Uprchlici....
Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma
Uprchlici....
Doufam ze se to tu zase rozjede ...
Re: Uprchlici....
Mám z toho smíšený pocity, nejsem z toho vůbec nadšenej, řekl bych, že i naši romští spoluobčané jsou proti tomu nic , ale nadruhou stranu média si taky tu realitu přibarví, takže uvidíme. Každou chvíli je tu budem mít v Sokolově už prý jsou, tak k nám už to maj kousek
- habitat3
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Sokolově jich je/bylo cca 60. Skoro celej BUS. Dnes jsem byl po dlouhé době v HOFu v DE a je jich tam víc a víc. Osobně si myslím, že jich bude víc a víc, kvóty nekvóty. Všem ve svém okolí doporučuji aby si udělali ZP.
Mylsím si, že je to všechno cílené a velmi promyšlené.
Mylsím si, že je to všechno cílené a velmi promyšlené.
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
ja bych to resil timhle zpusobem ..... a celkove nejen otazku uprchliku .....
https://www.youtube.com/watch?v=BIR5q-I1_lY
btw: v sokolove sem zatim zadny nevidel ....asi splynuli s ciganama...
https://www.youtube.com/watch?v=BIR5q-I1_lY
btw: v sokolove sem zatim zadny nevidel ....asi splynuli s ciganama...
Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
Aktuálně:
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V 150hp 791kg
2001 Peugeot 607 3.0 V6 152kW
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
1999 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
2003 Mercedes-Benz Vito II 2.2CDI 110kW
???? Škoda 120S
podval
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V 150hp 791kg
2001 Peugeot 607 3.0 V6 152kW
2000 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
1999 Citroen Saxo VTS 1.6 16V
2003 Mercedes-Benz Vito II 2.2CDI 110kW
???? Škoda 120S
podval
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím si, že to je (a ještě bude) velký problém. Když se podívám na to, co sem táhne za lidi, tak je úplně jasný co tu chtějí dělat - flákat se a lehce se dostat k penězům a následně řvát, že na ně nebereme ohled a že "rasismus". Kdyby alespoň polovina sem šla s tím, že tu bude pracovat a normálně se začlení do společnosti...
A pak je ještě jedna myšlenka, která není úplně k zahození - jsou to "agenti" IS a až jich tu bude dost a okouknou situaci, tak jim jen rozdají zbraně a zlikvidují nás pěkně zavnitř
Určitě by se měly zavřít hranice a nikoho nepřijímat.
A pak je ještě jedna myšlenka, která není úplně k zahození - jsou to "agenti" IS a až jich tu bude dost a okouknou situaci, tak jim jen rozdají zbraně a zlikvidují nás pěkně zavnitř
Určitě by se měly zavřít hranice a nikoho nepřijímat.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Chtel sem si jen overit ze 101% lidi je proti temhle chudackum..tak jako lidi v mem okoli...a tak porad nechapu proc je sem berou.... Myslim ze to je nejvetsi problem od 2.sv.v.
Ono v první řadě není uprchlík jako uprchlík, ale ve finále má oboje stejnej problém-Evropa.Na jedný straně je to výsledek toho, kdy Evropani vesele kolonizovali Afriku a de facto zbytek světa a před nějakejma padesáti letama se otěže předaly z ruk bílejch do ruk domorodců stylem "dělejte si, co chcete".Války, puče, hladomory, střídání diktátorů, neschopnost tamních vlád atd. vyústilo v to, že se sem teď žene banda neschopnejch lidí, co nedovede normálně žít a pracovat, protože v několika posledních generacích se to nenaučili.A co se děje?Bereme si je z moře hezky na svoji stranu břehu, ikdyž bychom je spíš měli lifrovat na tu druhou stranu.....
Další část jsou Syřani.Lidi, kteří utíkají před válkou.Z míst, kde absolutně nic není, nefunguje, kde nezůstal kámen na kameni a na každým rohu je jen zkurvená válka.To taky dlouho nebyl náš problém.
Rusko se otře o Ukrajinu a hned se v celý Evropě protestuje, EU vyhrožuje Rusku, aniž by si uvědomili proti komu zvedaj pěsti.Američani vyrazí zbavit Írák diktátora, s nimi vesele cupitá i Evropa, stejně tak Afghánistán atd., pak se zase odpochoduje a zanechá se vše akorát v neuvěřitelným chaosu.
Stejně tak nikoho nezajímala Syrie.Konec konců, je to daleko a je to jejich problém, že válčí.Tak proč se srát do tak malý země, kde absolutně nic není.Nikdo z EU proti tomu nezakročil.K ničemu nedošlo.Jak dlouho vlastně ta válka trvá?Tři čtyři roky?Chápu ty lidi, že utíkají, ono jim nic jinýho nezbývá a jinam, než na západ, prostě cesta nevede.Já jim tu cestu sem nezávidím.Věřím tomu, že kdyby válka skončila, tak minimálně většina se hned vrátí domů, ikdyž to bude spálená země....Jsou to lidi jako my
Nicméně stejně tak mám strach z toho, že v tom množství je stoprocentně ukrytá pátá kolona IS a možná i v tomhle exodusu má IS taky prsty.Nejspíš je to pro ně i dobrej zdroj peněz....
Ve finále je to ale všechno hrozně směšný a absurdní, jak se Evropa dokáže stavět k problémům.Jak se tu všechno řeší neskutečně špatně, jak se problémy neřeší, ale vytváří.Tohle všechno je jen důsledek fungování EU...S takovouhle třeba jednou budeme v kontejnerech zdrhat z Evropy....
A svý taky dost dělají media, pro který je to úžasný téma.O ničem jiným se nemluví.Ale mě osobně by dost zajímalo, jak fungují zprávy na východě.Jak tam vykreslují nás.Určitě ne zrovna přívětivě.Krásnej kousek do skládačky jménem Islámská propaganda.Zcela jasně vidím ty hordy rozhořčenejch lidí, jak vstupují mezi Islámisty, aby bojovali proti Evropanům, co zotročují nevinný muslimy....
Absurdní drama.Nicméně dějiny jdou v cyklech a moc dlouho je klid, takže něco musí přijít.....
Další část jsou Syřani.Lidi, kteří utíkají před válkou.Z míst, kde absolutně nic není, nefunguje, kde nezůstal kámen na kameni a na každým rohu je jen zkurvená válka.To taky dlouho nebyl náš problém.
Rusko se otře o Ukrajinu a hned se v celý Evropě protestuje, EU vyhrožuje Rusku, aniž by si uvědomili proti komu zvedaj pěsti.Američani vyrazí zbavit Írák diktátora, s nimi vesele cupitá i Evropa, stejně tak Afghánistán atd., pak se zase odpochoduje a zanechá se vše akorát v neuvěřitelným chaosu.
Stejně tak nikoho nezajímala Syrie.Konec konců, je to daleko a je to jejich problém, že válčí.Tak proč se srát do tak malý země, kde absolutně nic není.Nikdo z EU proti tomu nezakročil.K ničemu nedošlo.Jak dlouho vlastně ta válka trvá?Tři čtyři roky?Chápu ty lidi, že utíkají, ono jim nic jinýho nezbývá a jinam, než na západ, prostě cesta nevede.Já jim tu cestu sem nezávidím.Věřím tomu, že kdyby válka skončila, tak minimálně většina se hned vrátí domů, ikdyž to bude spálená země....Jsou to lidi jako my
Nicméně stejně tak mám strach z toho, že v tom množství je stoprocentně ukrytá pátá kolona IS a možná i v tomhle exodusu má IS taky prsty.Nejspíš je to pro ně i dobrej zdroj peněz....
Ve finále je to ale všechno hrozně směšný a absurdní, jak se Evropa dokáže stavět k problémům.Jak se tu všechno řeší neskutečně špatně, jak se problémy neřeší, ale vytváří.Tohle všechno je jen důsledek fungování EU...S takovouhle třeba jednou budeme v kontejnerech zdrhat z Evropy....
A svý taky dost dělají media, pro který je to úžasný téma.O ničem jiným se nemluví.Ale mě osobně by dost zajímalo, jak fungují zprávy na východě.Jak tam vykreslují nás.Určitě ne zrovna přívětivě.Krásnej kousek do skládačky jménem Islámská propaganda.Zcela jasně vidím ty hordy rozhořčenejch lidí, jak vstupují mezi Islámisty, aby bojovali proti Evropanům, co zotročují nevinný muslimy....
Absurdní drama.Nicméně dějiny jdou v cyklech a moc dlouho je klid, takže něco musí přijít.....
svět dospělých je pro mne záhadou......
Muj tata byl 2roky v iraku a co mi tak vypravel mame se na co tesit...stryc 3roky v libiy a to same jak irak....oni delat nebudou... Paradoxni mi prijde jedna vec...mladi silni kluci s tama utikaji ...a nas tam pak poslou bojovat za ne?... Ale mas pravdu pocitam ze za par let se to vyhroti..horsi ze to uz nebude call of duty na pc ale skutecna smrt a krev....
Já bych se k tomu otevřeně klidně vyjádřil, ale nechci dopadnout takto
http://www.novinky.cz/zahranicni/379753 ... ezeni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Čili jen v krátkosti, řadim se tu snad mezi místní většinu a absolutně je tu odmítám. Radši si do západní Evropy nastěhuju 100 000 Ukrajinců, kterým střílej za palicí a chtěj normální život, budou se integrovat a pracovat(nemají kulturu o moc odlišnější než od nás), než tu černou špínu z jihu. Ale jak sami vidítě, Ukrajinci musej čekat na oficiální vyřízení, což má hlava absolutně nechápe....
http://www.novinky.cz/zahranicni/379753 ... ezeni.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Čili jen v krátkosti, řadim se tu snad mezi místní většinu a absolutně je tu odmítám. Radši si do západní Evropy nastěhuju 100 000 Ukrajinců, kterým střílej za palicí a chtěj normální život, budou se integrovat a pracovat(nemají kulturu o moc odlišnější než od nás), než tu černou špínu z jihu. Ale jak sami vidítě, Ukrajinci musej čekat na oficiální vyřízení, což má hlava absolutně nechápe....
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
maj soudit fotra tý rodiny, sám je vylákal na moře bez jakýkoliv výzbroje, co čekal, že na nějakým gumáku přes vlny přežijou?.....a teď ho máme litovat? komedie pro celej svět
samozřejmě je to lítostivá zpráva, vo tom žádná...
odtah od 7kč/km 731810210
Vzhledem k tomu jak naše retardovany media sleduji všemožně internet tak k tomu jen napíšu tohle
Je to bordel kterej si začala dávno Evropa vařit sama a teď si ho hezky sní. Že amíci na hranicích s mexikem, každýho kdo se opře o zeď okamžitě zastřelej nikdo ve světě neřeší, ale Evropa je přece hipíkland a tady se nesmíte ani špatně vyjádřit. Pokuď z tohohle průseru něco vzejde, tak minimálně občanská válka
Je to bordel kterej si začala dávno Evropa vařit sama a teď si ho hezky sní. Že amíci na hranicích s mexikem, každýho kdo se opře o zeď okamžitě zastřelej nikdo ve světě neřeší, ale Evropa je přece hipíkland a tady se nesmíte ani špatně vyjádřit. Pokuď z tohohle průseru něco vzejde, tak minimálně občanská válka
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů - bejvávalo :/
Jako otec dvouletého kluka bych pochopil, pokud by odplouvali s tím, že jim hrozí smrt kvůli válce a tak riziko plavby na přeplněné lodi je lepší než jistá záhuba od islamistů. Jenomže oni odplouvali z Turecka, kde se nebojuje a i když tam Syřany zrovna nemilují, tak je rozhodně nezabíjejí. Navíc byli podporovaní z Kanady, nějaká příbuzná (či co) jim dokonce posílala peníze a platila jim nájem. Proč teda odjeli ? Protože ten otec chtěl nové zuby, ta Kanaďanka si to nemohla dovolit mu zaplatit a tak došli k závěru, že nelegálně přejdou do EU a tam si je nechá udělat zdarma. A to není nějaká spekulace, to je informace přímo od dotyčné Kanaďanky v rozhovoru pro Britskou SkyNews.starter píše:maj soudit fotra tý rodiny, sám je vylákal na moře bez jakýkoliv výzbroje, co čekal, že na nějakým gumáku přes vlny přežijou?.....a teď ho máme litovat? komedie pro celej svět
https://www.youtube.com/watch?v=QZUuoaq1MLM
ekonomičtí migranti... oni neutíkají před válkou...ale utíkají za evropským sociálním systémem...
nedáme jim zadarmo najíst, nedáme jim zadarmo ubytování...hned jsme špatní...
a oni se budou bouřit.... protože my jsme přece povinní se o ně postarat..
zajímavý je, že drtivá většina těch "ubohých rodin" jsou dobře živení mladí muži 18-35let....
ze 71 lidí v tom kamionu v Rakousku bylo 8 žen a 4 děti... zbytek = 59 byli muži .. trošku divný složení uprchajících rodin... ne..??
nedáme jim zadarmo najíst, nedáme jim zadarmo ubytování...hned jsme špatní...
a oni se budou bouřit.... protože my jsme přece povinní se o ně postarat..
zajímavý je, že drtivá většina těch "ubohých rodin" jsou dobře živení mladí muži 18-35let....
ze 71 lidí v tom kamionu v Rakousku bylo 8 žen a 4 děti... zbytek = 59 byli muži .. trošku divný složení uprchajících rodin... ne..??
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
my GTI on vimeo http://vimeo.com/34409682
- AR166
- Kontaktovat uživatele:
.. 11% "uprchliku" utika ze sve zeme do nemecka letecky.
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen)
- LiberaleMiguel2
No jo, následek erické propagandy o tom jak je demokracie boží a jak se o každého postará atd. Holt ale do USA na nafukovacím člunu nedoplují
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Kdo by to byl řekl, že s odstupem 70-ti let se budou lidi rvát o místa ve vlaku, aby se dostali do nějakých táborů v Německu.
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
the amount of power an engine can hold directly relates to the amount of money you have to dump into it
- LiberaleMiguel2
Třeba z Merkelové ještě vyleze, že to byla jenom součást nějakého kvalitnějšího plánu
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
Treba ze ma bouchnout yellowstone a tak je treba vylidnit mista kde je poradne teplo ...
- LiberaleMiguel2
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
nejake ctenicko ...
http://je-to-inak.livejournal.com/63445.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://je-to-inak.livejournal.com/63445.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
Imigrant
Domácí,Sociálníproblémy,Úvahya zamyšlení
Letištěnejmenované bohaté arabské země. Pasová a Imigrační kontrola.
,,Salam Alejkum“ zdravím ,,Alejkum Salam“ odpovídá úředník za přepážkou.
,,Víza?“ Ptá se po otevření pasu. ,,Nemám“ odpovídám. ,,Bylo mi řečeno,že ho mohu dostat na místě. “ Hm..ano, účel vaší cesty?,,
,,Pobyt ve vaší krásné zemi. “
,,Takže turista? Obchodní cesta?“
,,Ne, běženec.“
,,Prosím?“
,,No imigrant. U nás se to zbláznilo, Necítím se bezpečně. Byl jsem třikrátpřepaden cikány. Policie nikoho nechytila. Náš stát je rozkradený, hrozíkolaps sociálního systému, důchodová reforma se nepovedla, nebudu mítna stará kolena co jíst. Všude běženci z Afghánistánu a Sýrie. Vy jste bohatá arabská země. Máte ropu, velká číst příjmů jetvořená turistikou, vzmáháte se ve všech odvětvích. Prostě máte tozmáknuté. Chci u vás žít, bydlet, chci být součástí vaší krásnéa bohaté země, která má super sociální program.“
,,Co?“ děsí se úředník.
Přecházím k otázkám: ,,Je pravda,že když chce některý z občanů studovat platíte mu školu? A kdyžsi vybere školu kdekoliv na světě, platíte mu stýpko včetně nákladůna ubytování, kapesné, cestovné??“
,,Ano, to je pravda“ hrděhlásí úředník
,,Je pravda, že nabízíte sociálnídomy pro novomanžele, měsíční příspěvky a další výhody?“
,,Ano, je to tak“ zase pokyvuje.
,,Je pravda, že poskytujetevelkou podporu obyvatelům, kteří nedosahují statutu střední třídy?“
,,Ano a máme další velké výhodypro lid této země. U nás se mají všichni dobře“ znovu hrdě pokyvuje.
,,Přijímáte imigratny z muslimskýchzemí?“ ptám se vyčkávavě.
,,Ne, máme plot a nikoho k námnepouštíme“ rozhodně říká úředník který je sám muslim.
,,Vynikající. Tady jsou prosímmoje požadavky.“ říkám radostně, že informace nelhaly.
,,Nerozumím.“
,,No tady jsou moje požadavky.Chci aby mi vaše vláda poskytla ubytování a další náležitosti.“ Strkámmu popsaný papír.
,,Jaké náležitosti?“
,,Stravu podle mých potřeb,takže vepřové maso alespoň jednou týdně“ .. začínám předčítat seznam.
,,Vepřové je ale nečisté!“přerušil mě úředník vyděšeně.
,,U nás ne, a nebude mi vaditi když ho porazíte halal. Tak jsem tolerantní.“ Pokládám na stůl dalšípapíry.
,,Pak žádám o výjimku pro mouženu na opalování nahoře bez na pláži, povolení řídit auto sama bezdozoru muže, nezahalovat se. Taky budeme chovat pejska, možná dva. Mámeje totiž rádi. Potom nutně potřebuju vědět, kdo nám bude dodávat alkohol.Normálně ho tu prý nemáte, ale u nás je to normální dát si panáčka, neboaspoň lahvinku dobrého vína. Pivo prosím po basách. Jo a když máteramadán, kde se budeme stravovat? To víte podle vaší víry rozhodně žítnebudeme, tak nám laskavě zařiďte vše potřebné. Jo a kde si máme vyzvedávatpeníze? Kdo nám zařídí mobilní volání a in terne t pro styk s rodinou cozůstala v Evropě? Kdo nám bude organizovat nějaké výlety? Kdybudou hodiny vašeho jazyka zdarma? Kdy mohu pozvat bratra a jeho rodinu?To víte, jsem rodinný typ a odloučení mi nedělá dobře. Preventivní lékařskáprohlídka bude kdy? Něco na mě leze, tak bych rád léky.“
,,Máte také prosím nějaký seznamvašich neziskových organizací, které mi pomohou získat trvalý pobyt, azyla občanství? potřeboval bych právníka zdarma, aby mi pomohl s mými nárokyvůči vaší zemi. To víte já nic nemám, takže ho budete platitvy. Budu vás totiž žalovat, hned jakmile se budu domnívat, že nekonátepodle mojí představy.“
,,No tak? Kde to vázne? Šup,šup, koukejte nás ubytovat.“
,,To asi nepůjde pane…zaprvéu nás nejsou neziskové organizace na podporu imigrantů..a ..“ hledá dalšíslova úředník.
,,Co?“ žasnu
,,Že to nepůjde.“ opakujeúředník, to o čem mluvíte, ty výhody a práva, je pouze pro občany našízemě. Rodové občany.
,,No to není problém, manželkaje před slehnutím, tak zítra tady porodí a budeme tu na sloučení rodiny,Naše dítě bude váš občan.“ zasměji se jak jsem s ním vypekl.
,,To také nejde. Musíte tadybýt rodem, občanem, nestačí být zde narozen, nebo si vzít místního. Toneplatí. Musíte mít naši víru a tak dál.“
,,Když nebude zbytí budu konvertovat.“ říkám s vidinou bohatství na dosah.
„Ani to nestačí. Můžeteu nás po konvertování naši víru studovat, ale po omezenou dobu a na svévlastní náklady. Pak musíte odejít.“ vysvětluje trpělivě.
Jsem zaskočen a proto přecházímdo útoku ,,A vůbec, víte jak složitou jsem měl cestu? Nestačil jsemjít ani ke zpovědi. Kde najdu kostel a kněze? Kdy je mše? chci si ulevitve svatostánku.
,,Projevy cizí víry na veřejnostijsou zakázány.“ říká důrazně.
,,Tak pojďte do kostela semnou, dáme řeč o mém a vašem bohu. Uvidíte, že křesťanský bůh jeplný porozumění a odpuštění.“ lákám ho mimo tohle úřední místo.
,,Nelze! Za svádění od pravévíry je u nás velmi přísný trest. Může se jednat i o trest nejvyšší!Nesmíte diskutovat o svém bohu a agitovat v jeho jménu!“ děsí se úředník.
To už mě rozčiluje ,,Takto ne, znám svá práva, znám evropská práva! A vůbec, dejte si pozor.Chci u vás kandidovat ve volbách. Určitě to cizincům umožňujete,tak jako u nás.“ dodávám výhrůžně.
,,Je mi líto, ale opravdu nemátenárok.“ kroutí hlavou úředník. Nemůžete být volen, To právo mají pouzerodoví občané. Tohle je naše země, víte? Naše zem, naše pravidla.“Dodává a nechápe, že nerozumím tak samozřejmé věci.
Podává mi pas bez vstupníhovíza.
,,Sorry, Já vám nerozumím“dělám, že jsem pozbyl znalost veškerého jazyka.
,,Potřebuju tlumočníka z vašído mojí řeči. Prostě nerozumím.“ Začínám řvát až ohodím jeho voussvou slinou ,,Azyl rozumíte? AZYL!“
Stáhnoutčlánek jako PDFVydáno: 2.9.2015 v 16.15 Autor: DavidK Přečteno: 5 425 x
http://www.nwoo.org/2015/09/02/imigrant/" onclick="window.open(this.href);return false;
Domácí,Sociálníproblémy,Úvahya zamyšlení
Letištěnejmenované bohaté arabské země. Pasová a Imigrační kontrola.
,,Salam Alejkum“ zdravím ,,Alejkum Salam“ odpovídá úředník za přepážkou.
,,Víza?“ Ptá se po otevření pasu. ,,Nemám“ odpovídám. ,,Bylo mi řečeno,že ho mohu dostat na místě. “ Hm..ano, účel vaší cesty?,,
,,Pobyt ve vaší krásné zemi. “
,,Takže turista? Obchodní cesta?“
,,Ne, běženec.“
,,Prosím?“
,,No imigrant. U nás se to zbláznilo, Necítím se bezpečně. Byl jsem třikrátpřepaden cikány. Policie nikoho nechytila. Náš stát je rozkradený, hrozíkolaps sociálního systému, důchodová reforma se nepovedla, nebudu mítna stará kolena co jíst. Všude běženci z Afghánistánu a Sýrie. Vy jste bohatá arabská země. Máte ropu, velká číst příjmů jetvořená turistikou, vzmáháte se ve všech odvětvích. Prostě máte tozmáknuté. Chci u vás žít, bydlet, chci být součástí vaší krásnéa bohaté země, která má super sociální program.“
,,Co?“ děsí se úředník.
Přecházím k otázkám: ,,Je pravda,že když chce některý z občanů studovat platíte mu školu? A kdyžsi vybere školu kdekoliv na světě, platíte mu stýpko včetně nákladůna ubytování, kapesné, cestovné??“
,,Ano, to je pravda“ hrděhlásí úředník
,,Je pravda, že nabízíte sociálnídomy pro novomanžele, měsíční příspěvky a další výhody?“
,,Ano, je to tak“ zase pokyvuje.
,,Je pravda, že poskytujetevelkou podporu obyvatelům, kteří nedosahují statutu střední třídy?“
,,Ano a máme další velké výhodypro lid této země. U nás se mají všichni dobře“ znovu hrdě pokyvuje.
,,Přijímáte imigratny z muslimskýchzemí?“ ptám se vyčkávavě.
,,Ne, máme plot a nikoho k námnepouštíme“ rozhodně říká úředník který je sám muslim.
,,Vynikající. Tady jsou prosímmoje požadavky.“ říkám radostně, že informace nelhaly.
,,Nerozumím.“
,,No tady jsou moje požadavky.Chci aby mi vaše vláda poskytla ubytování a další náležitosti.“ Strkámmu popsaný papír.
,,Jaké náležitosti?“
,,Stravu podle mých potřeb,takže vepřové maso alespoň jednou týdně“ .. začínám předčítat seznam.
,,Vepřové je ale nečisté!“přerušil mě úředník vyděšeně.
,,U nás ne, a nebude mi vaditi když ho porazíte halal. Tak jsem tolerantní.“ Pokládám na stůl dalšípapíry.
,,Pak žádám o výjimku pro mouženu na opalování nahoře bez na pláži, povolení řídit auto sama bezdozoru muže, nezahalovat se. Taky budeme chovat pejska, možná dva. Mámeje totiž rádi. Potom nutně potřebuju vědět, kdo nám bude dodávat alkohol.Normálně ho tu prý nemáte, ale u nás je to normální dát si panáčka, neboaspoň lahvinku dobrého vína. Pivo prosím po basách. Jo a když máteramadán, kde se budeme stravovat? To víte podle vaší víry rozhodně žítnebudeme, tak nám laskavě zařiďte vše potřebné. Jo a kde si máme vyzvedávatpeníze? Kdo nám zařídí mobilní volání a in terne t pro styk s rodinou cozůstala v Evropě? Kdo nám bude organizovat nějaké výlety? Kdybudou hodiny vašeho jazyka zdarma? Kdy mohu pozvat bratra a jeho rodinu?To víte, jsem rodinný typ a odloučení mi nedělá dobře. Preventivní lékařskáprohlídka bude kdy? Něco na mě leze, tak bych rád léky.“
,,Máte také prosím nějaký seznamvašich neziskových organizací, které mi pomohou získat trvalý pobyt, azyla občanství? potřeboval bych právníka zdarma, aby mi pomohl s mými nárokyvůči vaší zemi. To víte já nic nemám, takže ho budete platitvy. Budu vás totiž žalovat, hned jakmile se budu domnívat, že nekonátepodle mojí představy.“
,,No tak? Kde to vázne? Šup,šup, koukejte nás ubytovat.“
,,To asi nepůjde pane…zaprvéu nás nejsou neziskové organizace na podporu imigrantů..a ..“ hledá dalšíslova úředník.
,,Co?“ žasnu
,,Že to nepůjde.“ opakujeúředník, to o čem mluvíte, ty výhody a práva, je pouze pro občany našízemě. Rodové občany.
,,No to není problém, manželkaje před slehnutím, tak zítra tady porodí a budeme tu na sloučení rodiny,Naše dítě bude váš občan.“ zasměji se jak jsem s ním vypekl.
,,To také nejde. Musíte tadybýt rodem, občanem, nestačí být zde narozen, nebo si vzít místního. Toneplatí. Musíte mít naši víru a tak dál.“
,,Když nebude zbytí budu konvertovat.“ říkám s vidinou bohatství na dosah.
„Ani to nestačí. Můžeteu nás po konvertování naši víru studovat, ale po omezenou dobu a na svévlastní náklady. Pak musíte odejít.“ vysvětluje trpělivě.
Jsem zaskočen a proto přecházímdo útoku ,,A vůbec, víte jak složitou jsem měl cestu? Nestačil jsemjít ani ke zpovědi. Kde najdu kostel a kněze? Kdy je mše? chci si ulevitve svatostánku.
,,Projevy cizí víry na veřejnostijsou zakázány.“ říká důrazně.
,,Tak pojďte do kostela semnou, dáme řeč o mém a vašem bohu. Uvidíte, že křesťanský bůh jeplný porozumění a odpuštění.“ lákám ho mimo tohle úřední místo.
,,Nelze! Za svádění od pravévíry je u nás velmi přísný trest. Může se jednat i o trest nejvyšší!Nesmíte diskutovat o svém bohu a agitovat v jeho jménu!“ děsí se úředník.
To už mě rozčiluje ,,Takto ne, znám svá práva, znám evropská práva! A vůbec, dejte si pozor.Chci u vás kandidovat ve volbách. Určitě to cizincům umožňujete,tak jako u nás.“ dodávám výhrůžně.
,,Je mi líto, ale opravdu nemátenárok.“ kroutí hlavou úředník. Nemůžete být volen, To právo mají pouzerodoví občané. Tohle je naše země, víte? Naše zem, naše pravidla.“Dodává a nechápe, že nerozumím tak samozřejmé věci.
Podává mi pas bez vstupníhovíza.
,,Sorry, Já vám nerozumím“dělám, že jsem pozbyl znalost veškerého jazyka.
,,Potřebuju tlumočníka z vašído mojí řeči. Prostě nerozumím.“ Začínám řvát až ohodím jeho voussvou slinou ,,Azyl rozumíte? AZYL!“
Stáhnoutčlánek jako PDFVydáno: 2.9.2015 v 16.15 Autor: DavidK Přečteno: 5 425 x
http://www.nwoo.org/2015/09/02/imigrant/" onclick="window.open(this.href);return false;
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
Ceska republika ma jedinecnou sanci...cela evropa se zaplni slimakama... A pokud je sem absolutne nepustime... Tak se muzeme stat jedinou nebo jednou z mala evropskych zemi ktera si zachova kulturu a bezpecnost..... Po 10letech to uz bude videt...jeste aby i nasi romove odesli za lepsim a bude to...... Jsem zvedav jestli je u nas demokracie nebo ne...ale pokud 3/4lidi odmitaji uprchliky tak by nam je prece nikdo nemel nutit ne?....
No pokud se staneme takovým Evropským Izraelem, tak potěš koště - raketové útoky, atentáty,... Ale zase by se potom možná vyplatilo obnovit ty pohraniční pevnosti
Beaver, ani by to nedalo tolik práce, u nás je Stachelberg připraven
- LiberaleMiguel2
https://www.facebook.com/10000907452473 ... 170551853/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.radiodresden.de/nachrichten/ ... t-1165298/" onclick="window.open(this.href);return false; ...... Zadatel o azyl znasilnil nemku..... Proc to neni v nasich mediich ? .... Nebo protesty v bavorsku ? ....
Asi sednu do auta a zajedu to tam natocit...kdyz nase weby o tom mlci...
https://www.youtube.com/watch?v=yf-1_LVAvhM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=2TGXKno9eZ8" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=0gXq9VtmhX8" onclick="window.open(this.href);return false;
Ono je toho všude mraky,stačí hledat.
https://www.youtube.com/watch?v=2TGXKno9eZ8" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=0gXq9VtmhX8" onclick="window.open(this.href);return false;
Ono je toho všude mraky,stačí hledat.