Zvláštně poškozené dvě pneu

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
eLzyx
Kontaktovat uživatele:

Zvláštně poškozené dvě pneu

Příspěvek od eLzyx »

Mám takový zvláštní problém, v průběhu týdne se mi na levém předním kole na dvou různých pneu stal stejný defekt(rozdíl mezi výměnou cca 350km). Netušíte čím může být způsobený?
Obrázek
Obrázek je trochu nadnesený ... když je ta pneu zatížená tak dosedá na silnici téměř celou plochou, uprostřed je to pouze vyklenuté (tlak ok 2,1), ale když kolo sundám vypadá tak jak je nakreslené. Vzorek je na všech místech shodný

Pneu č.1 letní Dunlop SP9 175/65 82T R14, pneu č.2 starší letní Semperit 175/65 82T R14. (rychlostní index T=190km/h max)

Jak se auto projevuje za jízdy s ješte ok gumou ... poměrně dost plave, je poměrně dost náchylné na boční vítr, občas mám pocit jako by každé kolo jelo svým směrem. Okolo 150-160km/h se mi auto rozdrnčí, po překročení této rychlosti to přestává(ne ještě se to nevznáší). S vadnou gumou ... drnčí v podstatě od rozjetí, plave pořád, při rozjezdu to vypadá jako bych měl obě přední kola do osmičky

... no a faktory co by to mohly ovlivnit ... jízda vysokou rychlostí (stálá rychlost 180 - 190km/h po dobu cca 15 minut), přibržďuje mi právě to levé přední kolo - lehounce. Geometrie (na technický po změření ok), unavené silentbloky? Tlumiče mám monroe reflex - najeto cca 35000km, při rozhoupání auta dál v houpání nepokračují, ani netečou. Nedávno byl venku motor, při vracení je možné, že se na chvíli opřel o pravou poloosu (vadné kolo je na levé straně)

vozidlo .. Opel Astra F rv. 1993
Minulost - Škoda 120L '88 - 55PS
Minulost - Opel Astra F '93 1,6L - 75PS
Současnost - Volvo C70 2,3T - více než 240PS
Budoucnost - určo něco od Volva, nebo možná od RR

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Já teda nevím jak u Vás, ale u nás na STK měří jen sbíhavost. :twisted:

Takže bych to buď vyděl na špatnou geometrii a nebo tlak v pneu.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

eLzyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLzyx »

ještě real photos - takto ty pneu vypadají po celém obvodu
dunlop
Obrázek

semperit

Obrázek

Mirda

Příspěvek od Mirda »

To vypadá na náklon kola, ne?? :twisted:
G3 Variant 1,9 TDi Fratelli Bosio Sprint 764, EGR off Obrázek

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity

SkejT

Příspěvek od SkejT »

Fugo píše:prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
takze vada vyrobku :( ,da se to nejakym zpusobem reklamovat?
ale asi to bude optizne,prokazat ze je to vada vyrobku a ne spatne uziti pneu

Madmax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Madmax »

Fugo píše:prasklý - rozjetý kord pneumatiky, někdy se to stane samo prostě ty dráty povolí a nebo po přejezdu díry atd. Minimálně je´dnou do měsíce s tím někdo přijde ke mě do servisu. Nedá se s tím nic dělat je to na vyhození.
Souhlasim s Fugem. Jen chci dodat, že podle mě taky jezdíš na podhuštěnejch kolech. Pak se ti ten vnitřek dezénu vyklene dovnitř a sjíždí se víc kraje.
WWW.TUNING-MOTO.CZ - tuning, styling, performance, anarchie

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

dle dezenu jsou to pneu které se několik let nevyrábí takže není co reklamovat, a bohužel u pneu je reklamace značně obtížná, pokud tedy se vada neprojeví hned na servise, z 100% pneu co se dávají na reklamaci jich je 99% neuznáno.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity

eLzyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eLzyx »

Fugo píše:dle dezenu jsou to pneu které se několik let nevyrábí takže není co reklamovat, a bohužel u pneu je reklamace značně obtížná, pokud tedy se vada neprojeví hned na servise, z 100% pneu co se dávají na reklamaci jich je 99% neuznáno.
ok, díky Fugo, radši vyhodím celou sadu, než se mi rozletí další. O reklamaci jsem ani neuvažoval. Spíš mě zajímalo jestli vada auta, nebo pneu. Každopádně další pneu vezmu radši s vyšším rychlostním indexem

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“