Zamestnanci Volkswagenu a Skodovky dostanou premie

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamestnanci Volkswagenu a Skodovky dostanou premie

Příspěvek od wesly.TDI »

Pokud si sám, na dům zapomeň :wink: , kdyz budes mít ženu a ta vydela aspon tak abysjte meli oba 30-35tis, potom uz hypoteku 11 tis utahnete. Sám pokud si dnes vemes 2+1 za nejakych +- 600-800tis (lokalita karvinska) tak si tu hypoteku utahneš sám (+- 5000) a 13000 ti zustane na zivot a služby, a feldu na jezdeni do práce :wink: , je to život od 10 k 5, ale žiješ a si soběstačný :wink:

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Ritchma píše:To s těma cenama jídla v čr a německu je hloupost. Často jsem jezdil do německa vyloženě do globusu nebo kauflandu nakoupit kvalitní jídlo, takže si pamatuju rozdíl v cenách. Stejný výrobky byly v německu vždycky stejně drahý nebo naopak levnější. Problém je v tom že zatímco v čr se dá koupit i naprosto podřadnej produkt, němec by něco takovýho do huby nestrčil. Bohužel češi jsou prasata a místo kvalitní šunky z masa radši ušetří pár korun a koupí si pizza šunku která maso nikdy neviděla a pak mele že všude je draho, protože on si může koupit deset deka "šunky" za 5kč. Stejný je to tady, místo cen se předhání v kvalitě a tak by to mělo být 8) To že v čr jsou menší prémie než v německu... Čekal snad někdo něco jinýho?
Máš v zásadě pravdu, nicméně todle se týka spíš západního německa, východ je hodně příbuznej ČR jen maj stále ještě o něco víc peněz než v ČR. Potraviny máme v ČR s D prakticky stejný, cenově skoro totožný nicméně rozdíl bejvá spíš ve složení, který se mnohdy liší. A to, že by Němci dávno nešetřili každej cent a brali jen to kvalitní, to leda tak někteří na západě, přijeď se podívat k nám na sever na východní Němce každý pondělí, co jsou schopný stát na pumpě 30min. jen kvůli tomu, že maj o 30 halířů levnější benzín než na benzínce naproti, kde jsou hotový za 10min. Koukneš se na ně v krámu a berou ty nejlevnější "ochucený" vody, 6 balení za 13,90, což se fakt pít nedá a další podřadný věci :wink:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

To je klidně možný, já byl téměř vždycky v západnim 8)
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

wesly.TDI píše:Pokud si sám, na dům zapomeň :wink: , kdyz budes mít ženu a ta vydela aspon tak abysjte meli oba 30-35tis, potom uz hypoteku 11 tis utahnete. Sám pokud si dnes vemes 2+1 za nejakych +- 600-800tis (lokalita karvinska) tak si tu hypoteku utahneš sám (+- 5000) a 13000 ti zustane na zivot a služby, a feldu na jezdeni do práce :wink: , je to život od 10 k 5, ale žiješ a si soběstačný :wink:

půl roku nemocenský a jsi pod mostem.. 8)
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

wesly.TDI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wesly.TDI »

to bych zase neviděl tak drasticky :wink: , vždy je plno možnosti, i to že si litr,dva mesicne das bokem :wink: , ja jsem v prac procesu od roku 2002 z toho 3 roky zamestnany a zbytek OSVČ a nikde jsem na nemocenske nebyl :wink: , i když jsem byl marod. Hold když chceš ,mit kačky ,musíš makat :D. A pořad lepší si koupit své a platit si hypo než podporaovat zmrda bakalu a sponzorovat mu RPG byt za ty same penize a už je nikdy neuvidiš, tak kdyz pak nebudes mit na hypo si na tom stejne :D

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Ritchma píše:Šikovnej čech nemá 12tis čistýho, když má, jeho problém. Práce za minimálně 18tis se sehnat dá a sežene jí každej kdo neni retardovanej. A pak se taky musí vědět co jíst a co nejíst. Zrovna u jídla se dá na hodně zbytečnostech ušetřit a místo toho koupit kvalitní potraviny.
v olomouci je jí tolik za 18, že tu většina lidí pracuje za 13 a místa za 18, nedej bože 25 jsou neobsazená, tady bydlí samej blbec

protože tu není práce, začal jsem podnikat, a podnikat tady i po 10ti letech je neskutečnej opruz, pravidelně jezdím do brna, za stejné prostory k pronájmu, platíš skoro o polovinu méně než tady, za stejnou práci tam máš o polovinu více, věř mi že tady kvete pšenka akorát na poli, a odsud na sever, je to ještě o trošku s výdělkama horší, s pronájmem prostor o trošku lepší, severní morava tady bych přál žít našim politikům bez konexí rok a muset chodit do zaměstnání, a pochopili by možná něco, a všechno je tu tak probratříčkované, že opravdu něco rozjet a vydělávat a to od nuly a bez známostí, je téměř nemožné (samo že jsou výjimky)
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

franto,kdybys byl převlečený vysoce postravený komunista,tak by ses měl v tomhle demokratickém bordelu dobře.. prostě to chce vzít klacky do ruky a vybít všecko,co nám vládne od toho zmrda na hradě po posledního zastupitele... a do poslední duše..jinak se nikdy nic nezmění

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Ritchma píše:Ono je to celkem jednoduchý. Neni práce za dost peněz v tvym kraji? Odstěhuj se do jinýho. Neni pro tebe práce za slušný peníze v jinym kraji? Zkus jinou zemi. Ani tak ne? Zkus jinej kontinent. Pokud se ti nechce, nestěžuj si že nemáš úroveň 8) Já jsem v čr nikdy neměl problém jíst jako člověk...
jo a protože jsi rodinně založenej člověk, cestuj každej víkend domů a zbyde ti ještě méně a trošku uvažuj, kdyby se celá morava odstěhovala do anglie, tak pčijde další kraj který se bude stěhovat, až zůstane jen praha s nadprůměrnýma platama a ta se taky vystěhuje, protože žije z daní všech lidí, v praze je prostě nejvíce všech úředníků a nejvíce zastoupení (netvrdím, že tam nejsou provozy kde se maká manuálně) ale to co jsi napsal je postavený na hlavu, kdyby se měli všichni stěhovat podle toho co jsi napsal, tak tu žijí jen bulhaři, rumuni a ukáčka

vem si čistě teoreticky, pokud nepodnikáš, a máš vysoký příjem od zaměstnavatele tak dopad nebude tak hrozný, ale bude, představ si, že se nabouráš ve svým autě a spadne ti IQ na polovic vinou havárie a pak se můžeš stěhovat kam chceš aby jsi opět neměl problém se najíst jako člověk, sytý hladovému nevěří, a bud rád že se ti dobře žije, a že třeba nemáš problém s jídlem, a že ti všichni platí za práci, ono problémů které tě můžou poslat ze dne na den na úplné dno je tolik, že by se měli všichni co píšou jako ty modlit, aby to tak bylo dál i do budoucna

já se nemám třeba špatně ani si nestěžuji, jen prostě vidím to co je většině lidem s vyšším příjmem tak nějak pod jejich úroven, aby to vůbec chtěli vidět
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Se mi líbí jak vždycky když nadhodim že je lepší se přestěhovat, tak první naprosto stupidní argument - kdyby se přestěhovali všichni... Když má člověk rodinu, i ta se dá přestěhovat. Já nikoho nenutim, ať si každej dělá co chce, jenom říkám, že když v kraji kde člověk bydlí neni práce za slušný peníze, ať si buď nestěžuje a nebo se sebere a jde za lepšim... Češi si totiž umí pořád jenom stěžovat, sedí doma na zadku v nějaký díře a brečej nad tim jak se maj špatně a jak jsou politici špatný apod. Politickou situaci neni tak snadný změnit a v čr se to jen tak nestane, ale jsou tu i další země.
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ono se bez peněz stěhuje do nejistoty úplně dobře.. Stupidní nápady máš ty. Ne každý se může stěhovat Jak chce

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Proč bych se nemoh přestěhovat jak chci? Prostě jsem prodal auto, vzal úspory, koupil letenku a jsem v pohodě...
Function > Form

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Ritchma píše:Proč bych se nemoh přestěhovat jak chci? Prostě jsem prodal auto, vzal úspory, koupil letenku a jsem v pohodě...
Jenže ne každej si tohle nemuže dovolit, některy lidi tu maj pořád dluhy, popř doplacej hypoteky apod a diky životní situaci třeba ani žadny uspory nemaj. Jináč u mě na severu čech je to jednoduchy, stačí si sehnat praci v německu a dojíždět tam. Ty platy u hranic sice nejsou rozdilově tak závratný, ale pozná se to a hlavně to bezproblemu pokreje i cesty.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ritchma píše:Proč bych se nemoh přestěhovat jak chci? Prostě jsem prodal auto, vzal úspory, koupil letenku a jsem v pohodě...
dám ti příklad.. rodiče mý přítelkyně.. její mamka ze zdravotních důvodů nemůže pracovat,tak je živí otec,dělá sezonní práci,kterou se snaží dělat i mimo sezonu. Vydělá si tolik aby přežili a zaplatili co musí. Kdysi si koupili auto,který splácejí po malých splátkách ještě dnes. Žijí v jeseníkách daleko od všeho.. kde kdysi bylo práce dost. Úspory nemají žádný,prodat nemají co. Jak se mají přestěhovat a za co někam jinam? Ti lidé v těhhle místech jsou rádi ,že žijí. Kupují levné jídlo a boty od číňanů si šetří tak,že jim vydrží několik let. Ty vůbec nevíš,o čem tady píšeš. Půjčit jim nemá kdo a vzít si půjčku z banky je jedna noha pod mostem,... jak by jsi toto řešil? To jsem zvědavý,co za blbost zase napíšeš.

ano..kdo se může přestěhovat ,jistě tak učinil,nebo o tom uvažuje. Pak je pár jedinců,kteří na všecko serou,ponadávají si a ráno jdou do práce znovu. Ale ne všichni mají tu možnost jít za prací pryč.

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Mě je úplně jedno jestli se ti moje názory zdaj jako blbost. Pro mě je důležitý že já se snažim žít někde jinde a i tu zůstat. Já jsem od patnácti soustavně pracoval, kdysi poměrně těžce, chvílema jsem měl i tři práce abych si zvládal platit spoření a ušetřit na auto. Když spoření skončilo, prodal jsem auto, koupil letenku a odjel. Chápu že její rodiče se za současný situace těžko přestěhujou na druhou stranu tvoje přítelkyně by to určitě zvládla...
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ritchma píše:Mě je úplně jedno jestli se ti moje názory zdaj jako blbost. Pro mě je důležitý že já se snažim žít někde jinde a i tu zůstat. Já jsem od patnácti soustavně pracoval, kdysi poměrně těžce, chvílema jsem měl i tři práce abych si zvládal platit spoření a ušetřit na auto. Když spoření skončilo, prodal jsem auto, koupil letenku a odjel. Chápu že její rodiče se za současný situace těžko přestěhujou na druhou stranu tvoje přítelkyně by to určitě zvládla...
jistě,tu jsem si vzal k sobě.. ale vidíš,že né každý má tu možnost.. a to jsou na tom dobře,protože otec práci má..vůči těm,co žijí jen z toho,co jim dá stát

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Upřímně mě vůbec nenapadlo že se diskuze dostane k rodičům. Když se mluvilo o rodině, počítal jsem že se bavíme o rodině naší, čili náš partner, případně děti. Samozřejmě za situace jakou jsi popsal v 50ti a více letech už je hodně těžký. Zvláště když už se usadíš, to už je pozdě... Jestli ti to udělá radost, potkal jsem tu hodně lidí a někteří prostě ušetřili pár korun, zbytek si popujčovali kde to šlo, odjeli, vychodili kousek školy, našli si nic moc práci z který zvládli poplatit dluhy a teď jsou naprosto soběstačný a jsou z platu schopný ušetřit víc než by kdy pravděpodobně v čr/sr kdy vydělali. Já nemam rád dluhy, takže jsem to takhle neudělal, ale i tak si myslim že z blbý práce kterou mam teď i když si platim 100tis školný budu schopnej ještě letos došetřit na auto který jsem vždycky chtěl. Resp. ne přesně co jsem chtěl, ale to jenom proto, že to co jsem chtěl se nedá z japonska importovat kvůli tomu že se to auto prodávalo tady, jenže tu stojí nesmysl...
Function > Form

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

to je chválihodný..

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

Ono tim,ze se clovek odcestuje,neznamena, ze se mu automaticky otevrou veskere dvere a moznosti.Ja to vidim tak,ze odcestovat neni problem,ale nejvetsi problem vidim prave v tom,ze clovek pokud cestuje "naslepo" ,tak zije ve velke nejistote,zda-li se mu nejaka "slusna" prace podari najit.Protoze ne vsichni,to stesti maj.Pokud clovek cestuje s tim, ze nejakou praci uz tam ma "domluvenou"(slibenou),tak je to mnohem jednodussi.A v prvnim pripade clovek musi mit bud velke sebevedomi a nebo je to dobrej hazarder(hrac) a uznava vetu ve stylu " Risk je zisk a nebo vpysk". Zatim jsem taky na "vazkach",zda to zkusit v zahranici a nebo ne,ale drive, nez pritelkyne dostuduju to nebude.. :wink:
Audi Coupe Quattro

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Ritchma píše:Upřímně mě vůbec nenapadlo že se diskuze dostane k rodičům. Když se mluvilo o rodině, počítal jsem že se bavíme o rodině naší, čili náš partner, případně děti. Samozřejmě za situace jakou jsi popsal v 50ti a více letech už je hodně těžký. Zvláště když už se usadíš, to už je pozdě... Jestli ti to udělá radost, potkal jsem tu hodně lidí a někteří prostě ušetřili pár korun, zbytek si popujčovali kde to šlo, odjeli, vychodili kousek školy, našli si nic moc práci z který zvládli poplatit dluhy a teď jsou naprosto soběstačný a jsou z platu schopný ušetřit víc než by kdy pravděpodobně v čr/sr kdy vydělali. Já nemam rád dluhy, takže jsem to takhle neudělal, ale i tak si myslim že z blbý práce kterou mam teď i když si platim 100tis školný budu schopnej ještě letos došetřit na auto který jsem vždycky chtěl. Resp. ne přesně co jsem chtěl, ale to jenom proto, že to co jsem chtěl se nedá z japonska importovat kvůli tomu že se to auto prodávalo tady, jenže tu stojí nesmysl...
jak píšu já si nestěžuji, ale třeba rodina platí oběma směry, jestli pro tebe je rodina jen tvoje děti a nesoběstačné rodiče by jsi nechal napospas, za to že tě vychovali, je tvoje věc, ale říct že rodiče nejsou rodina no nevím, prostě jsi mimo realitu v ledasčem, ale pravdu máš taky v ledasčem, hlavně že je lepší se odstěhovat, osobně přesto že už mi 40 dávno bylo, tak uvažuji stále že to tu zabalím, děcka už mám téměř dospělý, tak mě to tu přestává držet, ale doted to tak nějak nešlo

a tvoje narážka na mou odpověd že by se stěhovali všichni, no kdyby to bylo tak jednoduchý jak píšeš, věř tomu že tu nikdo není a všichni se stěhují, u většiny lidí se najde důvod, proč tak neučiní

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Spousta lidí který by se odstěhovat mohli to prostě z nějakýho důvodu neudělaj. Nikdy se ti prostě nevystěhuje celej národ. Někdo by se rád odstěhoval ale nechce opustit rodinu, kamarády, zvířata, úvěr, hypotéka, leasing, přítel/kyně apod. Nebo prostě představa že první rok nebo dva to možná nebude zrovna růžový pokud dotyčnej neumí dobře jazyk. A pokud se to z nějakýho důvodu nepodaří, bude to sice dobrá, ale hodně drahá zkušenost. Už jsem toho slyšel dost. Rodiče samozřejmě rodina jsou, nicméně hodně lidí bydlí od rodičů celkem daleko a moc je nevídá. Pokud jsou soběstačný už je na jedinci jestli je nechá daleko za sebou s vidinou lepšího života a nebo zůstane s tim že až jednou rodiče nebudou, už bude pozdě. Mimo realitu bych se rozhodně nepovažoval. Záleží na jedinci jakej má pohled na život...
Function > Form

Boči

Příspěvek od Boči »

http://ekonomika.idnes.cz/kralovsky-rok ... oakcie_fih" onclick="window.open(this.href);return false; :?: :?:
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?

*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***

badczech

Příspěvek od badczech »

Ja teda ve vsem souhlasim s Ritchmou na stopro... A jestli nekdo argumentuje tim, ze nemuze, ze ma dluhy a ze babicka ma tamhle cosi a atd je jenom vymluva.. Pokud se mam spatne, vystoupim ze sve comfort zone a udelam vse pro to, abych se tak nemel at uz to znamena se prestehovat od rodiny a dojizdet, nebo cokoliv jineho.. To je jednoduchy a da se to aplikovat na vsechny..

Asi je to tim, ze jsem taky utekl a prvnich pet let se placal od nikud nikam s prazdnou kapsou. Ale uci to a pokud skutecne chces tak se postupem casu da neceho dosahnout.. Prosel jsem taky vsim, automycky, bary, food delivery, vsechno na pytel placeny a ne zrovna dustojne, kolikrat jsem se cejtil jak nic, kdyz na me rval dvacetiletej australskej fracek (syn majitele firmy kde jsem delal) ze si vubec nic nezaslouzim a ze jsem jen pristehovalec atd, ale kousnul jsem se, zaprel a rekl jsem si, ze radsi vydrzim par let delat "ukacko" nez jet zpatky do cech a trpet tam tu zlodejinu, bezpravi a vykoristovani.. Dneska delam lepsi praci nez jsem mel v cechach (pracuju v leteckem oddeleni v logisticke firmy jako importer), mam celkem slusne penize, pronajimam si hezky dum a na plaz to mam autem 5 minut nebo dvacet minut pesky a hodne casto si rikam, ze tech par let, kdy jsem ryl hubou zem stalo za tu budoucnost ktera me ceka....

Cechy jsou krasna zeme, miluju ji a moc mi chybi ceska krajina, ale nemuzu vystat tu typicky ceskou povahu se vsim vsudy...

(mimochodem Ritchma: jestli chces, jedeme ten vikend co je 30.3. do Wollongongu jet nejaky offroad, tak jestli chces, mam misto v aute volny.. )
TOYOTA LANDCRUISER PRADO

Odpovědět

Zpět na „Pokec“