Zkušenosti se SONY MEX R1

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Zdarec, nemáte náhodou někdo zkušenosti s tímto autorad. na DVD. Uvažuju o něm , ale prakticky o něm moc nevím.Zkoušel jsem ho na prodejně jestli přehrává MP3 na DVD disku, a to bylo v pohodě.Panasonic vedle v regálu to neuměl, vykazoval pořád EROR. Líbí se mi a doteď jsem měl taky Sony a byl jsem sním spokojený.Monitor bych k němu dal neznačkový vyklápěcí na původní místo rádia.
Dík za případné doporučení, nebo taky ne.

Celica2.0GTI

Re: Zkušenosti se SONY MEX R1

Příspěvek od Celica2.0GTI »

v cenovce toho slony bych se poohlídl u jiné značky panasonic nejni jedinej kdo dělá dvdčka

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

No, cenově to je podle toho kde se to koupí.Někde skoro 12 a někde se dá sehnat nad 8 tisíc + monitor 4-5 . Tam asi moc veliký výběr pak nezbývá, pokud člověk nechce něco NO NAME. Z toho co jsem viděl mne napadá tak maximálně JVC, a to se mi vzhledově moc nelíbí. Soňák má takový techničtější uspořádanější vzhled.Displej má pěknější písmo.

Celica2.0GTI

tož to je pravda že cenové rozpětí je. acr dodává taky nějaký dvd přehrávače ale k tomu ti moc nepovím to spíš kluci od acr

Celica2.0GTI

Ale cena 8000+ neví mkde spíš to vidím na 9000+

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Mrkni na to www.tuningautohifi.cz 8490,-
Nebo www.hificar.cz 7950,-
černé na bílém, jinak píšou dopor. cena 14990,-

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Jo taky www.pixmania.cz 7190,-
To se mi ale moc nezdá, požadují zaplatit cenu předem a áž prej jim přijdou many na účet, posílají zboží na adresu. To by tam musela poslat snad jen lama.

Celica2.0GTI

pixmania je kapitola sama o sobě a narovinu ta doporučená cena u hificar je nejvyšší cena která kdy byla na trhu dělají z lidí blbce je to tak u všech jejich produktů ale výsledný ceny korespondují s aktuálními na trhu. lidi si říkají super ušetřím 6000kč ale ejhle koupí za stejno jak jinde

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

To jo, ale těch 7950,- na Sony s DVD se mi už zdá docela slušných, ty co myslíš. Panel je motorově vyklápěcí s možností vyndávání proti nenechavým ručičkám. Navíc "Vítěž testu v mezinárodním magazínu Car & Hifi! Ale samozřejmě jsou určitě i lepší rádijka.

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Hudson: Sony MEX je parametrově velmi dobrý, o čemž svědčí hodnocení C&H. Jen výbavou za novějšími JVC už zaostává (USB a DivX Ultra). http://www.pixmania.cz/cz/cz/266137/art ... p3-kd.html

Obrázek
Gr33N MoNsT3R

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Zeptám se tě takto, používáš ten DivX , (nevím teda co je to to ultra)?Já tvrdím, že to je cesta zpátky. Proč se budu dívat na DivX ,když už je dnes bez problémů všechno na DVD v daleko lepší kvalitě.Jedině pro něj hovoří že to zabírá míň místa. Pro mně teda je to složitější jak to DVD, musel bych to převádět ještě do jiného formátu a srat se s tím.Už mě stačí, že mám něco (nepoužívám to) na MC, Video kaz., ještě vinyl desky i pásky se najdou, CD, DVD a teď ještě různé formáty (MP3), ty teda dělám do přehrávače .
No a ty když naláduju na DVDčko, mám tam zásobu že se v tom i ztratím. Tak na co potom ještě USB? Uf to byl článek...

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Hudson píše:Zeptám se tě takto, používáš ten DivX , (nevím teda co je to to ultra)?Já tvrdím, že to je cesta zpátky. Proč se budu dívat na DivX ,když už je dnes bez problémů všechno na DVD v daleko lepší kvalitě.Jedině pro něj hovoří že to zabírá míň místa. Pro mně teda je to složitější jak to DVD, musel bych to převádět ještě do jiného formátu a srat se s tím.Už mě stačí, že mám něco (nepoužívám to) na MC, Video kaz., ještě vinyl desky i pásky se najdou, CD, DVD a teď ještě různé formáty (MP3), ty teda dělám do přehrávače .
No a ty když naláduju na DVDčko, mám tam zásobu že se v tom i ztratím. Tak na co potom ještě USB? Uf to byl článek...
Ultra je certifikace, tzn. i titulky, menu atd. Cesta zpátky to rozhodně není, je to jen zase o trochu chytřejší videokodek. A je lepší mít na jednom DVD 50 klipů v DivX, než 20 v MPEG-2. Pojem "srát se s tím" je v době one click konvertorů pouhou iluzí.

Na co USB? Já mám v autě Alpine DVA-9861Ri, která přehrává taky MP3/WMA z DVD (a v mém případě ještě přímo přes optiku až dozadu do procesoru), nicméně je pro mě asi tak zhruba 50x pohodlnější vzít svůj 80 GB iPod, doma ho připojit a nechat zesynchronizovat s PC a pak si ho vzít na cestu a připojit ho k Alpině (i za cenu toho, že nepojedu přes optiku, ale po AI-Netu). A tam si lehce navolím interpreta, album, skladbu nebo playlist.

Chápu třeba, že tuto fci tenhle JVC nemá, nicméně není problém na připojeném 2,5" harddisku v pouzdře (suma sumárum 2500 Kč) udělat pořádek (třeba pomocí iTunes), mp3/wma správně pojmenovat a podle toho se pak v rádiu orientovat.
Gr33N MoNsT3R

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverGhost »

Já tu mám obě dvě, jak JVC tak Sonku. Pokud bych chtěl něco s výbavou, vezmu si JVC. Ale jinak bych dal přednost spíše Sonce, hraje fakt dobře a vítězem testu se stala oprávněně. Řekl bych, že věta typu "podíval bych se po něčem jiném než po Sony" zde určitě neplatí.
Z tuningu jen Autohifi

Celica2.0GTI

Neplatí? No já s tím slony mám jiný zkušenosti sice hraje pěkně ale jsou s ní problémy po technické stránce sere se. jinak novej panasonic už ty mp3 žere i z dvd ten starej to neuměl

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Ta Alpinka (DVA-9861Ri) nevypadá vůbec špatně, ta mi nějak unikla pozornosti. Ale ty zmiňované DivX stejně neumí jak se tak dívám, nebo to mají špatně vypsané?
Co se týče toho Sony, mám X-Ploda CDX CA 650X, už 6 nebo 7 roků a "NO PROBLEMA", jenom je chyba že neumí MP3, jinak i co se týče vzhledu, těžko najde konkurenci mezi dnešním designem autorádií. A to i ten MEX je proti tomu kysňa .Kdyby se vyráběl ve stejném vzhledu, ale s těmi dnešními funkcemi, jdu jen do něj.
Jinak ale chápu, že každý má jiný vkus a co se jednomu líbí nemusí sedět druhému.Je to tak i s autama.

digital_kacak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od digital_kacak »

Celica2.0GTI píše:pixmania je kapitola sama o sobě a narovinu ta doporučená cena u hificar je nejvyšší cena která kdy byla na trhu dělají z lidí blbce je to tak u všech jejich produktů ale výsledný ceny korespondují s aktuálními na trhu. lidi si říkají super ušetřím 6000kč ale ejhle koupí za stejno jak jinde
tak s PIXMANIAou mam len vyborne skusenosti... po zaplateni som mal tovar do troch dni doma zasielkovou sluzbou v perfektnom stave... takze tak ;) ... ale asi je to OT, ale aj tak som to chcel sem dat :P

Celica2.0GTI

já mluvil o hificar. u pixmanie budeš nadávat až to budeš posílat na reklamaci

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverGhost »

Celica2.0GTI píše:Neplatí? No já s tím slony mám jiný zkušenosti sice hraje pěkně ale jsou s ní problémy po technické stránce sere se. jinak novej panasonic už ty mp3 žere i z dvd ten starej to neuměl
Nevím, ale já se sony nemám jediný problém, z těch, který jsme za poslední roky prodali, se vrátila jen jediná 3350, takže bych netvrdil, že mají problémy po technické stránce. Spíše naopak.
Z tuningu jen Autohifi

Celica2.0GTI

Nemám důvot si vymýšlet nic bych z toho neměl jen říkám co vím.

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

Celica2.0GTI: Mimo soutěž, v neděli jsem potkal mezi Brnem a Vyškovem Fabii, která měla ostravské značky a na zadním okně nápis El Diablo. Má to něco společného s tebou?
Gr33N MoNsT3R

Celica2.0GTI

nee se mnou nic já muzikant. jsu od brna a jezdí auta s celejma wwwčkama

romankrasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romankrasty »

hmhm a co tohle ja se rozhoduju nad timhle http://www.jvc.cz/product.php?id=KD-AVX1&catid=100034 a nebo http://autoradio-prodejce.cz/autoradia/ ... d-avx2.htm jeste nevim co myslite

Shr3k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shr3k »

romankrasty: AVX1/AVX2 se tu už řešilo, dej si Hledat.
Gr33N MoNsT3R

jaryn72
Bydliště: Big city Povolani:Velky guru Auto:mam Inteligence:Na tohle forum dostatečna

Příspěvek od jaryn72 »

Ja mam JVC za sestku a jsem spokojenej.Umi i Mp3 z dvd.
:afro: JARYN
Ja takto nevypadam.Vypadam daleko huř.

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Nevíte náhodou někdo, jestli neumí měnič Xplod SONY CDX-757MX přehrávat i ten DivX ?. Mám možnost ho koupit, že bych ho přiřadil k tomu MEXovi

BOMBER

Příspěvek od BOMBER »

Hudson píše:Jo taky www.pixmania.cz 7190,-
To se mi ale moc nezdá, požadují zaplatit cenu předem a áž prej jim přijdou many na účet, posílají zboží na adresu. To by tam musela poslat snad jen lama.
S pixmanií ma zkušenot takovou,že jsem poslal penízky,a za 4 dny to dorazilo...

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

cos objednal , ten Mex? Dali ti k tomu i český návod/manuál/schéma?

qpc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qpc »

Hudson píše:cos objednal , ten Mex? Dali ti k tomu i český návod/manuál/schéma?
jámobjednával kolegovi u Pixmanie nějakej sony ale ne tento typ a za 5 dní to dorazilo.Byl u toho i návod.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

njn, ale vy porad resite prodej, to nikdo nenapada... Problem je v reklmaci... Musi se posilat do Francie...
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Hudson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudson »

Tak už ho mám MEXÍKA a je tam , je fakt paráda ,něco na tom nápisu na té krabici asi bude "Test Winner". Ten můj minulý XPlód byl výborný, ale s tímto co se týče zvuku se nemůže měřit, a to mi ještě zbývá vyměnit reproduktory v předních dveřích , ty jsou zatím původní z prvovýroby i když i ty, což je pozoruhodné hrají s tímto rádiem docela dobře, tak jak by to mělo pak jet , když se i tam přehodí nějaké lepší.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“