i1333-rays-volk-te37-white/
http://www.aluapneu.cz/i1218-advan-racing-rg2-gold/
Jedna věc je prodávat třeba XXR kola, co jsou sice kopie různých cizích designů, ale pod vlastní značkou a druhá věc prodávat věci, co mají na sobě logo výrobce falešné.
Tuner: neobracim! Je to fakt, za kterym si stojim. Na druhou stranu take pisu, ze si nechavaji mraky veci delat (viz treba spoluprace s mym otcem, kde si nechaval tenkrat delat treba i Elis). Nikde nepisu, ze jedou JEN Cinu, ale Cinu prodavaji a to je proste fakt. Posero to napsal skvele (vsak i ja pisu, ze zalezi na tom JAKE ZBOZI) a jako dodatek Bufik. To ze ty osobne moc do veci nevidis a beres vse od nich neni muj problem Pro 80% AHC jsi sasek s uchylkou na vse kolem skodaren, jen ti to do oci (jako za tech pul roku dost z nas) nereknou (neveril by jsi, kolik tvych pratel mi ale pritakava ) PS: driv se s tebou dalo normalne mluvit (psat) a i jsem te bral jako odbornika na elektroniku, ale za posledni rok jsi jak zenska s menzesem.
Lotus Elise (podvozek Nitron, brzdy EBC, unibaly)
Honda Jazz v org. stavu
Honda NSR, Honda Monkey a cross
Matra Grand Espace Initiale
VW Golf IV TDi 150PS/350Nm v decentní úpravě
VW Golf VI TDi v cabriu
Mercedes Sprinter - odtahovka
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Ja teda neznat Kamila a jeho sortiment, tak z tohoto postu usoudim, ze matky, volanty a sedacky jsou jasny cina smejdy...gizmi píše:otazkou je, co za zbozi.. treba spoustu veci si nechavaji delat u otce ve firme, ale treba matky kol jsou jasny Cina smejdy a to same volanty a sedacky. Bohuzel.
Jasny ja tomu prd rozumim, proto jsem si z te ciny vybral Sparco EVO (loni jsem pri zavodech sedel snad ve vsech dostupnych sedackach, byl jsem i u posera vyzkouset jiny typ OMP nez mel Kamil aktualne na kramu) a pasy a volant OMP jsem taky zvolil ciste ze sve neznalosti veci. Nevim, ktery z mych pratel se me vysmiva za me znalosti a fandovstvi do 130tek, ale pokud nekdo takovy je, tak to opravdu muj pritel neni... Mam pocit, ze ten komu se smeje pulka plzne bude sice jeden z nas, ale ja to nejsem
myslim ze COI by to vic nez zajimaloBeaver píše:Ano. Veškeré kecy o tom, jak je prodejce fér a řekne ti (když se zeptáš), co to je skutečně zač, na tom nemění zhola nic. Dotyční si dost koledujou. To samé platí např. pro:Bufik píše:Není tohle náhodou klamání spotřebitele?
http://www.aluapneu.cz/i1333-rays-volk-te37-white/
http://www.aluapneu.cz/i1218-advan-racing-rg2-gold/
Jedna věc je prodávat třeba XXR kola, co jsou sice kopie různých cizích designů, ale pod vlastní značkou a druhá věc prodávat věci, co mají na sobě logo výrobce falešné.
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Dobrý, obhajovat prodej fejků (= podvod) tím, že ten podvodník se k tomu přizná, když se zeptáte. Asi jako kdybyste zašli na stejk a oni vám místo něj donesli párek od Babiše s tím, že kdyby jste se zeptali, tak by to řekli na rovinu.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasim s tim, ze nabizet neco fejkovyho pod origo znackou, je proste prasarna a za to by mely byt mastny pokuty. Takovy zbozi by se nemelo bud nabizet a kdyz uz, tak at se to klidne jmenuje Folk Racing a kazdemu bude hned jasne, ze to je fejkovy Volk, asi neco jako Noke, Adiddos a podobne.... Kazdopadne vymlouvat se na to, ze prodejce znalemu cloveku nabidne kvalitni podpultovku a neznalemu to co ma vystaveno v shopu, mi hodne zavani byvalym rezimem....
Audi Coupe Quattro
Tom_: diky, ze nejsem s timto pocitem sam Ale vlastne je to hodny kluk, protoze se kamaradi s par clenama a obcas umi i dovezt neco origo na zeptani..
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, pravděpodobně jde o porušování práv k ochranné známce a klamavou obchodní praktiku
Ty woe jakou podpultovku? Jak by to melo byt oznaceno? Tohle me hlava nebere, mozna by si to chtelo zjistit fakta nez zacnu na prodejce plivat... Treba Tom se evidentne dlouho na speedpro nekoukal...
1. Dejte si zobrazit treba zminene volanty ci sedacky na speedpru. Kamil tam ma jak cinu pod svou znackou speedpro, pak tam ma cinu pod znackama jako GP race, ale zaroven je tam cely sortiment OMP, Sabelt a Sparco. To same ve volantech. Pak uz je to jen o gramotnosti toho kdo si co vybere a co si o tom zjisti...
2. Rada mladych lidi kolem me kupuje v cine, ale pak se divi, ze moje origo SJCAM 4000 wi-fi kamera ma o rad lepsi fotky a obraz. Aby taky ne, kdyz je net plny fejku s jinym/horsim cipem Tohle ale jde spolehlive odhalit dle videi na youtube a holt je treba se smirit s tim, ze cinan uz kopiruje i cinana a Evropa s tim neudela vubec nic...
3. Treba ted jsem si kupoval do zalohy Facet pumpu a mohl jsem jit do origa za 1600,- ale nakonec jsem vzal cinu za 600,- tvarici se jako origo vcetne oznaceni, loga a radoby hologramu, protoze jako zaloha pripadne poruchy origa bude v kufru stacit. A to se da jeste najit vic variant vnitrniho provedeni, nektera funkcni, nektera uz mene...
Fejky diky cine budou, mnohdy i s napisem made in italy na volantu neb tam nic neni nemozne, ale nejde z toho vinit prodejce... On to za origo alespon v pripade speedpra nevydava, pouze jen pise to co je na krabici. Pak uz je to o gramotnosti jedince zda pozna ci nepozna fejk, pripadne se muze zeptat... Cekat ze Sparco volant za 1500,- bude origo muze jen laik v oboru a nebo blbec...
1. Dejte si zobrazit treba zminene volanty ci sedacky na speedpru. Kamil tam ma jak cinu pod svou znackou speedpro, pak tam ma cinu pod znackama jako GP race, ale zaroven je tam cely sortiment OMP, Sabelt a Sparco. To same ve volantech. Pak uz je to jen o gramotnosti toho kdo si co vybere a co si o tom zjisti...
2. Rada mladych lidi kolem me kupuje v cine, ale pak se divi, ze moje origo SJCAM 4000 wi-fi kamera ma o rad lepsi fotky a obraz. Aby taky ne, kdyz je net plny fejku s jinym/horsim cipem Tohle ale jde spolehlive odhalit dle videi na youtube a holt je treba se smirit s tim, ze cinan uz kopiruje i cinana a Evropa s tim neudela vubec nic...
3. Treba ted jsem si kupoval do zalohy Facet pumpu a mohl jsem jit do origa za 1600,- ale nakonec jsem vzal cinu za 600,- tvarici se jako origo vcetne oznaceni, loga a radoby hologramu, protoze jako zaloha pripadne poruchy origa bude v kufru stacit. A to se da jeste najit vic variant vnitrniho provedeni, nektera funkcni, nektera uz mene...
Fejky diky cine budou, mnohdy i s napisem made in italy na volantu neb tam nic neni nemozne, ale nejde z toho vinit prodejce... On to za origo alespon v pripade speedpra nevydava, pouze jen pise to co je na krabici. Pak uz je to o gramotnosti jedince zda pozna ci nepozna fejk, pripadne se muze zeptat... Cekat ze Sparco volant za 1500,- bude origo muze jen laik v oboru a nebo blbec...
Jinyma slovama: je to v poradku prodavat a pokud je kupujici blbej, tak ma smulu Dobre ty
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
Honda Jazz v org. stavu
VW Golf VI TDi v cabriu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja to taky nevztahoval jen na speedpro, ale na eshopy obecne, ktere nabizi pod origo znackami (Volk,Rays,Takata,OMP,BBS) kopie z ciny a nikde to neni uvedeno, jen to clovek pozna diky cene, ktera je nizko.Pricemz by stacilo, kdyby prodejci dali cenu trosku nize, nez je origo a nepoznal by nikdo nic, pokud by to zbozi nemel v ruce. Divim se, ze tady nekdo vubec muze zastavat nazor, ze je to normalni a zcela v poradku a pro mene chapave zopakuji to, ze kdyz clovek prodava vyrobky z Ciny pod vlastni znackou "Tuner3" tak mi to je putna, ale resim fejky origo znacek....
Ruku na srdce, ne kazdy nakupujici je vzdelany a vyzna se v dane problematice, tudiz kdyz uvidi slusny nazev, vzhled a cenu, tak si urcite nemysli, ze je to nejaky totalni blato z Ciny, na kterou ma prodavajici marzi pres 100% a vice
Ruku na srdce, ne kazdy nakupujici je vzdelany a vyzna se v dane problematice, tudiz kdyz uvidi slusny nazev, vzhled a cenu, tak si urcite nemysli, ze je to nejaky totalni blato z Ciny, na kterou ma prodavajici marzi pres 100% a vice
Audi Coupe Quattro
Necekal jsem, ze zrovna gizmicek to pochopi, ale treba ostatni ano. Jinak v poradku delat fejk pod stejnou znackou rozhodne neni, sam jsem silne proti tomu, ale kdyz pred lety Blata (vyrobce minibike) chteli neco udelat s cinskou vyrobou kopii i pres drzeni licence, certifikatu a ja nevim ceho, tak zlikvidovali jeden kanal, ale dalsi tri se objevili... Tohle je vec vyrobce a pripadne osvety, jinak se proti tomu asi bojovat neda. Fejky proste jsou a uzivatel si o tom musi neco nastudovat a ne jen tupe koupit dle ceny to nejlevnejsi...
Tom_ tak tema je o speedpru a co se tyce toho, ze kopie ma uplne stejny nazev a vzhled jako origo s tim taky nesouhlasim, ale co s tim prodejce udelat? Ma to na krabici skrtnout? To je vec uradu s ochranou znamkou a toho jak moc to chce vyrobce resit. A cena u nas u solidnich shopu neni s marzi 100%, delam v obchode radu let a v pripade dovozu u nas rucis 2letou zarukou (ve svete jen rok) a take mas nejake naklady na sklad, obchodc a personal... Ale to uz zabihame uplne nekam jinam, jen narazim na to kratkozrake videni ceskeho kupujiciho a kdyz jses king a ve vsem se vyznas, muzes si to objednat naprimo od cinana a modlit se co to vlastne za mesic prijde. Takhle mas moznost si to ve speedpru osahat, zjistit, ze volant za litr je pro Tebe nic moc a jit treba do OMP...
Naposledy upravil(a) Tuner#2 dne 01 črc 2015 15:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale pokud cesti prodejci, kteri vylozene vi, ze prodavaji kopie budou v tom nadale pokracovat, tak se nikdy nikam nic nepohne a proto tady je neco jako ochranna spotrebitelu, protoze ne kazdy ma cas a chut studovat kdejakou historii znacky a cist recenze na dany vyrobek/historii...Zdarnym prikladem budiz darky od svych dedecku a babicek, kteri v dobre vire, ze koupili kvalitni zbozi nahle zjisti ze tomu tak neni....
druha vec je ta, ze vyrobky,ktere cloveka leckdy deli od pruseru jakozto matky kol/srouby pekneho vzhledu a nazvu, ikdyz jsou vyrobeny v Cine, tak clovek nema moc sanci zjistit, jak na tom kvalitativne ten vyrobek je a pokud ho jeste prodava napr slusny eshop jako speedpro, tak to je potom spatne a pruser je na svete
druha vec je ta, ze vyrobky,ktere cloveka leckdy deli od pruseru jakozto matky kol/srouby pekneho vzhledu a nazvu, ikdyz jsou vyrobeny v Cine, tak clovek nema moc sanci zjistit, jak na tom kvalitativne ten vyrobek je a pokud ho jeste prodava napr slusny eshop jako speedpro, tak to je potom spatne a pruser je na svete
Audi Coupe Quattro
Tak zrovna CR to vytrhne, kdyz je toho plny ebay, ali a vlastne cely svet... Ale tak muze se nekdo pokusit to zvratit, jen se obavam, ze pres jeho uprimnost tam nenakoupi ani jeden clovek neb shop vedle bude mit v popisu produktu Sparco (de fakto nelze kdyz je to na krabici i samotnem vyrobku) takze koupi tam...
- LiberaleMiguel2
Ten "Sparco" volant už tam není
Taky nemám nic proto prodeji kopií, když to trh chce... Ale proč tam nemůže, jako třeba na HPP, být napsáno Volant Sparco style a dole v popisu, že se jedná o čínskou kopii ?
Taky nemám nic proto prodeji kopií, když to trh chce... Ale proč tam nemůže, jako třeba na HPP, být napsáno Volant Sparco style a dole v popisu, že se jedná o čínskou kopii ?
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
- Ivan
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože to doporuje platné právní úpravě (ochranné známky a jiné duševní vlastnictví), pokud zde není dohoda v majitelem práv.
Jinak teda jsem obetoval par minut casu a Kamilovi to prolezl... Nabidku volantu ma na tri stranky: http://www.speedpro.eu/interier-volanty-c-26_30.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdyz se poradne podivate, nikde se u kopie o Sparcu nepise: http://www.speedpro.eu/vyprodej-volat-o ... 15332.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Navic podle vzhledu jde o na prvni pohled kopii z ciny. Uz jen to priblble kotveni sroubu pres plast klaksonu...
A jinak ma i origo za skoro o litr lepsi cenu jak sparco shop: http://www.speedpro.eu/sparco-volant-od ... 13316.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takze nez nekdo zacne plivat na prodejce a tvrdit ze podvadi s fejkama, tak napred se to chce naucit cist a ne se chytit fotky kde je napis Sparco. Prodejce ma Sparco uvedeno jen u origa...
Kdyz se poradne podivate, nikde se u kopie o Sparcu nepise: http://www.speedpro.eu/vyprodej-volat-o ... 15332.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Navic podle vzhledu jde o na prvni pohled kopii z ciny. Uz jen to priblble kotveni sroubu pres plast klaksonu...
A jinak ma i origo za skoro o litr lepsi cenu jak sparco shop: http://www.speedpro.eu/sparco-volant-od ... 13316.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takze nez nekdo zacne plivat na prodejce a tvrdit ze podvadi s fejkama, tak napred se to chce naucit cist a ne se chytit fotky kde je napis Sparco. Prodejce ma Sparco uvedeno jen u origa...
Jenže o tom to je, Mlho. Jak je na volantu napsáno SPARCO, tak už je to průser. Že on nikam do popisu nenapíše, že NEjde o Sparco výrobek na tom nic nemění (ano, chytrému to napoví, ale z pohledu zákona je šuma fuk kdo je chytrý a kdo debil).Tuner#2 píše:Prodejce ma Sparco uvedeno jen u origa...
Principielně je prostě špatně, pokud si někdo hraje na seriózní obchod a prodává tohleto. Ale to je prostě ten ČR styl - ono se to prodává a sype mi to do kasy, tak na to hodím bobek a budu prodávat fejky dál.
Beaver: Tys asi necetl vsechny moje posty vid? Doporucuju to udelat znova, nehodlam se opakovat v reakci na to co pises.
- phaeton_esc
já když se podíval pořádně, tak jsem si nikde nepřečetl, že obrázek je ilustrační a na fotce prostě vidím volant, na kterém je napsáno sparco. tudíž se můžu a budu domnívat, že to je sparco s nějakou šílenou slevou. můžu být chytřejší sebevíc, ale to bych si musel u všeho ověřovat, zda prodejci neprodávají nahodou fake, ačkoliv uvedená fotka hovoří o nečem jiném. ano, vidím sparco = rozumím tomu tak, že to je originál sparco.Tuner#2 píše:Kdyz se poradne podivate, nikde se u kopie o Sparcu nepise: http://www.speedpro.eu/vyprodej-volat-o ... 15332.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tohle je prostě poděl na zákazníka.
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8
Hloupemu napovez... Koukam stejny problem s prectenim vsech mych postu jako Beaver, navic neuplna citace vytrzena z kontextu. Jo pokud je kupujici debil, tak se pak muze doma divit... Respektive divit se nebude neb kopii nepozna ani doma a bude pak klidne tvrdit, ze OMP delalo volant ze srackove pur peny s jinak vyvedenym logem jako uz tady jeden mistni clen predvedl
Je to fake...ale ne tak tragicky jako ty za 800 ... Da se to.... Do civil auta staci bohate...nedovedu si predstavit dat si do auta volant za 5tku ...kdyz se kradou radia za 600kc... Parkovat stim budu venku tak proto laciny volant...
Já to četl. Z kontextu to de facto vytržené není, protože ty prostě sám píšeš (a navíc v jednom příspěvku dohromady) že:Tuner#2 píše:Hloupemu napovez... Koukam stejny problem s prectenim vsech mych postu jako Beaver, navic neuplna citace vytrzena z kontextu. Jo pokud je kupujici debil, tak se pak muze doma divit... Respektive divit se nebude neb kopii nepozna ani doma a bude pak klidne tvrdit, ze OMP delalo volant ze srackove pur peny s jinak vyvedenym logem jako uz tady jeden mistni clen predvedl
- ano, fake prodává
- ano, lidi to kupujou
- ne, přijde ti to ok prodávat
- ne, nepřijde ti ok, že se dělají kopie
- je to problém lidí co to koupí
Je to furt dokola a "hloupému napověz" platí spíš pro tebe - neustále totiž popíráš fakt, že prodávat něco s logem výrobce, který to nevyrobil, je prostě špatné. Je to i navíc protizákonné a je úplně jedno jak moc to budeš ty, Speedpro a nebo tvoji kamarádi podporovat nebo jen obhajovat. Jediný důvod, proč to Speedpro prodává je ten, že zatím to prostě nikdo oficiálně neřešil. Ovšem první člověk, co se bude cítit podvedený, může napsat do Sparca, ti se podívají na web Speedpro a následně v lepší variantě pořádají o okamžité ukončení prodeje nelegálních kopií (a ti fakt nebudou řešit co je v popisu, ale na samotném volantu) nebo v horší variantě rovnou podají žalobu.
Že máš fake se poznat dá...
- twingo.driver
Prodávat fejky je legitimní business a pokud by nějakýho vocasa napadlo, že by to moh bejt zlevněnej origo výrobek, tak je ještě větší debil, než všichni zkurvený kuřáci dohromady!
Když si půjdu do outlet krámu Hugo Boss koupit oblek, mám taky automaticky předpokládat, že je to fejk, když stojí půlku, než v nový kolekci?
#ugottaloveTF
Když si půjdu do outlet krámu Hugo Boss koupit oblek, mám taky automaticky předpokládat, že je to fejk, když stojí půlku, než v nový kolekci?
#ugottaloveTF
SubTera píše:mile dite, to, jak se svou povesti nakladas ty, je tvoje vec
Ne ne, musíš se jich zeptat a pokud to fejk bude, tak se s nima můžeš případně domluvit a oni ti objednají originál