Rušení subwoofru od rádia

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
Jurry
Kontaktovat uživatele:

Rušení subwoofru od rádia

Příspěvek od Jurry »

Ahoj, mám problém. Minulej týden jsem koupil tubu 200W max. Nevim značku , nevim další parametry. Ale podmínkou bylo, abych si ji vyzkoušel ve svém autě jestli si to chci poslechnout před koupí. Jelikož se u nás nedají koupit autohifi kabeláže, tak jsem kvůli nedostatku času natáhl kabely co se válely po firmě. Jsou klasika měděný průměr cca 2,3mm. A chinche jsem koupil obyč na propojení tv, oboje mají cca 5m.

Nechci tu vést debaty o tom že jsem tam dal na hovno kabely. V nejbližší době koupim kabelovou sadu přímo na autohifi.

Ted jde o to, když dám volume na 0, tak mi subwoofer tak jako by ťuká, když vypnu cd a dám rádio tak je klid. Otázka zní... dělá to ten obyč kábel (chinch) a nebo mám hledat závadu jinde. Já jen abych věděl na co se připravit. Jinak kabely napájení mám levým prahem, signál pravým.

Jinak jakou pojistku byste doporučili, tuba je aktivní. Zatím tam mám 40A ale nevim jestli to není zbytečně moc, jinak o zvyšování výkonu sestavy do budoucna neuvažuji
www.decent-tuning-bys.wz.cz
Citroën Saxo 1,5D, 42kW(58ps) 5D :)

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

tezko rict takhle od oka musis s tim trochu zaexperimentovat pricin muze byt spousta.. muze to delat radio, ale i tva instalace... ta pojistka se mi zda dostatecna, ale co tam mas za zesilovac ? nebo to mas primo na radio ???
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

krulis píše:tezko rict takhle od oka musis s tim trochu zaexperimentovat pricin muze byt spousta.. muze to delat radio, ale i tva instalace... ta pojistka se mi zda dostatecna, ale co tam mas za zesilovac ?
Rádio je Pio DEH-2820MP, tuba je aktivní, tudíž zesilovač integrovaný

xenony HID H4 8000K, Rádio Panasonic CQ-C7305N,Powerbass BK5, Impulse WU-4600, sub MacAudio 150W RMS, Alessio SanRemo

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

Jurry píše:
krulis píše:tezko rict takhle od oka musis s tim trochu zaexperimentovat pricin muze byt spousta.. muze to delat radio, ale i tva instalace... ta pojistka se mi zda dostatecna, ale co tam mas za zesilovac ?
no pockej si na radu od profi hifiku tady na TF :?: ale ja myslim, ze to cvakani nebude zpusobeno kabelem.. spis bych to tipoval na radio..
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Rušení subwoofru od rádia

Příspěvek od All »

Je hodně pravděpodobné, že je to těmi kabely. Nejde to ale říct takhle z patra. Příčin může být víc. Může být blbý i ten aktiv i když to bych bral To se uvidí. Může být blbý i ten aktiv i když to bych bral až jako tu nejposlednější možnost. Nejdřív vyměň kabey.
Třeba tohle bohatě stačí.
Přílohy
HKAB-80.jpg
HKAB-80.jpg (67.16 KiB) Zobrazeno 3182 x

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

Jako All a jeste bych doporucil ukostrit radio zvlast! Jelikoz je na to Pio dost haklive...
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Goldies píše:Jako All a jeste bych doporucil ukostrit radio zvlast! Jelikoz je na to Pio dost haklive...
OK, vyzkouším to ukostřit zvlášť.
To All: jo ty kabely by se mi zamlouvali, uvidím jak na tom budu finančně ale v co nejbližší možné době je koupim.

Ale zas kdyby byl špatný ten aktiv, tak by to asi dělali i přes obyč. rádio ne? mě to připadne že to prostě dělá zvuk, jako když se točí cdčko, ale není slyšet třeba roztáčení nebo tak, prostě jen jeden monotóní ťukot.

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

Jurry píše:
Goldies píše:Jako All a jeste bych doporucil ukostrit radio zvlast! Jelikoz je na to Pio dost haklive...
OK, vyzkouším to ukostřit zvlášť.
To All: jo ty kabely by se mi zamlouvali, uvidím jak na tom budu finančně ale v co nejbližší možné době je koupim.

Ale zas kdyby byl špatný ten aktiv, tak by to asi dělali i přes obyč. rádio ne? mě to připadne že to prostě dělá zvuk, jako když se točí cdčko, ale není slyšet třeba roztáčení nebo tak, prostě jen jeden monotóní ťukot.
prave proto bych to tipoval spis na radio :oops: ale zas tak do toho nevidim :idea:

Pipotuning
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipotuning »

Jurry píše:
Hehe tak to je jasné- u mě to začalo take ,taky mam pincka-zkus si od někoho pujčit jineho pincka a napojit ho uvidíš ,že to přestane a tudíž zjistíš ,že je to radiem!Mněl jsem uplně stejný problém! :D 8)
SEAT TOLEDO-1.6i-74kw+.....
www.pipotuning.estranky.cz
ex MethanCityClub-pohřben :-(
ex Xclusivecars-............ :-)

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Pipotuning píše:
Jurry píše:
Hehe tak to je jasné- u mě to začalo take ,taky mam pincka-zkus si od někoho pujčit jineho pincka a napojit ho uvidíš ,že to přestane a tudíž zjistíš ,že je to radiem!Mněl jsem uplně stejný problém! :D 8)
pomohla reklamace?

Pipotuning
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipotuning »

No pomohla by kdybych mněl radio s učtem a třeba z obchodu! :?: :D važně zkus od někoho tam napojit pincka jineho a uvidíš ,že je to v radiu!! 8)
SEAT TOLEDO-1.6i-74kw+.....
www.pipotuning.estranky.cz
ex MethanCityClub-pohřben :-(
ex Xclusivecars-............ :-)

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

no zkusim bratránkovu sonku, protože z mého okolí nikdo PIO nemá :(

jmicro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jmicro »

No me to samy dela radio sony - zapnu cd, v repracich ticho a v subu ( pres RCA + zesik ) se ozyvaji zvuky jak seekuje CD mechanika ( pri nacitani CD, pri preskoku na dalsi skladbu ... ) takze to vypada ze to radio nema odruseny vystupy predzesilovace....

redmenn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redmenn »

zkus odrušovače

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

ja bych nejdriv uzemnil radio samostatne na kastly...
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

jmicro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jmicro »

No ja to budu zejtra komplet predelavat, dam radio + zesik pres pojistku rovnou na baterku ( 12V i zem ) + napajeci odrusovac 10 A pro zesik subu ( 70W ) a cekam jak to bude hrat :-)

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

zítra zkusím uzemnit to rádio.

Jinak jak psal Jmicro dělá mi to to stejné i při dávání další skladby jak popisuje on.

Mám domluvené s kámošem, když to nepomůže že mi na zkoušku pujčí stíněné signálové kabely.

Tak potom napíšu jak to dopadlo

midiborec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midiborec »

no ja ti poradim. ja kdyz amatersky zapojoval nejakej starej zesilovac na zadni tripasmove repraky tak sem to zapojil jak si psal pres obycejny cinchce a draty a byl tam hodne slyset alternator..ted jsem si koupil od all kvalitni zesilovac sw box a kabelaz za tech 699 a dal jsem si nadtim zalezet dobre to ukostřil, nejlepe se kostri na zadnich pasech musis to pekne obrousit az na zelezo pak striknout olejem a je to 90% dobre udelane kabeli vedl mimo ostatni draty a vysledej je perfektni nic nejde slyset jen krasnej dunivej ton..takze hledej chybu vtomhle a pokud to stale nepomuze tak budes muset navest - od baterky k radiu a kdyz to porad bude delat tak ho naved aji k zesilovacu musis ve stejnem prumeru jako + a pak uz z 98% by to nemelo delat a kdyz to bude porad delat tak musis hold hledat krpu nekde v aute nekdy je to fakt uplna blbost co nema nic spolecneho s radiem.
Naposledy upravil(a) midiborec dne 13 kvě 2007 21:44, celkem upraveno 1 x.
Moje auto:
Peugeot 307 kombi 1.6 80kw 2005

jmicro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jmicro »

Tak sem trochu prekopal celou kabelaz, radio i zes mam napojenej primo na baterku (pres pojistku ) , sub zes sem napojil pres napajeci odrusovac a signalovy kabely mam obyc 1* stineny a vedeny na levy strane auta(napajeci na pravy ) .. Zbavil sem se ruseni od alternatoru, ale ten chrapot pri nacitani CD zustal uplne stejnej.. moje teorie je, ze to ruseni vznika uz na predzesilovaci toho radia ( Sony CDX-GT2000s ) takze se toho jentak nezbavim... ( jedine signalovej odrusovac - ale ten muze trochu oriznout i uroven signalu, a do toho se mi jit nechce ) ....

midiborec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midiborec »

jmicro píše:Tak sem trochu prekopal celou kabelaz, radio i zes mam napojenej primo na baterku (pres pojistku ) , sub zes sem napojil pres napajeci odrusovac a signalovy kabely mam obyc 1* stineny a vedeny na levy strane auta(napajeci na pravy ) .. Zbavil sem se ruseni od alternatoru, ale ten chrapot pri nacitani CD zustal uplne stejnej.. moje teorie je, ze to ruseni vznika uz na predzesilovaci toho radia ( Sony CDX-GT2000s ) takze se toho jentak nezbavim... ( jedine signalovej odrusovac - ale ten muze trochu oriznout i uroven signalu, a do toho se mi jit nechce ) ....
Hele dam ti radu zkus si třeba odnekoho znameho nebo kamarada pujcit radio a hned to poznas ja si taky myslim ze to bude krpa v radiu
Moje auto:
Peugeot 307 kombi 1.6 80kw 2005

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Pokud slyšíš načítání cd je snad jasný že je v prdeli rádio nic jinýho

Jurry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

jj, vypadá to na rádio, v sobotu jsem to ukostřil zvlášť jak mi někdo tu někdo poradil a vyzkoušel jsem i ty stíněné signálové kabely od kámoše a vůbec žádná změna, takže jak bude chvíle skočím za bratránkem a hodím tam tu jeho sonku, on má taky woofer a nic mu to nedělá, tak hned budu vědět na čem jsem.

Vavre

Příspěvek od Vavre »

To stejné mi dělá i Blautas, slyším jak najíždí cd. Zatím jsem to neřešil ale taky mně to sere :-(
CRX 1.6 16v, http://WWW.BARUM-PNEU.CZ- pneumatiky, disky, alu kola, http://WWW.MOJEKOLO.CZ, http://WWW.GHOST-BIKES.CZ

jmicro
Kontaktovat uživatele:

Zahada

Příspěvek od jmicro »

Hm. Vcera jsem zkusil napojit SW zesik na samostatnej akumulator 12 V 7,2 AH , signal a remote sem nechal z autoradia a hle, ruseni vubec zadny ( nacitani CD uplne tichy !!! ) takze ted uz fakt nevim kde je chyba kdyz radio i zesik maj spolecnou zem i + primo na baterku...

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“