Dotaz na muziku...

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
romor
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na muziku...

Příspěvek od romor »

Ahojte..
Přes prázky jsem pořád na brigádě a chtěl bych do svého auta nějakou tu muziku.
Určitě si řeknete, že mám nároky, ale rád bych, aby to bylo do 10000,-
A to se vším všudy, tzn. radio,kompo vpřed,koax vzad,zes a sub.
Nejsem žádný dbdragař, jen pro poslech, ale aby to trochu hrálo.

A jedná se o auto Opel Corsa B 5D.

Díky za odpovědi.

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na muziku...

Příspěvek od All »

Jestli se nemýlím tak to auto má vepředu 13-ky repráky. Vřele bych doporučil dopředu reproduktory Spectron SPC132DC. Jredná se o výprodejové reproduktory a přiznám se, že momentálně jsou doprodané. V pátek by mi jich ale ještě pár mělo přijít a jsem toho názoru, že za jejich současnou cenu (1290,- Kč, zlevněno z 2500,- Kč) nejde koupit lepší nové reproduktory.
Takže sestava:
Autorádio JVC KD-G332 - 2690,-
Přední Spectron SPC132DC - 1290,-
Zadní ovál 6x9" Spefctron SP-R369X - 1250,-
2ch zesilovač Spectron SP-A2100 - 2400,-
Montážní sada pro zesilovač ACR HKAB-80 - 670,-
Zatím celkem 8300,- Kč a chybí subwoofer.
K uvedenému zesilovači by to mohly být:
Spectron SP08 - 2100,-
Spectron SPC300Z - 2400,-
Spectron SP-O110 - 2390,-
Další věc je to, že zvýšením nákladů o cca 1200,- Kč (o 500,- na zesilovači a o cca 700,- na montážním materiálu) by šlo pořídit 4ch zesilovač Spectron SP-A4150, který by poháněl subwoofer i přední reproduktory. Zadní reproduktory by pohánělo rádio. V prvním návrhu by zesilovač poháněl jen subwoofer.
Test zesilovačů Spectron (stejný 4ch a silnější 2ch) je uveřejněn v posledním čísle časopisu Car&Hifi. Ty testy můžu poslat i mailem.
Přílohy
KD-G332.jpg
KD-G332.jpg (49.55 KiB) Zobrazeno 2700 x

petrusxxx

Příspěvek od petrusxxx »

muzes mi poslat ty testy tech zesilovacu na petrusxxx@centrum.cz dikas
corolla e10 1,4 xli 16v,
momo 7,5Jx16 et 35
195x45/16

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

jj, ty testy by byly super. Na cx65@seznam.cz .Díky. A nevíš, kolik tak může stát montáž tohohle všeho?
Zatím je to jen zjišťování do budoucna. Bohužel moc Kč/hod v práci nemám. Hold jako maturant z informačních technologií jsem nic v IT nenašel.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Chvilku mi to potrvá ale pošlu.

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

All píše:Chvilku mi to potrvá ale pošlu.
Když se tak dívám, tak ta sada, co ji máš na hlavní straně na stránkách taky není špatná a je v ní vše. A vypadá to, že asi o dost lepší radijko.

Nechceš udělat jako částečný protiúčet novou WWW stránku?:o)

Designy a programování HTML, CSS, PHP mi jde docela;-)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Jestli myslíš tu s JVC KD-G722 tak máš pravdu. Tohle rádio je drašší než 332-jka ale je to vynikající stroj. V testech byl hodnocen lépe než Alpine 9850i a Pioneer DEH-P6800. Chybí mi tam jedna informace. U toho rádia je zdarma USB fleška 256 MB a to i když se kupuje samostatně.

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

All píše:Jestli myslíš tu s JVC KD-G722 tak máš pravdu. Tohle rádio je drašší než 332-jka ale je to vynikající stroj. V testech byl hodnocen lépe než Alpine 9850i a Pioneer DEH-P6800. Chybí mi tam jedna informace. U toho rádia je zdarma USB fleška 256 MB a to i když se kupuje samostatně.
Nenahodil jsi reakci na můj návrh s WWW:-)

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

Když budeš dávat přední kompa na zesík, zdá se mi ale naprosto nesmyslné dávat ovály jen na rádio... Stejně je neuslyší a tím že je nanakrmí tak, jak přední kompa, nebude si moct celek jako takový pustit do takové hlasitosti, aby nezkreslovali a pokud ano, tak je jen otázka času, kdy je odrovná...
výprodejové a jiné akce na autohifi http://www.revilohifi.cz/produkty-v-akci/

email: jkarlovsky@revilohifi.cz
tel.: +420777003124

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Romor: zatím o změnách neuvažuju.
Pasaťák: jestliže máš páru o tom co znamená Hi-fi (High Fidelity - vysoká věrnost, přesnost atd.) tak také víš, že mimo relativně složitých i drahých více kanálových systémů domácího kina a sledování filmů na nich je veškěrý poslech zvuku ve stereo systému. Stereo je založeno na rozdílném signálu levého a pravého kanálu. Pokud se bavíme o hifi je zvuk přicházející zezadu nesmysl. Zadní reproduktory v autech slouží především pro poslech na zadních sedadlech a použití 4ch zesilovače tak jak jsem uvedl je naprosto standardní záležitostí především pro lidi, kteří z finančních, prostorových nebo i jiných důvodů nechtějí víc zesilovačů nebo více kanálový zesilovač. Nějaké odrovnávání takto zapojených zadních repráků při dodržování těch několika zásad poslechu a nastavení systému je nesmysl. Všechno je jen otázkou způsobu jakým je k zesíku přiveden signál, nastavení Gainu zesilovače a zacházení s Volume na rádiu. Důkazem budiž několik desítek sestav mnou takto zapojených a fungujících léta.
Máš samozřejmě pravdu o zničení reproduktorů zkreslením. I to je ale otázkou nastavení Gainu zesilovače, poměru hlasitosti mezi předkem a zadkem Faderem, použitím Volume a nastavením pásmových prospustí pokud jimi rádio disponuje.
Dalším argumentem může být i to, že v novotě prostě není možné postavit seriózně hrající systém včetně rádia s více zesilovači nebo vícekanálem v zadané ceně do 10.000,- Kč. Je samozřejmě možné použít bazarovky nebo sračky ze supermarketu. Ať koukáš kam chceš nepořídíš nový 5-ti kanál nebo 6-ti kanál pod 6000,- Kč. Když k tomu připočteš rádio tak ti při zadaném cenovém limitu nezbývá na repráky ani na montážní materiál.
Opakuju, že popsané zapojení je naprosto běžné. I kdybys tomu nevěřil věř aspoň tomu, že fungují záruky a to i na reproduktory.

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

romor píše:jj, ty testy by byly super. Na cx65@seznam.cz .Díky. A nevíš, kolik tak může stát montáž tohohle všeho?
Zatím je to jen zjišťování do budoucna. Bohužel moc Kč/hod v práci nemám. Hold jako maturant z informačních technologií jsem nic v IT nenašel.
No to mi neříkej, že v IT nemáš uplatnění....to si do tý školy asi nechodil:)
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

To All : kdyby si do tý tvojí sestavy dal ten 4ch, tak už nebude stačit radio, má jen jeden RCA.
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Bude stačit. Základním předpokladem je to aby byl rozbočený signál který bude dodáván jak předkům tak i subwooferu. Prostě tak aby subwoofer pracoval v závislosti na předních reproduktorech. To zajistí správný poměr hlasitosti mezi SW a předními reproduktory i při pohybu Faderu. Hlasitost SW se nastaví na Gainu zesíku.
Protože jediný RCA výstup z rádia je výstup zadní nefungoval by při pohonu zadních repráků rádiem Fader ale zesilovaly a zeslabovaly by se všechny reproduktory současně. Fader by tak postrádal smysl a nebylo by možné uprčavit hlasitost jen pro jednu řadu sedadel. Z tohoto důvodu je nutné zapojit rozbočený RCA signál na jediný RCA výstup rádia a zadní reproduktory zapojit na přední výstup ISO konektoru. Při pohybu Faderu bude na displeji rádia obrácená signalizace než bude slyšitelná skutečnost ale půjde zeslabit předek + SW při současném zesílení zadních repráků. Tím vším půjde nastavit různou hlasitost pro jednotlivé řady sedadel.
Existují ale i jiné možnosti. Tzv. dělič signálu v ceně nějakých 300,- Kč vyrobí z jediného RCA výstupu výstup 4 kanálový s plným zachováním funkce Faderu. Ten se ovládá přímo na děliči. Další možností je aktivní signálový konvertor (cca 1300,-), který dokáže vytvořit až 6-ti kanálový výstup. Tady je trošku složitější popis možných zapojení a myslím, že v tomto případě nemá smysl se v tom pitvat. Existuje prostě několik možností.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Připoměl bych ještě to, že původní požadavek byl rádio+Front+Rear+sub bez požadavku na jiný zesilovač než ten pro SW. Doplnil jsem jen další variantu, která s velmi mírným zvýšením nákladů umožní i pohon předních reproduktorů zesíkem. Dalším požadavkem byl relativně nízký cenový limit, který tlačí dolů, mimo jiné, i cenu rádia čímž samozřejmě omezuje výbavu. Není samozřejmě problém překročit limit a navrhnout rádio s více výstupy.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

A ještě neskončím. Viděl jsem i takové zapojení kdy rozbočený signál z rádia šel do 4ch zesíku, který poháněl úplně všechno. Zesilovače běžně snesou zátěž 2 Ohmy takže kanály 1 a 2 poháněly paralelně zapojené předky a zadky, můstek kanálů 3 a 4 pak poháněl SW. Nelíbilo se mi to a to nejen kvůli nemožnosti nastavit poměr hlasitostí mezi předkem a zadkem. Pokud ale člověk chce mermomocí vepředu poslouchat i zadní repráky, pořídí totožné sety dopředu i dozadu (kvůli stejné citlivosti) nebo dozadu méně citlivý set je i takovéto zapojení možné...ale nelíbí se mi.

Celica2.0GTI

Příspěvek od Celica2.0GTI »

Novej 5 kanál do 5 seženeš http://www.el-diablo.cz/catalog/product ... cts_id=956 ale stejně se nikdy do 10 i s rádiem pořádně nevlezeš

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

Vasekk píše:
romor píše:jj, ty testy by byly super. Na cx65@seznam.cz .Díky. A nevíš, kolik tak může stát montáž tohohle všeho?
No to mi neříkej, že v IT nemáš uplatnění....to si do tý školy asi nechodil:)
No to teda chodil, ale já ještě jdu na VŠ, takže potřebuju brigádu nebo WWW stránky na smlouvu o dílů (živnosťák nemám).

A brigáda v IT není k nalezení. Pokud o nějaké víš, tak mi poraď:-) Budu jen rád.

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

All píše:Romor: zatím o změnách neuvažuju.
Pasaťák: jestliže máš páru o tom co znamená Hi-fi (High Fidelity - vysoká věrnost, přesnost atd.) tak také víš, že mimo relativně složitých i drahých více kanálových systémů domácího kina a sledování filmů na nich je veškěrý poslech zvuku ve stereo systému. Stereo je založeno na rozdílném signálu levého a pravého kanálu. Pokud se bavíme o hifi je zvuk přicházející zezadu nesmysl. Zadní reproduktory v autech slouží především pro poslech na zadních sedadlech a použití 4ch zesilovače tak jak jsem uvedl je naprosto standardní záležitostí především pro lidi, kteří z finančních, prostorových nebo i jiných důvodů nechtějí víc zesilovačů nebo více kanálový zesilovač. Nějaké odrovnávání takto zapojených zadních repráků při dodržování těch několika zásad poslechu a nastavení systému je nesmysl. Všechno je jen otázkou způsobu jakým je k zesíku přiveden signál, nastavení Gainu zesilovače a zacházení s Volume na rádiu. Důkazem budiž několik desítek sestav mnou takto zapojených a fungujících léta.
Máš samozřejmě pravdu o zničení reproduktorů zkreslením. I to je ale otázkou nastavení Gainu zesilovače, poměru hlasitosti mezi předkem a zadkem Faderem, použitím Volume a nastavením pásmových prospustí pokud jimi rádio disponuje.
Dalším argumentem může být i to, že v novotě prostě není možné postavit seriózně hrající systém včetně rádia s více zesilovači nebo vícekanálem v zadané ceně do 10.000,- Kč. Je samozřejmě možné použít bazarovky nebo sračky ze supermarketu. Ať koukáš kam chceš nepořídíš nový 5-ti kanál nebo 6-ti kanál pod 6000,- Kč. Když k tomu připočteš rádio tak ti při zadaném cenovém limitu nezbývá na repráky ani na montážní materiál.
Opakuju, že popsané zapojení je naprosto běžné. I kdybys tomu nevěřil věř aspoň tomu, že fungují záruky a to i na reproduktory.
Myslím, že mě nemusíš poučovat o zbůsobu zapojení a o zárukách. V mém přízpěvku jsem nenapsal ani slovo, že to není možné, nýbrž, že je to zbytečné (nesmyslné). Dle mého uvážení bych se přiklonil zatím ke koupi 4ch zesilovače, komponentů a wooferu. A až si ten dotyčný došetří, koupí druhý zes (2ch nebo mono na SW) a ovály, které zapojí na 4ch, který by pořídil teď.
Samozřejmě je také důležíté, jaké HU nyní pořídí (myslím tím hlavně počet párů RCA). Myslím, že by jsme se o tomto mohli bavit do nekonečna a každý z nás by měl kus pravdy..

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

All: Neodpověděl jsi mi na dotaz, kolik by tak stála montáž do Corsy B?? Těch komponent, cos napsal.

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

To All: Nebude mít čirou náhodou ten dělič signálu vliv na kvalitu? Přeci jen každý další meziprvek je na obtíž :?
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

rozhodne bude, ale v cenove kategorii komponentu co jsou doporucovany ten rozdil nepoznas...
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

No jo, ale já kompletuji komponenty za cca 80tis, takže kvalitu řešim....a právě se rozhoduji mezi různými HU s DVD a nové panase mají jen 2 páry rca, ale super funkce:)
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Tyhlety udělátory se používají právě v lených sestavách s rádii bez dostatečného počtu RCA výstupů. Z takovýchto instalací taky znám ten dělič a vliv na kvalitu je zanedbatelný. U komponentů za 80 papouchů bych o něčem takovém vůbec neuvažoval. Do takových sestav se vybírají i HU vyšší třídy a ty mají výstupů dostatek. V tomto tématu ale jde o sestavu okolo 10.000,- Kč a tam vliv znatelný nebude.

Goldies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldies »

a nebo procesor :-)
Japonci na konci
Nissan Pathfinder - jen tak na práci
Honda Civic 8g 1.8 V-tec - jen tak pro ženu
Toyota MR2 ZZW30 2ZZ - jen tak pro radost
Yamaha Majesty 250 - jen tak na lítačku

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

Já myslel, že tenhle tread se točí kolem mého dotazu, ale vidím, že jsem tu spíš v pozadí. Vlastně za zdí:-D

pasaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasaťák »

nejsi, přečti si můj poslední příspěvěk..

romor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romor »

pasaťák píše:nejsi, přečti si můj poslední příspěvěk..
No to jsem četl, ale ptám se celou dobu Alla, kolik by stála asi tak montáž.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Pasaťák: já zase v žádném příspěvku tazatele nečetl, že by chtěl došetřovat a dokupovat další zesíky. Držím se zadání. Jinak bych mu poradil třeba to ať si došetří a koupí muziku za 20, 30 50, 100 tisíc. Požadavek byl vcelku jasný a na ten jsem reagoval. Myslím, že mnou popsané zapojení rozhodně není zbytečné ani nesmyslné. Nesmysl je nevyužít finanční prostředky efektivně a se 4ch zesík jsou využity efektivněji než se zesíkem menším. Taky jsem si nevšiml, že bys někde radil 4ch zesík. Dobře víš, že jestliže si pořídí 4ch nyní v jakémkoliv zapojení je v případě instalace dalšího zesíku přepojení zadních repráků jednoduché. V zadání bylo také velmi jasně uvedeno "... přes prázky jsem pořát na brigádě ..." a to pro mě znamená i to, že jde o studenta, který bude dospořovat během školního roku dost těžko. Další jasný požadavek byl i na zadní repráky. Nevím co bych ještě dodal. Jestliže dám dohromady požadavky a snahu o efektivní využití financí vychází mi z toho už popsané použití čtyřkanálu.
Romor: těžko říct. Záleží na autě, složitosti práce, provedených úpravách a z toho všeho vyplývajících hodinách práce. Obecně bych řekl, že se montáž udělá během jednoho dne a že nebude stát víc jak 3000,- kaček. Může to být ovšem i polovina. Třeba v případě když si některé věci připravíš předem, když nebudem dělat nová čalounění čehokoliv, plato, rozebírat celé auto kvůli tlumení atd. Ber to jen rámcově.

midiborec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midiborec »

ja mam v aute hudbu tak cca kolem 10 000 i s radiem s prednima kompo reprakama zadni ovali a 2ch zesilovac + sw box mno a namoje hudebni poslouchani to staci zhraje mi to to co sem chtel sem stim spokojenej samozdrejme ze kdybych si koupil box za 5 000 tak to bude onicem ale prome je to skoda penez ja si raci koupim neco uzitecnejsiho..
Moje auto:
Peugeot 307 kombi 1.6 80kw 2005

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“