Problém s viry a spamem :(

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Ritchma
Moderátor

Problém s viry a spamem :(

Příspěvek od Ritchma »

Tak nevim jestli mi tu někdo poradí ale zkusit se to může. Jsme dva kompy na jednom připojení přes router. Máme UPC classic. Jenže za poslední měsíc je to potřetí kdy nás zpomalili kvůli rozesílání spamu. Už mi to sere. Na mym kompu je soustavně zapnutej ad-watch, avast rezidentní ochrana a mam tu kerio firewall. Na druhym kompu neni akorát ten ad-watch. U mě to nenajde skoro nic na druhym kompu pořád něco. Používáme ještě lavasoft ad-aware, spybot search & destroy. Já nevim co ještě používat aby se člověk těch virů zbavil. já s tim nikdy neměl problémy, ale přítulka pořád. mam jí dokopat k zformátování a znova nainstalovat okna nebo mi poradíte nějaký řešení? 128/64 míst 4mbitu mě opravdu nebaví
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s viry a spamem :(

Příspěvek od sotomaior »

ja pouzivam ten avast a ad-aware professional a neco se mi dostane,ale max jednou za 2tydny...
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

JonnY

Příspěvek od JonnY »

nod32, win firewall, router + adaware
a vobec ziadny problem.
vyskusaj noda. testovacia verzia je zdarma...

vagi

Příspěvek od vagi »

ja bych to formatoval a pak bych teprv dal toho noda a firewall..

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Symantec Norton jak antivir tak firewall. Podle mych zkusenosti nej software je Spyware Doctor. http://www.pctools.com/
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

i ja avast a ad-aware professional 8)
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

krulis píše:i ja avast a ad-aware professional 8)
u mě je to to stejný a bez problémů
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Přítulce se do formátu nechce :roll: Já svůj asi formátovat nebudu, mam ho v pořádku a zasranej neni, vim kam lezu :wink: Ale jak se zbavit jejich virů bude asi oříšek
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Spyware terminator,avast 4.7 home,woknousáckej firewall a Windows Defender. To mám já. Jinak jdi na www.viry.cz a prolez to tam,jsou tam linky na účinný nástroje. 8)
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Pokud pritelkyne nepouziva PC na nejaky cinnosti co vyzadujou zasahy do systemu, tak bych ji jednoduse u jejiho accountu zakazal uplne vsechno - modifikaci registru, vytvareni souboru mimo urceny diskovy prostor, instalaci novych aplikaci,... Pokud jen surfuje po webu, pak tohle nastaveni celkem uspesne zabrani vetsine viru v nejake aktivaci. Navic nainstalovat treba Symantec nebo AVG a pravidelne skenovat.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

máme to na privátě v podstatě stejně jak ritchma, ajy UPC, akorát místo routeru máme switch, takže to všechno valím přes ten jeden kompl, a zdá se mi, že ten to všechno odsrává a k nám se nic nedostane, páč už nás taky jednou típli, za rozesílání spamu...
od tý doby si dáváme pozor, ale i tak mám pocit, že můj komp je dostatenče chráneněj...mám nod32, adware, spybot...adware pokaždý něco najde, spyware pouštím vždycky po něm, a ten nikdy nic...
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

JouiCZ

Příspěvek od JouiCZ »

Conscious píše:Spyware terminator,avast 4.7 home,woknousáckej firewall a Windows Defender. To mám já. Jinak jdi na www.viry.cz a prolez to tam,jsou tam linky na účinný nástroje. 8)
Ok bez formatu..firewall keiro,antivir AVG 7,5 , a sem tam to projedu ad-aware a nemám problém..jediné co budeš muset každý měsíc instalovat je keiro,ale oplatí se..jinak ad-awarem vyhrabeš skryté věci a avas je pak zneškodní..aware uklidí spyware..jedu tak už cca 2 roky a vpohodě..no problem..doporučuji.. 8)

Nod nejde v některých případech nainstalovat a není free a mám s ním jen špatné zkušenosti..nedokázal nikdy vir odstranit uplně..
člen http://www.tth.gzk.cz
člen http://www.toyotaclub.cz
1,9dci 88kw MeganeII

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

Koukam ze se to tu hemzi IT odborniky ^^

Z meho pohledu na vec ... to ze si to projedes radoby antivirem znacky avast (muj subjektivni nazor ... no Flame) jeste neznamena ze jsi opravdu cisty.

Jestli jste za Routerem neni nic znazsiho nez nastavit monitoring. Je otazkou co oni hodnoti za terminem rozesilani spamu.
Paklize pouzivaji spam listy ktere se sdileji nemusi byt vubec lehke se z takoveho seznamu dostat.

No a na konec takova mala rada http://someonewhocares.org/hosts/
"Aha" řekl ježek a slezl s kartáče

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“