vím že tam ještě nějaký data chybí..zatím je to jen ilustrační... je to klasický powerbox na motory X14XE či X16XE od opla... představoval bych si materiál - buď hliník, dural.... nebo snad by to šlo i z laminátu či carbonu, ale část na které bude upevněna škrtící klapka a kde budou vstupy by musela být vyztužená...
Najde se tu někdo kdo by to dokázal za rozumnou cenu vyrobit??
Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion
No pokud máš opravdu zájem tak ti to přes zimu vyrobim.
Materiál bych viděl na hliník nebo dural, podle toho co se sežene za rozumný peníze. Zvládl bych to asi i v kombinaci karbonový tělo a duralový příruby. Ale musela by se varábět forma a stálo by to nehoráznej kotel.
Cena se takhle dost špatně odhaduje. Potřeboval bych nějaký technický výkresy podle kterejch se to bude dělat.
dan7211... mno když se najde nějakej konstruktér, prosím.. ale já konstruktéra žádnýho nemám.. mám akorát rozměry a cca nákres... a abych se přiznal, ani nevím co je to rozvin.... jinak stejně jako u Fraunuse, otázkou je kdo a za kolik... btw. nerez se mi moc nechce, jelikož je dost těžká a na váze mi také záleží...
Velbloud píše:dan7211... mno když se najde nějakej konstruktér, prosím.. ale já konstruktéra žádnýho nemám.. mám akorát rozměry a cca nákres... a abych se přiznal, ani nevím co je to rozvin.... jinak stejně jako u Fraunuse, otázkou je kdo a za kolik... btw. nerez se mi moc nechce, jelikož je dost těžká a na váze mi také záleží...
jenženerez je pevná a dá se ve finále pěkně vyleštit,pokud máš známého na laseru tak by mu stačil hrubý nákres a on stejně data na laser musí udělat, ted záleží jakou máš představu o ceně. Další věc je jaká bude ve finále účinnost....?
BMW E46 - 330D - jede a nežere
seat toledo model 2000, 1.9TDi, 81kw - winter car - prodám
YAMAHA TTR 600
Mno kdybych měl známého na laseru, tak bych to nedával sem... a leštit se dá i hliník a koneckonců při tomhle použití mi pevnost hliníku stačí...
mno účinnost - mělo by to přinést pár koníků navíc... resp. je to zkrácení sání cca o metr oproti origo...
a cena.. záleží na návrhu.. origo od mantzelu stojí 750 E, od Crooke stojí 400 E... (samozřejmě se všema dodatečnejma věcičkama co jsou k tomu ještě potřeba - matky, šrouby, "náhubky" na hadičky.. atd..) a já bych se chtěl se vším všudy vejít na polovinu.. kdyby to šlo...
znáš Tiger.se?
už je jich několik v oběhu, pokud vím tak kolem deseti. moc tu cenu ale nesrazíš, pak je potřeba pár věcí dodělat, koupit nějakej matroš a pak to celý slícovat a zaleštit, aby to hezky sedlo. Viděl bych jednodužší sehnat origo na e-bay.. a i tak to nebude konečná cena.
Je to celkem drahá sranda (relativně) x +- 15-20k
jps píše:znáš Tiger.se?
už je jich několik v oběhu, pokud vím tak kolem deseti. moc tu cenu ale nesrazíš, pak je potřeba pár věcí dodělat, koupit nějakej matroš a pak to celý slícovat a zaleštit, aby to hezky sedlo. Viděl bych jednodužší sehnat origo na e-bay.. a i tak to nebude konečná cena.
Je to celkem drahá sranda (relativně) x +- 15-20k
jps.... jj znám.. taky mi nabízel jeden powerbox... jenže právě je to ocelový a musí se to dodělávat.. a tak mě zajímalo, zda by to někdo nevyrobil z hliníku, což bych si jen vyleštil, a bylo by ;o) a taky jeho váha by byla někde jinde ;o) právě ten crooke co jsem psal nahoru, je už kompletní se vším.. musí se koupit jen záslepka na AGR...
ono sice je to drahá sranda, ale na náš motor je to taky nejúčinější prostředek jak zvýšit výkon...
Pavel Svoboda... za Vámi se chystám už delší dobu, ale furt mi to nějak nevychází.. budu chtít řemenice, setrvačník a nové pokličky na kola ;o)) myslím, že bych se stavil někdy v září ;o)
Beaver... mno to je asi dobrý nápad... a možná by to bylo i lepší.. jen na to nemám plán.. protože Dbilass toto dělá pod názvem Flowtec..a právě dělá to kulatý
owner.. právě jsem chtěl raději z toho duralu.. ale záleží za jakou cenu bys byl schopný to vyrobit ;o)
Tiger.s .. já vím, ten Tvůj pozinkovaný vypadá dobře.. jen nejdřív bych chtěl zkusit zda by někdo neudělal z hliníků - kvůli váze a rovnou bych si to vyleštil...
Velbloud píše:Beaver... mno to je asi dobrý nápad... a možná by to bylo i lepší.. jen na to nemám plán.. protože Dbilass toto dělá pod názvem Flowtec..a právě dělá to kulatý
No prave ze hliniku je malo...asi se odstehoval nebo co... ale tak kousek bych nejaky ulovil snad. Jasne ta praskova barva se na todle moc nehodi.Z plechu bych pocital tak 4000,- mozna i min..zalezi jak to pujde.hlinik by byl o neco drazsi.Duralove plechy nam pred tydnem prisly..ale nevim co zbude. Hlavne bych potreboval presnejsi vykres. nebo nejaky priblizeni urcitych parametru.