Problém s instalací Linuxu (mandriva)

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Georgeos
Kontaktovat uživatele:

Problém s instalací Linuxu (mandriva)

Příspěvek od Georgeos »

Potřebuju na svůj počítač hodit k windows mandrivu. Mám ale problém s instalací. Mandriva nabootuje, vše ok, ale když má najet už systém abych mohl spustit instalaci tak se objeví problém s monitorem kterej mě vyhlásí hláškou out of range a hotovo. Dělá mi to jen mandriva. Ubuntu nainstaluju např. v pohodě. Jak se toho mám zbavit ? Mám 17" a 19" monitor LCD a dělaji to oba(jak na SUB tak na DVI).

Přitom na noťasu mi ta Mandriva jede v pohodě.

Popř. mi pls doporučte jinej linux podobnej mandrivě. Ubuntu mi moc nevyhovuje :o)
Pokud by byl i link na stažení, byl bych taky rád :o)
http://fimosperky.cz - obchod s ručně vyráběným zbožím :)

kujon
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s instalací Linuxu (mandriva)

Příspěvek od kujon »

zkus gentoo ;)

s tim out of range - nemá ta mendriva v zavaděči na výběr nějakej failsafe režim?
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

KEFIR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KEFIR »

V Debianu dpkg-reconfigure xserver-xorg ...mandriva to bude mit nejak podobne hledej na forech nastaveni xorg

Btw s Fedorou ala Rhat sou dobre ohlasy skus to.
"Aha" řekl ježek a slezl s kartáče

Sly
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s instalací Linuxu (mandriva)

Příspěvek od Sly »

S Mandrivou zkusenost nemam, ale neni mozne ji instalovat v textovem rezimu? Xka pote zrejme nerozjedes, ale staci doinstalovat kernelsources a headers, pote stahnout ze stranek vyrobce binarky graficke karty, spustit stahnuty skriptik, ktery prekompiluje jadro, pres vi nebo jiny textovy editor doplnit do /etc/X11/xorg.conf pozadovane rozliseni, zmenit nazev driveru, pokud to instalace neudela sama a restartovat xka. Mohlo by se to rozjet.

Proc zrovna Mandriva?
Live4Ride Syndicate

jim.vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jim.vw »

mandrivu sem naposled viděl, když to byl ještě mandrake :lol: ale tak pokud se dostaneš do textovýho režimu tak máš na skoro vyhráno.. skus po tom co to nabootuje dát ctrl+alt+F1 ... out of range bude nejspíš problém s obnovovací frekvencí... takže by mělo stačit upravit /etc/X11/xorg.conf najít si tam řádek v sekci screen nebo monitor "VertSync" a zkus tam nastavit menší hodnotu (třeba 60)

a když to nepomůže tak pak jedině spustit "xorgconfig" 8)
(nebo sputit autokonfiguraci "Xorg -configure" - to ti vygeneruje novej xorg.conf do /root/xorg.conf.new... ten pak můžeš vyzkoušet "X -config /root/xorg.conf.new" nebo použít místo původního v /etc/X11 )

jinak bych doporučil fedoru... ta je hodně userfriendly, gentoo se hodí tam kde chceš z hw dostat maximum, mam ho na serveru a jediný co mě štve sou ty dlouhý kompilace uplně všeho :D
.slow Obrázek
head&shoulders power...

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“