Nejede a pořád se to hrabe...
Moderátor: Idaho
Nejede a pořád se to hrabe...
Ahoj Vám všem. Mám takový problém s autem. Jedná se o Golfa III 1,9TDi.
Při jakýmkoliv rozjezdu na sněhu se mi to rozehrabe a pak se to silou vůle dá do pohybu...
Jo a kopce to přímo zbožnuje...
Mám tam zimáky asi se 4,5-5mm a nejsou to žádný paštiky!!!
Nemůžou to dělat ty gumy že je tam už málo vzorku bo že je to diesel a má to moc velkej krouťák už dole?
Ještě podotýkám že to hrabe při rozjezdu a to pouštím spojku bez přidání plynu a jedu skoro na volnoběžný otáčky (cca 1000ot/min) !!! Rozjezd s ručkou sem už taky zkoušel a nic.
Nenapadne někoho něco?
Při jakýmkoliv rozjezdu na sněhu se mi to rozehrabe a pak se to silou vůle dá do pohybu...
Jo a kopce to přímo zbožnuje...
Mám tam zimáky asi se 4,5-5mm a nejsou to žádný paštiky!!!
Nemůžou to dělat ty gumy že je tam už málo vzorku bo že je to diesel a má to moc velkej krouťák už dole?
Ještě podotýkám že to hrabe při rozjezdu a to pouštím spojku bez přidání plynu a jedu skoro na volnoběžný otáčky (cca 1000ot/min) !!! Rozjezd s ručkou sem už taky zkoušel a nic.
Nenapadne někoho něco?
Lukas-e30 píše:sorry, ale seš lemra. co mame řiakt my se zadokolkama..........Mirda píše:Nestačilo by jen jednoho řidiče?
Ja plyn rozhodně nešlapu takže od plynu to nemůže bejt.
Ideální kdyby se ozval někdo s podobným autem jak se mu to chová v zimě.
Jinak mám Varianta
my si sníh užíváme
Jojo,nám to hrabe i na suchým asfaltu. Mno ale pokud dá rychlost a pouští jen spojku bez plynu tak je to divný. Pokud neprovádí rozjezd se zataženou ručkou....
HELE a nepřimrzly ti pakny a nevláčíš prdel auta za sebou? Zatahuješ ručku v zimě nebo ne?
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
Zkus do nějakýho kopce couvat,to pomáhá u předního náhonu. A taktéž se jukni esli máš zimáky nasazené správně podle šipky na nich,i to může být ono. Já míval Golfa II a nikdy jsem takové potíže neměl. Teď s tím lehkým zadkem a náhonem na něj je to horší,ale padesátka dlaždice v kufru dělá své.Mirda píše:Ručku nezatahuju a kupodivu nechávám i neutrál...parkuju na zahradě na rovině a nemá to kam ujet
Asi mi dřív rupnou nervy a půjdu koupit fungl nový zimáky...
Prostě sebemenší kopeček a já nevyjedu
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
buď naprosto v klidu
já má něco podobnýho, taky nafta, vpředu polaris 2 a dnes jsem do garáže zajížděl na dvakrát
a to tam je kopeček tak 15cm na 5m
normálně, jakmile přidám plyn, tak to začne hrabat, takže jsem musel couvat a vzít to z rozjezdem.
prostě k po....
taky jsem si myslel, že těžkej předek bude v poho, ale prd
wartburg to dokáže líp a to jsou na něm OR 34...
já má něco podobnýho, taky nafta, vpředu polaris 2 a dnes jsem do garáže zajížděl na dvakrát
a to tam je kopeček tak 15cm na 5m
normálně, jakmile přidám plyn, tak to začne hrabat, takže jsem musel couvat a vzít to z rozjezdem.
prostě k po....
taky jsem si myslel, že těžkej předek bude v poho, ale prd
wartburg to dokáže líp a to jsou na něm OR 34...
vzdělání není zárukou inteligence
mam 1,9D, takže vlastně to samý, jen třídvéřáka... rozjezdy naprosto v pohode, do teměř jakyhokoli kopce, jak ale napad prvni snih tak sem byl vyzkouset letnáky, jak to na tom snehu pojede. Hrabalo to 1,2,3,4,5 (a to mám 47 kw ) a jakmile sem zastavil, tak uz sem se nerozjel.
pak máme ještě Alhambru (81kw) a tam sou ty rozjezdy o dost horsi, i chovani na silnici - ale to je 100% tim vykonem a tou váhou...
pak máme ještě Alhambru (81kw) a tam sou ty rozjezdy o dost horsi, i chovani na silnici - ale to je 100% tim vykonem a tou váhou...
Doporučoval bych znova do autoškoly a naučit se rozjezdy. Chce to umět se spojkou.
Přečti si a ztáhni viewtopic.php?t=24357&highlight=auto%9Akola
Pak už to půjde samo.
Přečti si a ztáhni viewtopic.php?t=24357&highlight=auto%9Akola
Pak už to půjde samo.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
Mirda ty z nás děláš srandu. Je to cca 14dní co jsi psal
" Dneska sem kousek od nás nalezl ještě zasněženou cestu ... cca asi 400m pěkně v lese. Je to v kopci a i zatáčky. Docela sem se vyblbnul"
A mám tě.
" Dneska sem kousek od nás nalezl ještě zasněženou cestu ... cca asi 400m pěkně v lese. Je to v kopci a i zatáčky. Docela sem se vyblbnul"
A mám tě.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Honda VF 750C Magna 65kw
Honda VF 750C Magna 65kw
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
no voe jako jestli je celej problém v tom že ti to hrabe na sněhu tak to je normál von totiž trochu klouže, a problém bych hledal v tom sněhuMirda píše:Geometrie je dobrá a hned hrabou obě kola. Je to asi normální. Je to moc aktivní auto a něco váží a lehce umidlený sníh asi neni pro tohle to pravý.
Začátkem ledna koupím nový Mišáky a snad se na hory bez řetězů už nějak dohrabu.
Jó mít aspoň tak ASR by bylo fajn
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
Za prvé jak už tu někdo psal, sníh klouže . Za druhé máš varianta a ten bude trošku těžší na zadek a za třetí minimální vzorek zimáků se doporučuje 6mm. Jestli máš 4,5-5mm (počítám že 4,5 mm je na předku), tak to už zas tolik není. No a jestli k tomu máš ještě protektory, který mají trochu tvrdší směs, tak je to klidně možný. Taky záleží na vzorku gum - já měl jednou letní micheliny a jel jsem s nima na hory. Na sněhu tam, kde tchán na na svoje fávo se zimákama už musel nasadit řetězy protože nevyjel kopec (moje řetězy, měl jsem je sebou kdyby náhodou ), tak já jsem to v pohodě vyjel i bez řetězů (s GIII 1.6). Ty letňáky měly jen horší boční vedení a delší brzdnou dráhu, ale rozjezd byl daleko lepší než se zimákama.
Taky Ti můžou přibržďovat zadní brzdy .
Taky Ti můžou přibržďovat zadní brzdy .
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
jestli to třeba nebyli 4x4Mirda píše:Na autě mám teďka SEMPERIT - WinterGripy a na předku mají 5mm!
Zadní kola nepřibrždujou...sem to měl už na heveru a
Prostě mi jen sere že cestu přede mnou zdolala Oktávka ci Passat úplně v poho a já to už třeba nevyjel.
Hnedka v lednu naběhnu a koupím Michelin Alpin A2jky a bude
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
Re: Nejede a pořád se to hrabe...
Zamykám ale mazeat nebudu ( zatím) třeba bude mít někdo podobný "problém"
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz