auto drží otáčky

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Ibekaros

auto drží otáčky

Příspěvek od Ibekaros »

Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám auto Peugeot 306 (šikmá zadní část), 1.4 benzín, r.v. 97. Ptal jsem se ve 2 opravnách, tam mi řekli, že neví, co s tím, že je to tak na týden práce. Přímo v peugeotu mi řekli, že by zkusily vyměnit nějaké součástky a pokud by to nepomohlo, tak by to odvezli do jiné pobočky a to je také na nějaké 4 dny práce. Proto se ptám, jestli se to někomu nestalo. Jedná se o to, že když mám studené auto, tak mám zvýšené otáčky(1100-1500)zřejmě podle nálady auta :D. Většinou po chvilce jízdy, do 1 km, když vyřadím, tak mám 2 000 otáček, někdy po chvilce sami spadnou, někdy se vyšplhají na 2 500, pak spadnou, někdy musím prošlápnout plyn, aby otáčky spadly. Díky tomu mi to někdy z kopečka zrychluje, místo toho, aby to motor přibrzdil. Když se auto zahřeje, tak to udělá málokdy. Nevím, jak by to mělo být nastavené, ale pokud se otáčky nedrží nahoře, tak mi motor začne razantněji brzdit až při 2 000 otáčkách. Byl bych rád za každou radu. Díky.

Mr. Grimes

Re: auto drží otáčky

Příspěvek od Mr. Grimes »

Nejspis nekde prisava vzduch. To se projevuje jeste i tak, ze kdyz dojizdis a vyradis tak zase otacky klesnou az moc, nekdy i chcipne. Popr. to muze byt zatuhly solenoid pro obtok klapky, ale nevim jak to je delane na Rencku.
Nejdrive projdi vsechny podtlakove hadicky, hlavne okolo klapky. Az to najdes tak vymaz pamet v jednotce.
RWD Suzuki Baleno hatch MSQ ecu
Vyroba Wideband Lambda 4.9 budiku, viz sekce prodej nebo PM

petrsk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrsk »

dost casto odchazej krokove motorky volnobehu,mozna je zakarbonovanej a nedoseda.
Rover 825 SD .V kůži a dřevě. R.I.P
Autocrossovy Swišť 1.3 prodáno
Daewoo Nubira 2.0

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Krokový motorek volnoběhu,čidlo teploty motoru.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Breakthru

Příspěvek od Breakthru »

krokovej motůrek na klapce...řešil jsem to jednou na Citroenu, muselo se to ještě nahrát přes resetovanou jednotku....baterka, světla, klíček....
svět dospělých je pro mne záhadou......

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“