Reproduktory
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Reproduktory
Chtěl bych si koupit do své Xsary kvalitnější repro do předních i zadních dveří. Mám rádio s CD Kenwood 4x 45W a potřebuju takové repro, aby to rádio utáhlo. Díky za konkrétní repro do Xsary.
- Celica2.0GTI
Re: Reproduktory
kdyby jsi věděl velikosti repro dalo by se radit ale pokud nevím rozměry je to horší
Napiš rok výroby a typ karoserie.
Podle konfigurátoru reproduktorů se do předních dveří vejdou reproduktory o průměru 165 mm s maximální montážní hloubkou 80 mm. Do zadních dveří v podstatě totéž.
Pokud nebudeš přidávat zesilovače a chceš to levně v solidní kvalitě mohly by to být třeba...
Pokud nebudeš přidávat zesilovače a chceš to levně v solidní kvalitě mohly by to být třeba...
- Přílohy
-
- SPC26Z.jpg (83.39 KiB) Zobrazeno 4231 x
Díky alle, co ale říkáš na tyto repro, stejná značka jako rádio.
http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=571
http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=571
Renomovaní výrobci rádií, kterým bezesporu Kenwood je umí rádia zřejmě kvůli svým zkušenosten se spotřební elektronikou obecně. Auto reproduktory jsou ale velmi na okraji jejich zájmu. Projdi si sortiment těchto výrobců a zjistíš co všechno vyrábí a jaké procento z toho jsou reproduktory do aut. To je jeden z hlavních důvodů proč bych reproduktory od žádného výrobce rádia nekoupil. Druhým je to, že jsem spoustu těchto reproduktorů, i když ne zrovna ty Kenwoody, slyšel a v drtivé většině se potvrzuje to co jsem napsal. Jedinou trochu světlejší vyjímkou jsou reproduktory Alpine. Alpine se ale nezabývá ani studiovou ani Home Hifi technikou.
Proti tomu stojí výrobci, kteří se na oblast Car & Hifi specializují. Jedním z těch levnějších je Spectron. Zkus se podívat na jejich sortiment na http://www.spectron.biz/spectron06/spectron-en.html a zjistíš jak rozdílný je proti výrobcům rádií. Nebudu říkat jestli lepší nebo horší. Obojí je pravda.
Těchto výrobců je samozřejmě celá řada. Já navrhl jedny z mnoha reproduktorů a to reproduktory, které mám mnohonásobně vyzkoušené jak přímo na rádiu tak i na levných zesilovačích. Pokud chceš jejich test nech tu e-mail.
Proti tomu stojí výrobci, kteří se na oblast Car & Hifi specializují. Jedním z těch levnějších je Spectron. Zkus se podívat na jejich sortiment na http://www.spectron.biz/spectron06/spectron-en.html a zjistíš jak rozdílný je proti výrobcům rádií. Nebudu říkat jestli lepší nebo horší. Obojí je pravda.
Těchto výrobců je samozřejmě celá řada. Já navrhl jedny z mnoha reproduktorů a to reproduktory, které mám mnohonásobně vyzkoušené jak přímo na rádiu tak i na levných zesilovačích. Pokud chceš jejich test nech tu e-mail.
Sory za malý OT:All píše:Renomovaní výrobci rádií, kterým bezesporu Kenwood je umí rádia zřejmě kvůli svým zkušenosten se spotřební elektronikou obecně. Auto reproduktory jsou ale velmi na okraji jejich zájmu. Projdi si sortiment těchto výrobců a zjistíš co všechno vyrábí a jaké procento z toho jsou reproduktory do aut. To je jeden z hlavních důvodů proč bych reproduktory od žádného výrobce rádia nekoupil. Druhým je to, že jsem spoustu těchto reproduktorů, i když ne zrovna ty Kenwoody, slyšel a v drtivé většině se potvrzuje to co jsem napsal. Jedinou trochu světlejší vyjímkou jsou reproduktory Alpine. Alpine se ale nezabývá ani studiovou ani Home Hifi technikou.
Kd\ž jsi zmínil repro Alpine, jak hodnotíš repro X řady? mam konkrétně SPX-177A
A jelikož mi rádio ukradli, tak by k tomu mělo bejt tohle - ale až v září nebo říjnu:
http://www.alpine-europe.com/content/en ... ceiver.htm
Felda forever
Ale Spectron dělá taky rádiaAll píše:Renomovaní výrobci rádií, kterým bezesporu Kenwood je umí rádia zřejmě kvůli svým zkušenosten se spotřební elektronikou obecně. Auto reproduktory jsou ale velmi na okraji jejich zájmu. Projdi si sortiment těchto výrobců a zjistíš co všechno vyrábí a jaké procento z toho jsou reproduktory do aut. To je jeden z hlavních důvodů proč bych reproduktory od žádného výrobce rádia nekoupil. Druhým je to, že jsem spoustu těchto reproduktorů, i když ne zrovna ty Kenwoody, slyšel a v drtivé většině se potvrzuje to co jsem napsal. Jedinou trochu světlejší vyjímkou jsou reproduktory Alpine. Alpine se ale nezabývá ani studiovou ani Home Hifi technikou.
Nechtějte po mně abych něco hodnotil a snažil se popisovat zvuk, který jsem slyšel naposled před několika týdny. Mám názor, který jsem napsal. Sám si hraju s jinými značkami. Jen okrajově dodám to, že repráky Alpine by na svůj zvuk mohly být levnější ale aspoň hrají na rozdíl od většiny repráků výrobců rádií.
Spectron rádia nedělá. Má v sortimentu jediný typ DVD receiveru a jeden DVD přehrávač. Spectron také dělá jen Car techniku. Necpe se do zubních irigátorů, mikrovlnek, baterek, kamer, domácích kin, foťáků, vysavačů a čert ví čeho ještě na rozdíl od Kenwoodu, Panasonicu, Sony, JVC atd. Třeba takový Sencor dělá autorádia a auto repráky. Ale také domácí kina, vysavače, mikrovlnky, home dvd přehrávače... Kolik asi procent z výrobního programu tvoří reproduktory do auta? A kolik procent z celkového množství vyrobených kusů? U LG je to totéž včetně velkých plazmových Tv. Na druhé straně třeba Zapco dělá jen auto zesilovače a dva typy reproduktorů do auta, Radical Audio jen auto repráky a dva subwoofery. Nikdy jsem neviděl vysavač Hifonics, baterky nebo Tv Phase Linear, kameru Audio Development, domácí kino Audison atd. O tomhle jsem psal.
Spectron rádia nedělá. Má v sortimentu jediný typ DVD receiveru a jeden DVD přehrávač. Spectron také dělá jen Car techniku. Necpe se do zubních irigátorů, mikrovlnek, baterek, kamer, domácích kin, foťáků, vysavačů a čert ví čeho ještě na rozdíl od Kenwoodu, Panasonicu, Sony, JVC atd. Třeba takový Sencor dělá autorádia a auto repráky. Ale také domácí kina, vysavače, mikrovlnky, home dvd přehrávače... Kolik asi procent z výrobního programu tvoří reproduktory do auta? A kolik procent z celkového množství vyrobených kusů? U LG je to totéž včetně velkých plazmových Tv. Na druhé straně třeba Zapco dělá jen auto zesilovače a dva typy reproduktorů do auta, Radical Audio jen auto repráky a dva subwoofery. Nikdy jsem neviděl vysavač Hifonics, baterky nebo Tv Phase Linear, kameru Audio Development, domácí kino Audison atd. O tomhle jsem psal.
All: Svata pravda!
AMEN!
AMEN!
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku
- Celica2.0GTI
ty kenwood repro bych taky vůbec nebral v úvahu a už vůbec ne koaxy v té ceně se dají koupit už slušný komponentní reproduktory a oproti koaxům by to byl velký rozdíl v přednesu. uvažoval bych o http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=256 v případě budoucího připojení na zes http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... ucts_id=96 v případě že by montážní hloubka byla opravdu omezená jak uvádíš tak tyto http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=206 neuvedl jsi cenu kde se chceš pohybovat uvádím levnější řešení není problém se dostat cenou i kvalitou o několik řad výše.
Nechtěl jsem, aby ses naštval. Jen jsem si dal do vyhledávání Spectron a našel taky rádia. Nic víc, nic míň. Ale děkuji Ti za příspěvekAll píše:Nechtějte po mně abych něco hodnotil a snažil se popisovat zvuk, který jsem slyšel naposled před několika týdny. Mám názor, který jsem napsal. Sám si hraju s jinými značkami. Jen okrajově dodám to, že repráky Alpine by na svůj zvuk mohly být levnější ale aspoň hrají na rozdíl od většiny repráků výrobců rádií.
Mám v garáži nějaký zesilovač 200W, ale nevím jestli vůbec funguje. Vymontovali jsme ho z jedný bouračky v Německu asi před dvěma lety a zatím leží v garáži v regálu. Asi by bylo dobrý ho vyzkoušet jestli funguje. Líbí se mi ty Linus 160.Celica2.0GTI píše:ty kenwood repro bych taky vůbec nebral v úvahu a už vůbec ne koaxy v té ceně se dají koupit už slušný komponentní reproduktory a oproti koaxům by to byl velký rozdíl v přednesu. uvažoval bych o http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=256 v případě budoucího připojení na zes http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... ucts_id=96 v případě že by montážní hloubka byla opravdu omezená jak uvádíš tak tyto http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=206 neuvedl jsi cenu kde se chceš pohybovat uvádím levnější řešení není problém se dostat cenou i kvalitou o několik řad výše.
Chtěl bych za repro dát max. 5 000,- Kč
- Celica2.0GTI
No pokud chceš čistě jen repro na rádio tak bych pouvažoval o verzi místo zadní dveře dát do plata ovály posílí ti to slušně basovou složku a do ceny se krásně vlezeš
Klient: dyť já se nenaštval. Jen jsem napsal jak ty věci vidím.
Pokud chceš koupit repráky okolo 5000,- Kč vřele bych doporučil kombinaci Axton CAC2.6 a Axton CAX699. Ta kompa jsou repro jsou jedny z nejlepších reproduktorů této třídy na trhu což dosvědčují i jejich výsledky v testech. Celkem by to vyšlo na 5190,- Kč.
Pokud chceš koupit repráky okolo 5000,- Kč vřele bych doporučil kombinaci Axton CAC2.6 a Axton CAX699. Ta kompa jsou repro jsou jedny z nejlepších reproduktorů této třídy na trhu což dosvědčují i jejich výsledky v testech. Celkem by to vyšlo na 5190,- Kč.
- Přílohy
-
- Test můžu poslat.
- CAC2-6.jpg (92.79 KiB) Zobrazeno 3168 x
Ale to bych musel dělat díry do plata a to se mi moc nechce. Při prodeji auta repráky nikdo nedocení a jiné plato nebude taky nejlevnější. Je ale pravda, že auto budu mít ještě min. 2,5, roku(pak mi končí leasing), takže by to byla investice na delší dobu, ještě popřemýšlím. Dám sem ještě fotku toho zesilovače, jestli má cenu ho dávat do auta. Předem díky za odpovědi, které mě laika určitě obohatí.Celica2.0GTI píše:No pokud chceš čistě jen repro na rádio tak bych pouvažoval o verzi místo zadní dveře dát do plata ovály posílí ti to slušně basovou složku a do ceny se krásně vlezeš
- Celica2.0GTI
No kdo říká že to origo plato zničíš kousek mdf není problém sehnat koberec na potažení není cenovka co tě zrujnuje a bude bez ničení originál plata a v té mdf to bue mnohem líp držet
vysokotlaka drevotriska... Je znama lehkou opracovatelnosti, vetsi vahou a dobrymi akustickymi vlastnostmi...
Japonci na konci
Goldies píše:vysokotlaka drevotriska... Je znama lehkou opracovatelnosti, vetsi vahou a dobrymi akustickymi vlastnostmi...
Pozor! MDFka má s DTD jen málo společného (strom v lese, i když se obojí vyrábí z odpadového dřeva) a její struktůra je úplně jiná! MDF má vyšší ró (hustotu) lisuje se pod vyšším tlakem atd. atd. atd... V ostatním máš celkem pravdu Se stačí podívat na jejich rozdílnou cenu...
no, ma jinou strukturu, nekdy se ji rika lisovanej papir je hodne rozmelnena a pod vysokym tlakem lisovana... Ma vyrazne vyzsi hustotu
Japonci na konci
A je běžně ke koupi ? Co to vůbec stojí ve velikosti průměrného zadního plata ?Goldies píše:vysokotlaka drevotriska... Je znama lehkou opracovatelnosti, vetsi vahou a dobrymi akustickymi vlastnostmi...
Bauhaus, hornbach Obi... Nebo nekde kde delaji se drevem... Cenu ti nereknu, ale je hoooodne tlousek...
Japonci na konci
Přeju hodně štěstí. Až tě Bauhaus, Baumax, Hornbach i OBI pošlou do háje a až se dovíš, že stolařské dílny dělají v podstatné většině s dřevotřískou začni hledat velkoobchody s dřevotřískami. Tam obvykle najdeš i MDF-ku. Průser bude, že ti nebudou chtít prodat míň jak jednu celou tabuli cca 1800x2900x190 mm asi za 11 stovek. Musel bych se kouknout jestli mám ještě nějaké zbytky. Pokud bys měl cestu přes Přerov na plato bych ti nechal. Třeba se ale najde někdo kdo s tebou koupí plotnu na půl nebo kdo má doma zbytky. Blbě se shání kousky.
All: otec z MDF dela a u nas to v bauhausu maji... A prodaji kolk chces... Jen si nejsem jistej jakou nejsilnejsi maji...
Japonci na konci
Goldies píše:All: otec z MDF dela a u nas to v bauhausu maji... A prodaji kolk chces... Jen si nejsem jistej jakou nejsilnejsi maji...
Přesně, v Ostravě platí totéž! Teda co vím, tak před cca 5ti měsíci určitě! (už jsem dlouho nic nespích...)