Motor Mi 16 a ZX 2.0 16V

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Motor Mi 16 a ZX 2.0 16V

Příspěvek od Pepezx »

Mam takovej dotaz mate nekdo prehled jaky motory se montovaly do Mi16tek?? Mam ZX 2.0 16V a ten starsi slabsi motor( 152PS). Slysel sem ze se montoval i do tech 405. Urcite byl v 306kach. Jde mi o to ze bych rad sehnal sportovni svody na to ZX ale ze zxka temer nesehnatelny.. Tak chci zjistit jestli by tam pasly z ty Mi16 pokud se tam ten muj motor montoval ..
Je to tuten .... na oznaceni bych se musel zalitnout mrknout
Přílohy
zx4.jpg
zx4.jpg (51.96 KiB) Zobrazeno 3533 x
podpis odstraněn adminem. Ivan

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

myslim, že podle fotky ti to moc lidí neřekne. určo najdi označení motoru.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Viking

Příspěvek od Viking »

Já měl Peugeota 306 s16 a tam bylo na motoru jen označení FRS a ty samé motory se dávali do VTS Citronu tedy v základu 162 hp. Jinak vím, že ty Mi16 měly více typů a různé výkony. Jsem ale laik :lol:

Najdeš to ale na Peugeot foru :wink:

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

Viking píše:Já měl Peugeota 306 s16 a tam bylo na motoru jen označení FRS a ty samé motory se dávali do VTS Citronu tedy v základu 162 hp. Jinak vím, že ty Mi16 měly více typů a různé výkony. Jsem ale laik :lol:

Najdeš to ale na Peugeot foru :wink:
Aha no ten motor co mam ja sem nasel ze byl ve verzy 306 Le Mans jinak tam je ten cos popisoval ten je prave i v novejsi verzy ZXek...
A to ze v MI16kach bylo vic typu vim ale moc se vykonove snad nelisily....
Zkusim to forum :D

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

Aha no ten motor co mam ja sem nasel ze byl ve verzy 306 Le Mans jinak tam je ten cos popisoval ten je prave i v novejsi verzy ZXek...
A to ze v MI16kach bylo vic typu vim ale moc se vykonove snad nelisily....
Zkusim to forum :D

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor Mi 16 a ZX 2.0 16V

Příspěvek od AdieuD »

Mi 16 se delal 116kw, 108kw, hlinik blok, 116kw se prestala delat nekdy v 1988, nastoupila ji 108kw-vsechno 1.9. Cpalo se to do Pazo a do Citronu.
Pak jeste 2.0 s litinovym blokem neco kolem tech 116kw (nevim presne, litina je na prd).
I'm a bitch, I'm a lover
I'm a child, I'm a mother
I'm a sinner, I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell, I'm your dream
I'm nothing in between

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Pokud se budes delat se svodama, a chces ten motor nejak upravovat, vyhod to co mas a pouzij 108kw s hlinikovym blokem. Jinak ty svody jsou dablovo dilo! Osm trubek pokroucenych ani neomotas tema zazracnejma termopaskama, nemluve o tom, ze nove ti nikdo neudela (ani na zakazku, proste je to spletenec ala francouzska vanocka :-D). A nevim, pod jakym uhlem tam mas blok, no, pokud mas zajem, muzu ti jedny svody pujcit a hraj si :lol: No a pokud budes mit zajem a budou pasovat, casem budou svody se zvetsenym prumerem, zpevnene u hlavy, svarene z venku pekne...
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

no ja som si teraz zohnal 3D ZX 1.4 v skvelom stave, a mam v plane tam nahodit 20 16V, ake ma teda oznacenie motora ten s hlinikovym blokom

a nevedel by si pomerat tie zvody?
otlcene priblizovadlo Citroen ZX vprisernej zelenej :-D
hlada sa nahrada za xantijku

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

GeeTee píše:no ja som si teraz zohnal 3D ZX 1.4 v skvelom stave, a mam v plane tam nahodit 20 16V, ake ma teda oznacenie motora ten s hlinikovym blokom
hlinikac s vlozkama se podle me delal jen v 1.9tkach...
Oznaceni te 1.9tky je XU9J4Z, tu 116kw verzi bez cidla klepani ect pry nejde dobre sehnat, ale kdyby ses snazil oznaceni je jen XU9J4
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Jo a jeste jedno varovani, porovnejte uhly, v jakych bud motor a v jakych je origo. Prestavby P205 na Mi16 (GTi 16v) maji problem s mazanim, neb motor je moc kolmo.. ale uz moc kecam, brou ;-)
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

a neda sa to nejako poriesit?
vsak sa meni cely motor, nie? tak preco problem s mazanim?

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

GeeTee píše:a neda sa to nejako poriesit?
vsak sa meni cely motor, nie? tak preco problem s mazanim?
Meni se cely motor (to jsem nepochopila, co tim myslis, jako ze by se pasoval jen kus bloku na puvodni nebo co??), ale pokud mu zmenis uhel, bude hur mazat. Je rozdil, kdyz lezi v x stupnich nez kdyz je kolmo umisteny. Mi16 ma mokry mazani, co ja vim, jak se mu to bude libit v jinem uhlu. Zeptala bych se lidi, co delali tuhle prestavbu. Ale zeptala bych se nekoho s puncem odbornika.
Jop a doporucuje se udelat na olejove vane zebrovani nebo nco na ten zpusob, aby se olej pomaleji prelival... Ne jeden motor skoncil zadreny pri zavodu do vrchu napriklad:-)

To je uplne to sama otazka jako: co asi udelaji vyfukove svody z Mi16 (nebo u citroena GTi 16) na jinem motoru? Nepomuzou mu v lepsim pripade, uskodi v horsim pripade. Jsou proste stavene na primo na neco. Muselo by se to odzkouset, atmosfericky vyfukovy system je alchymie.. nehorazna :-)
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

me slo pouze o to ze je jednodussi sehnat svody na MI16 protoze jich je tu vic. Ja sem slysel ze ten motor co mam v zxku se cpal prave i do tech 405... A 405 je v republice vic jak ZX 2.0 16V. Do ZX se montovaly dva motory.. Oba totozne jako v 306 S16 jeden co mam 112KW a druhy asi 123KW. Oba jsou to dvoulitry. Ale nemam po ruce knizku abych rekl jaky maji blok a motor je tak natlacenej ze nikde nenajdu oznaceni. Dneska doma na to mrknu..
Kdyz budu shanet origo svody na ZX tak je nesezenu ale kdyz by ten motor byl stejnej jak na Mi16 tak ty uz mam nabidku...

Jinak pro Geeteeho:
ja mam 1.4ku ZX a 2x 16V a myslim ze pokud ten motor dvoulitrovej ssezenes tak uhel a vsechno bude stejny ale nevim jak ho nacpes do ty 1.4ky... Komplet jinej predek min od 1.9ky jinak je stejnej az po 1.8mu ... proto bych rekl ze bude lepsi sehnat kasly bo cely auto od 1.9ky a tam pak v poho nacpat ten 2.0 16V... Jinak od oka je kasle na 1.4ku stejna jako na 2.0..

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Pepezx píše:me slo pouze o to ze je jednodussi sehnat svody na MI16 protoze jich je tu vic. Ja sem slysel ze ten motor co mam v zxku se cpal prave i do tech 405... A 405 je v republice vic jak ZX 2.0 16V. Do ZX se montovaly dva motory.. Oba totozne jako v 306 S16 jeden co mam 112KW a druhy asi 123KW. Oba jsou to dvoulitry. Ale nemam po ruce knizku abych rekl jaky maji blok a motor je tak natlacenej ze nikde nenajdu oznaceni. Dneska doma na to mrknu..
Kdyz budu shanet origo svody na ZX tak je nesezenu ale kdyz by ten motor byl stejnej jak na Mi16 tak ty uz mam nabidku...
No, tak ti preju hooodne stesti, uz jsem napsala, v lepsim pripade ti to neublizi.
Jen by me zajimalo, z ceho tam chces dat ty svody. Z 1.9 (108kw) nebo 2.0 litinak?
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Viking

Příspěvek od Viking »

Asi budu muset více číst, bych se v tom chtěl taky takhle vyznat :roll:

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

AdieuD píše:
Pepezx píše:me slo pouze o to ze je jednodussi sehnat svody na MI16 protoze jich je tu vic. Ja sem slysel ze ten motor co mam v zxku se cpal prave i do tech 405... A 405 je v republice vic jak ZX 2.0 16V. Do ZX se montovaly dva motory.. Oba totozne jako v 306 S16 jeden co mam 112KW a druhy asi 123KW. Oba jsou to dvoulitry. Ale nemam po ruce knizku abych rekl jaky maji blok a motor je tak natlacenej ze nikde nenajdu oznaceni. Dneska doma na to mrknu..
No, tak ti preju hooodne stesti, uz jsem napsala, v lepsim pripade ti to neublizi.
Jen by me zajimalo, z ceho tam chces dat ty svody. Z 1.9 (108kw) nebo 2.0 litinak?

Ja prave myslel ze presne ten motor co mam ja byl i v tech Mi 16.... jako kdyz to bude jinej motor tak to tam davat nebudu .... je mi jasny ze je to laborace....

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

http://www.mi16.nl/

moooooc gooood

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

16 záklopka Peugeot motor je jeden z najviac prehliadnuté motory dostupné.Prečo nie je to používaný viac v vozidlách s náradím podobne ja neviem pretože to udrie väčšinu súčasnej úrody kaliber broku, malý záklopka, astmatické 4 hrnce do trojrohý klobúka.Prečo dobre, nech je tak dobre? naivka - to je všetká záležitosť prietokového prierezu ventilu.Konečné obmedzenie silový potenciálny nejakých motora je nie vrt, úder, počet valcov, obsah motora alebo nasávací systém - to je celkové pretekajúce množstvo potenciálny ktorý limit množstvo vzduchu motor môže spracovať v danom perióda a že v otáčke je funkcia prietokového prierezu ventilu.Pozerajte sa na záklopka veľkosť niektoré z iného moderného 4 valcového 16 záklopka motory - tulák K radom - 27.7mm, Ford Zetec - 26mm v 1600 a 32mm v 1800 & 2 litri motory, VW Golf - 32mm, antický 2.0 XE - 33mm, Peugeot M16 - 34.6mm.Autorské právo David pekár a puma preteká motory

Ako to všetok ten prietokový prierez ventilu prekladá do?Dobre 160 výkon na brzde z 1.9 litre v štandardnej ceste optimalizujú pre začiatok a celý ďaleko viac keď štartujete ladiaci to.To je 84 výkon na brzde na liter ako štandard bez dobročinnosti variabilného časovania ventilov ktorý mnoho iných moderných vysokých výstupných motorov spolieha sa na.Nielen je prietokový prierez ventilu obrovský pre kapacitu, hlava motora a prístavný dizajn je taktiež nádherný.Všetko toto prekladať do strašný veľa airflow a to znamenalo, že Peugeot by mohla dostať veľmi dobre silu bez potreby dlhé trvanie vačky ktorý mali zraniť nízke otáčky za minutu poslušnosť.A preto oni mali netreba používať variabilné časovanie ventilov po prvé.

Hocijaké temná stránky motoru?Dobre to je celkom vysoký motor a tak montáž je niekedy ako priamy dopredu tak ako u kratších kusov.To bolo uhlové cez dostať nárožné vymiznutie v oboch 8 a 16 záklopka papiere, odvodené cenné v štandardných vozidlách.Ale existencia všetká zliatina je to veľmi svetlo a toto znamená, že dvíhanie to hore trochu dostane svetlá výšku nezraní ťažisko auta priveľa.

SPODNÁ PÄTKA
Spodná pätka je skoro identický 8 záklopka motor tak netreba opakuje komentáre tu.Dopravné lode sú hrubšie - a v skutočnosti osvedčiť sa vysoko výkonné jednotky v 8v motore - piestnice sú taktiež rozdielny samozrejme s vystrihovačkami pre 4 ventily na valec.Oboje položky sú drahé z Peugeot ale OE spec položky môže byť získaný v oveľa lepšia cena cez pravé ponákupné kanály - pošlite mi email pokiaľ potrebuje čokoľvek.Štandardný spodná pätka javí sa odolať 8,000 otáčky za minutu v cestnom použití bez problémov - len ak vy budujete závodný motor mohol by, že vy zvážite silnejšie tyče a piestnice.Kvôli zliatine blok, mokrá vložka určí neexistuje žiadny jednoduchý spôsob ako zvýšiť kapacitu tak najviac prestavby zaoberá sa čím dostanie jednotku späť do dobrého OE stavu.0.5mm nadmerný piestnice sú prístupné cez pretekárske kanály ale extra 23cc oni dajú nerobia rozdiel majúci cenu.Jedna vec dávať si pozor na tak ako u 8 záklopka motor je to, že olejová pumpa v ranej motory nemá žiadny marinku voňavá kľúčová jazda a práve spolieha sa na trenie z kľukovej remenice závora.Ak toto uvoľniť sa potom pumpu zastáví otáčanie nasledované krátko zvyškom motora.Autorské právo David pekár a puma preteká motory

HLAVA MOTORA
Toto je podstata 16v motora a to je celkom nádherný.Dobré veľké porty, dobre tvarový, vysoký kvalitný príručky ktorý nemajú sklon opotrebovať sa veľa a samozrejme tých obrovských ventily.Najlepší má príde hoci.Nielen sú ventily obrovský ale záklopka sedadlový vloží sú ešte väčší.Peugeot zdá sa, že sa prišiel mimo ich spôsobu ako robiť ladiaci tento motor jednoduchý.Vloží v skoro 37mm skončiť 2mm väčší než štandardné záklopka a tak môžu napasovať 36.5mm ventily bez akéhokoľvek drahého obrábania hodí sa väčšie vložíš.To normálne stojí L20 alebo tak na vložku a pridaj L160 cene veľkého záklopka hlava motora.Na Peugeot práve odstrániť štandardné ventily, vracať sa kreslá vyhovovať, modifikovať porty poriadne a spadnúť tie veľké vstupy v.Výfukový ventil sú množstvo dosť veľký v 29.6mm nie potrebe radí prevodový stupeň.Extra 11% vtokový prietokový prierez ventilu prekladá skoro priamo do rovnakého percentuálneho podielu vzrastu výkonu.Poriadne časť štandardný tanier ventilu má cenu 10% extra silu (15 20 výkonu na brzde v závislosti na rušňový spec) a pridaj veľký ventily môcť zdvojnásobiť tento okolo 20% nárast (30 40 výkonu na brzde) ak korektné prístavisko tvar a záklopka sedadlový profil sú použitý na optimalizovať prúdovú charakteristiku.Piestnice potrebujú väčšie vystrihovačky samozrejme ak väčšie ventily sú sú použité.Teoreticky 36.5mm ventily práve vyčistia štandardné vystrihovačky ale je to citlivý na zväčšenie im vrátiť sa ku odpojovaciemu miestu.Toto môže byť urobený rukou s dremel pomôckou ak vy ste opatrní.Mark tužková línia okolo vystrihovačiek a práve otvorí im do 1mm vyrovnať 1mm zvlášť na rádius veľkého záklopka.

Aktualizovať 05/09/2003 - ja dostanem veľa emailov žiadanie "ak ja kúpim vaše veľké ventily práve musím dostať kreslá prefrézovanie a a je to?"Dobre čísloDostať plné zisky z veľkého taniera ventilu je komplex.Príručky potrebujú byť odstránené a prístavné valcované profily zmenené.Potom príručky idú späť v a kreslách sú škrtnuté.Ktorá nie je jednoduchá tiež ako rycia záznamová hlava bude oddala sa iskrovému zástrčkovému šéfovi a tiež pravdepodobne výtlačný sedadlový vloží keď vtokové kreslá sú škrtnuté.Rycia záznamová hlava potrebuje byť nastavený práve pravý a nie každý má pravé typy zariadenia.Potom vtokové hrdlá otrávia sa mimo hodiť sa zväčšený záklopka veľkosť a miešaný do prístaviska znova ručne.Kreslá tiež musia byť miešaný do komory a komory odhalila tesneniu hlavám línia v špecifických miestach nechá ventily dýchať poriadne.Sedadlové šírky a uholník, hrdlo priemer, komorový tvar a prístavný tvar určí ak dostanete 30bhp zvlášť alebo skoro nič.Ja by som ne- by som nedôveroval najviac takzvaných valcových hlavných experti otvoriť konzervu fazúľ pre mňa tak ktorý vy používate a čo oni dokážú je vašich vlastných, a ich, rukách.Ja nemôžem povedať vám čo určitý iný neznámy rušňový tuner dokážem pre vás alebo ako modifikovať hlavu ak kupujete moje ventily.A) to je veľmi zložitý a B) ja by som ne- by som nedal preč zadarmo čo ja vzdelaný v priebehu rokov utrácaním nepočetné hodiny na flowbench konaní testy.

SKRUTKY HLAVY
Peugeot odporučil poradie zaťahovania dajú absurb množstvo úseku do skrutiek hlav ktorých slabnú oboje im a osnova v bloku..To nie je neobyčajne pre blokové vlákná sťahuje alebo závory zlomiť keď tiež montáž hlava alebo pokúšajúci sa odstrániť existujúce závory.Keď montáž hlava to je podstatnému pre urobte nasledovné.Uistite sa, že osnova v bloku sú čistí a bezplatne z rozožierania a trosky.Najlepší spôsob ako urobiť to je vedený kohútik cez im s určitým olejom na tom ako mazacie.Ako závory sú 11mm rozmer závitu veľmi málo ľudí bude mať kohútika.Použiteľný alternatíva môže byť vyrobený brúsny rysovaniami do osnova starého skrutku hlavy na okraji brúsny kotúča.Nové závory musí byť dobre namastený s molálny tuk oboje na osnova a pod hlavou skrutkami.Konečne radšej než používať Peugeot natiahnuť metódu ja napnem tieto závory 75 stopám libry v troch fázach - 25, 50 a 75 stôp libry ktoré náklady im dostatočne zovrieť tesnenie poriadne ale nenatiahne im.Akonáhle hlava patrí sa nie je to zlý nápad plní dno externý blokovej závitovej diery s tukom alebo silikón zastaví vodu dostávajúcu v tam a korodovaní nové závory.To bude s nádejou zaistiť, že v prestavá čas závory vyjdú ľahko bez poškodenia alebo odizolovania osnova v bloku.

VAČKOVÝ HRIADEĽ
Štandardná vačka sú úplne mierna a veľa sily je dostať zmenením im.Tam bude samozrejme byť určitá strata nízkych otáčok za minutu poslušnosť a krivková voľba je po vlastníkovi- ovho štýl jazdy a ťiaž vozidla.V vozidle s náradím vy môžete mať úspech s určitou stratou nízkych otáčok za minutu sila a možno používa trochu viac vačky než v ťažšom salónny voze.Ak utekáte skrine škrtiacej klapky a zapaľovanie podľa charakteristiky/vstrekovanie potom môžete použijete viac vačky a stále uchovať si poslušnosť.Dokonca zhromaždenie vačky budú dobre v ľahkom cestnom aute s zapaľovaním podľa charakteristiky.Prebodať hydraulické vačky pre cestné použitie - oni môžu otáčajú sa 8,000 bez problému a to je tak veľa ako potrebujete pre hlavné použitie.Spoliehajte sa na ďalší 7% (to je asi 15 výkon na brzde) pre rýchle cestné vačky a až do 12% (povie 25 výkon na brzde) pre zhromaždenie vačky s pravý rušňový spec.Autorské právo David pekár a puma preteká motory

ZOTRVAČNÍK
Zotrvačník zaberá väčšiu spojku než 8v jeden a je populárny fiting pre vysoko ladený 205s.V 6.5kg to je pekné svetlo už v porovnaní s mnoho iných vozidiel.Peugeot používalo vysoké kvalitné železo a dosť výbrus udržia váhu dolu.To môže byť o zľahčený ďalej k 5.8kg odstránením rozvodové koleso zuby a materiál vnútri im prívesný kde lamela spojok sedí.Pokiaľ potrebujú neprepúšťať zuby riadiť ECU potom nič môže byť urobené ale je to citlivý frajer ak karburátory sú sú použité.

SILA VÝSTUP
Sú tak veľa spôsobov ladiaci tento motor a to všetko závisí na vašom rozpočtu.Konečná cesta, kam ide je skrine škrtiacej klapky, veľký tanier ventilu a vačky vyhovujú vaše hnacie preferencie.Nie každý bude schopný dovoliť si plný Monty hoci.Ako prvý ja navrhol nezničím vaše peniaze na ponákupných odsávacích systémoch - štandardná položka je veľmi dobre - zachráni peniaze a stráviť to na valcových hlavných frajeroch ktorých zvýši naskrz bude poháňať rozsah.Tak ako u iných motorov trik je dostane až toľko hlavu motora tiecť ako vy môžete a potom užívať ako malú vačku ako potrebujete vyhnúť sa stratovým nízkym otáčkam za minutu sila.Podporný štandardný nasávací systém a montáž poriadne prístavisko veľký tanier ventilu a rýchle cestné vačky vôľa chytať do siete vy 200 výkon na brzde asi okolo 7,300 otáčok za minutu.Pridať TB a zmapovateľné roznietenie/vstrekovanie zaberá aby ste vy o 225 výkone na brzde v 8,000 otáčkach za minutu.Naozaj dobre prístavisko veľký tanier ventilu má prúdový potenciálny pre 300 výkon na brzde ale vy budete potrebovať riadiť motor 10,000 otáčkam za minutu vidieť toľkoto sila a samozrejme bez rozsiahlej operácie štandardné komponenty nie otáčajú sa že vysoko.To dá myšlienku hoci konečného potenciálneho tohoto motora v porovnaní s inými modernými motormi ktorými zápasiť zlomiť 200 výkon na brzde bariéra.

Pre závodné použitie s pravou pružinou ventilu a spodné krajné komponenty silový limit je práve funkcia vášho rozpočtu.250 výkon na brzde v 8,700 otáčkach za minutu je jednoduchý, 270 výkon na brzde v 9,300 otáčkach za minutu je možné a to 300 výkon na brzde je tam ak vy môžete dovoliť si to.Vy budete potrebovať veľmi špeciálneho pomätenca, tyče a piestnice dostanú sa tam hoci a dosť častý prestavajú.Autorské právo David pekár a puma preteká motory

CENY (netreba za účelom doplnenia DPH k hocijakým cenám)
Prístavisko 36.5mm tanier ventilu L850 plus príručky ako je vyššie uvedené.

36.5mm uzavierací ventil - L140 na súbor 8.UK poštový L4.Zámorská poštová lipnica ale okolo L8 L12 k väčšine umiestni.

Technická rada
Ja nemôžem odpovedať emaily z ľudí, ktorí chcú poznajú prečo ich auto nezačnú dažďové utorkové každé rána alebo prečo ich motor dujú o vetre dym z výfuk vždy oni vyskočia to.Napriek slušnej požiadavke na kontaktoch strana ja stále dostanem mnoho "prosím pomáhajte" emailom z ľudí, ktorí nechcite kúpiť všetkí, len nie myslieť ja budú dobrí zdroj slobodnej technickej rady.Horúca novinka - je tu len ja tu a ja neusadím percent celý deň čakanie na emaily odpovedať.Ja mám motory vybudovať.Bol som zvyknutý prinajmenšom skúsiť a nájsť čas na poslať stručný "ľutujem ale ja nemôžem pomáhať" odpovedi k tieto ale dnes oni práve dostanú vymazaný tak prosím nerob nezničím váš čas napísanie.Miesto žiada je na automobilových novinkách v skupinách a keď ja mám čas ja pokúšam sa odpovedať ako mnoho z týchto ako ja môžem.

preklad s EN textu http://www.pumaracing.co.uk/pug16v.htm

Ladislav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladislav »

Akou rečou to hovoríte ? :smich: hezký překladač :lol:

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

nj, miesto roveru tulak :lol:
ja som musel k rozlusteniu pouzit povodny EN text, ale ma tam vselico zaujmave

uz len najst XU9J4 a porobit na atmosferickych 300koni, a dat nizku vanu, a zhodit motor viac k zemi a parada :)

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

inak nasiel som jednu 105ku s V6 motorom no nechapem jak ju tam narval, lebo uz v xantii nemal kade padnut srobovak na zem :lol:

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

TAk sem na to mnrknul oznaceni RFY a kod snad XU10J4/Z

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

TAk sem na to mnrknul oznaceni RFY a kod snad XU10J4/Z

máca

Příspěvek od máca »

hele, ja sem ted absolvoval jednu vymenu mam 306 a je v ni motor z toho zx, ten 2,0 16 z vulcana a ma ten litinovej blok a sani s klapkama s promennou delkou, ale k tomu tvojemu problemu, svody z peugeota 1,9 mi 16 tam nejdou, maji jinou roztec sroubu /jsou jinak poskladany a asi ani vyvody v hlave nesedi presne, meli sme totiz 205 na kopce s mi 16 a ted stavime tu 306 a ten motor je hodne jinej

Pepezx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepezx »

Ja prave myslel ze presne ten motor co mam ja se tam daval... to je to co chci prave zjistit ... ale jak sem koukal v mi 16 byly jen ty XU9J cili 1.9ky .... ja myslel pouzit ty svody paklize by se do Mi 16tek daval ten muj XU10J... pokud se tam nedaval tak mi nezbude je sehnat z tech 306tek nebo primo ze ZXka pokud to bude mit cenu... ale co sem slysel tak ten novejsi model ZX a 306 s tema 167PS mel uz snad os vyrody sportovni svody :? :?

GeeTee

Příspěvek od GeeTee »

Pepezx píše:Ja prave myslel ze presne ten motor co mam ja se tam daval... to je to co chci prave zjistit ... ale jak sem koukal v mi 16 byly jen ty XU9J cili 1.9ky .... ja myslel pouzit ty svody paklize by se do Mi 16tek daval ten muj XU10J... pokud se tam nedaval tak mi nezbude je sehnat z tech 306tek nebo primo ze ZXka pokud to bude mit cenu... ale co sem slysel tak ten novejsi model ZX a 306 s tema 167PS mel uz snad os vyrody sportovni svody :? :?
no ja som videl len take vianocky, a dalej napojene na klasicku ruru skoro 10cm od vyustenia s hlavy (pomali to vyzera jak na mišubiši lencer :lol: )

Sova

Příspěvek od Sova »

Moc se mi to tu nechtělo číst, tak to jen tak zkusím možná bych měl na prodej svody z 309 GTi-16, pokud by měl někdo zájem ozvěte se, myslím že je to vcelku nedostatkový zboží...
Cléon & Fonte

AdieuD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AdieuD »

Pepezx píše:Ja prave myslel ze presne ten motor co mam ja se tam daval... to je to co chci prave zjistit ... ale jak sem koukal v mi 16 byly jen ty XU9J cili 1.9ky .... ja myslel pouzit ty svody paklize by se do Mi 16tek daval ten muj XU10J... pokud se tam nedaval tak mi nezbude je sehnat z tech 306tek nebo primo ze ZXka pokud to bude mit cenu... ale co sem slysel tak ten novejsi model ZX a 306 s tema 167PS mel uz snad os vyrody sportovni svody :? :?
mi16 ma v serii ladeny svody... pokud ten motor budes chtit tahat vykonove vejs, stejne ti stavajici vyfuk nebude stacit. Idealni je zabrousit do nemecka, tam jsou panove odbornici na vyfuky atmosfer, ne nejakci sarlatani, co delaji svody podle nekolika map, co maji prychystane.

delat jen svody je zbytecne, u atmosfer jdou vsechny upravy ruku v ruce..
I'm a bitch, I'm a lover
I do not feel ashamed
I'm nothing in between

Franus

Příspěvek od Franus »

Nevite, jestli existuje na 1.9 8V (napr. peugeot 205gti) nejaka vetsi klapka sani, ktera by pasovala misto serioveho kusu?

Maco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maco »

Franus píše:Nevite, jestli existuje na 1.9 8V (napr. peugeot 205gti) nejaka vetsi klapka sani, ktera by pasovala misto serioveho kusu?
Treba tam dat klapku s Peugeota,trochu sa upravi a pasne tam ako ...

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“