Reproduktory

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Reproduktory

Příspěvek od All »

Tím líp. Protáhl jsem v Přerově, Prostějově a v Olomouci všechny ty megamarkety a prd velebnosti. Nakonec to kupuju po tabulích z velkoobchodu což mi nevadí protože občas někomu nějakou bedýnku stavím. Fakt je, že od té okružní jízdy už nějaký čas uběhl. Asi budu muset znovu na cesty. Co vím jistě je, že přerovský Baumax je ještě minulý týden nevedl.

klient

Příspěvek od klient »

All píše:Přeju hodně štěstí. Až tě Bauhaus, Baumax, Hornbach i OBI pošlou do háje a až se dovíš, že stolařské dílny dělají v podstatné většině s dřevotřískou začni hledat velkoobchody s dřevotřískami. Tam obvykle najdeš i MDF-ku. Průser bude, že ti nebudou chtít prodat míň jak jednu celou tabuli cca 1800x2900x190 mm asi za 11 stovek. Musel bych se kouknout jestli mám ještě nějaké zbytky. Pokud bys měl cestu přes Přerov na plato bych ti nechal. Třeba se ale najde někdo kdo s tebou koupí plotnu na půl nebo kdo má doma zbytky. Blbě se shání kousky.
Mám to trošku z ruky, bydlím v Chomutově. Díky Alle

Lama : díky za nabídku, ale je to 100km.
Goldies : zkusím to v Bauhausu u nás, snad uspěju
Díky všem za nabídky, Jirka

thomaswilliams
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thomaswilliams »

v Praze v Bauhausu ji taky nemaj

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverGhost »

1. All má pravdu, v HK ji v OBI ani jiných taky marketech nemají. Jen dřevotvar a jim podobní, já si pro ní pro soukromé účely chodím do truhlárny, kde ji mají ve všech různých šířkách a uříznou mi, kolik potřebuju. Celouu desku nemám kde skladovat ani ji jak odvézt. Tolik k MDF.
2. Do Xsary se vejdou 165 mm komponentní reproduktory, které ale nemůžou mít v žádném případě hloubku 80 mm. To už nestáhneš sklo, ani kdyby si se posr.. Origo reprák má 54 mm, ještě se tam dá pár mm ušetřit. Abych do xsary (kterou taky mám) dostal to, co potřebuju, budu řezat tapecák a dělat kroužky pod repro. Takže bych chtěl vidět, jak by tam dostal třeba Spectrony nebo Axtony (CAC2.6). To je nesmysl.
3. Zadní plato je hodně pevné, není potřeba ho vyztužit (neříkám že to nemá smysl ho vyztužit). Ale je taky hodně drahé a pokud to auto nemám na masakr a chci jen o trošku lepší muziku, než mám teď, tak bych rozhodně dal dopředu pořádné komponenty a dozadu do dveří buď nechal to, co tam je nebo místo toho dal jiné koaxiály. Stejně to budou poslouchat jen spolujezdci a dá se to tam dát později.
4. Nevím, jestli si už vyměnil rádio, ale začal bych tím.
5. V ceně 5000 Kč bych ti doporučil určitě Rodeky RC166NEO (jsou maličko přes) nebo Eyebridy, ale u těch si nejsem jist, zda se vejdou. V každém případě mi můžeš napsat, co by se ti líbílo a není nic jednoduššího, než je v krámě vzít a vyzkoušet v mém autě, zda se vejdou.
www.corner.cz nebo info@corner.cz nebo můžeme rozvinout debatu u nás na značkovém fóru.
Z tuningu jen Autohifi

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Psal jsem, že podle konfigurátoru a tady je ten konfigurátor.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Psal jsem, že podle konfigurátoru a tady je ten konfigurátor.Psal jsem, že podle konfigurátoru a tady je ten konfigurátor.
Přílohy
Xsara2002-konfigurace.jpg
Xsara2002-konfigurace.jpg (45.63 KiB) Zobrazeno 2399 x

klient

Příspěvek od klient »

Tak jsem vyfotil ten slíbenej zesilovač. Bude mi k něčemu?
Přílohy
Snímek 095.jpg
Snímek 095.jpg (152.11 KiB) Zobrazeno 2390 x

klient

Příspěvek od klient »

A ještě z druhé strany
Přílohy
Snímek 094.jpg
Snímek 094.jpg (154.81 KiB) Zobrazeno 2386 x

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Ten bude dobrej do předu pod nohy jako topení. A pokud jde o repro nabízené silverghost nejsem si jist zda jim jako pohon bude stačit jen rádio jestli to nejsou zbytečně investovaný peníze do kvalitních komponentů když stejně nikdy na rádio nedokážou zahrát jako třeba levnější ale výkonově nenáročnější

klient

Příspěvek od klient »

Takže je ten zesilovač na h...o, jestli dobře rozumim ???
Nevadí, byl zadáčo a jen se válel v garáži. Díky za fundovanou odpověd´(topení mi zatím funguje dobře) :D :D :D .

Celica2.0GTI

na hovno ne ale kvalitativně je natolik špatný že bych o něm vůbec do auta neuvažoval

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

ty, ale ma to vysokourovnovy vstupy :-)
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Celica2.0GTI

a to se vyplatí

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

:lol:
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

klient

Příspěvek od klient »

Goldies píše:ty, ale ma to vysokourovnovy vstupy :-)
No a co, že je má ? Jsou mi k něčemu ? Formuluj jasně a přesně :D :D :D . Díky :lol:

Celica2.0GTI

Ten zesík si umí vzít jako zdroj signálu i vysokourovnový signál z reproduktorových výstupů rádia v praxy to znamená že pokud míš v zadu hrající repro dá se na něj paralelně zapojit vstup toho zesu a nemusíš tahat signálový kabely od rádia

klient

Příspěvek od klient »

Díky za odpověd´, ale stejně z toho nejsem moudrej.

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Celica2.0GTI píše:Ten bude dobrej do předu pod nohy jako topení. A pokud jde o repro nabízené silverghost nejsem si jist zda jim jako pohon bude stačit jen rádio jestli to nejsou zbytečně investovaný peníze do kvalitních komponentů když stejně nikdy na rádio nedokážou zahrát jako třeba levnější ale výkonově nenáročnější
Kolik si jich namontoval do aut? Že je tak fundovaně pomlouváš? Plácáš pěknou snůžku nesmyslů a někdy by si se měl držet hesla mlčeti zlato. Rodky i Eyebridy hrajou i jen na kvalitní rádio velmi dobře, zesíkem se projev samozřejmě zlepší, ale to u všech. Třeba EmPhasery nebo Radicaly bych mu na rádio nedoporučil, protože tam je to o ničem.
Tak prosím nehodnoť něco, čemu nerozumíš a dál jen prodávej, tak jak to děláš dosud.
Z tuningu jen Autohifi

Celica2.0GTI

SilverGhost píše:
Celica2.0GTI píše:Ten bude dobrej do předu pod nohy jako topení. A pokud jde o repro nabízené silverghost nejsem si jist zda jim jako pohon bude stačit jen rádio jestli to nejsou zbytečně investovaný peníze do kvalitních komponentů když stejně nikdy na rádio nedokážou zahrát jako třeba levnější ale výkonově nenáročnější
Kolik si jich namontoval do aut? Že je tak fundovaně pomlouváš? Plácáš pěknou snůžku nesmyslů a někdy by si se měl držet hesla mlčeti zlato. Rodky i Eyebridy hrajou i jen na kvalitní rádio velmi dobře, zesíkem se projev samozřejmě zlepší, ale to u všech. Třeba EmPhasery nebo Radicaly bych mu na rádio nedoporučil, protože tam je to o ničem.
Tak prosím nehodnoť něco, čemu nerozumíš a dál jen prodávej, tak jak to děláš dosud.
Nevím pane co si mám představit pod pojmem kvalitní rádio ale jestli mi chceš tvrdit že je nesmysl tvrdit že výkonově náročnější repro zahrají stejně dobře na rádio jako repro které tolik nakrmit nepotřebují zkus to. chceš mi tvrdit že repro ve stejné cenovce relativně tedy stejné kvality s menšími výkonovými nároky nedokážou zahrát lépe na rádio než tebou nabýzené? To by jsme se tu mohli sakra dlouho hádat takže se se mnou bav tak jak se bavím já s tebou a to podotýkám že slušně a bez napadání!! Snůšku nesmyslů neplácám a o fundovaném pomlouvání bych pomlčel

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Nic takového jsem netvrdil! Já tvrdím, že Rodeky i Eyebridy, které jsem nabízel, dokážou na rádio velmi dobře a velmi kvalitně zahrát, aniž by potřebovali zesilovač. Kdežto ty si tvrdil, že to tak není, aniž by si to měl jakkoliv podložené. Proto jsem napsal to, co jsem napsal. A to, jakou mají reproduktory zatížitelnost nemá nic společného s tím, jak kvalitně budou na rádio hrát.
Z tuningu jen Autohifi

Celica2.0GTI

Zatižitelnost nemá nic společného s tím jak velmi dobře a velmi kvalitně dokáží zahrát? To jsi ted doufám nemyslel vážně to jsi rovnou mohl říct že kvalitní sub na rádio zahraje velmi kvalitně

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Snažíš se jen překrucovat moje výroky. Nemá význam se s tebou dál bavit. A na svém si trvám.
Přečti si ještě jednou, co jsi napsal, a co jsem ti odpověl. O wooferech jsme se nikde nebavili.
PS: Zkus si někdy na rádio pustit Rkový Alpiny se zatížitelností 30 - 50 RMS a Rodeky se zatížitelností 100 W RMS. Podle tvé teorie by Alpiny měli hrát podstatně lépe, praxe je maličko jinačí.
Z tuningu jen Autohifi

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Mně to nedá abych se do toho nevložil. On má SG pravdu. Zatížitelnost má s kvalitou zvuku i potřebami dodávky výkonu pramálo společného. Nejsem elektrotechnik a tak se rád nechám opravit. Byl jsem poučen, že zatížitelnost reproduktoru v podstatě vyjadřuje mechanickou odolnost systému ve vztahu k dodanému výkonu (opravte mně pokud jsem byl poučen blbě).
Jak všichni víme používají se různé materiály. Ty materiály mají různou hmotnost a různou tuhost. Například tuhost závěsu přímo ovlivňuje zdvih membrány. Pro zvuk jsou důležité všechny parametry dohromady, tedy reproduktorový systém jako celek. Pro potřebu výkonu je nejdůležitější citlivost reproduktoru. Je to prostě tak, že reproduktoru s vysokou citlivostí a vysokou zatížitelností stačí mnohem menší výkon než reproduktoru se stejnou zatížitelností ale s nízkou citlivostí. O kolik menší záleží na rozdílu v citlivosti.
Musím souhlasit s SG v tom, že oboje jím zmiňované reproduktory zahrají velmi dobře i na pouhém rádiu. Musím ale dodat i to, že na adekvátním zesíku mají výsledky znatelně lepší.

Celica2.0GTI

All jedna věc je že zahrají velice dobře jak říkáte ale neporovnali jste to s cenově stejnýma degama či podobně kvalitníma reprama Rkový alpiny do toho neplette víme svý

Celica2.0GTI

Další věc je že pokud by koupil levnější repro a dal je na zesík může být výsledek stejný. A to tu zaznělo několikrát a nejen z mých úst

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Prosím tě ještě jednou. Podívej se, o čem byla řeč v předchozích příspěvcích. Co jsem ti psal já, co jsi mi odpověděl, a co jsem ti na to odpověděl opět já. Popřemýšlej o tom a pak si to přečti ještě jednou. A pak teprve něco napiš. Nestane se ti, že budeš psát opět o něčem úplně jiném.
A naposled: NIKDO, OPAKUJI NIKDO tu netvrdí, že drahá kompa musí hrát lépe než levné. NIKDO tu netvrdí, že RODEK je nejlepší na světě. NIKDO tu netvrdí, že RODEK je lepší než něco jiného. Od začátku tvrdím, že je nesmyslná tvá teorie, že reproduktory s nižší zatížitelností musí hrát lépe než reproduktory s vyšší zatížitelností. To není pravda. Taky tvrdím, že tvoje věta "jestli to nejsou zbytečně investovaný peníze do kvalitních komponentů když stejně nikdy na rádio nedokážou zahrát jako třeba levnější ale výkonově nenáročnější" je nesmysl. Neuvedl jsi totiž žádný konkrétní model, se kterým by si to srovnával ani žádné jiné podrobnosti. Takže je to jen sprostá lež. Zvlášť když na rádio dokážou zahrát neskutečně a nejsou to zbytečně investované peníze.
Z tuningu jen Autohifi

klient

Příspěvek od klient »

Tak se mi to dostalo do stádia, kterému nerozumím a ani asi nechci. Každý z vás má určitě svojí pravdu za kterou si budete stát.
Ale já si z toho vzal to dobré pro mě a chci radu na tyto repro.
http://www.corner.cz/detail.php?id=168
http://www.corner.cz/detail.php?id=31

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Rodky oproti Axtonům hrají lépe, mají však dvě nevýhody. Potřebují větší montážní hloubku, ale to můžu v mém autě vyzkoušet, jestli se vejde. Aby si měl jistotu a nekupoval zajíce v pytli. A za druhé jsou dražší :-)
Pokud nechceš moc utrácet a přitom mít zajištěný dostatečně kvalitní zvuk, pak se rozhodni pro Axtony. Pokud jsi člověk, který už vyzkoušel reproduktory střední třídy, nevyhovovali mu a chtěl by něco lepšího, pak rozhodně Rodek. Když budeš mít nějaký další dotaz, tak se klidně ozvi.
Z tuningu jen Autohifi

klient

Příspěvek od klient »

SilverGhost píše:Rodky oproti Axtonům hrají lépe, mají však dvě nevýhody. Potřebují větší montážní hloubku, ale to můžu v mém autě vyzkoušet, jestli se vejde. Aby si měl jistotu a nekupoval zajíce v pytli. A za druhé jsou dražší :-)
Pokud nechceš moc utrácet a přitom mít zajištěný dostatečně kvalitní zvuk, pak se rozhodni pro Axtony. Pokud jsi člověk, který už vyzkoušel reproduktory střední třídy, nevyhovovali mu a chtěl by něco lepšího, pak rozhodně Rodek. Když budeš mít nějaký další dotaz, tak se klidně ozvi.
V autech jsem nikdy neměl žádnou špičkovou muziku. Většinou to byly originály k autu. V Xsaře mám ale pocit, že nehrají dobře. Nechci do toho cpát zase moc peněz, tak to nejspíš vyhrají Axtony. A vejdou se v poho do dveří, že ? Koupím si jedny, dám je dopředu a ty současné hodím dozadu a doufám, že uslyším nějaký rozdíl :dj:
Později mohu přikoupit ještě zadní.

SilverGhost
Kontaktovat uživatele:

Rozdíl bude výrazný, jen tě upozorním na jednu věc. Přední reproduktory dozadu nedáš, protože tam jsou ve dveřích 13tky. Kdežto vpředu 16tky. Takže ani kdyby si se zbláznil :-)
Taky bych ti doporučil vyměnit kabeláž, i když je to díky konektorům mezi dveřmi a autem dosti náročné.
Z tuningu jen Autohifi

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“