mám problém nemužu zapojit mechaniky a jeden hdd viz obrázek
červený označuje co potřebuju zapojit a ty malé červné označují kde jsou konektory na 40ti žilák
sata disk je jasnej ale ted ty ide
1 cd.rom
2 cd-rom
2 hdd-sufle
tyhle 3 veci potřebuju zapojit ale jak
zapojeni mechanik a hdd
Moderátor: Rudi
zapojeni mechanik a hdd
- Přílohy
-
- _hracky_2agath 002.jpg (89.1 KiB) Zobrazeno 512 x
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Re: zapojeni mechanik a hdd
prvne si tam v tech IDEckach udelej trochu poradek...pokud ti to nevychazi na delku jdou poridit delsi, ale pokud na kazdy z kabelu pichnes do prvni pozice jednu z dolnich mechanik tak by si mel zapojit i ty vrchni ne?ten case nevypada zase tak velky...
a jestli ti ten konektor chybi tak koupis do PCI rozsirujici kartu na dalsi IDE zarizeni
a jestli ti ten konektor chybi tak koupis do PCI rozsirujici kartu na dalsi IDE zarizeni
pokud vidim dobre tak mas dve Cdromky a jedne HDD - coz jsou tri zarizeni IDE... Mas tam dve ksandy tak to normalne zapoj.. je prakticky suamk jeslti zapojis Master/slave Cdromy nebo master disk a slave Cdrom a druhou Cdromku hodis na druhej IDE kanal.. Drive jsem cetl spoustu clanku o tom jak se zvysuje prace mechanik pri vypalovani pokud je nechas na stejnym IDE kanalu.. jeslti to je ci neni pravda netusim... Asi tam nejaky zanedbatelny rozdil bude ale nic dramatickeho... Spis jsem se obcas na predevsim starscih deskach setkaval s problem vynechani jednoho zarizeni na prvnim IDE kanalu... pak Bios hlasil chybu... Nevim co to tenkrat bylo za chipsety tusim Via 333 a 400 .. Uz je to dost dlouho... Pokud se Ti nejaky zarizeni nehlasi tak si spise prekontroluj Jumpery...