monoblok RODEK+ Phase evolution.problém..

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
lawer

monoblok RODEK+ Phase evolution.problém..

Příspěvek od lawer »

+Hoj lidi,mám problém s rodekem .Mám tohle monoblok rodek r1900n a 15"wofr phase evolution 15SR.mám ho zapojenej do 2 ohmů a volume na polovic na rádiu dám volume kolem 50procent a pokud tam jde hutnější bas nevím jestli to je zatím jen tím , přestane mi jít zničeho nic signál do wofru/nehraje/ale zesík normálně jde aspoň tedy svítí trvá to asi tak 10-15 sekund a znovu naběhne.Zesík umí do 1ohmu tak nevím v čem by mohl bejt problém.???Poradíte co s tím....???

petis
Kontaktovat uživatele:

Re: monoblok RODEK+ Phase evolution.problém..

Příspěvek od petis »

možná nejakej vaklík na kabelech k repro. zkus to všechno projít.
Když by šel zesík do protecu. musel bys to vypnout a znovu zapnout . Samo osobě se to nezberchá.
projdi prostě veškerý připojení, at na RCA tak na repro, remote atd:-)
dB Drag
Street A
Rockford Fosgate TRF
amp: 10.3kW rms

''Život začíná na 155dB''

lawer

Příspěvek od lawer »

petis píše:možná nejakej vaklík na kabelech k repro. zkus to všechno projít.
Když by šel zesík do protecu. musel bys to vypnout a znovu zapnout . Samo osobě se to nezberchá.
projdi prostě veškerý připojení, at na RCA tak na repro, remote atd:-)
v kabelech to neni na to sem koukal :(

petis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petis »

tak zkus změřit ohmmetrem cívky, muže bejt problem taky tam.
dB Drag
Street A
Rockford Fosgate TRF

Mikael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikael »

A nebo ti to jednoduse cucne moc stavy v tu chvili a baterka to nepobira...
Clarion DXZ 958 RMC
Morel MT-22
Morel Hybrid Ovation
Focal Utopia
Denon DCA-3180
Mosconi AS 300.2
STEG K2.02

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

Mikael píše:A nebo ti to jednoduse cucne moc stavy v tu chvili a baterka to nepobira...
to by mohl byt i nedostatecny prurez napajeciho kabelu, ale zesilovac by mu to hlasil rozsvicenim kontrolky poruchy. To samy by melo nastat i v pripade, ze by padla impedance prilis nizko, jak uvazuje Petis. Tak si to radsi zkontroluj, jestli se nerozsviti.
pouze "hifík"

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Může to být cokoli ze zde popsaného. Já bych ale šel nejdříve po napájení a po porušené cívce wooferu i když to se mi moc nezdá. Woofer by asi znovu nenaběhl. Dal bych na Cendu s drobnou výhradou. Protect se nutně nemusí rozsvítit. Tohle jsem zažil i v praxi s jedním zesíkem Sony a bylo to výhradně průřezem. Byl poddimenzovaný, bylo to patrné na první pohled a s ochranou to nic nedělalo jen při zesílení okolo 40% začal vynechávat zvuk a při větším zesílení se na chvilku ztratil úplně. Další věc, kterou jsem zažil bylo to, že byl špatný kontakt na pojistce u baterky. To by ale vypadl celý systém.

lawer

Příspěvek od lawer »

All píše:Může to být cokoli ze zde popsaného. Já bych ale šel nejdříve po napájení a po porušené cívce wooferu i když to se mi moc nezdá. Woofer by asi znovu nenaběhl. Dal bych na Cendu s drobnou výhradou. Protect se nutně nemusí rozsvítit. Tohle jsem zažil i v praxi s jedním zesíkem Sony a bylo to výhradně průřezem. Byl poddimenzovaný, bylo to patrné na první pohled a s ochranou to nic nedělalo jen při zesílení okolo 40% začal vynechávat zvuk a při větším zesílení se na chvilku ztratil úplně. Další věc, kterou jsem zažil bylo to, že byl špatný kontakt na pojistce u baterky. To by ale vypadl celý systém.
průřez napájecího kabelu mám "25" teče tam 80A někde sem to viděl že je do 100A tak by to snad stačit mnělo ??mám změřeno,protek na to se mrknu jestli se rozsvítí,mám dva zesíky a ten druhej normál hraje takže bych vyloučiL i tu baterku /snad/no mně se právě stratí na moment caa 3-5 sekund ale zesík mám jen na polovic to snad takovej odběr nemá,nevím jestli mám zesík reklamovat nebo co s tím je ?? ale zase udělá to jen někdy mám tu music přímo na wofr třeba to neudělá nic a pak pustím rokec a vypne jak kdy někdy to vydrží 10minut jindy díl ..

lawer

Příspěvek od lawer »

ze by padla impedance prilis nizko

tím mislíš co? sel lajk... na zesíku nebo wofr ? zesík umí do 1 ohmu wofr je dvoucívka mám ho do 2 ohmů

petis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petis »

All: Nevím tenhle mo¨noblok neznám. ale mě třeba u Emphaseru EA1600D kdy byly zapojený dva v linku, šel do protecu když jsem jel okamžitě na max výkon. Když jsem zesiloval postupně s dálkou bylo to vpohodě. Napájení jsem měl myslím dostačující.
Ale jak říkáž muže to bejt uplně cokoliv.
dB Drag
Street A
Rockford Fosgate TRF

lawer

Příspěvek od lawer »

petis píše:All: Nevím tenhle mo¨noblok neznám. ale mě třeba u Emphaseru EA1600D kdy byly zapojený dva v linku, šel do protecu když jsem jel okamžitě na max výkon. Když jsem zesiloval postupně s dálkou bylo to vpohodě. Napájení jsem měl myslím dostačující.
Ale jak říkáž muže to bejt uplně cokoliv.
tak tet sem to skousel a protec se rozsvítí a za moment hned jede dál,zesík sem ubral za půlku nevím jestli to nastavení zesíku mám dobře ?
mám to následovně :
volume na polovic
LOWPASS na čtvrtku
HIGHPAS na polovině
PHASE na 180 mám wofr magnetem ven
zesík by mněl mít co tam píšou 600w/rms při dvou ohmech wofr mám 450w/rms 900/max.
Možná to mám blbě nastavený tak kdyžtak poraďte.
Díky...

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Pokud jde o tu impedanci tak ta je proměnlivá a může se stát, že na okamžik poklesne pod úroveň, kterou zesík snáší. To, že to máš zapojený na 2 Ohmy je jen papírový údaj. Mám dojem, že jsem někde četl, že tohleto dělaly některé repráky od Infinity. Zkus na ten zesík připojit jiný woofer a vyzkoušet to.
Pokud ti Protect jen problikne může to být právě pokles impedance ale může to samozřejmě být i vada zesíku.
Low Pass zkus dát výš. Podle nakreslené stupnice cca na 100 Hz.

Cenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cenda »

klesani - jak rika All.
To, co mas Ivane na mysli, byly kompa (Refernce?) Pepy689, kde u tredobasu padala impedance az na 1,5Ohm. Tenkrat mu p. Cerny rekl, ze je to normalni :-)) Byla to ale jen chyba z vyroby.
pouze "hifík"

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“